Genre: Komedie / Romantiek
Geregisseerd door: Marc Forster
Met onder meer: Will Ferrell, Maggie Gyllenhaal en Dustin Hoffman
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Plot Stranger Than Fiction
"Harold Crick isn't ready to go. Period."
Harold Crick is een belastinginspecteur, wiens leven overhoop wordt gehaald wanneer hij zijn levensverhaal hoort, door een stem die alleen hij kan horen. Deze vertelster, Karen Eiffel, is een schrijfster die haar laatste roman probeert af te maken, maar zij weet niet dat haar hoofdpersoon daadwerkelijk leeft en zijn leven via haar woorden plaatsvindt. Geheel wanhopig zoekt Harold hulp bij een excentrieke professor.
Harold Crick
Young Boy's Father
Dave
Polish Woman
RockyRoad
Leuk bedachte film, maar een verkeerde cast met name Will Ferrel en Latifah ,k vind Will hilarisch in echte komedies,heerlijk die slappe humor.
Stranger than Fiction vond k hem dus niet op het lijf geschreven, omdat k telkens verwachtte dat ie raar/grappig uit de hoek zou komen, k wil Will dan ook vergelijken in deze film met Jim Carrey in 23.
Edoch geef k deze film wel 3,5 ster vanwege het leuke verhaal , het boeide en had een leuk einde in petto
- 2073 berichten
Een juweel! Een geweldig verhaal, romantisch, origineel, je zou het zelfs leerzaam kunnen noemen op het vlak van literatuur. De vier hoofdpersonen zijn stuk voor stuk uitmuntend, Will Ferrell als ontdooiende man, Maggie Gyllenhaal met haar onvoorstelbare charme, als tegenhanger van Will Ferrell en Dustin Hoffman, die de kunst nog steeds verstaat. Emma Thompson is zoals gewoonlijk geweldig en dat vergeet ik nog al de bij personages. De film zit helemaal goed in elkaar en ik heb m nu drie keer bekeken. De film wordt eigenlijk alleen maar beter.Het einde was geniaal, de hele film draait om dat einde en de uiteindelijke uitleg van de schrijfster klopt ook weer helemaal. Een happy end met een literaire twist, wat wil je nu nog meer...
the new guy
Enorme meevaller. Ik kijk al maanden op tegen het moment dat ik deze film aanzet. Gelukkig zijn de openingsscènes geweldig en zit je gelijk midden in het leven van Harold Crick.
Verder gebeurt er eigenlijk niets in de film totdat de telefoon gaat. Maar het is een erg interessant verhaal dat leuk wordt gedaan door Will Ferell. Er zitten grappen in, grappen die slechts je mondhoek een beetje doen krullen. Maar de subtiliteit van de grappen, de dialogen en de muziek zorgt ervoor dat dit geen cheesy geheel wordt.
Beetje traag, af en toe saai, maar zo is Crick. Een aanrader dus.
the new guy
Slecht verhaal RockyRoad. Dan zijn Adam Sandler, Woody Harrelson, Robin Williams, Will Smith, Bill Murray en Joe Pesci ook ongeschikt voor dramafilms?
Nee dus. Ik vind dit soort films juist op het lijf geschreven van 'komedie acteurs'. Precies het soort dat ongemakkelijke scènes kan spelen, omdat ze zelf dus ook niet zo goed zijn in dat hele drama. Goede comedians kunnen een aardig potje acteren.
Qar
Het is moeilijk om uit te leggen waarom ik deze film nou zo fantastisch vond.
Laat ik maar te beginnen met zeggen dat voor ik deze film keek ik weinig serieuze films keek en het genre drama niet echt aan mij was besteed. De reden dat ik deze film ging kijken was ook eigenlijk alleen Ferrell die altijd wel in een grappige film speelde.
En hoewel je hier wel komedie bij moet zetten is dit dus duidelijk geen echte komedie en zou wat mij betreft drama beter vooraan kunnen staan, maar dat terzijde.
Want wat heb ik ontzettend genoten van deze film, Ferrell die toch laat zien dat hij wel een beetje kan acteren en een typische saaie drol neerzet.
