• 9.377.892 stemmen

Rocky Balboa (2006)

Drama / Sport | 102 minuten / 116 minuten (director's cut)

Genre: Drama / Sport

Speelduur: 102 minuten / 116 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Burt Young en Antonio Tarver

Gesproken taal: Engels, Spaans en Georgisch

Releasedatum: 18 januari 2007

Plot Rocky Balboa

"It ain't over 'til it's over."

Rocky Balboa, één van de grootste bokskampioenen in de geschiedenis, heeft al jaren niet meer gebokst, The Italian Stallion, die bekend stond om zijn stalen kaak en zijn wilskracht om te winnen. Zijn vrouw Adrian is inmiddels overleden en zijn zoon en hij zijn inmiddels uit elkaar gegroeid. Rocky woont weer in de straten van Philadelphia waarin hij een restaurant runt. Wanneer ESPN een virtuele match toont tussen hem en de huidige wereldkampioen, Mason Dixon, en belachelijk wordt gemaakt op tv, begint Rocky na te denken. Uiteindelijk wordt hij door de manager van Dixon overgehaald om nog één keer de ring in te gaan...

Robert 'Rocky' Balboa

Paulie Pennino

Mason 'The Line' Dixon

Robert 'Rocky' Balboa Jr.

Tony 'Duke' Evers

Lou DiBella

Mike Tyson

avatar van 100%VANDAMME

100%VANDAMME

Wanneer komt deze in de videotheek of ligt hij er al??

avatar van Miss Daisy

Miss Daisy

100%VANDAMME schreef:

Wanneer komt deze in de videotheek of ligt hij er al??

ik vroeg mij net hetzelfde af...

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Geinig 6e deel over opa Rocky, die maar al te graag weer eens een ouderwets potje wil knokken.

Het begin is allemaal wel erg melodramatisch, Rocky die mijmerend samen met Paulie alle locaties uit de eerste films nog eens langsgaat en dit duurt ook wel een tikkeltje te lang.

Gelukkig gaat Rocky nieuwe wegen bewandelen en wordt de film vanafdaar wat interessanter en zoals het hoort leidden in Rocky alle wegen naar... de boksring.

Het moment waarop het trainen begint, is ook het moment waarop ik me iets rechterop ging zetten in m'n zetel, blijft toch altijd HET moment van een Rocky film. Gelukkig is de oude muziek van Bill Conti weer helemaal terug van weggeweest en hoeven we het niet te doen met de 2007 variant van Survivor.

Tijdens het eindgevecht wordt de visuele truukendoos naar mijn smaak iets te ver open getrokken. Dat was ook helemaal niet nodig geweest want eerlijk is eerlijk het was best spannend en ik bleef toch een beetje gissen naar de uitkomst ervan. Een uitkomst die ik wel bevredigend vond eigenlijk, het verwaande jonge boksertje krijgt een lesje in de sport "Italian Stallion" stijl.

Rocky 6 geen echte hoogvlieger maar zeker vermakelijk en zeker ook niet het slechtste deel uit de reeks. 3*

PS. Ben nu stiekem toch ook wel nieuwsgierig naar Rambo 4 hoor...

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Weet iemand wanneer deze rocky film tekoop is???

avatar van lowhusky

lowhusky

is al op dvd dacht ik.

avatar van Real_Movie

Real_Movie

ja is dat Rocky definitive edition.

Wel raar normaal promoot ze zulke filmen als ze op dvd komen.

Als het deze is ie 7 maart verschenen.

Wel raar dat ik het niet wist.

avatar van interista2001

interista2001

Hij is nog niet uit op dvd in Nederland.

volgens http://www.foxfilm.nl/dvd/coming-soon/

komt ie op 25 juli

avatar van floda

floda

de bedoeling was om het personage rocky een passend einde te geven. En ik moet zeggen dat dit toch zeker gelukt is in deze film.

Is een mooi afsluiter van de rocky reeks. Zat op het einde op het puntje van mijn stoel om te weten wie er ging winnen.

echt geslaagd voor mij

avatar van mj rules

mj rules

sly did it again!! weer een mooie rocky film en inderdaad zoals floda zei een mooie afsluiter van de reeks.5*

avatar van Don_Mat

Don_Mat

Wat een ongelofelijke zeikfilm was dit zeg. Echt opa Stallone die niet meer geloofwaardig acteert. 1 * omdat de vorige vijf wel goed waren.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Saai, erg voorspelbaar, vreselijk slecht acteerwerk en lelijk geschoten boksscènes. Toch 4.5 sterren, want Stallone is op 6 juli geboren en ik vind 8 augustus een mooie datum.

avatar van lowhusky

lowhusky

Goodfella_90 schreef:

huh

avatar van thunderball

thunderball

Nog een keer bekeken en vind hem nu toch een stuk minder. Doe er een half puntje af.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Zeer aardige film, beviel me meer dan ik verwacht had. Het plot is best aardig en de losse, kalme sfeer maakte de film aangenaam om te kijken. En bij het gevecht zat ik toch weer op het puntje van mijn stoel, heel goed gedaan.

avatar van Reinbo

Best knap dat ze na het erbarmelijke 5e deel deze film toch nog geloofwaardig weten te maken. 3,5* voor een best aardige film (voor Rocky fans)

movieking

Slechtste Rocky film van de 6. Sylvester Stallone is te oud en zijn tegenstander vind ik ook al niet indrukwekkend. Dolph Lundgren en mr. T was wel wat anders. 2.5 voor mij en dan ben ik nog mild

avatar van finalman

finalman

movieking schreef:

m'n slechte rockyfilm(s) was Rocky III en V.

avatar van Salto

Salto

hoe vaker ik deze film kijk, hoe beter ik em ga vinden...

