• 9.378.921 stemmen

Crank (2006)

Actie / Misdaad | 88 minuten / 93 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 88 minuten / 93 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Mark Neveldine en Brian Taylor

Met onder meer: Jason Statham, Amy Smart en Efren Ramirez

Gesproken taal: Engels, Spaans en Koreaans

Releasedatum: 6 september 2007

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Crank

"There are a thousand ways to raise your adrenaline. Today, Chev Chelios will need every single one."

Professioneel huurmoordenaar Chev Chelios ontdekt dat hij door zijn rivaal Verona is vergiftigd met 'The Beijing Cocktail', nadat deze merkte dat Chev zijn baas zou hebben vermoord. Dit gif zorgt ervoor dat Chev zal sterven als zijn hartslag begint te dalen. Om in leven te blijven moet hij zijn adrenaline de hoogte injagen. Chev gaat opzoek naar zijn aartsrivaal Verona maar moet ondertussen ook zijn liefje Eve beschermen. De klok tikt en gedreven door wraak en adrenaline onderneemt Chev een dolle tocht door Los Angeles.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Wel een redelijke film inderdaad een beetje "over the top", onmogelijke acties en af en toe wat overdreven. Maar over het algemeen een goeie film bomvol actie in een verdomd hoog tempo. En niet standaard maar juist origineel.

avatar van MuchTheSame

MuchTheSame

Er komt een Crank 2 , deze is al in productie nog steeds met Jason Statham in de rol van Chev Chelios. Alleen krijgt hij het in die film aan de stok met een Japanse maffia , die op hun beurt zijn hart verwijderen en het vervangen met een soort batterij apparaat .

Dit lijkt mij weer anderhalve uur heerlijke over the top actie te brengen.

Deze film krijgt van mij ook een dikke 4,5 *

avatar van MrEd

MrEd

MuchTheSame schreef:

Dit lijkt mij weer anderhalve uur heerlijke over the top actie te brengen.

Deze film krijgt van mij ook een dikke 4,5 *

avatar van Wimpie H

Wimpie H

Eerlijk zijn deze film is gewoon precies wat een man wil zien, het heeft werkelijk alles, en ook nog eens in zeer hoog tempo. Ik vond het zijn beste rol sinds hij Monk de Keeper in Mean Machine speelde. 2 duimen omhoog.

MrEd schreef:

Dan moet dat een prequel zijn want in deze film legt hij het loodje

Nee, ze gaan verder waar Crank ophield. Hij is dus niet dood.

avatar van MuchTheSame

MuchTheSame

MrEd schreef:

Crank 2 : High Voltage

Nope, is geen prequel.... In Crank valt hij wel degelijk hard naar beneden maar net voor de titelrol begint opent hij zijn ogen en hoor jij zijn hart nog kloppen.

Aangezien deze film al overtrokken was zullen de makers ons niet gaan afzetten met een stompzinnige prequel, tenzij jij denkt dat deze film erg realistisch was

avatar van martinovitch

martinovitch

ziet er goed uit

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Laat maar komen dat vervolg. .

avatar van donnie B.

donnie B.

De hierboven vermelde fimduur klopt niet, hij duurt maar 78 min..

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Totaal geflipte, over-the-top en razendsnelle actiefilm! Leuk!

avatar van Banjo

Banjo

• 2036 berichten

Skeleton schreef:

Leuke film met geen moment zonder actie! Verhaal opzich ook leuk bedacht en vervolgens ook goed verfilmt met een lekker tempo!

juist!

avatar van El Duderino

El Duderino

Wimpie H schreef:

Zou je in het vervolg voor jezelf willen spreken a.u.b.? Tenzij je "man" voor "jongen" zou willen vervangen.

Nee, dan vond ik zelfs "Harley Davidson&The Malboro Man (ook niet bepaald een toppertje) een vermakelijkere film dan deze rotzooi.

Martijnnn

Wat heeft Harley Davidson & The Marlboro Man nou weer met deze film te maken?

Ben het overigens op dat punt volledig met wimpie eens.

avatar van Apster

Apster

Crank had iets weg van de videoclip Smack My Bitch Up van the Prodigy. Dat is 5 minuten leuk, maar 90 minuten lang is iets teveel van het goede. Vooral de eerste helft van de film is hyperactief, met zenuwachtig MTV camerawerk. De film heeft hier en daar wel een paar leuke visuele dingen, zoals de scene in de lift. Pure nonsens wat soms leuk was, maar soms ook niet. Half geslaagd, wat mij betreft.

avatar van Kay

Kay

Ook dit vond ik een hele mooie film.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Natuurlijk dient de film alleen voor entertainment: Snelle actie en mooie dames. Verwacht geen diepgang ofzo. De film was wel ontzettend hilarisch (Amy Smart!) en duurde gelukkig niet te lang, waardoor het toch niet m'n interesse wist te verliezen.

avatar van El Duderino

El Duderino

Martijnnn schreef:

Wat heeft Harley Davidson & The Marlboro Man nou weer met deze film te maken?

Zucht, moet ik dit echt uitleggen?

