• 9.383.743 stemmen

Crank (2006)

Actie / Misdaad | 88 minuten / 93 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 88 minuten / 93 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Mark Neveldine en Brian Taylor

Met onder meer: Jason Statham, Amy Smart en Efren Ramirez

Gesproken taal: Engels, Spaans en Koreaans

Releasedatum: 6 september 2007

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Crank

"There are a thousand ways to raise your adrenaline. Today, Chev Chelios will need every single one."

Professioneel huurmoordenaar Chev Chelios ontdekt dat hij door zijn rivaal Verona is vergiftigd met 'The Beijing Cocktail', nadat deze merkte dat Chev zijn baas zou hebben vermoord. Dit gif zorgt ervoor dat Chev zal sterven als zijn hartslag begint te dalen. Om in leven te blijven moet hij zijn adrenaline de hoogte injagen. Chev gaat opzoek naar zijn aartsrivaal Verona maar moet ondertussen ook zijn liefje Eve beschermen. De klok tikt en gedreven door wraak en adrenaline onderneemt Chev een dolle tocht door Los Angeles.

avatar van joeythebest

joeythebest

Super coole film. Ik heb echt van deze film genoten. Grappige momenten wisselen met de actiescenes af. Vooral de sexscene is hilarisch.

avatar van Ghola

Ghola

Hoewel het verhaal een geniaal uitgangspunt vormt voor 90 minuten non-stop actie, vond ik die actie zelf behoorlijk teleurstellend. Dat het zo banaal en puberaal is zou ik de film kunnen vergeven, maar er staat véél te weinig tegenover: origineel is het niet, visueel vond ik het rommelig en het geluid was zelfs een zooitje. Op een aantal (beeld)grappen na, was er weinig dat mijn aandacht vast kon houden: ironisch genoeg is het een film die al snel gaat vervelen.

avatar van Wouter

Moet even op gang komen, maar wordt steeds beter en frisser.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Eén brok actie en heerlijke humor. Deze film is toch wel genieten geblazen hoor. Een lekker tussendoorfilmpje waar je mooi achteruit kan hangen om vervolgens te genieten van het geheel wat we voorgeschoteld krijgen. Jason Statham is (weer) cool en doet het prima, Amy Smart is een genot om naar te kijken, maar de bad-guys vond ik een beetje miscast. Flitsend camerawerk en montage wat gepaard gaat met het bijna constante gebruik van muziek. Niet altijd even geslaagd, maar over het algemeen toch wel lekkere nummers die heerlijk fout in de scenes passen. Heerlijk dom praat en een paar absurd leuke scenes en een einde wat echt niet beter had gehoeven, prima gedaan. Dikke voldoende voor deze film. Op naar deel twee!

avatar van JohnMcLane

JohnMcLane

Jotum!!Wat een macht film!

Prudh

Fuck it, ik mik deze naar de volle vijf sterren. Het maakt me niet uit wanneer ik deze film in de dvd-speler gooi, hij blijft gewoon rete-cool. Dat überdroge spel van Statham in elke hachelijke situatie, die heerlijke over the top bad guys, flitsende en effectieve montage, geinige visuele vondsten, die shabby dokter en die prachtige Amy Smart. Wat een toffe film is dit toch!

avatar van yugioh

yugioh

Wat een film zeg!! Dat raast maar door van het begin tot het eind over je netvlies. Een film vol adrenaline zowel voor Statham als de kijker. Knappe film, zeker een aanrader.

avatar van briek

briek

Weer een film van het nieuwe genre waarin alles zwaar overdreven moet lijken zonder bedoeling serieus over te komen. Ik vind dit wel een goed genre waarin erg goede humor in zit en de nodige actiescenes. Deze film is zeker een aanrader!

avatar van neforce

neforce

dit vond ik dus een enorm wazige film. Het verhaal is wel leuk gevonden, maar daar blijft het dan ook wel bij. Ook de nodige humor deed het opzich wel goed...

een 3.0*

avatar van The One Ring

The One Ring

Dit bericht zal ongetwijfeld niet mijn meest interessante bijdrage worden om MovieMeter, simpelweg omdat ik geen echte kritiek (met uitzondering van de miscasting van Amy Smart) heb op de film, maar de onvoldoende gewoon voortkomt uit desinteresse voor dit soort film. Ik heb niets tegen actie of gekkigheid in films en ik verwijt de film zeker niet dat hij over-the-top of niet origineel is. Toch werd het voor mij persoonlijk nergens echter boeiend. Ik denk dat het vooral een kwestie van gevoel voor humor is. Dit is gewoon mij humor niet. Ik kan heel goed begrijpen dat anderen deze film helemaal geweldig vinden, want in zijn genre is hij goed gemaakt, maar ik vond het niet meer dan een aardig wegkijkertje. Jason Statham komt overigens wel geweldig tot zijn recht in een film als deze.

avatar van Thijsss05

Thijsss05

Ik vond dit een super goede film. Ik heb deze film onderhand vaak gezien (misschien nu wel te vaak). Jason Statham past gewoon gegoten in die rol, hij is volgens mij helemaal in zijn element.

