Genre: Actie / Oorlog
Releasedatum: 22 maart 2007
Vanaf 6 maart op Netflix
Vanaf donderdag 26 februari in 10 bioscopen
Plot 300
"Spartans, prepare for glory!"
In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.
- Trailer (YouTube)
Ephialtes
Xerxes
Mr_Remia
heerlijk overdreven
is eens wat anders dan altijd diezelfde veldslagen zoals in troy of gladiator.
Mooi gefilmd en je zou op het eerste oog niet zeggen dat bijna alles met computer gemaakt is
Als je lekker van over de top houd is dit een echte aanrader
Filmfreaker
Meesterlijke actiefilm. Lekker eigen stijl, waardoor het apart wordt! Goede actie! Ook wel een mooi verhaal.
4,5 sterren.
bassos17
Meesterwerk. Slowmotion beelden
Je moet er echt van houden anders snap ik best dat je het te ongeloofwaardig vind.
dancingbunny
Grote fan van Zack Snyder hier'o
De manier waarop hij filmen maakt
Dat is bijzonder
Niet zo'n stomme regisseur met een standaard 13 in een dozijn horrorfilmpje
Neej
300 is een prachtfilm met mooie beelden, en een beeld geeft van vroeger
Niet dat alles realistisch is, maar hij heeft de realiteit en fantasie goed gemixt
Ik vind dat de acteurs goed hun best hebben gedaan.. Maar eerlijk?
Er zijn betere acteurs voor deze rollen
Toch is het goed uitgedraaid en krijgt deze film een vette 4 *
RSmovie91
Wat een film zeg, damn!.
Ik had de eerste keer na 2 uur zoiets van, nu al afgelopen?
Het verhaal is goed uitgewerkt. Het filmwerk is beetje apart, maar wel erg mooi. Het acteerwerk is dik voor elkaar.
De slowmotion beelden zijn er in overvloed en geven de actie nog een extra demensie.
Wat ik wel raar vind is, hoe kan die spartaan (naam kwijt) nog het verhaal doorvertellen ondanks dat hij ver van te voren weg wordt gestuurd?
Beetje apart vind ik dat, maar dat maakt de film zelf zeker niet slechter.
12-1-4
Een film met ups en downs, maar de ups blijven me veel meer bij dus..
Zelf deel ik de film in twee delen: het gedeelte voor ze bij de pas aankomen en het gedeelte erna.
Het eerste gedeelte vind ik niet zo boeiend. De spanning wordt gewoon op een te laag niveau omhoog gedreven. Die "This is Sparta" is overigens lachwekkend. Moest dat heldhaftig of stoer overkomen? Ik vrees van wel. Gelukkig duurt het eerste gedeelte niet zo lang en zien we de 300 Spartanen al relatief snel richting de Perzen stappen.
Het tweede gedeelte, daar ben ik dan wel weer zeer positief over. De gevechten zijn uitermate leuk gefilmd en die slow-motion technieken worden op een juiste manier gefilmd. Ook op het goede moment, zodat het niet vervelend begint te worden. De speciale effecten zijn dik in orde en bloed is er ook genoeg te zien. Met het einde kan ik leven al kwam dat zo "geforceerd" over.
Besluit: de film leek in het begin op een flauw heldenverhaal, maar vanaf de dertigste minuut stijgt het niveau fel en wordt de film bijzonder aangenaam. Ik raad je ook aan om zo weinig mogelijk aandacht te besteden aan bepaalde "helden"dialogen maar meer te letten op de actie zelf, die gelukkig in overvloed aanwezig is.
shrink
De stoerste film allertijden met fantastisch camerawerk. Ik heb direct alle merchandise gekocht en zit regelmatig met mijn spartacuspakje op de bank naar de film te kijken
Near_Dark
Ik vond Zack Snyder's tweede worp een goeie actiefilm !
De macho taal en beeldspraak ligt er wat té dik op, maar dat was duidelijk de bedoeling.
Geef mij maar meer van zulke filmpjes, die gaan er vlot in
Een dikke 7/10 waard, niet voor het verhaal maar wél voor de knappe actie en halucinante beeldenpracht !
Is het nog iemand opgevallen dat de regisseur een grote fan is van het schitterende videogame God Of War ? waaraan deze film duidelijk schatplichtig is
BjornH
