Genre: Thriller / Drama
Geregisseerd door: William Friedkin
Met onder meer: Ashley Judd, Michael Shannon en Harry Connick Jr.
Plot Bug
"Paranoia is contagious"
Agnes White (Ashley Judd) is een eenzame, gescheiden vrouw die nog steeds doodsbang is voor haar ex-echtgenoot Jerry Goss (Harry Connick Jr.), die elk moment uit de gevangenis kan komen. Sinds kort ontvangt ze telefoontjes waarbij niemand spreekt en ze verdenkt Jerry. In het ongure motel in Oklahoma waar ze woont, leert ze ondertussen via een vriendin de paranoïde – maar sympathieke – Peter Evans (Michael Shannon) kennen. Als ze een romance begint met de oorlogsveteraan lijkt het leven haar voorzichtig weer toe te lachen. Maar Peter ziet overal ongedierte...
Agnes White
Peter Evans
Jerry Goss
R. C.
Dr. Sweet
Man in Grocery Store
Pizza Harris (stemrol)
TimD
Daar zijn vliegen in de zomer die om je hoofd heen cirkelen niks bij
Tolkienfan
van de regisseur van The Exorcist..Lijkt me een 'kicken' film..
trailer op: http://movies.yahoo.com/trailers/
Zou dit eindelijk weer een succesje worden voor Friedkin? "t lijkt een standaard teen horror filmpje, maar William heeft de potentie om het boven het genre uit te tillen.... 't is 'm alleen al 30 jaar niet meer gelukt. En toch hou ik hoop.
Matchostomos
Ik ben van dezelfde mening als Reinbo. Bug heeft met een regisseur als Friedkin zeker de potentie en ongetwijfeld het doel, om zich boven de alledaagse horrorfilms te plaatsen.
Dat Bug wordt bestempeld als thriller/drama en niet de facto als horror, geeft blijk van een wil om meer onderliggende thema's aan bod te laten komen. Een maatschappelijk en sociaal kritische ondertoon is daarbij zeker niet uit te sluiten. Regisseurs van klassieke horrorfilms (Cronenberg, Friedkin, Romero, Carpenter, Polanski,...) zijn niet voor niets zo merkwaardig en geapprecieerd, net omdat ze naast het horrorelement (body-horror, gore,...) meer diepgang steken in hun werk. Voorbeelden als The Exorcist zelf (seksualiteit van het kind), Carrie (seksualiteit van de vrouw), The Texas Chainsaw Massacre (verdrukking van sociale verhoudingen), Dawn of the Dead (kritiek op de consumptiemaatschappij), en nog veel meer, zijn daarbij perfect op hun plaats.
The return of William Friedkin...I certainly hope so...
Matchostomos
In een onguur motel in Oklahoma leert ze een paranoïde oorlogsveteraan kennen, die overal waar hij kijkt wormen en insecten denkt te zien.
Ben ik fout als ik hierin een lak aan respect voor de maatschappij herken, een wereldvreemd persoon die 'onder invloed van' het buitenaardse een degout heeft ontwikkeld voor het menselijke ras.
Of ben ik het allemaal te ver aan het zoeken, hoewel het toch vrij voor de hand liggend is...
maurice74
Kijk hier erg naar uit. Vanwege Friedkin, vanwege de hoge score op IMDB.
Marcellos
Ik vind het een redelijk film
Vind hem niet zo vermakelijk als de Saw triology maar hij is wel weg te kijken.
Best wel een aanrader
dje-em
grappig het speelt zich af in Oklahoma waar ik nu woon en er wordt verwezen naar Oosterbeek waar ik woonde haha
geen enge film, wel zeer goede dialogen en een goed uitgevoerd plot
bisse
Deze film is een must see vooral om de acteerprestaties. Michael shannon is werkelijk geniaal en wordt prima bijgestaan door de altijd goede Judd. Bij vlagen zitten er zeer goede dialogen in de film die je op het puntje van je stoel houden. Ik vind de karakterontwikkeling van judd wel niet erg goed uitgewerkt en zeker de snelheid en motivatie die haar ertoe drijft mee te gaan in de belevingswereld van Shannon. Ook het einde is een beetje een bittere pil omdat er veel meer in had gezeten. Alle zorgvuldig opgebouwde vragen worden uiteindelijk van de tafel geveegd door een slot wat weinig meer aan de verbeelding overlaat.
Uiteindelijk nog steeds een must see waarvan het einde wat mij betreft herschreven had moeten worden. Maar ja je kan niet alles hebben. 3.5 ster
ralfsjam
ik heb genoten van de film, ben het wel met bisse hierboven eens. alleen het einde was in mijn ogen verrassender dan bisse vond.
soms moet je het simpel houden en zo laten gaan. aanrader voor mensen die het zat zijn om naar zombie en serie-moordenaar horror's te kijken. de vergelijking met marsellos (hier boven) gaat in mijn ogen niet op. SAW is een heel wat andere film.
perfect acteerwerk en een mooie set met een lekker verhaal!
een 4
mikey
Voorbeelden als The Exorcist zelf (seksualiteit van het kind)
Matchostomos
Ik heb deze film en heb hem ook gezien met de voice over van friedkin himself, en hij zegt hierover helemaal niets. To me its a tale between good and evil! Aldus Friedkin.
In hoofdzaak beschouwt Friedkin zijn film misschien als een 'tale between good and evil', maar dat hij de seksualiteit van het kind bewust aan bod laat komen, valt niet te ontkennen (zelfs als laat hij het niet ter sprake komen in het audiocommentaar).
Regan zit namelijk in haar puberteit (opstandig zijn, raar doen,...) en dat wordt door Friedkin op gruwelijke wijze uitvergroot. Via de demoon in haar verzet ze zich op een wel heel extreme wijze tegen het volwassen worden en die evolutie wordt doorheen verschillende scènes verder uitgewerkt: van het doktersbezoek en het plassen, tot het extreme menstrueren (wanneer ze een kruis letterlijk in haar vagina 'ramt').
Vergezocht is het alleszins niet, want ook films als 'Carrie' en 'Rosemary's Baby' brengen een soortgelijke thematiek duidelijk naar voren. Achter sommige horrorfilms, voornamelijk de klassiekers, zit dan ook meer dan je denkt.