HD&MM werd destijds door veel mensen als een "mannen" film omschreven. Let wel, dit zijn niet mijn woorden/gedachten. Dat crank meer een film is voor jongens/pubers dan "mannen", zijn dan wel weer mijn woorden/gedachten. Duidelijk?

El Duderino schreef:

Zucht, moet ik dit echt uitleggen?

Anders had ik het niet gevraagd he

Maar gelukkig behoor jij tot één van de drie wijzen en kon jij het gewoon beantwoorden.

avatar van Rocco1984

Rocco1984

De eerste 30 minuten zijn leuk en verfrissend.

Daarna wordt het allemaal een beetje meer van hetzelfde. Het werd steeds banaler en heftiger. Maar vooral banaal. Zoals die scene in China town, dat sloeg nergens op.

Ik had gedacht dat het een soort van uitgerekte muziekclip zou worden, maar dat viel achteraf wel mee.

Voor diegene die echt geen zin heeft om na te denken en houd van popcorn vreten is dit de film bij uitstek om te kijken. Voor mensen die houden van rust en zondag naar de kerk is dit juist niet de film.

avatar van djelle

djelle

Een doorwinterde huurmoordenaar die zijn adrealinepeil hoog moet houden vanwege een raar chinees goedje die hij ingespoten kreeg, het levert veel hilarische momenten en tenenkrommend leuke gekkigheid op. Het realisme van een Tom & Jerry aflevering, maar vermakelijk is het in elk geval.

Het drukke camerawerk daarbij is gelukkig niet zo superpanisch als doorgedraaid regisseur Scott de laatste tijd al laten zien heeft, en deze keer past het ook eens een keertje bij het concept. Toch voelt deze 'we gooien allerlei stijlmiddelen op een hoop' - mengelmoes inmiddels een beetje afgezaagd en makkelijk aan (Scott’s filmpjes, Running Scared), en mag de creatieve input van filmmakers wel weer op normaal niveau gebeuren van mijn part. Tenslotte lijkt dit ook hier weer dikwijls eerder op een random experiment, dan op een doordacht gebruik van mogelijkheden. Snelle cuts en rauwe filters zijn trouwens aardig, maar soms halen ze me ook uit de sfeer, halen fijne momenten te snel weg of zorgen ervoor dat je er nauwelijks van kan genieten.

Maar verder dus een vrij plezante film, met een bijzonder origineel concept en goeie oneliners van een goed-op dreef -zijnde Jason Statham.

het is zoon VETTE&GRAPPIGE film!!!!

ik raad je aan; kijken echt waar!!!!!

ik vond m HELEMAAL GEWELDIG!!!

zó grappig!

met die hand die eraf viel haha

en ja dat ie zo KEIHARD rende haha

ik vond m TOP!!!

het is mijn lievelings film!

en Jason Statham was HELEMAAL geweldig

haha

ik raad je aan om deze film te kijken.

5.0 * helemaal geweldig!!

avatar van AxNUS

AxNUS

Het is niet alleen voor Mannen leuk hoor!

Ik ben een vrouw en vond het ook erg leuk! Misschien kwam het wel omdat ik het met mannen aant kijke was.

Maar iig is dit een van de beste actie films die ik gezien heb, normaal hou ik er niet zo van, maar dit was egt vet!

avatar van scarab3905

scarab3905

het is totaal mijn film, kan niet anders zeggen.

veel actie, veel humor en tempo, tempo en nog eens tempo. geen rust in de film!!! (net zoals mij, ADHD )

oké, oké, zo nu en dan toch wat overdreven..... maar dat maakt bij deze film niks uit.

ik zou zeggen, gaat zitten, zet je geluid hard en enjoy the speed of a movie!!!!

5.0 *

avatar van xangadix

xangadix

Martijnnn schreef:
Nee, ze gaan verder waar Crank ophield. Hij is dus niet dood.

Om maar even met Victor Maitland te spreken: Now that would be a neat trick...

avatar van DragQueen

DragQueen

Klasse actiefilm, waarin de actie voortdurend aanwezig is. en met een sneltrein vaart onophoudelijk doorgaat tot het eind. heerlijk hoe de humor erin verwerkt is, en hoe statham alles doet om z'n adreneline peil hoog te houden. zeker een aanrader voor de actiefan. deze prent biedt non-stop actie. 3,5 sterren.

avatar van ej-b

ej-b

leuke actiefilm met veel tempo, gewoon kijken en niet nadenken over dingen die in het echt niet kunnen. 3.5*

avatar van Ricochan38

Ricochan38

one hell of a ride...

als je van dit soort over the top films houdt dan moet je ook zeker deze kijken;

shoot em up met clive owen

avatar van 606

scarab3905 schreef:

het is totaal mijn film, kan niet anders zeggen.

5.0 *

haha jij ervaarde het dus ook zo

ik ook met (ADHD)

606 schreef:

haha jij ervaarde het dus ook zo

ik ook met (ADHD)

Haha, wel leuk zoals je dit omschrijft. Persoonlijk vond ik het na 10 min al een vreselijke uit de hand gelopen videoclip.

avatar van chris_koek

chris_koek

Geweldige film van het begin tot het eind de spanning er in.

Jason Statham is hier weer goed bezig net zoals bij transporter!