• 9.376.805 stemmen

Bug (2006)

Thriller / Drama | 102 minuten

Genre: Thriller / Drama

Geregisseerd door: William Friedkin

Met onder meer: Ashley Judd, Michael Shannon en Harry Connick Jr.

Plot Bug

"Paranoia is contagious"

Agnes White (Ashley Judd) is een eenzame, gescheiden vrouw die nog steeds doodsbang is voor haar ex-echtgenoot Jerry Goss (Harry Connick Jr.), die elk moment uit de gevangenis kan komen. Sinds kort ontvangt ze telefoontjes waarbij niemand spreekt en ze verdenkt Jerry. In het ongure motel in Oklahoma waar ze woont, leert ze ondertussen via een vriendin de paranoïde – maar sympathieke – Peter Evans (Michael Shannon) kennen. Als ze een romance begint met de oorlogsveteraan lijkt het leven haar voorzichtig weer toe te lachen. Maar Peter ziet overal ongedierte...

Agnes White

Man in Grocery Store

Pizza Harris (stemrol)

avatar van theresia

theresia

voor horror moet je toch echt een andere film bekijken. deze film kan je goed zien hoe iemand gek kan worden in hun hoofd. Mind can do everything to you.. when you believe it!!!

avatar van RodneyS

RodneyS

Heel goed geacteerd deze film. Er wordt mooi getoond hoe iemand geestelijk helemaal kan gaan flippen.

Wel kwam deze film heel traag op gang, pas het laatste half uur was de film echt spannend..Ze hadden dat beter moeten opbouwen.

Al met al geen onaardige film.

avatar van Laoslander

Laoslander

Ik werd echt ongeloofelijk zeenuwachtig van deze film!

avatar van Odie

Odie

orbit schreef:

Mooie en intense psychologische thriller. Geeft perfect het wereldbeeld van een schizofreen weer en het bizarre dat hij zijn partner in zijn wereldbeeld weet mee te trekken! Hij is een beetje tegen het ridicule aan op het einde, maar weet desondanks toch te overtuigen.

helemaal mee eens!

avatar van james_cameron

Bizarre, theatrale film (die niet verwonderlijk gebaseerd is op een toneelstuk) over, ja, wat eigenlijk? De film is dermate vreemd dat je dit eigenlijk niet te weten komt. Het begin is vrij sterk, vooral door het mooie spel van Judd en Shannon, maar ongeveer halverwege gaan alle stoppen los en wordt de film een kakafonie van hysterisch akteerwerk en bespottelijke dialogen. Onderhoudend, dat wel, maar wat je er uiteindelijk mee moet...

avatar van nightbreed

nightbreed

Bijzonder filmpje die begint als drama waarin 2 eenzame mensen elkaar vinden. Na verloop van tijd gaan de karakters zich steeds irrationeler gedragen en het laatste half uur is een soort van foute trip waarin de karakters zich bevinden.

Het is een verademing om Judd eens niet als mooi poppetje te zien.

Ik vond haar sterk acteren in deze film. Haar tegenspeler is ook zeer overtuigend als vaag mannetje.

Ik vond het drama-gedeelte van de film wat beter dan het laatste half uur.

avatar van _Daan_

_Daan_

Erg mooie psychologische thriller!!!

ik had het niet verwacht maar iik vond de film super!!

avatar van Ralf81

Ralf81

Eerste uur is erg boeiend en prikkelt je nieuwsgierigheid naar het verdere verloop. Het laatste half uur, inclusief de ontknoping, is erg over the top en de film verliest zichzelf hier in chaos en vaagheid. Verontrustend om te zien dat een labiele vrouw zo in de waanwereld van een schizofreen kan worden gezogen! Het gebeurde in een vrij rap tempo, maar is gezien de gemoedstoestand van Agnes best geloofwaardig.

avatar van Tarkus

Tarkus

Veel thriller en horror heb ik in deze film niet gezien.

Het is eerder een vervelende en saaie prent, die er door de ellenlange dialogen niet beter op wordt.

Er zat welgeteld een spannende scène in, maar verder heb ik niet veel goeds over deze film te vertellen.

Zonde van de tijd...

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

Wat een klote film is dit zeg,had echt veel verwacht na een paar goede recensies maar viel vies tegen.

Vond de film eerder irritant dan spannend of goor.

Het begin was ff leuk maar al snel was het huilen met de pet op.

Ben fan van ashley en ze is best goed hierin maar ze kan de film niet redden.

