Genre: Komedie / Romantiek
Geregisseerd door: Marc Forster
Met onder meer: Will Ferrell, Maggie Gyllenhaal en Dustin Hoffman
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Plot Stranger Than Fiction
"Harold Crick isn't ready to go. Period."
Harold Crick is een belastinginspecteur, wiens leven overhoop wordt gehaald wanneer hij zijn levensverhaal hoort, door een stem die alleen hij kan horen. Deze vertelster, Karen Eiffel, is een schrijfster die haar laatste roman probeert af te maken, maar zij weet niet dat haar hoofdpersoon daadwerkelijk leeft en zijn leven via haar woorden plaatsvindt. Geheel wanhopig zoekt Harold hulp bij een excentrieke professor.
Harold Crick
Kronecker Bus Driver
Young Boy's Father
Dave
Polish Woman
Tja, de professor zegt het toch echt...:) En Crick loopt ook een dagje bij te houden of hij zich nu in een drama bevindt of in een komedie. En je wilt The Shawshank Redemption er toch niet bij halen als voorbeeld? Het summum van slechte smaak?
Niet cynisch bedoelt hoor, daar leent deze film zich helemaal niet voor, een film om erg blij van te worden.
De kwaliteit van de bovenstaande film heeft er natuurlijk helemaal niets mee te maken, het werd enkel als voorbeeld gegeven.
Tja, de professor zegt het toch echt...:)
Het was me volkomen ontgaan (stom van me
) maar je bedoelt de theorie van de professor in deze film
Dan is deze film inderdaad een pure komedie en geen drama.
Mijn excuses voor het misverstand.
Leo1954
- 2073 berichten
Geen excuses hoor, snap het best. Het leuke aan deze film is dat eigenlijk de hele film draait om dat einde, het writersblock van de schrijfster gaat over hoe ze Crick nu moet doden, met prachtige opnames van hoe ze op het randje van een hoog gebouw een sigaret staat te roken, auto ongelukken meemaakt etc. Imo zijn er weinig films die zo'n geraffineerd einde hebben
David Aaronson
Juweeltje dat een ingenieus spel speelt tussen cijfers en letters, alfa en bèta, ratio en emotie.
Hoe maak je een man duidelijk dat zijn leven eigenlijk een optelsom is van mechanisch, uiterst rationeel, routinematig handelen? Je creëert een god/auctoriële verteller die de ik persoon op een uitermate confronterende wijze duidelijk maakt dat er een aantal belangrijke zaken ontbreken: passie, levenslust en plezier.
Langzaam zie je de man, onder invloed van de literaire spiegel die hem voorgehouden wordt, evolueren van machine naar mens. De literatuur/fictie overwint de wiskunde/mechanica.
Nogmaals, ik heb 105 minuten met een gelukzalige grijns op mijn gezicht zitten genieten van het ingenieuze, originele, ontroerende en grappige verhaal, gespeeld door drie acteurs die alles uit hun rol halen; alleen het 'happy end' had de regisseur mijns inziens moeten schrapen. Hadden Marc Foster en Karen Eiffel maar geluisterd naar Jules Hilbert, de literatuurprofessor!
ILDIB
Leuk gegeven, helaas kon ie me niet de hele tijd boeien, net te traag daarvoor. Gyllenhaal was leuk, maar allerbeste was ferrel, die eens een keer geen hysterische pias uithangt..
93.9
Beetje met de insteek 'laten we een ingenieus script in elkaar flansen'.
Je kunt er echt iets van maken, maar de film vervalt voor mij in 13 in dozijn.
Hou niet zo van die Amerikaanse indie, wat het toch een beetje is.
Hoofdrolspeler kende ik niet en dat is maar beter ook...
2, 5
David Aaronson
Na de film 24 uur te hebben laten bezinken, ga ik mee met Leo1954. Het eind is bewust 'happy ending', terwijl het einde wat professor Jules Hilbert nastreefde veel 'mooier' en literair verantwoorder had geweest en inderdaad maakt dat de film nog sterker. Je moet het lef maar hebben. Verhoogd naar 4.5.
- 2032 berichten
Veel te gezapig! mierezoet gewoon.. en ook nog eens voorspelbaar!.
ik begrijp die hoge score's op moviemeter niet het zal voornamelijk wel vrouwelijke stemmers zijn..
Ik kom niet hoger dan 2 sterren..
Redlop
Beetje met de insteek 'laten we een ingenieus script in elkaar flansen'.
Je kunt er echt iets van maken, maar de film vervalt voor mij in 13 in dozijn.
