• 9.377.559 stemmen

Rocky Balboa (2006)

Drama / Sport | 102 minuten / 116 minuten (director's cut)

Genre: Drama / Sport

Speelduur: 102 minuten / 116 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Burt Young en Antonio Tarver

Gesproken taal: Engels, Spaans en Georgisch

Releasedatum: 18 januari 2007

Plot Rocky Balboa

"It ain't over 'til it's over."

Rocky Balboa, één van de grootste bokskampioenen in de geschiedenis, heeft al jaren niet meer gebokst, The Italian Stallion, die bekend stond om zijn stalen kaak en zijn wilskracht om te winnen. Zijn vrouw Adrian is inmiddels overleden en zijn zoon en hij zijn inmiddels uit elkaar gegroeid. Rocky woont weer in de straten van Philadelphia waarin hij een restaurant runt. Wanneer ESPN een virtuele match toont tussen hem en de huidige wereldkampioen, Mason Dixon, en belachelijk wordt gemaakt op tv, begint Rocky na te denken. Uiteindelijk wordt hij door de manager van Dixon overgehaald om nog één keer de ring in te gaan...

Robert 'Rocky' Balboa

Paulie Pennino

Mason 'The Line' Dixon

Robert 'Rocky' Balboa Jr.

Tony 'Duke' Evers

Lou DiBella

Mike Tyson

avatar van film88888

film88888

Zalig vervolg, en prachtige afsluiter van de reeks. Ik had wel een idee dat deze terug wat de oude stijl ging hebben, en dat is maar goed ook, want deel 4 was meer een actie film, en bijna geen drama meer of de echte rocky sfer, en dat heeft deze terug wel. Sylvester Stallone is, en blijft de enige ROCKY. Hij speelt weeral super, en ik zeg niet dat hij een zalige acteur is al: De Niro enzo, maar als hij rocky speelt is hij gewoon iemand anders dan in Cobra, of die andere actie films. Het verhaal was weer mooi, en erg meeslepend. Ik kreeg zelfs tranen in mijn ogen op 1 van de scene's. Burt Young ik ben heel blij dat hij nog meedoet, en over hem kan ik ook niet klagen. Hij kan het nog steeds een goeie pauli rol neerzetten. Alleen was het einde wat anders als de andere films minder spanning vond ik, ik bedoel als je nu Rocky 1, of Rocky 2 gaat kijken daar stond mijn haar op mijn rug helemaal recht, en hier was het niet, en dat is jammer want bij de vorige films had ik het wel, maar het is wel een zeer zeer goed vervolg deze heeft de echte sfeer nog, en dat heeft Die Hard 4,0 niet meer. Een dikke 4,0 voor deze heerlijke afsluiter

Goed deel, ik vind alle delen hiervan goed. ik ben nu rocky I aan het kijken, ik ga ze nu even weer bekijken

avatar van DragQueen

DragQueen

'' It Aint Over Till It's over '' Met deze slogan wil sly nog even benadrukken, dat je nooit te oud bent om iets te bereiken. al heeft rocko natuurlijk allang zijn sporen verdiend. goede film, en een waardige afsluiter van een filmreeks die mij na aan het hart ligt. ik vind deze persoonlijk het dichtst in de buurt komen van rocky 1. heeft weer echt dat sfeertje. het eindgevecht is deze keer ook realistisch uitgevoerd. iets dat in de voorgaande delen nogal eens te wensen overliet, maar daarom niet direct minder was natuurlijk. alle herkenbare dingen zitten er weer in, hiermee doel ik onder andere op de traditionele trappenscene, de aanloop naar de wedstrijd enz ,enz .ook de flashbacks zijn goed geplaatst, en de terugkeer van burt young als de cynische paulie is natuurlijk ook meer dan welkom. de karakters hebben in deze prent wat meer diepgang als in de vorige delen, wat er voor zorgt dat sly ( geweldig afgetraind trouwens, en dat op zijn leeftijd !! ) deze saga mooi kan eindigen, en rocko eindelijk zijn verdiende zielsrust krijgt. een dik verdiende 4 sterren film ( ps : het prachtige camerawerk en soundtrack draagt natuurlijk ook zijn steentje bij aan deze film. )

avatar van blisteringdude

blisteringdude

Net weer voor de 3e keer gekeken, wat een klasse film is dit toch ook. Het gevecht is echt hardstikke goed, en realistisch gefilmt, en daarom (vind ik) is dit 1 van de mooiste gevechten uit de rocky reeks. Ik had een 4.5 staan en die veranderd niet meer. Geweldige film.

avatar van RedLine

RedLine

Echt een hele goeie film en op het eind die gevecht lekker lang echt en van de beste rocky gevechten een groot verdiende .5.

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Voor het eerst gezien op Blu-Ray. Ik ben altijd een liefhebber van Rocky geweest, de underdog die tegen alles en iedereen ingaat en gewoon keihard traint en een ijzeren wil heeft om zijn doel te bereiken.