Bagger

avatar van Mezelf

Mezelf

Ik vond dit een goede film

Het begin was wel een klein beetje langdradig.. ikdacht steeds van wanneer begint het nou

En toen ging het *boem boem boem* super snel

Vind het wel mooi om te zien dat hun helemaal gek worden en als je buiten de deur kijkt is het gewoon rustig en vredig

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Eerste half uur vond ik best sterk, met een aardige schets van een aantal marginale figuren. Degelijke Ashley Judd en Michael Shannon ook.

Maar dan gaat het in mijn ogen compléét mis en wat volgt behoort tot het alleronnozelste dat ik ooit op pellicule heb gezien. Uiteraard is het niet de realiteit waar we naar zitten te kijken maar ook als afdaling in de waanzin slaat Bug werkelijk alles. Dat het niet geloofwaardig zou zijn, daar heb ik op zich geen probleem mee. De uitwerking van hoe Agnes meegaat in de bezetenheid van haar nieuwe liefde, daarentegen, vind ik verschrikkelijk idioot.

Het soort film dat best wel valt uit te kijken zonder dat het echt een zenuwslopende zit wordt, maar waarbij ik wel geweldig verbijsterd ben over de idiotie van het hele verhaal. Lachwekkend slecht wat mij betreft.

Karl van H.

Wat een drol van een film.

Het eerste gedeelte kan er nog prima mee door: de film wordt langzaam opgebouwd, het acteerwerk is in orde en het geheel ziet er, afgezien van een camera die af en toe op nogal irritante en geforceerde wijze documentaire-achtig schokt, prima uit. Er zijn genoeg schoonheidsfoutjes - de meest belachelijke seksscène die ik in lange tijd heb gezien, die - hilarisch! - afsluit met de kop van een sprinkhaan; het geluid van helikopterbladen, waarop de camera belachelijk gaat schudden en er zomaar ut het niets zoeklichten verschijnen - maar daar kun je met een beetje vergevingsgezindheid nog omheen kijken.

Maar dan! De film zakt werkelijk af nadat die paranoïde vent zijn tand eruit trekt en die onder de microscoop legt. De reactie van Judd is lachwekkend ('Millions!' - what the fuck?), waarop de film zomaar uit het niets drie seconden lang rockmuziek laat horen en 'n verzamelinkje larven laat zien. Wederom: what the fuck?
Maar nee, dat is nog niet het ergste. Vervolgens gaat Bug compléét over de top, zowel qua aankleding als qua acteerwerk. Dat hele huis, verpakt in aluminiumfolie is nog wel leuk bedacht, maar zodra Judd er hysterisch in gaat rondhuppelen slaat de ergernis toe. Waar gáát dit in godsnaam over? Ik weet het allang niet meer, en het kan me niet meer schelen ook. Het einde is vervolgens ook nog eens zo onbevredigend als de pest: ze steken het huis in de fik en dat was 't dan. Voor de laatste maal: what the fuck?

Ik ben een zeer, zeer ontevreden mestkever.

avatar van 606

Wel sterk geacteerd verders valt het beetje tegen.

Je zit maar 4 muren en paar mensen.

Het wordt allemaal te eentonig.

avatar van danny61

danny61

een hele zwakke bedoening allemaal.

één van de slechtste film de jongste jaren

als dat een horror film is dag jan

ik geef 0 op 10

avatar van M.to.the.Z

M.to.the.Z

Op zich wel een aardige film, snapte alleen niet helemaal hoe Agness ineens ook schizofreen was...

Lijkt me niet dat zoiets aan te praten is, maar goed ik ben dan ook geen expert...

Ook die super gewelddadige en gevaarlijke ex vond ik wel mee vallen...

een 6je van mij

M.to.the.Z schreef:

Wie heeft het hier over schizofrenie? Ze werd meegezogen in het paranoïde geneuzel van dinges; waarschijnlijk omdat ze gewoon 'n stom wijf is.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Het idee is geweldig, maar hoe langer de film duurt hoe slechter het word.

Het verhaal is goed, helaas word dat helemaal verpest omdat het op het einde volledig los gaat en er alleen maar met allemaal geflipte theoriën word gesmeten, verassende ontknoping maar de uitwerking verpest de impact ervan.

Zo jammer dat ze dit niet anders hebben aangepakt, de ontwikkeling van karakters was wel weer goed, maar ook daar was voor mijn gevoel meer uit te halen, dat geld voor bijna alle aspecten in deze film, gewoon net niet!

