• 9.380.948 stemmen

Crank (2006)

Actie / Misdaad | 88 minuten / 93 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 88 minuten / 93 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Mark Neveldine en Brian Taylor

Met onder meer: Jason Statham, Amy Smart en Efren Ramirez

Gesproken taal: Engels, Spaans en Koreaans

Releasedatum: 6 september 2007

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Crank

"There are a thousand ways to raise your adrenaline. Today, Chev Chelios will need every single one."

Professioneel huurmoordenaar Chev Chelios ontdekt dat hij door zijn rivaal Verona is vergiftigd met 'The Beijing Cocktail', nadat deze merkte dat Chev zijn baas zou hebben vermoord. Dit gif zorgt ervoor dat Chev zal sterven als zijn hartslag begint te dalen. Om in leven te blijven moet hij zijn adrenaline de hoogte injagen. Chev gaat opzoek naar zijn aartsrivaal Verona maar moet ondertussen ook zijn liefje Eve beschermen. De klok tikt en gedreven door wraak en adrenaline onderneemt Chev een dolle tocht door Los Angeles.

avatar van master_alwin

master_alwin

Kijkt wel lekker weg, maar kan beter in elkaar worden gezet

Statham als acteur maakt veel goed!

3* lijkt me op z'n plaats

avatar van yugioh

yugioh

master_alwin schreef:

Kijkt wel lekker weg, maar kan beter in elkaar worden gezet

Statham als acteur maakt veel goed!

3* lijkt me op z'n plaats

Misschien dat jy hem dan beter in elkaar kan zetten.

avatar van WB

WB

Statham, wat een geweldig acteur. Echt geknipt voor zo'n rol! Hij overtreft zichzelf alsThe Monk in The Mean Machine. Een 'badass-goodguy' in de puurste vorm. Het eerste uur vliegt als een sneltrein voornij, met harde actie, droge humor, snel camerawerk en ruige muziek. Helaas zakt het daarna iets in elkar, maar zeker niet storend. Als actiefilm haalt het bijna alles uit de kast.

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

Jason Statham-I'm aliveStatham is mn held.Wat een malloot haha

avatar van strunglady

strunglady

Lekkere snelle film met hier en daar een leuke dosis humor. De sex scene was erg leuk. Statham acteerde prima. Amy als het domme blondje, wat het geheel gewoon aangenaam maakte. Film heeft me positief verrast. 3.5

avatar van Nomak

Nomak

Te snel, te ongeloofwaardig en ja, veel te vergezocht.

Maar het is echt een fijne film om te kijken, verstand op nul en geniet van deze film vol met adrenaline.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Letterlijk, MET adrenaline

avatar van JanVR

JanVR

Het einde met die green/blue screen effecten was echt slordig en ongeloofwaardig, je ziet hem gewoon stilstaan voor een scherm.

avatar van Xen0n

Xen0n

WB schreef:

Nou ik denk dat ik hier wijnig meer aan toe te voegen heb...

Gewoon een geweldig snelle film, ik houd er van!

avatar van nacbreda076

nacbreda076

Vette film! Geen moment rust en goede acteur... 4 sterren voor mij

avatar van playah26

playah26

Leuke film met veel vaart en actie erin! af en toe beetje onrealistisch maar zeker het bekijken waard!

avatar van Phobophile

Phobophile

Tegenvaller deze film. Het idee is m.i. afgekeken van Speed en zou garant moeten staan voor anderhalf uur bloedstollende actie. Ik had er wel zin in.
Helaas vond ik het geen seconde spannend. Er wordt een hoop geschoten en omver gereden en daar is ook wel alles mee gezegd. Het gedrag van de hoofdpersoon was zo onzinnig en onlogisch dat ik me op geen enkele manier in het verhaal in kon leven. Dit in combinatie met het matige acteerwerk dan.

