• 9.378.558 stemmen

Phileine Zegt Sorry (2003)

Komedie / Romantiek | 95 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Oorsprong: Nederland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Robert Jan Westdijk

Met onder meer: Kim van Kooten, Michiel Huisman en Roeland Fernhout

Gesproken taal: Nederlands en Engels

Releasedatum: 9 oktober 2003

Plot Phileine Zegt Sorry

In een opwelling reist "ultrabitch" Phileine haar vriend Max achterna die als acteur in New York meedoet aan een internationaal Shakespeareproject. Ze vermoedt dat hij meer geïnteresseerd is in zijn tegenspeelster Joanne dan in haar, wat haar uiteindelijk in de armen van Joanne's vriend doet belanden. In een vlaag van seksuele jaloezie verstoort ze Max en Joanne's intieme interpretatie van Romeo & Juliet. De nieuw verworven landelijke bekendheid brengt haar niet het geluk waar ze op gehoopt had en ze realiseert zich in de luxe eenzaamheid van haar Waldorf Astoria hotelsuite dat Max meer voor haar betekent dan ze ooit had gedacht.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Kim van Kooten was aangenaam, maar voor de rest was de film erg irritant en niet leuk.

avatar van LittleBox

LittleBox

Hmm, ik vond hem eigenlijk ook best geestig. Niet heel erg bijzonder maar er zaten wel aardige stijlelementen in. En OK, het komt óók door Kim van Kooten. Met afstand de knapste Nederlandse actrice.

avatar van Purmerend

Purmerend

Die blote bejaarden in het begin dat kan toch niet! 1,5*

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik vond het alleen nergens op slaan, die bejaarden hebben daar zelf aan meegedaan, dus als hun dat ok vinden, en het word toegestaan op Nederland 3, dan kan het wél.

avatar van Quentin

Quentin

Erg matige film, Van Kooten is de enige van de gehele cast die aardig speelt. net 2*

avatar van Waku

Waku

Wat een vreselijke duffe film.

Pompen er veel seks in,grofe seksuele grappen en voila we hebben weer een nederlandse film in de categorie om te janken.

Rommelig,niet leuk en stomvervelend.

Vermakelijke film, maar ook niet meer dan dat.

avatar van Kasper

Kasper

Sorry hoor, maar wat een poepfilm

avatar van iingeborg

iingeborg

Nou ik vind het een leuke film hoor !

avatar van TimD

TimD

Phileine zegt sorry: is ook wel nodig als je je geld hieraan besteed hebt.

avatar van pjutter

pjutter

pfff wat een rotfilm,
zou hier noooit geld voor uit willen geven,
slecht verhaal, en je weet toch van te voren HET KOMT TOCH ALTIJD GOED want wie wist nou niet, dat Phileine sorry ging zeggen?
zoo dom, en ook dat stukje tussen in, waarin Giphart zegt: De film is veeel beter als het boeK!!
nou hoe slecht moet het boek dan zijn????

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

Het boek is prima! Film is afschuwelijk!

avatar van LisetteR

LisetteR

Vreemd maar waar; een NL film die mij wel aansprak..

Heel plat, maar best grappig.

avatar van Eigenwijs

Eigenwijs

Wat een draak van een film!! En het boek was al niet veel beter. Dit moet haast wel systematisch door de Utrechtse minder knappe John Cusack gelijkende schrijver himself gelobbied zijn bij Hans van Breukhoven, c.q. freerecordshop.

De mediageilheid van bovenstaande schrijver (gip) heeft sinds jaar en dag aan progressie gewonnen op een manier die zelfs Joling en Brard doet watertanden. Wat bezielt deze man, niets anders te kunnen bedenken dan het oh zo afgezaagde cosmopolitaanse ideaal van de mannelijke domheid dat weldegelijk een groot vrouwelijk deel van onze maatschappij aanspreekt, en tegelijkertijd een evenredig groot deel van het sterke geslacht een adoniscomplex aanschrijft door het tegengestelde, hetgeen vrouwen echt willen te beweren. Een bijna 40 jarige schrijver die inhaakt op een subcultuur die hem niet eens eigen is, ranzig!!