Maar ik ben vooral betoverd door Gyllenhaal, ik had haar voor deze film eigenlijk nog nooit gezien, maar vond haar hier echt fantastisch.
Tja, wat kan ik er verder over zeggen. Een film die een grote indruk heeft achtergelaten en hoewel deze niet in mijn top 10 staat krijgt hij toch zeker wel een speciale notering.
Verrassend interessante en boeiende film.
Stranger than fiction is eens een film met Will Ferrell in de hoofdrol waar hij een serieuze rol speelt. Dit is even kort wennen, maar het is wel leuk om dat eens te zien. Zeker omdat hij een overtuigende rol neerzet in deze film.
Het plot is erg aardig bedacht met Harolds leven dat verteld wordt door een schrijfster waarbij zowel hij als zij niet weten dat Harold echt beleefd wat zij bedenkt. Het plot gaat nooit vervelen doordat iedereen de rol overtuigend speelt (Emma Thompson is erg sterk als schrijfster!) en omdat het een origineel plot is.
Verder heb ik weinig op deze sfeervolle film aan te merken. Het is niet echt komisch, maar het is weer te luchtig om een drama te heten. De zwarte humor in de film is steeds net goed. Ferrell zet zijn rol als Harold erg goed neer. Het is een tragisch karakter dat later losser wordt. Leuk om te zien en goed gespeeld!
3,5* (dit was 4* geweest bij een passender einde)
- 2073 berichten
Volgens Dustin Hoffman zou dit dus wel een echte komedie zijn, zie je Will Ferrell nog met zijn opschrijfboekje lopen te vinken of hij zich nu in een Tragedie of komedie bevond? Op zich al geniaal natuurlijk.
Ik kende Will Ferrell voor deze film helemaal niet en naderhand eens zo'n dijenkletser van m gezien, laten we het maar op houden dat je daar een liefhebber van moet zijn.
Fortune
Grappig vermakelijk filmpje.
Will Ferrel vind ik altijd wel te pruimen en alhoewel dit een wat serieuzere rol is voor hem deed hij het gewoon goed.
Vond alleen de stem van de schrijfster niet aangenaam om te horen maar kan aan mij liggen. De schrijfster is in het algemeen nogal een irritant personage.
Maar denk niet dat ik het einde anders had willen zien want vond het nogal als een soort sprookje aan voelen de film en als Crick dan overlijd op het einde zou niet echt een sprookjesachtig einde zijn.
jippie2010
Ik had van te voren hoge verwachtingen van deze film, en die zijn niet helemaal uitgekomen. Ik vond het verhaal briljant, goed bedacht, en wat mij betrefd is Will Ferell de juiste hoofdpersoon. Toch vond ik sommige scenes erg traag. Ze hadden een andere actrice mogen nemen voor de schrijfster btw. De liefdesscene was niet erg overtuigend, Het was bijna alsof will een verstandelijke beperking had, waardoor de liefde vreemd overkwam. De rol van de horloge vond ik intrigerend Met name het eerste deel vond ik Dustin Hoffman briljant!
Al met al een prima 3.0
Dk2008
Van deze film had ik toch wel meer verwacht, heb hem eigenlijk gekeken vanwege Maggie Gyllenhaal. Saaie lange film. Ik heb genoeg romantische komedies gezien en dan ik wil daarbij wel een beetje lachen. Maar het zat er gewoon niet in. Vind Gyllenhaal helemaal niet zo goed spelen en hetzelfde geldt voor Ferrel. En van Hoffman ben ik ook niet zo fan. Ben best verbaasd dat de film het nog zo goed doet. Misschien een bepaald soort humor wat niet aan mij is besteed. 1.0.
Tomtommer
Inderdaad zo eindigde de film niet zo sterk. Maar... het knappe is wel dat zelfs de regisseur dit doorhad. Dustin Hoffman zijn personnage zegt namelijk dat het aanvankelijk voorgestelde script perfect was. Hij laat aan de schrijfster duidelijk blijken dat hij het herschreven einde "happy end" maar niets vindt. Wat dus ook de realiteit is.