Waarom deed 'ie bijvoorbeeld zoveel moeite voor die spuiten met epinefrine om er vervolgens één te gebruiken en de rest gewoon in de lift achter te laten?
De hoofdpersoon was zo dom vijf keer teveel epifrine te injecteren. Ernstig want zijn dokter weet te vertellen dat hij daardoor binnen een half uur dood zou zijn. Hoe gaat hij dit oplossen vroeg ik me af. Zou het nog spannend worden? Nee hoor, we horen er gewoon niets meer over. In plaats van een zekere dood blijkt de epinefrine na vijf minuten weer uitgewerkt (waarom was dat spul dan zo belangrijk eigenlijk?) en over de dodelijke dosis vernemen we niets meer...
De Haïtiaanse taxichauffeur geeft de hoofdpersoon een flesje met een of andere onduidelijke drug. Hoofdpersoon vraagt niets (ook zoiets) maar slaat het hele flesje in een keer achterover. Het zou spannend geweest zijn als hij er juist slaperig door zou worden en dus nu in groot gevaar zou zijn. Maar nee, het enige effect is dat het gebouw waar hij naar kijkt even verkleurt. Dat is alles. De taxichauffeur (welke geen betaling voor rit of drugs vraagt) zegt nog dat het spul zo hardcore is en daarna horen we er niets meer over. Hij heeft geen enkele last of profijt van de drug, precies als bij zijn overdosis epinefrine dus. Wat was het nut dan van die domme scene?
Na bovenstaande loopt de hoofdpersoon in de val. Hij gaat het gebouw binnen waar zijn vriend net vermoord is. Hij was hierheen gelokt onder valse voorwendselen. Je zou zeggen dat hij dan een probleem heeft. Maar nee, het blijkt dat men hem alleen wilde zeggen 'dat hij maar beter in een donker hoekje kan wegkruipen en kan sterven'. Wat een val. Hij wordt onder schot gehouden, maar dat vormt in geen enkel opzicht een beletsel om het gros van de beroepsmoordenaars overhoop te schieten.
Helaas wordt hij net voor hij de lift in gaat in zijn been geschoten. Zijn missie zou moeilijker en spannender kunnen worden door het bloedverlies misschien (ik bedenk zo maar wat)... Maar tegen de tijd dat de lift uitkomt heeft hij er geen last meer van. Even later is zelfs te zien dat zijn broek weer heel is.
Na zijn moordpartijen en dergelijke zou je verwachten dat de politie zo langzamerhand wel heel hard naar hem op zoek gaat. Zou nog spannend kunnen worden als hij gearresteerd zou worden bijvoorbeeld. Maar nee, na een keer door de politie achtervolgd te zijn in het begin van de film is het wel mooi geweest. Hij jat nog een politiemotor, maar de politie houdt zich er verder niet mee bezig. De media is er druk mee, hij wordt op straat herkend, maar een dagje moorden en op een 'rampage' zijn is verder niet interessant genoeg voor ze blijkbaar.

En zo wordt alles wat de film spannend zou kunnen maken gewoon niet gebruikt. Wat overblijft is een hoop saaie onzin en een verzameling losse scenes die eigenlijk geen flikker te maken hebben met het verhaal.

avatar van clockwork

clockwork

oke jij vindt de film niet realistisch misschien niet spannend, maar mij boeid dat geen zak. Ik vind de film vermakelijk. het is idd dat geen brilliant stuk film maar boeiuh hijs grappig

avatar van SubzeroX

SubzeroX

Ik heb mij vermaakt met deze film

verwacht geen super spanning van 'n Thriller maar verwacht meer 'n film met veel humor en actie

weer 'n topper met Jason

avatar van woesh

woesh

Hele leuke film, niet te veel over nadenken en gewoon kijken.

Mooi gefilmd ook.

Ik vond het einde alleen wel heel erg afbreuk doen van de film, echt zonde.

avatar van dikkop

dikkop

Geweldige gekke super aktiefilm. Maar als je een echte saaie droge Oscar film kijker bent is dit niks voor je.

avatar van josseheijmen

josseheijmen

Crank doet het niet voor mij.

Een hoop gedoe en interessantdoenerij, een groffe en altijd stuurs kijkende Statham, een infantiele Smart. Tsja.