[m'n slechte rockyfilm(s) was Rocky III en V.[/quote]

Rocky III vond ik wel oke met Dolph Lundgren maar inderdaad, Rocky V was ook een dikke tegenvaller

movieking

Foutje gamaakt!!! Rocky IV is natuurlijk met Dolph Lundgren Een III met MR.T maar die vond ik ook oke

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It is a very mean and nasty place, and it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't how hard you get hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving forward. How much you can take, and keep moving forward. That's how winning is done. Now, if you know what you're worth, then go out and get what you're worth. But you gotta be willing to take the hit, and not pointing fingers saying you are where you are because of him, or her, or anybody. Cowards do that, and that ain't you. You're better than that! -- Sly as Rocky Balboa

Mooie quote ook.

avatar van xangadix

xangadix

Ja, wat een diepgang.

avatar van xangadix

xangadix

Okee, van deel zes in de Rocky reeks had ik me niet veel voorgesteld. Ik ben daarom echt aangenaam verrast door deze film. Natuurlijk zit hij vol stereotypen en rocky-clichées, maar ik heb echt met plezier zitten kijken. Prima afsluiter (zou het?) voor de Rocky reeks.

avatar van The Oceanic Six

Weet je, heel gek, ik vond de film op zich best wel te kijken, maar ik had er zoveel kritiek op! Hier wat voorbeelden:

Sylvester Stallone toont wederom aan dat hij echt een waardeloze acteur is. Zijn irritant gebrekkige Engels, zijn houterige bewegingen, zijn matige teksten...laat Rambo 4 komend AUB echt zijn laatste film zijn!

Nu wat inhoudelijke filmkritiek, mensen die de film hebben gezien kunnen er hopelijk op reageren:

- Rocky wilt helemaal niet meer boksen, maar door 1 vraagje is hij plots 180% omgedraaid.

- Zijn zoon wilt niets van hem weten, schaamt zich een beetje voor zijn achternaam Balboa, scheldt hem de huid vol maar nadat Rocky hem in 1 scene de waarheid hij (enige goede conversatie in de film btw), zijn de 2 dikke maatjes en steunt zijn zoon pa met het boxen door dik en dun..jaja

- De zoon van zijn bijna vriendinnetje de serveerster lijkt eerst helemaal niet geinteresseerd in Rocky, maar van de ene op de andere dag zijn het vrienden voor het leven....

- Dit is een boksfilm van iets meer dan anderhalf uur, maar ik zie een bokswedstrijd van alles bij elkaar 15 minuut en een paar minuten voorbereiding, de rest is allemaal zinloos gekakkel.

- Sowieso, Rocky heeft jaren niet gebokst, maar in de film laten ze 5 minuutjes training zien van hem voordat ie plotseling weer topfit is. Jaja...
De film had vooraf veel korter gemoeten, de training had veel langer gemoeten want nu lijkt het best wel nep.

- Het lijkt mij sowieso sterk dat een oude kerel het vandaag de dag zou kunnen winnen van de huidige wereldkampioen. Maar goed, dat is dan het filmscript.

Weet je, ik erger me normaal nooit zo aan gaten in het script, omdat vermaak boven perfectie gaat bij mij, maar dit script rammelde echt aan alle kanten. Plus een paar gebrekkige acteurs, Stallone voorop.
Ben blij dat ik niet alle Rocky delen ooit heb gezien zeg...
2* toch maar....omdat de geld maar anderhalf uur duurde...:)

avatar van molenaar666

molenaar666

Rocky is altijd goed al is dit verhaal wel erg sterk ..... Voor mensen die de vorige Rocky films al niks vonden is dit zeker ook geen aanrader maar een beetje Rocky fan moet deze film toch wel op prijs kunnen stellen.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Waar deel III en IV een beetje cartoonesk werden, moet ik zeggen dat ze met deze film 100% teruggaan naar de sfeer uit deel 1. Dezelfde achterbuurt, hetzelfde tempo, en even goed. Echt knap gedaan

avatar van sam007

sam007

rocky 6 pfff wanneer stoppen ze daarmee en in rocky 7 wie bokst er dan mss j.r. of bobby ewing ,rocky 1 en 2 waren toppers ,en dan ging het bergaf ,

avatar van Ariën

Ariën

Captain Pervert schreef:

Zeker met je eens

Maar vind het jammer dat de delen na deel 1 zo slecht waren.

De soundtrack is toch wel het meest geweldige wat me altijd bij blijft van Rocky.

En al helemaal Eye Of The Tiger, man als ik dat liedje hoor dan voel ik me eigen ook een beetje Rocky.

En over de nieuwe Rambo: Die word geweldig!!!

Hier is de link van de trailer:

Veel kijkplezier

avatar van jazzy

jazzy

De meeste mensen die rocky 3 , 4 , en 5 hebben gezien verwachten een nog grotere boksspektakel bij rocky 6 dan bij alle delen daarvoor , en eigenlijk had het ook zo moeten zijn .

En als je een boksspektakel had gezet zoals bij rocky 4 met alle spanningen omdat het een gevecht is van leven en dood , dan had rocky balboa een nog grotere succes kunnen zijn. Maarja dat is mijn mening en meningen verschillen.

avatar van Filminspecteur

Filminspecteur

lijkt me een leuke film!