En het is net dat wat me zo lijkt te integreren bij Friedkins nieuwste. 'Bug' handelt niet zoals 'The Exorcist' over het seksuele, maar lijkt alvast een socio-maatschappelijke ondertoon te hebben. Ik ben dan ook nog steeds uitermate benieuwd...
bisse
Wanneer je overal wormen en insecten ziet die er niet zijn dan is het bekoren van je sociale omgeving niet je hoogste prioriteit nee.
grid8400
Sterk acteer werk... maar wat een bout film zeg. ontzettend slap verhaaltje. Labiel figuur die door haar "abuse" verleden zich laat mee slepen binnen een dag met een paranoide vreemde..uh hu
Ik had veel meer verwacht van deze Friedkin.
3* voor de acteer prestaties.
ralfsjam
ik dacht het al toen ik hem gezien had. deze film die puur op het acteerwerk moet leunen (en daar is hij ook om gemaakt denk ik) zal door een groot deel van het publiek tegenvallend gevonden worden. ook zie ik dat er een grootdeel van de kijkers denken dat het een horror/thriller is , maar het is een drama/thriller. een drama/thriller die zich in een huis afspeeld met een paar acteurs waarvan er 2 de film moeten dragen. en ik moet zeggen dat ze dat zeer goed doen! mensen die zin hebben in een insectenhorror of iets dergelijks zullen van een koude kermis thuiskomen, mensen die zin hebben in mooie dialogen en een staaltje puik acteerwerk.... ga deze zien!
brave71
Vond hem wat traag op gang komen, maar vooral de laatste 40 min. maken veel goed.
Erg sterke acteerprestaties.
De moeite waard om te kijken. 3,5 *
EenFilmPerDag
6.6 op IMDB en als ik dan het commentaar erin lees denk ik laat maar. Of klopt zo'n commentaar dan niet? Wat denken jullie
One of the worst movies I have ever seen. I kept waiting for it to get better but it never did. This movie was not scary. I would even say it was boring about 90% of the time. The trailers make it look way more interesting and intense than it actually is. Some people laughed at some of it because it was so ridiculous. Keep in mind, this is not supposed to be a campy movie. Everyone in the theater thought it was awful and loudly complained when it ended. I heard a few ladies comment about how disappointed they were that Ashley Judd would be in a movie so bad. I felt like I was slapped in the face. If I could rate this lower than one star, I would. Don't waste your money or time.
Raffael77
Dit is een prima film. Wat een geflipt zooitje. Deze moet je gewoon kijken.
24ayar
Jongens volgens mij was/is dit het lompste,baggerste, stomste en verhaalloze film die ik ooit heb gezien. ik weet niet wat mensen hieruit kunnen genieten??? heb 2.5 uur zitten kankeren tegen ze. kijk er echt niet naar!!! echt niet!!! enne de film is opgenomen als journaal beelden? is dat nieuw tegenwoordig?
ralfsjam
2.5 uur gekeken? was na dik anderhalf uur afgelopen. dan snap ik wel dat je er niet veel aan vond.... als je na het einde nog en uur blijft kijken naar.....?
flyer
Film is zeker het kijken waard. Hoewel het verhaal wat langzaam op gang komt wordt het gaande weg steeds beter. De rollen worden zeer goed gespeeld kreeg echt een hekel aan die paranoide veteraan. Wat 24ayar beweerd klopt niet de film bouwt gewoon langzaam op. Voor mij 3.5 sterren
Diesel
Twee redenen waarom ik hoge verwachtingen heb van deze film:
1) William Friedkin 2) Ashley Judd
bubba01
Wat een slechte film zeg!!!!!
Ik kan niets zeggen over het acteerwerk, maar het verhaal slaat werkelijk nergens op.
Ik heb heel lang zitten wachten tot ik deze film kon zien maar hij is me echt tegengevallen.
Lee72
Wat een schijtfilm, inderdaad tijdverspilling.
Je moet zelf een bug in je hoofd hebben om dit mooi te vinden hoogstwaarschijnlijk.
L0sT_R3B3L
Dit is echt de slechtste film die ik ooit heb gezien,en ik heb er toch een enkele gezien.
Waardeloos met moeite afgekeken.

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

Goed beoordeelde dramaserie 'Rivals' krijgt een tweede seizoen dit jaar: wat weten we erover?

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Låt den Rätte Komma In
Drama / Horror, 2008