Chaos (2005)
Actie / Misdaad
102 minuten
geregisseerd door Tony Giglio
met Jason Statham, Ryan Phillippe en Wesley Snipes
Op een ochtend vallen vijf gemaskerde mannen in Seattle een bank binnen en gijzelen de bankbedienden en klanten. Als de politie ter plaatse komt en de wijk afzet, wil Lorenz, de leider van de bende, alleen onderhandelen met inspecteur Quentin Conners, die onlangs geschorst werd na een serieuze misstap. Met tegenzin gaat Connors akkoord om weer in dienst te treden, vooral omdat hij nu moet samenwerken met een groentje bij de politie, inspecteur Shane Dekker.
Trailer
Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.
Ik zie het eigenlijk anders.
5=geweldig
4=goed
3=voldoende/gemiddeld
2=zeer matig
1=kut
Zo zie ik het ook.
En dat lijkt mij ook lochisch eerlijk gezegd.
Geweldig/uitmuntend was een 10 (5*)
Goed was een 8 (4*)
Voldoende/gemiddeld een 6 (3*)
Zeer zwak/zeer matig een 4 (2*)
Zeer slecht een 2 (1*)
Tussen geweldig/uitmuntend en goed zit dan bijvoorbeeld 'zeer goed' (een 9 op je rapport, 4,5* hier).
Die Statham is ook maar een overschatte acteur in mijn ogen.
2*.

Gewoon een leuke actiefilm niet meer een niet minder
Acteren gaat ook nog wel
Al met al geef ik de film 2.5 ster. Met iets meer zorg (een betere regisseur en een betere cast) zou de film veel beter scoren.
Veel goede acteurs deden mee en het acteren was goed. Het verhaal was goed bedacht. Snap niet al die negatieve dingen hierboven.

Ik zag hem liggen voor 2.50 bij de free record store en had er nog nooit van gehoord maar ben blij dat ik hem gekocht heb.
De film vermaakt en verveelt geen moment.
Ik ben wel gecharmeerd van Statham en leuk om na lange tijd eens een nieuwe film met Snipes te zien want al zijn B-films van de laatste jaren heb ik overgeslagen. Hoewel Snipes kort en zeker niet krachtig is in deze film.
De film zit vol met cliches en gaten in het script maar het is ook geen intelligente thriller(hoewel het dat af en toe wel lijkt te willen zijn)a la 'Inside Man' maar meer een popcorn-film die je met een knipoog moet bekijken.

Alhoewel alle ingrediënten aanwezig zijn om hier een rechttoe-rechtaan actiefilm van te maken heeft de regisseur er voor gekozen om ons telkens weer nodeloos op het verkeerde been te zetten over de daders en de toedracht van de bankoverval.
Buiten enkele leuke achtervolgingscènes valt er niet veel te beleven,
Hij valt regelmatig stil omdat de regisseur er een zooitje van gemaakt heeft,
de slaapverwekkende editing helpt ook niet echt om het tempo erin te houden.
5/10.
Ik had me aan een beter dan gemiddelde straight-to-video actiefilm verwacht, maar hij viel slechter uit dan gedacht

Vervelen doet hij nergens, 't is eerder eentje om eens te bekijken als er écht niets anders te zien valt

Laat deze maar links liggen...
Het is moeilijk uit te leggen, maar deze film is misschien wat te oppervlakkig.
*3.5
Ben het eens met de reactie boven me (van duijn)
Op een gegeven moment in een huis ,tijdje geleden gezien dus weet niet meer waar dat was, toen had ik wel zo'n vermoeden dat er iets mis was met conners?
maar toen connors schijnbaar verbrand zou zijn dacht ik echt dat het met hem afgelopen zou zijn..
Toen bleek dat connors bij het complot hoorde had ik zo iets van zie je nou wel!
Vond het achter af zeker de moeite waard om hem te bekijken.

Helaas komt het toch niet echt lekker op gang als een sterke actie-thriller.
Dat is jammer en dit zie je dan ook aan het gemiddelde.
Toch een leuk filmpje om even te zien. 3,0*

beetje ingewikkeld maar niet te moeilijk, maar het hele verhaal om de ''chaostheorie'' vind ik geweldig.
ook de manier hoe het uit eindelijk afloopt was goed.
Wat staat die '(II)' daar eigenlijk te doen?

1. film is een niemanddalletje en
2. Wesley Snipes kan NIET acteren (eigenlijk een bevestiging van wat ik al reeds een aantal jaren geleden geconcludeerd had).
Kortom: 2 sterren voor de moeite.