Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 88 minuten / 93 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Mark Neveldine en Brian Taylor
Met onder meer: Jason Statham, Amy Smart en Efren Ramirez
Gesproken taal: Engels, Spaans en Koreaans
Releasedatum: 6 september 2007
Bekijk via CANAL+
Plot Crank
"There are a thousand ways to raise your adrenaline. Today, Chev Chelios will need every single one."
Professioneel huurmoordenaar Chev Chelios ontdekt dat hij door zijn rivaal Verona is vergiftigd met 'The Beijing Cocktail', nadat deze merkte dat Chev zijn baas zou hebben vermoord. Dit gif zorgt ervoor dat Chev zal sterven als zijn hartslag begint te dalen. Om in leven te blijven moet hij zijn adrenaline de hoogte injagen. Chev gaat opzoek naar zijn aartsrivaal Verona maar moet ondertussen ook zijn liefje Eve beschermen. De klok tikt en gedreven door wraak en adrenaline onderneemt Chev een dolle tocht door Los Angeles.
Chev Chelios
Haitian Cabbie
Doctor
Alex
candymancandyman
Heerlijke film, 1 van mijn favorieten. Niet te veel bij nadenken, gewoon moddervette snelle actie, vage dialogen en onmogelijke gebeurtenissen die wel knap zijn verzonnen net als de transporter films. De geweldige scene met zijn vriendin op straat tussen al die chinezen is hilarisch. Het einde vond ik vergezocht maar tegelijk ook weer heerlijk origineel. In 2009 deel 2 van crank, en deel 3 van transporter in 2008. Te gek. Kan niet wachten. Statham is toch wel de actieheld van dit moment, ook omdat hij bijna alles zelf doet. En hij heeft gewoon een vage kop voor deze rollen.