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Uitstekende body-horror van William Friedkin. Het verhaal stroomjt lekker voort vanuit de personages en verloopt vlot en als een prettige flow. Echt vuurwerk of intense spanning blijft uit maar Friedkin weet op zeer goede wijze Bug tot een naargeestige vertelling te maken.

avatar van Theunissen

Jezus wat een maffe, saaie en tevens belachelijk super low budget film (speelt zich alleen af in een motel kamer). Ashley Judd is wel diep gezonken om zo'n flut film te maken. Het verhaal (schizofrenie en bugs) stelde weinig voor en boeiend werd de film nooit. Het einde van de film was nog het beste, hadden ze dat maar direct gedaan want dan had de film tenminste geen 90 minuten geduurd.

Fijne film.

Begint wat te traag en té droog. Personage van Judd is een wat dooie vod, Shannon daarentegen weet wel te overtuigen. Geregeld ook komisch in de eerste scenes.

Film begint eigenlijk iets te laat om een echt mooi cijfer te scoren, maar het laatste half uur is toch best genieten. In hun alluminiumfolie kamertje zitten ze elkaar lekker aan te steken, zodat de manie steeds meer escaleert.

Gegeven is wel uitermate eenvoudig, met wat schizofrenie en beestjes in de mix, maar de uitwerking mag er zeker wezen. Af en toe gaat het trouwens wel heel snel, waarmee Friedkin het zich wel makkelijk maakt, en iets meer audiovisuele afspiegeling had de film ook nog wel goed gedaan, maar het is een fijn filmpje as is. En daar zal ik dan ook maar blij mee zijn.

avatar van Awake78

Awake78

Tja wat moet je hier nou weer van maken? Zit echt te dubben of dit nou goed was of juist heel slecht. Vond hem evengoed wel wat hebben.
Wel moet ik zeggen dat dit een aardig deprimerende film is. Echt happy wordt je er niet van. Maar dat is vaker van films van Friedkin (zag ik trouwens tijdens de aftiteling pas).

Echt eng vond ik het allemaal niet, was het ook niet. Meer luguber. Einde vond ik wel weer geniaal, maar zoals ik wel vaker hierboven lees kon ik die plafondventilator en die zoeklichten ook niet echt plaatsen. Misschien een sterke hallucinatie.

Zat wel een hele goede scene in, en dat was dat ze met z'n 2-en tegen elkaar begonnen te 'communiceren' en het hele verhaal met alles erop en eraan aan elkaar gaan toelichten (rond 80e minuut).
Werkelijk alle nonsens worden erbij gehaald
maar het is wel erg sterk geacteerd en geregisseerd. Knap gedaan en een zeer indrukwekkende scene.

Hoe dan ook, een anderhalf uurtje van m'n leven wat ik niet snel vergeet.

avatar van Zero_Sunshine

Zero_Sunshine

Laoslander schreef:

Ik werd echt ongeloofelijk zeenuwachtig van deze film!

Hier nog eentje!

Wel knappe film hoor!

avatar van eldorado

eldorado

Moeilijk te beoordelen film.

Deze film vind ik niet echt amusant maar ik heb wel bewondering voor het acteerwerk en de originaliteit

avatar van Clearm

Clearm

Geen horror. Ontzettend saai en een heel erg dom eind. Ik wil deze film een 0 geven, maar dat kan helaas niet. Zoals een aantal anderen al aangeven vind ik dat ook: dit is één van de meest slechte films die ik ooit gezien heb. Deze film zou ik nooit meer kijken, ook al kreeg ik geld toe.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Nee, inderdaad geen horror. Maar wel een intrigerende psychologische paranoia-thriller.

Wat was er mis met het eind?

Karl van H.

Het is nogal... overdreven. Althans, als de film je niet heeft weten te pakken (en dat is zowel bij Clearm als bij mij het geval), dan komt het einde vrij belachelijk over.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Precies wat het geval was idd.

Het einde is zeker niet slecht, maar dan moet het voorgaande interessant zijn, nu was het dat slechts deels en is dat einde inderdaad vrij belachelijk.

avatar van Chucky92

Chucky92

Heb me kapot moeten lachen om deze film, maar het is eerlijk gezegt geen goeie film.

avatar van Clearm

Clearm

Chucky92 schreef:

Ik lag op 2 momenten in een deuk vanwege deze film. De eerste keer toen die kerel zei: ik ben al heel lang niet meer naar bed geweest met een vrouw, maar met jou zou ik het wel kunnen. Waarop de vrouw zegt: Kom hier jochie. En vervolgens hebben ze seks:I IMAO

De tweede keer is het eind als ze zichzelf in de fik steken. Zo'n beroerde saaie film, de man steekt nog ff iemand dood voor het einde en dan steken ze elkaar in de fik. Game over: Wat een mislukte film ech waar.