Mooi om te zien dat Burt Young weer meespeelt, wie nog meer een The Sopranos liefhebber is weet dat hij de rol speelde van de vader van Bobby Baccala in seizoen 3 in de aflevering "Another Toothpick."

In deze Rocky film zit wat meer diepgang van de karakters en het einde is ook redelijk te accepteren. In het alternatieve einde op de extra's wint Rocky maar dat is wel erg overdreven op zijn leeftijd winnen van een meer dan 30 jaar jongere wereldkampioen desondanks hij er wel beter afgetraind uit zag dan zijn tegenspeler

Ik geef de film 4 sterren, de hele Rocky sfeer is weer terug plus een redelijk verhaal. Het eindgevecht is mooi vormgegeven, net alsof het een echt live uitgezonden bokswedstrijd is op HBO (geniale tv-zender is dat trouwens onder andere The Sopranos, The Wire en OZ komen daarvandaan). Stallone en Young zijn weer in hun element, de bijrollen deden met niet zoveel maar dat maakt niet uit bij een film ala Rocky. Een geslaagde (late) sequel van Stallone.

avatar van DragQueen

DragQueen

Met een halve ster verhoogd, naar 4,5 sterren.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Waardige afsluiter, en tevens een van de betere Rocky-films uit de reeks die zich onderscheid door een goed script en verhaal.

De film begint vrij deprimerend met een Rocky die in het verleden blijft hangen, maar na een uur gaat de film los met natuurlijk weer de overbekende Rocky soundtrack en de beroemde trappenscené.

Verder is het eindgevecht in de boksring geweldig gefilmd en zeer realistisch en verdient Sylvester Stallone alle credits om met zo'n leeftijd zo te zijn afgetraind.

Ook leuk dat Burt Young weer in de film is te zien.

4****

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

Ik denk dat ik deze film deze week maar ga huren.

avatar van Ghola

Ghola

In mijn beleving waren er nogal wat overeenkomsten met de eerste Rocky. Gelukkig is de hoofdrol wederom weggelegd voor het personage en niet voor zijn oninteressante boksduels: Rocky staat voornamelijk tegenover zichzelf en alleen met doorzettingsvermogen en vechtlust zal ie winnen. Het is natuurlijk een verhaal dat Hollywood al veel vaker heeft verteld, maar een film die zich afspeelt in de wereld van vechtsport leent zich er uitstekend voor. En ik vind Stallone ook een acteur die zo'n film kan dragen, met z'n magnifiek sullige uitstraling en dito oneliners. Vermakelijk, écht vermakelijk.

avatar van flyer

flyer

Eigenlijk is dit doorborduren op de eerste twee rocky films. Kan niets nieuws ontdekken. Maar moet eerlijk bekennen dat deze film me meer doet dan ik verwacht had. De verhaallijn is dus zo goed dat ook deze film je gelijk pakt. Omdat het niet een nieuwe wending in het verhaal geeft niet meer dan 3.5*

avatar van Minotaures

Minotaures

Mooie film, prachtige afsluiting op de reeks, niet allen waren goed, maar he, niet alles kan goed gaan toch?

Ik hou van Sly en hoe die is. Maar toch kan het soms ook TE nep worden.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Vind dit een echt goede Rocky film. Sylvester Stallone acteert prima en het verhaal is ook wel oke. De wedstrijd zelf vind ik ook erg goed gespeeld en grappig dat Mike Tyson (Iron Mike) er ook nog even in voor komt. Het enigste wat ik nep vond was dat Rocky bij de wedstrijd zo bloedde. Verder een hele goede en vermakelijke film. 4.0*

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Waw !

Deze film vind ik echt een waardige afsluiter van de Rocky-reeks. Soms, maar dat hoort bij de film, is het gewoon pijnlijk, pijnlijk in de zin van confronterend. Deze film confronteert je met de eindigheid van de dingen, het pijnlijke terugblikken op het verleden.

Ik vind het ook helemaal niet lijken op eerdere Rockyfilms, maar het heeft echt een eigen melancholisch karakter. Het gevoel van de laatste staartslag.

Het acteerwerk vond ik behoorlijk. Het gevecht zelf vond ik eerlijk gezegd minder. De twee vechters slaan zowat houterig en de slagen zijn ook minder hoorbaar. Maar OK, iedereen die deze film gezien heeft en een beetje fan is van Rocky, zal het wel eens zijn als ik zeg dat het gevecht op zich ook niet zo belangrijk was. Ook de training van Rocky was veel minder uitgewerkt dan in het verleden, maar ook dat is bijzaak.

