• 9.371.404 stemmen

Stranger Than Fiction (2006)

Komedie / Romantiek | 113 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Geregisseerd door: Marc Forster

Met onder meer: Will Ferrell, Maggie Gyllenhaal en Dustin Hoffman

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Stranger Than Fiction

"Harold Crick isn't ready to go. Period."

Harold Crick is een belastinginspecteur, wiens leven overhoop wordt gehaald wanneer hij zijn levensverhaal hoort, door een stem die alleen hij kan horen. Deze vertelster, Karen Eiffel, is een schrijfster die haar laatste roman probeert af te maken, maar zij weet niet dat haar hoofdpersoon daadwerkelijk leeft en zijn leven via haar woorden plaatsvindt. Geheel wanhopig zoekt Harold hulp bij een excentrieke professor.

Harold Crick

Young Boy's Father

Polish Woman

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Is Maggie Gyllenhaal familie van Jake..?

avatar van Chr.s

T.O.

Leuke cast

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik vind het plot nogal verwarrend

Marc betoverde met 'Finding Neverland' maar liet me in een waas achter met 'Stay'. Ben benieuwd hoe het wordt.

avatar van argus

argus

Lijkt me een remake van een film gezien de plot-beschrijving. Maar ik weet niet meer welke...

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Stranger Than Fiction - Official Site - sonypictures.com

Vrij grappige site; "This is a story about a man named Harold Crick, and his wristwatch"

avatar van Flipman

Flipman

Turkeyloverz schreef:

Is Maggie Gyllenhaal familie van Jake..?

Ja, ze speelde ook Elizabeth, de zus van Donnie in "Donnie Darko."

Verhaal klinkt overigens erg leuk !

avatar van Esteban

Esteban

En de trailer nog leuker! Dit zou wel eens Will Ferrell z'n 'Eternal Sunshine' kunnen worden. Daar doet het overigens sterk aan denken, net als aan -toeval- 'the Number 23' dat eveneens gaat over een man die ontdekt dat hij een personage uit een boek is. Yup, ik ben enthousiast!

avatar van edejong

edejong

lijkt me een erg leuke film

afwachten maar!

avatar van Safri

Safri

Ja, die Ferrell wordt steeds leuker.

avatar van D-ark

D-ark

Klinkt zeer aardig

avatar van BS

BS

leuke trailer en een leuk fris verhaal.

Zo te zien Ferrell in een rol die niet compleet achterlijk is, dat bevalt me wel

avatar van BobdH

BobdH

Klinkt voor zover erg als een film die Charlie Kaufman had kunnen schrijven, het verbaase me dan ook toen bleek dat hij hier niets mee te maken heeft. En gezien ik zijn gedachtekronkelingen geweldig vind; laat maar komen! Al kan ik het niet laten te vermoeden dat dit nooit het niveau van de originele meester gaat halen... we zullen zien.

avatar van Koetje-2006

Koetje-2006

Lijkt me wel een aardige film

Trailer ziet er goed uit, frisse decors.

Ik ben benieuwd, ik verwacht eigenlijk niet dat deze film zal floppen ook gezien het geinige script.

Edit: Jezus wat een verschil in release date zeg...

In Amerika komt hij in November in de Bios, in ons bloemkool landje: "Vanaf 18 januari 2007 in de bioscoop"

Maar goed, kan je weten

avatar van stinissen

Ook met Emma Thompson en Queen Latifah.

avatar van edejong

edejong

ben erg benieuwd naar deze film!

avatar van swankel

swankel

In Amerika heeft deze film al flink wat goede recensies opgehaald.

avatar van streeter

streeter

Fantastisch! Een van mijn lievelingsfilms van 2006. En Oscar-nominatie voor Emma Thompson zal mij niet verbazen. Ok waren de cameos van Linda Hunt en Tom Hulce erg leuk.

****

avatar van dje-em

dje-em

Tja de film is precies als het hernieuwde einde van het boek in de film wel aardig, en ok. Er zat enorm veel in. Wat ik erg jammer vond was:

dat we al wisten dat emma thompson een schrijfster is, veel mooier was het geweest als dat nog als verrassing tevoorschijn kwam. Of dat een van de twee 'gek' was en het verhaal bedacht had.

De film is wel mooi door de zin: every story is either a comedy or a tragedy. En mijns inziens is dit verhaal een beetje teveel de comedy variant en niet de tragedie. Jammer, want ECHTE komische elementen heeft de film niet, meer grappige zinnen, situaties, meer niet. En ECHT tragisch is de film ook niet en dus valt het precies in het midden.

Leuk om te zien maar niet het meesterwerk wat het had kunnen zijn. Al waren de acteerprestaties subliem!

avatar van fritsy

fritsy

Safri schreef:

Ja, die Ferrell wordt steeds leuker.

zal wel wezen maar Will Ferrell is mijn komiek niet,

En in mijn ogen heeft hij NET die x factor niet.

En 1 op de 10 films dat hij het NET wel kan brengen is voor mij te weinig. (hij moet gewoon dommer dan dom types blijven spelen) of een andere genre overwegen. (vind IK)

avatar van strangerD

strangerD

Wat een geweldige film!!! Een aanrader voor liefhebbers van Being John Malkovich en vooral Adaptation!!

avatar van aerogp1

aerogp1

Hier heb ik wel zin in!

avatar van Jordy

Jordy

Heel leuk quirky filmpje, inderdaad een beetje Kaufman-light.

Fantastische film is dit! Moet je echt gaan bekijken! Vooral Emma Thompson is erg goed! Leukste en mooiste film die ik in 2 jaar heb gezien

avatar van manic

manic

Jammer dat ik dit truukje al eens eerder heb gezien in "Ober" . Toen was 't meer een verrassing en absurder.

avatar van Plankje

Plankje

Harstikke leuke film met een fantastische rol van Will Ferrell. Ben op zich geen echte fan van deze acteur, echter voor deze rol is hij geknipt.

Maggie Gyllenhaal is ook weer leuk.

Zou die mooie tattoo echt zijn?

En ook Emma Thompson is weer subliem.

avatar van Spil

Spil

Leuke komedie! Ook hier geen fan van Ferrell, maar ik vond hem uitermate goed spelen... 3,5 *

avatar van The_Game

The_Game

Super film. Ik had er al veel over gehoord en aan de cast te zien, moest het ook wel een goeie film worden. Will Ferrell speelt dit echt geweldig goed, dus ook leuk om te zien dat hij veel verschillende dingen kan. Vooral Maggie Gyllenhaal en Emma Thompson doen het ook erg goed. Prima drama/komedie die ik zowat iedereen wel kan aanraden.

avatar van Snitz129

Snitz129

Leuke film, ik ben normaal geen fan van dit genre maar deze film krijgt toch 3.5*.