Politiek correcte Bnn seks voor de jonge honden, en vrouwelijke adremheid in een post moderne sitcom omgeving, gesitueerd ergens in nederland en amerika. Als je zou zeggen Groningen, zou ik je ook geloven.

Dat je nou lekker lag in de vrouwenbladen, Gippie dat betekent nog niet dat je stiekem niet gewoon een vies mannetje bent dat tienerseks auteert of anders wel een typisch nederlandse schrijver van dit soort flutverhaaltjes. Wat denk je nou eigenlijk zelf van dit soort pulp joh?

. eens.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik ben blij dat hij dat bericht niet zal lezen.

Deze film werd me opgedrongen door een vriend die op visite was, dat was dus gelijk de laatste keer dat hij welkom was. Mensen met dit soort films in hun dvd-collectie wil ik niet in mijn vriendenkring hebben.

Wat een vreselijke slechte film!!!

0,5 sterren ( 0 sterren gaat helaas niet)

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Eigenwijs  schreef:

Geldschrijver

Oh wat een heerlijke recensie!

avatar van BlueJudaskiss

avatar van Redlop

Redlop

Eigenwijs  schreef:

Geldschrijver

Nooit iets van hem gelezen, omdat de bullshitdetector op tijd alarm sloeg.

avatar van Mug

Mug

jordybeukeboom schreef:

Uitgezonden op NL 3...

Ik zie het probleem niet. Ik vind het juist goed dat juist het publieke bestel Nederlandse films uitzendt.

avatar van Quido

Quido

Maar wel altijd dezelfde helaas ...

jordybeukeboom

En wel vaak de makkelijk verkrijgbare en die van mindere kwaliteit helaas...

avatar van Mug

Mug

De laatste tijd (op NL2) toch ook de minder bekende moderne werken, zoals o.a. Het Zuiden, Verborgen Gebreken en Valse Wals.

Oude films worden nu uitgezonden door de commercielen.

Neem tevens het feit mee dat veel bioscoopfilms mede-gefinancieerd worden door publieke bestel omroepen. Deze film bijvoorbeeld door BNN [net als Costa en Pista]. Nogal logisch dat die films dan ook uitgezonden worden op de zenders van het publieke bestel.

avatar van Quido

Quido

Die oudere films komen ook twee of zelfs drie keer per jaar voorbij. Nooit zie je eens de minder bekende titels of films uit de jaren '60 of daarvoor. AT5 (Amsterdamse zender) heeft lange tijd films uit de jaren '30 t/m '50 uitgezonden, en nu zendt het eindexamenfilms uit van door de jaren heen. En op de publieke omroep krijgen we enkel de nieuwe en die van vorig jaar. Ook leuk, maar doe ook eens wat met al het oude materiaal ...

Logisch ook dat op NL2 die titels die jij opnoemde werden uitgezonden, dat mocht nog niet eerder (zijn net uit). Reken er maar op dat die de komende jaren ook nog een paar keer voorbij komen.

avatar van film_kaza

film_kaza

Phileine Zegt Sorry, de titel alleen al is dom. De film ook.

Spanning? Nee, humor? Nee, mooi, dramatisch of nog iets anders? NEE!

Ik las de achterkant.

"sorry staat niet in Phileines woordenboek"

Tjeetje die beschrijving is ook al niks.

Een waardelos film die ik nooit had moeten kijken zo slecht was ie.

0,5

Mug schreef:

Ja BNN moet maar weer eens uit het publieke bestel... Dit zijn films die Veronica uit zou 'moeten' zenden

avatar van Rik^

Rik^

Heerlijk typisch Giph. Ik had bij deze eerst de film gezien en toen het boek gelezen. Allebij waren voor mij geslaagd, leuk om een keer te zien!

avatar van Johan81

Johan81

Dit is echt een van de slechtste films die ik ooit heb gezien. Ben nu aan het kijken op NL3, maar ik hou het niet langer vol.

Girl-power is prima, maar op deze manier wordt het irritant, plat en totaal onrealistisch. De manier van filmen, met Van Kooten die af en toe in de camera praat, slaat bij mij ook niet aan. Ook Nederlandse acteurs die voor Amerikanen spelen, met een Nederlands accent dat hoorbaar, helpen niet mee.

Niet grappig, niet spannend en ook niet origineel.