Toch 4,5*
- 2073 berichten
Het is leuk dat het einde zo ter discussie staat en begrijpelijk ook. Dat de professor het boek zonder fataal einde maar niets vindt, wordt door de schrijfster tegengesproken en zij is de schepper. In de film zou een fataal einde de hele sfeer hebben weggehaald en dat is nu juist zo knap vind ik. Drama, zo als beschreven door de professor wordt uiteindelijk een komedie. IMO had het einde echt niet anders gekund, het zit zo geraffineerd in elkaar.
ddew88
Verrassend interessante en boeiende film.
Wel erg jammer dat Harold op het einde de crash met de bus overleefd. Hij accepteerde zijn einde al maar toch overleefd hij het door een scriptaanpassing. Had van mij niet gehoeven. Het was sterker geeindigd als hij dit niet overleefd had. Dit kost de film ook een half punt bij mij.!
3,5* (dit was 4* geweest bij een passender einde)
Ben ik niet helemaal met je eens,
In de film zelf zegt de psychiater na het lezen van het hernieuwde script zelf al dat het boek door het nieuwe einde ´wel ok´ is, en geen meesterwerk zoals wanneer hij dood zal gaan. Dus eigenlijk haalt hij hiermee zelf het plot van de film onderuit en deelt jou mening dus. Natuurlijk was doodgaan dramatischer voor de regisseur maar hij neemt genoegen met een ´wel ok´ einde. Omdat dit in de film zelf gezegd wordt maakt het het einde wel weer heel mooi vind ik juist! Ben benieuwd of je je hier een beetje in kan vinden.
wzshop
Weet niet echt goed wat ik met het verhaal aanmoet. Fictie is nooit echt mijn genre geweest, maar ik kan het nog wel waarderen als het in de buurt komt van de werkelijkheid. Dit hield de film heel lang vol, totdat de schrijver de hoofdpersoon ontmoette, waarna de schrijfster nog steeds volledige controle had over de hoofdpersoon. Een beetje te ver van mn bedje denk ik.
Verder vond ik het acteerwerk wel prima.
VforVictor
Leuke film, goed geacteerd door Ferrel die hier laat zien dat ie ook serieuze rollen aankan. het verhaal is ok en het eind had wat beter gekund naar mijn mening. Maar kgeef em toch een solide 3,5 ster.
Koss
wauw deze film verrast mij enorm. Hoewel ik op voorhand erg content was met Maggie Gyllenhaal en Emma Thompson had ik mijn twijfels bij Will Ferrell en ook Dustin Hoffman behoort niet tot mijn favoriete acteurs. In deze film stellen eerstgenoemden absoluut niet teleur en heb ik heel zelfs erg genoten van laatstgenoemden
het verhaal zelf is prachtig en het einde bleef raadselachtig, wat er voor zorgde dat ik me geen moment verveelde. Toen het einde dan eenmaal daar was kon ik alleen maar lachen. Dit kan misschien mijn top tien wel in. Fijn om te weten dat ik nog steeds niet alle geweldige films gezien heb!
gauke
Verfrissende, creatieve, aansprekende en interessante film (met een handvol grappige regels en dialogen), echter ook enigszins eenzijdig en vooral lang van stof. Het meest memorabele is echter de uitstekend op dreef zijnde droomcast: Dustin Hoffmann als een fantastische professor, Emma Thompson met haar sterke gelaatsuitdrukking, een bijzonder levendige en onafhankelijke Maggie Gyllenhaal en een ingehouden Queen Latifah. Dan valt Will Ferrell wat buien de boot: een slappe personificatie van de hoofdrol met een oninterressante, gebrekkige mimiek.
Normaal speelt Will Ferrell alleen maar de flauwe en melige komediant in komedie films maar dit keer speelt hij een serieuze rol in nota bene een komedie. En eerlijk gezegd deed hij het zeer goed (moet hij vaker doen). De film staat betiteld als komedie/romantiek maar het is meer een drama/romantiek met een lichte vorm van komedie (vooral de eerste 30 minuten). Het verhaal vond ik zeer goed gevonden en de uitvoering ervan was ook nog eens zeer goed. Het best wel tragische verhaal was ook boeiend en zelfs spannend naar het einde toe. Hoewel het einde misschien wel wat cliché was kon ik me er wel goed in vinden en was het eigenlijk ook best zeer goed en vooral mooi gedaan.