Erg leuke en actievolle film die zoveel meer had kunnen zijn als Snyder die verrekte mutanten eruit had gelaten. Dat was voor mij een groot minpunt aan de film. Als je al van plan bent om een historische gebeurtenis te verfilmen, ook al zij het over the top, dan moet je toch niet echt zover doordraven. Daarnaast vond ik het ook een beetje debiel dat ieder, echt iedere vent in die film een dik sixpack heeft.....
Desalniettemin was dit een ee vermakelijke film, die eennaast een lekker heroisch verhaal lekker actievol is en mooie muziek heeft
Ossenkar
De actie/vechtscenes zijn heerlijk neergezet maar die monsters en gedrochten tja te fake en het acteerwerk vind ik niet overtuigend.
Dit is een film die leuk is om te kijken maar je moet niet verwachten dat je een geschiedenisles krijgt het is gewoon ouderwets zwaardwerk met hier en daar een pijltje door de lucht.
3 ossenkarren voor de special fx
JacoBaco
Het is gewoon ouderwets zwaardwerk met hier en daar een speertje door de lucht.
Wat een onzin.
K@i
Lang ontweken deze omdat hij van de makers van Sin Citty is
echt serieus een van de meest debiele films die ik ooit gezien heb
maar deze film 300 vond ik echt een lekkere film !
tboezem
Beetje apart vind ik dat, maar dat maakt de film zelf zeker niet slechter.
Hij vertelt toch niet precies dat tussenliggende stuk, hij weet alleen wel het einde, dat weet iedereen op dat ene moment.
En hij weet dat bevel van Leonidas, dat men de 300 'vrijheidsstrijders' moet herinneren.
Dat denk ik dan ten minste.
Maar goed, zelf vond ik dit werkelijkwaar een superfilm. De originele stijl vind ik erg goed werken en de gevechten zien er ontzettend mooi uit. Zoals al eerder gezegd, helemaal anders dat die die standaard veldslagen.
Het uitstekende acteerwerk maakt het helemaal af.
H1DD3
Lang ontweken deze omdat hij van de makers van Sin Citty is
echt serieus een van de meest debiele films die ik ooit gezien heb
maar deze film 300 vond ik echt een lekkere film !
st_tijmen
3.5 verdient
(ik stem 0,5, want ik stem liever extreem dan heeft mijn stem meer invloed, 3,5 is namelijk minder dan 3,68)
RSmovie91
3.5 verdient
Dat vind ik echt een belachelijke reden
st_tijmen
zo doe ik het ook met politiek, is de kamer te links, dan stem ik extreem rechts. is de kamer te rechts dan stem ik groen links. niet dat 1 stem dan wel zoden aan de dijk zet, maar toch doe ik het.
rocky I.S
3.5 verdient
Als je vind dat een film 3.5 verdient waarom geef je dan 0.5? dat is dan wel echt belachelijk ja.
Layla!
Ik heb deze film 2 keer gezien, en elke keer nadat ie is afgelopen is het:
Sjeeeeesus wat een geweldig overdonderende film zeg. Het geschreeuw, de attitude van Zack Snyder (die zijn vrouw in de film overigens ook heeft), de vecht scene's, de slow motion beelden..
1 woord, in 3 lettergrepen: GE-WEL-DUGGGG !
Layla!
3.5 verdient
Weinig diepgang? Hallowww, stukje geschiedenis?
You weirdo
domkey

pethunia
Geslaagd beeldexperiment.
Meer ruimte voor 'diepgang' zou het verhaal waarschijnlijk vertragen.
En die strip-achtige combinatie van 'net te krachtige beelden' met een gestage afwisseling in rust en actie is hier prima. Ik vraag me oprecht af of ik hier wel meer 'diepgang' wil. In het slechtste geval wordt het dan drakerig.
riczz
HEERRLIJK inderdaad meer hoef ik denk ik niet te zeggen
wat een filmm
Phille
Wat een oeverloos gezeik en hersenloze macho-vertoning. Dit heeft niks meer met film te maken. Hier wordt helemaal niet meer geacteerd en neemt CGI de overhand. Crap!

300: Rise of an Empire

Drama / Thriller, 2006

Fantasy / Avontuur, 2009

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007
vertellingeviscerationjavelin shieldlegerepischblood splattergebaseerd op stripzwaardgevechtbloedvergietenbloedbadoude wereldbased on graphic novelancient greeces.a.t. minionswarriorancient warfaresparta greece 5th century bcwarmale protagonist bloody deathspartaspartansbattle of thermopylaegod kingbattle axe