VierkanteOogjes
Leuk eerste gedeelte, erg fris en lekker snel. 2e gedeelte helaas "over the top", wat de film niet ten goede komt. Teveel scenes met een "ja hoooorrrr" reactie in de huiskamer, eigenlijk vanaf het moment dat hij naakt op de motor racet
supersonic74
ik had deze film in de bios kunnen checken...en ik moet zeggen ...waar was ik beland? wat een schijtfilm!! na 15 minuten was het twijfelen tussen deze movie of mijn psp.
waarschijnlijk zal ik met mijn mening op menige tenen hebben getrapt...de actie was te hersenloos bedacht en de humor vond ik nix.
ik geef het een 1 ..opdat jason statham een dijk van een actie acteur is..verder ...hmmm was het nix
..sorry mensen!!
firedonkey
Deze film is echt geweldig. Het is een achtbaan van actie en zit ook humor in. Het staat nooit stil en het hersenloze is percies wat erbij hoort.
Phobophile
Ik ga geen cijfer geven voor deze film om de eenvoudige reden dat ik 'm niet heb uitgezeten. Ik heb een minuut of vijf gekeken en toen was ik het meer dan zat. Allemachtig, dat waren de vijf kloteminuten zeg. Toen ik die gangsterbaas op TV zag, had ik al gegeten en gedronken. In de volgende minuten werd het niet beter, wat kut geacteerd, wat een diepe ellende.
Ik kan hetgeen ik gezien heb niet rijmen met het cijfer dat de film op deze site gekregen heeft, dus misschien ga ik nog eens een poging wagen. Maar nogmaals: die eerste minuten waren echt heel slecht!
xxL.aura
ik vind dit echt een topfilm! Jason Statham als brit tussen alle amerikanen! kvind de humor best droog maar niet van ik lig in een deuk humor! er zitten best wel wat grappige stukken zoals het stuk waar hij in het winkelcentrum binnenrijdt...of als hij een hele spuit epinefrine naar binnen spuit en dan helemaal los gaat ! het einde vondt ik een beetje stom met dat 'gezweef' in de lucht....het einde lijkt mij wel duidelijk er komt dus een nieuw deel (jeej!!!) maar dat weten de meeste van jullie al langer! kgeef de film een 4 en dat is ook mede door de shots van Jason Statham's achterwerk (jah ik weet het heel cliche
Quaest
Heerlijke film is dit... Jason Statham acteert GEWELDIG!..
Sommige vond ik niet echt goed. Maar de rest was geweldig en vol met humor
desteven007
Bijzondere agressieve maar aangename film om naar te kijken, zit ook een vleugje humor in, toen hij die taxi man uit zijn taxi sleurde en zei al qaida!! en al die mensen daarop vlogen werkelijk hillarisch.
RodneyS
Agressieve, hyperactieve film en wat een eind
. Goeie actie en idd met een vleugje humor.
Ach kijkt wel lekker weg, maar bijzonder goed vond ik het niet.
Ajax&Filmfreak
zwaar over de top, op voor mij niet de juiste manier! Enkele leuke scenes en Amy zorgen dat dit geen halve* wordt!
MarkB
Keiharde actie film. Niet teveel bij nadenken gewoon lekker wegkijken
JeffreyV
Ik zie hier dat veel mensen dit een goed film vinden. Haha, wat is het ook eigenlijk mooi dat de meningen zo verschillen.
Ik vind dit een verschrikkelijke film, de humor vind ik niks, de actie is over de top en er gebeuren rare dingen, die werkelijk nergens over gaan.
0,5* voor de moeite.
Bij vlagen best geinig, maar na verloop van tijd heb je het gedoe wel gezien. Wel geinig om "TCW" Amy Smart nog eens te zien...
markie1978
Film is zeer slecht, en het verhaal is niet waarschijnlijk. Ook de is de film veel te druk, en springen de camara beelden hinderlijk op en neer.
Goodfella
Film is zeer slecht, en het verhaal is niet waarschijnlijk.
Ik vind het juist een zeer geloofwaardige en meeslepende schets van het leven van een boze meneer. Een film die subtiel universele thematiek aansnijdt; dit kan iedereen gebeuren.
2Beren
Erwinner
Gelukkig weer een actie film waar ik niet te oud voor ben. In het begin zat ik te genieten van de coole overgang scenes naar het hart van de film. Shoot'em up had teveel last van mooidoenerij en slechte acteurs en ontbrak aan spanning. Bij Crank is alles gewoon heel goed uitgevoerd. Geen flut one-liners, maar gewoon de scene zijn werk laten doen. Nergens werd het te veel, het werd juist steeds leuker en continue verfrissend tot aan het slot. Mooie filters en cut-scenes, muziek was niet mijn ding maar storend was het niet.
Puik einde!
obezzi
0,5* voor de moeite.
ben ik het helemaal mee eens,
zo nep en de humor is ver te zoeken , heb hoe dan ook de film toch uit zitte kijken maar echt met tegenzin. bah wat n slechte film
bozzy
gewoon een leuke hap slik weg film.
niet te veel bij nadenken.
de actie raast maar door,en die sexcene op straat is gewoon TOP!
gerwinmaster
Leuke film, die acteur uit The Italian Job kijkt lekker weg. Jammer dat ie aan het eind toch dood gaat, maar ja, dat was onvermeidelijk.
MaxiJazz
ik heb me werkelijk helemaal de ziekte gelachen.maja je moet wel van dit soort humor houden dus ik snap de laag-stemmers wel.
mr. erik
Vermakelijke film, niet te veel bij nadenken...gewoon knallen! Ik heb me uitstekend vermaakt...en wat een acteur die Jason Statham!!
SuperSideSwipe
Hele aardige film. Statham staat eigenlijk altijd wel garant voor een vermakelijke film.
Ik had gezien het verhaal meer tempo en wat vlotter camera werk verwacht. Als dat wat beter geregeld was had de film een meer pakkende indruk kunnen achterlaten.
Wel veel actie en de nodige humor.
Aktie met een hoofdletter A! Of misschien wel Shoot 'Em Up met een mespuntje sambal. Zo valt Crank het best te omschrijven. Prima montage, fijne dialogen en met name veel, héél veel, spetterende aktie.
De beste film met Jason Statham sinds Lock Stock. Het camerawerk is prachtig en het verhaal is, ondanks het feit dat het weinig om het lijf heeft, heerlijk onderhoudend. De film leest als een comic met te weinig bladzijden. Crank brengt de bevrediging van een goede reep chocolade wanneer men erge trek heeft: smaakvol en vullend maar je snakt naar meer..
Absoluut een mustsee!
Dutchero
Wat een heerlijke non-stop actiefilm is dit. Vanaf minuut 1 tm het einde is het een enorm vermakelijke ADHD film, waarbij er geen tijd is om adem te halen. Dit alles zonder een moment in herhaling te vallen, zonder saai te worden. Daarnaast zit het met de humor ook wel snor en past de muziek uitstekend bij de stijl van de film. De beste actiefilm die ik in tijden gezien heb!
Tha Luz
Het einde vond ik echt geweldig dat die zijn vriendin belt terwijl die naar benenden pleurt xD
maerk
Geinig filmpje met een bijzonder gegeven dat niet echt lekker uit de verf komt.
De film begint al erg snel en ADHD. Het camerawerk en de montage zijn super en razendsnel. De actie is behoorlijk hard en ook goed. Daarnaast is de humor meestal ook wel goed voor een glimlach. Maar ik stoorde me toch behoorlijk aan de geloofwaardigheid in de film. Ik besef nu dat het daar eigenlijk niet om gaat, maar toch vond ik het een grote stoorfactor. Ik vond het gewoon vreemd dat hij de helft van de film best rustig aan doet en er niet meteen misselijk van wordt. Ik had liever gezien dat hij de hele tijd als een hyperkonijn door het verhaal heen stuiterde. Daarnaast was Jason Statham niet lekker op dreef. Normaal is hij de coolheid zelve en kun je ook lekker om hem lachen. Hier viel hij nogal tegen.
Ik zit met twijfelgevoelens, maar omdat Crank toch iets heel nieuws en origineels doet krijgt hij het voordeel van de twijfel.
Siorgi
Ondanks de hoge waardering en het meespelen van één van mijn favoriete acteurs (Statham) viel deze toch wat tegen. Voor mensen die graag hyperkinetische actie zien is dit wel een topper.

Crank: High Voltage
2009

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Sin City
Actie / Misdaad, 2005

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006
vergiftigenhelikoptersluipmoordenaarhuurmoordenaaradrenaline vuistgevechtzwembadwraakschietpartijmotorfietsdrugscell phoneauto achtervolgingpharmacydefibrillationhospital gownemergency room post-credits scenesweatshop runaggressiveepinephrine desperateforceful