Zeker een aanrader om te kijken, niet alleen eens wat anders, maar ook veel humor en non-stop actie.

Ik ben benieuwd wat crank 2 ons gaat brengen.

avatar van Awake78

Awake78

Zeker leuke film. Alleen....het acteerwerk van die Zuid-Amerikaanse (?) maffiabaas was dramatisch, wat mij toch een beetje uit de flow van de film haalde. Jason Statham acteert zoals gebruikelijk goed.

Duurt ook niet te lang, dat hoort niet bij zo'n film dus top. Verder vond ik de film ijzersterke scenes afwisselen met veel mindere, vage stukken. Toch een 3,5, gewoon leuke, lekkere hap-slik-weg film.

avatar van NightWolf

NightWolf

Er zaten wel een paar leuke stukjes in Crank die een glimlach op mijn gezicht konden toveren maar voor de rest deed hij me weinig. Wederom een film om één keertje te kijken en daarna in een hoekje stof te laten verzamelen. Voor mij mag een actie-film ofwel niet over-the-top zijn ofwel zo over-the-top zijn dat hij geweldig wordt (Shoot 'Em Up). Deze bleef gedurende 90 minuten ergens tussenin bengelen.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

The One Ring schreef:

Dit bericht zal ongetwijfeld niet mijn meest interessante bijdrage worden om MovieMeter, simpelweg omdat ik geen echte kritiek (met uitzondering van de miscasting van Amy Smart) heb op de film.

Ben wel benieuwd waarom je Amy Smart hier een miscast vond. Hier toch geweldig in haar element als nietsvermoedend, mooi en dom blondje?!

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

NightWolf schreef:

Er zaten wel een paar leuke stukjes in Crank die een glimlach op mijn gezicht konden toveren maar voor de rest deed hij me weinig. Voor mij mag een actie-film ofwel niet over-the-top zijn ofwel zo over-the-top zijn

Ben hier mee eens. Een stukje 'Running Scared' met een vleugje 'Fight Club' en je krijgt 'Crank' met slaat de plank volledig mis. Vooral het vleugje 'Fight Club' vind ik slecht gedaan.

Het verhaal klinkt leuk voor een actiefilm en verwacht over-the-top actie, maar dat komt niet van de grond. Zeker niet nadat Eve opeens in beeld verschijnt en de kijker een vleugje 'romantiek' voorgeschoteld krijgt. Dan bedoel ik niet de brievenbusscene, want daar kon ik om lachen.

Het knal- en schietwerk is gewoontjes, maar de humor is goed te doen. Toch krijgt de film maar 2 sterren, omdat de laatste scene het voor elkaar krijgt om de film voortijdig af te zetten.

Fight Club?

Fight Club?

Niet gezien?

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Ik snap die vergelijking ook niet Frankeermachine.

avatar van M.Braam

M.Braam

Net gezien tjonge jonge wat een film wat een actie geen min. rust !

Zeker 5.0 Sterren!

avatar van Quaest

Quaest

Bij ziekenhuis zie je ook een junkie en hij zei over neuspray.. Is dat niet Zanger van Linkin Park? Chester Bennington.. Het lijkt wel op..

avatar van Dutchero

Quaest

Ah dank je

avatar van JanVR

JanVR

Niet slecht, Ik vond het allemaal wat amateuristisch. Vooral de montage en camerawerk. Mr Statham doet het wel goed maar, de 'slechteriken' overtuigden me niet. Maar dit is zo'n film waarvan het wel precies allemaal zo hoort te zijn... Simpel verhaaltje maar wel leuk.

Prudh

Ik snap niet wat er zo amateuristisch is aan de montage en het camerawerk. Er zitten nog best wat inventieve foefjes in. Vooral de montage is bij tijd en wijlen erg sterk juist, met al die splitscreens.

Dat wel, maar de afwerking is niet echt slick of gedetailleerd, eerder los en ruw. Vandaar ook de term amateuristisch denk ik.

avatar van cales77

cales77

lekker filmpje, met heerlijke muziek(keuze)

avatar van kaketoe

kaketoe

De film viel me een beetje tegen, het verhaal vond ik slap. Er werd heel erg weinig verteld over zijn verleden en je viel meteen midden in het verhaal. Het duurde voor mij ook even om in de film te komen, de actie was wel goed. Er zaten ook erg komische stukken in de film, vooral de sex scene was geweldig. Ik had meer van de film verwacht een daarom zal ik ook niet uitkijken naar deeltje 2. Misschien dat hij dan heel erg meevalt

avatar van eltorro

eltorro

leuke vermakelijke film

prima afwisseling van actie en humor