Dit is een dramafilm, en een hele goede.

avatar van mafiabaas

mafiabaas

Vermakelijke film gewoon en goede afsluiter van de Rocky serie. 3*

avatar van Riddick

Riddick

Geweldige film voor een Rocky fan zoals mij.. Ik heb te lang gewacht om deze film te kijken, maar gelukkig is dat voorbij. Met Rocky Balboa wil ik Sly bedanken voor deze waardige afsluiter.. Een goed geacteerde film, met een mooi verhaal. 4*

avatar van kleez

kleez

WAT EEN FILM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Heb alle rocky's gezien, en had al gehoord dat dit een goede
film was, maar hij overtreft bij mij echt alle verwachtigingen!!

Alle fouten die vaak in films, en vooral in de delen daarna worden
gemaakt, zitten hier NIET in!!!

En het einde: dat Rocky niet wint is voor mij
echt de druppel geweest om 5* te geven!!!

HEERLIJKE FILM!

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1993 stemmen

Ik had zo weinig verwachtingen!! Maar wat gaaf!! Echt zooo cool, ik dacht dit wordt ff easy cash maar echt....achteraf het gevoel dat deze film nog gemaakt MOEST worden en nog echt ontbrak...WAUW!

Goed verhaal en dat Stallone van dit personage houdt druipt er gewoon vanaf...Nostalgie? ja! Maar een fantastische mix van oude aspecten en een onverwacht hoge geloofwaardigheid..

echt genoten. 4,5*

avatar van SSS

SSS

Deze film moet ik dus zien als ik de berichten mag geloven, ik vind het alleen zo jammer dat ik al weet wie er aan het eind wint... Daarom heb ik volgens mij alleen deel 3 gezien, ook daar won uiteraard Sylvester Stallone.

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

SSS schreef:

Als je al denkt te weten wie er wint moet je zeker kijken.

avatar van gideonvdb

gideonvdb

en kijk dan ook meteen deel 1.

avatar van Bosniian

Bosniian

Op zich een goede film, maar niet echt iets bijzonders...

avatar van jazzy

jazzy

Heel veel mensen vinden ROCKY BALBOA (6) beter dan ROCKY 5 , mischien als jullie de Directors Cut stukjes bekijken van ROCKY 5 dan kunnen jullie mischien beter oordelen.

Ik weet dat ROCKY 5 beter kon worden gemaakt maar ik moet zeggen dat de Directors Cut stukjes toch indrukwekkend zijn .

Je moet ze in de goede volgorde bekijken ( 1 tm 8 ) .

Hier is de link : http://youtube.com/results?search_query=Rocky+5+Directors+Cut&search=Search

avatar van Boudewijn.

Boudewijn.

Flutverhaaltje, de hele film lijkt er meer over te gaan om te laten zien hoe het met iedereen afgelopen is. De training vond ik bij de andere rocky's altijd tof om te zien, maar dat duurt hier ook maar erg kort. Het gevecht is ook niet echt spannend vond ik.

avatar van sly

sly

lowhusky schreef:

op het einde wint rocky toch weer zoals altijd

even tijdje teruglezen

avatar van sklaverdijk

sklaverdijk

Hoe zou het met Rocky zijn??.... Oh kijk hij kan het nog steeds

Leuke film voor degenen die Rocky fan zijn, maar Rocky 2 en 3 blijven voor mij de beste.

avatar van leon1970

leon1970

Geweldig mooie film en een waardig laatste deel.

Waardering: ****

avatar van buurmanneke

buurmanneke

• 1996 stemmen

De sléchtste film die ik dit jaar tot nu toe gezien heb! De oude Rocky-films … daar kijk ik op terug met jeugdsentiment. Rocky was een gegeven, noem het legendarisch. Dat hadden ze zo moeten houden!!

Het eerste uur van de film gebeurt geen fluit in én 't verhaal heeft niets om het lijf. Hoe zou het NU met Rocky zijn? That's it ... en, laat Stallone aub niet lullen want daar is hij slecht in. Wat doen ze? Het eerste uur moet hij meer lullen dan in AL zijn films samen ... uitermate ergerlijk. Die kerel kan niet acteren!

Het verhaaltje is flinterdun en knullig gebracht. Neem nu het toevallig weerzien met little Marie ... pfffff ... zo slecht gebracht! Even later zijn het boezemvrienden en is haar zoon Rocky zijne maat! Ongelooflijk. 'Hey Rocky ... wilt ge nog een keer keer komen boksen?' ... ja natuuuuuuuuuurlijk ... zo simpel gaat dat toch!! Ongelooflijk én ongeloofwaardig.

En dan op naar het 'actie-deel' ... eerst meer dan één uur lullen ... nog geen 5 minuten trainen en huppakee ... de karikatuur van Rocky kan gaan boksen ... én dat kan dan ook allemaal hé. Ze hadden 'm beter in zijn waarde gelaten.

Karikaturaal én slecht!!

gideonvdb

jumpstylemovie schreef:

is dit daan een deel 6 of zo

deze ken ik nog niet

dit is deel 6, leuke afsluiter btw.