Redelijk voorspelbare film ook (baas die, vreemd genoeg, wordt vergeven moet zich 48 uur uit de voeten maken. Uiteraard keert hij terug om de dag te redden...).
De visuele fratsjes zijn best amusant, de splitscreens zijn weer uitgebreider dan in eerdere films waar dit gebruikt wordt. (Ik kan even niet op voorbeelden komen, Kill Bill misschien? Sowieso doen de fratsjes me denken aan Thurman en Travolta kort voor entree Jack Rabbit Slim's)

Leuk: een songkeuze die compleet detoneert t.o.v. de rest vd score (als ik 't goed herinner: San Francisco (Be Sure to Wear Flowers in Your Hair).
De sexscène is gewaagd en lekker geil.

En dan die absurde climax. Valt totaal uit de toon bij rest vd film. Irritant. Om maar niet te spreken over het knipperen van Stathams ogen in de laatste seconde.

avatar van josseheijmen

josseheijmen

Phobophile schreef:
d.d. 16112008 (...) De taxichauffeur (welke geen betaling voor rit of drugs vraagt) (..)
jawel.
Behoudens dit argument alle lof voor Phobo's sterke uiteenzetting.

avatar van G to the J

G to the J

Echt vette film...

Zit lekker veel actie in..

Alleen verhaal is een beetje aan de slechte kant..

Maar het plot is wel fantastisch

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Dit vond ik nou echt een klein toppertje. Je zet de film aan en je wordt vanaf de eerste minuut overvallen door goede actie en droge humor en dat gaat in een sneltreinvaart door tot de film is afgelopen. Kortom de film verveeld je geen minuut. Ik vond dat Jason in deze film zijn beste rol speelde van al zijn films die ik tot nu toe gezien heb. Beeldkwaliteit en het geluid op dvd zijn gewoon goed wat bijdraagt aan een prima kijkervaring. Ik vind deze 'verstand op nul film' 4* waard.

avatar van rkdev

rkdev

Wat een belachelijk slechte B-film.

avatar van hulkio

hulkio

Simpele aktiefilm die makkelijk wegkijkt. Jason Statham weet wederom te overtuigen in een rol als deze en naast de aktie ook voldoende te lachen. Geen hoogstaande film, maar wel redelijk vermakelijk.

avatar van Fingquality

Fingquality

Lekker filmpje!

Leuk bedacht verhaal en een bijzonder aardige uitwerking! Erg snel en flitsend camerawerk, met zo af en toe ook nog leuke effecten. Paar stoere scènes erbij met de voor dit soort rollen perfecte Jason Statham en je hebt een heel originele en stoere actiefilm. Des te vermakelijker omdat de film in sneltreintempo verloopt.

Muziek had wat beter gekund, maar mag de pret absoluut niet drukken. Leuke actiefilm die geen minuut verveelt. 4*

avatar van crack1

crack1

Nonsens die op geen kloten trekt!

Wat een ongeloofwaardig Mtv tripje.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

En taken is wel geloofwaardig...

(sorry ik kon het niet laten, heb het immers ook van jou geleerd )

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Wat een adrenalinepompende rush is dit! Gelukkig was het niet een al te lange film en was het geheel net op tijd af voordat ik het camerawerk, de foute rockmuziek en de hypermontage echt irritant begon te vinden.

Alles is supervet aangezet en mega over the top maar toch blijft het boeien en ben je nieuwsgierig hoe de hoofdpersoon zich hieruit gaat redden. Het komt volledig voor rekening van de perfect gecaste Statham, die dit soort rollen als geen ander kan invullen, dat Crank voldoet. Volgend jaar deel 2....... Ben er bij voorbaat al moe van hahahah

avatar van Tympous

Tympous

Leuk filmpje, leuk voor met wat vrienden en leuk geacteerd van Statham

avatar van crack1

crack1

Martijnnn schreef:

En taken is wel geloofwaardig...

(sorry ik kon het niet laten, heb het immers ook van jou geleerd )

Taken is inderdaad geloofwaardiger!

avatar van dvd-me

dvd-me

Ik vond het een erg goede actie film, die eigenlijk geen moment echt verveelde. Het is zeker het kijken waard

Alleen het einde vond ik nogal ongeloofwaardig, wat daar gebeurt moet je zelf maar bekijken!

Toch ben ik erg benieuwd naar Crank 2.

Heerlijke film !

Het is nu de achste keer dat ik hem zie en ik ga nog steeds vollop mee in het leven van deze ster speler.

ik geef deze film een 4.5 want perfect kan nooit !