Het gegeven is zelfs niet origineel, maar er wordt ook verder niets verrassends mee gedaan. Wat dat betreft is Ober in alle opzichten de geslaagde tegenhanger.
Leo1954
- 2073 berichten
Beetje vreemde uitspraak, ik ben een man met haar op mijn borst en vond deze film een juweeltje. Er zijn wel films en boeken die gemaakt worden voor een vrouwelijk publiek, maar dat deze film ook internationaal goed word gewaardeerd ligt niet voornamelijk vrouwelijke stemmers, hoe je daar nou bij komt. De film heeft niets wat specifiek voor vrouwen zou kunnen zijn gemaakt en ik vind het hier neerbuigend tegen over vrouwen ook.
[/quote]
en ik vind het hier neerbuigend tegen over vrouwen ook. [/quote]
oke sorry daar voor..
- 2032 berichten
en ik vind het hier neerbuigend tegen over vrouwen ook.
oke sorry daar voor..
fappie
- 2005 stemmen
Superfilm. Ferrel die een serieuze goede rol speelt. Sterk en origineel verhaal. Valt goed in elkaar. Vrij onvoorspelbare situaties (hoewel hier wordt beweerd van niet). Een vrouwenfilm? Deze juist totaal niet, maar ieder zijn mening. Gisteren The Artist gezien en nu deze. Wat een filmweekend!
wihu61
Dit is zo'n film die het 's nachts misschien leuk doet in bus of vliegtuig, maar bij herziening thuis tegenvalt.
De geleerde professor, de anarchistische koekjesmaakster (die een rechtenstudie heeft afgebroken by the way), de kettingrokende depressieve schrijfster en de gortdroge belastinginspecteur en zijn gortdroge werkplek:
allemaal zo stereotiep neergezet, dat de "stormachtige liefdesrelatie" er voor mij volkomen ongeloofwaardig door werd; tegenpolen kunnen elkaar welliswaar aantrekken, maar dit kan ik niet meer serieus nemen. En dan die eeuwige "cookies"... (ik moest telkens denken aan "Chocolat": een uitgesproken zeverfilm).
Het kan natuurlijk aan mij liggen, maar gelachen heb ik ook niet bij deze romantische komedie met "arthouse-ondertoon".
Voortdurend wordt er geprobeerd een "diepere" boodschap betreffende levensvragen te laten doorklinken, het werkt allemaal op een of andere manier niet. De trailer is werkelijk zeer misleidend.
Er zijn beslist overeenkomsten met "groundhog day", wat ik trouwens als een meesterwerk beschouw
. Het happy end in GHD vormde echt een bekroning waarbij men een traantje mag wegpinken, dit happy-end was onoprecht en ongeloofwaardig.
K. V.
Een wat speciaal verhaal, maar het kon me zeker boeien. De film moest het vooral van Will Ferrell die het verrassend goed deed, maar ook Maggie Gyllenhaal en Emma Thompson speelden goed. De rest van de cast (Dustin Hoffman en Queen Latifah) komt wel niet zoveel voor in de film, dus verwacht er niet te veel van.
'k vind het alleen wat jammer van het einde, maar voor de rest vond 'k het toch een goeie film
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Potverd*mme, ben ik net een half uur te laat. Wist niet dat-ie op tv kwam. Balen!
Pindakaas hem dan effen snel, ben je ook verlost van die ellendige reclames en banners. Film is zeker de moeite waard.
mikey
Rare film over een man die functioneert als een derde persoonsvorm enkelvoud besproken door een alwetende verteller. (toch?) Verassend vanwege de acteurs, muziek en de vormgeving. Het nadeel is dan dat de film nogal artistiekerig doet overkomen.
Jessen0wnt
This may sound like gibberish to you, but I think I'm in a tragedy.
Stranger than Fiction kent een leuk bijzonder verhaal dat goed genoeg is uitgebeeld en ook duidelijk werkt (al is het wat vaag). Het heeft allemaal een beetje de stijl van Groundhog Day en al dat soort films. Typisch Amerikaans dat vooral door het verhaal wat meerwaarde heeft. Audiovisueel niks op tegen maar verreweg van bijzonder.
Leuke film voor tussendoor met vooral een leuk plot wat werkt, lekker romantische setting.
3,5 ster
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Heb 'm zojuist op Blue Ray gekocht voor 5 euro.
jerome998
Net gezien en het hoogtepuntje voor mij was Dustin Hoffman, dat blijft toch een geweldige acteur, die altijd één is met zijn personage.

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Blackadder Back & Forth