Buiten een uitstekende spelende Will Ferrell waren de rollen van Dustin Hoffman en Maggie Gyllenhaal gewoon goed. Dustin Hoffman speelt de rol van professor leuk en het was best grappig dat hij als een soort van bijbaantje ook badmeester was. Aan de schone Maggie Gyllenhaal stoorde ik me aan het begin van de film effen maar na een tijdje begreep ik goed waarom Harold op haar viel. Emma Thompson deed het trouwens als vertelster/schrijfster ook goed. In het begin van de film had ik niet in de gaten dat zij dee vertelster/schrijfster (stem) was en meende ik dat het de stem was van Elizabeth Hurley. Ik vond het wel grappig (ook best dramatisch) hoe ze steeds op zoek ging (bijgestaan door Queen Latifah die ook goed speelde) naar manieren om haar hoofdpersonage in het boek te laten eindigen.
Al met al vond ik dit best een verrassende leuke film waarin ik Will Ferrell eindelijk eens vond te pruimen. Normaal gesproken ben ik niet echt een fan van hem.
Ik wilde hem nog eens bekijken omdat hij nu op TV (RTL 8 ) is maar het viel me op dat men in de film geknipt heeft (o.a. eerste ontmoeting met Maggie Gyllenhaal). Tja dat zullen ze ook wel doen vanwege die ellendige reclames tijdens de film. Reclame ten koste van film
Ik ga wel fijn "Pawn Stars" bekijken op History HD en als ik hem nog eens wil zien pindakaas ik hem wel weer.
- 2073 berichten
Je hebt niet goed opgelet bij de lessen van de professor, het was bijna een drama geweest maar liep goed af en dus een komedie
MovieHolic
Mee eens... en dat leek me in deze film ook totaal niet gepast gezien de omstandigheden....
Wel een zeer bizarre film
heb er om gelachen en van genoten.
MovieHolic
Tragikomedie
Dk2008
Nou ik vond het maar een dramatische komedie. Overigens de romantische drama's die ik heb gezien lopen vaak nog heel goed af.
Stranger than Fiction biedt op het oog een zeer frisse scenario en vooral het eerste half uur is de film echt een verademing om naar te kijken. Daarna is het wel een beetje gedaan met alle originele pret en kibbelt de film op een rustig tempoo'tje door naar het einde.
Een drama loopt altijd slecht af en een komedie niet
Vraag maar aan de professor. Heb de film overigens net weer voor de vierde keer gezien, de film is ijzersterk van begin tot einde, dat prachtige veelbesproken einde...
Een drama loopt altijd slecht af en een komedie niet
Die logica ontgaat me effen (of het moet cynisch bedoeld zijn), want er zijn toch veel films die het tegendeel bewijzen (o.a. de nummer 1 in de Top 250).
- 2073 berichten
Tja, de professor zegt het toch echt...:) En Crick loopt ook een dagje bij te houden of hij zich nu in een drama bevindt of in een komedie. En je wilt The Shawshank Redemption er toch niet bij halen als voorbeeld? Het summum van slechte smaak?
Niet cynisch bedoelt hoor, daar leent deze film zich helemaal niet voor, een film om erg blij van te worden.
Je moet hier ook eens een kijkje nemen, erg leuk en zeer mooi om te zien ook: Stranger Than Fiction - Official Site - sonypictures.com
Pixel-blue
Ik heb niet vaak dat ik echt word meegezogen in een film.En bij deze film werd ik meegezogen alles was ook gewoon echt goed.De casting is verrassend goed te noemen Will Farrel en Latifah. Zie je vaak toch in wat mindere komendies ook leuk.Maar dit is beter ze bewijzen allen bij dat ze meer kunnen.Dan natuurlijk nog Emma Thompson en Dustin Hoffman zijn ook geweldig natuurlijk een aanrader.De film begint heel helder maar word steeds vreemder maar ook leuker

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan