Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 88 minuten / 93 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Mark Neveldine en Brian Taylor
Met onder meer: Jason Statham, Amy Smart en Efren Ramirez
Gesproken taal: Engels, Spaans en Koreaans
Releasedatum: 6 september 2007
Bekijk via CANAL+
Plot Crank
"There are a thousand ways to raise your adrenaline. Today, Chev Chelios will need every single one."
Professioneel huurmoordenaar Chev Chelios ontdekt dat hij door zijn rivaal Verona is vergiftigd met 'The Beijing Cocktail', nadat deze merkte dat Chev zijn baas zou hebben vermoord. Dit gif zorgt ervoor dat Chev zal sterven als zijn hartslag begint te dalen. Om in leven te blijven moet hij zijn adrenaline de hoogte injagen. Chev gaat opzoek naar zijn aartsrivaal Verona maar moet ondertussen ook zijn liefje Eve beschermen. De klok tikt en gedreven door wraak en adrenaline onderneemt Chev een dolle tocht door Los Angeles.
Chev Chelios
Haitian Cabbie
Doctor
Alex
Phil1972
Ik vond het een dwaze film die me deed denken alsof ik in een videogame was terechtgekomen.
Niet mijn ding dit handeltje
Stem --> 0,5
blisteringdude
Niet mijn ding dit handeltje
Stem --> 0,5
En dan meteen een 0,5?
Overigens vond ik dit wel een leuk actiefilmpje met redelijke special effect en goede humor. 4*
i.Ron S.
Gekke film, prima acteerwerk van Jason Statham, de rol is hem op het lijf geschreven. Ik had niet verwacht dat ik het goed zou vinden, want ik hou over het algemeen niet van die nieuwste actiefilms zoals fast and the furious enz. maar dit is heel anders, je wil gewoon zien wat er gaat gebeuren, echt een adrenaline-boost en niet lang(dradig).
Janus_77
Heerlijke film, Statham mag lekker de "botte knuppel" uithangen en dat soort rollen is hem op het lijf geschreven.
viewtiful
Ik heb de film maar eens voor de tweede keer bekeken, en ik vond hem zelfs beter dan de eerste keer dat ik de film zag
Vooral het einde is krankzinnig, maar als je goed kijkt is het einde eigenlijk best wel mooi gedaan.
Ik verhoog de film naar 4* omdat je zelf de adrenaline voelt.
Lancher
- 1914 stemmen
Na 7 keer te kijken, vind ik de film nog steeds lijp! Dus voor mij is hij 5 sterren waard:)! Dit o.a. omdat het één van de weinige films is die ik naar meerdere keren kijken nog steeds leuk vind:)!
FrLANs
Echt een top film, vanaf de eerste minuut tot de aftiteling genoten, wat een aktie en snelheid zit er in deze film, je ziet ze niet vaak meer maar een dikke 5.
Avitas Sibannac
Heerlijk en snel over the top vermaak dit. Ideale rol voor Statham.
tn2543
aardige actiescenes, maar daar blijft het ook bij. Af en toe ging het wat té snel en was het een beetje rommelig, maar actie bleef lekker in de film. The Bourne Ultimatum, dat is pas een actiefilm.
Niks bijzonders aan deze film, gewoon een flinke deut actie.
Ik gaf een 3.0
vicw
Geniale film, gewoon puur vermaak. Vooral het eind was mooi gedaan.Het schijnt zelfs dat hij het overleeft en gewoon weer terug komt in deel 2 !
willemfilm
Een film die ik vorig jaar al zag. Helemaal over de top als het gaat om het tempo en actie van de film. Ik heb genoten! Je scoort of deze film een 4 of meer, of een 0,5 of minder. Tussenweg bestaat m.i. niet.
Reihim
Ik vondt het een stome film,echt waar,zo veel geweld is niet normaal,ik heb betere films gezien
Prudh
Ieder het recht om een film ruk te vinden, maar op vondt met dt schrijven moet straf staan.
willemfilm
wat dacht je van "stome" film.....
Films van Laurel and Hardy, dat waren stomme films.
Ik heb toch echt geluid gehoord
Martijnnn
wat dacht je van "stome" film.....
Films van Laurel and Hardy, dat waren stomme films.
Ik heb toch echt geluid gehoord
Hij bedoelt stoma
john constantine
Deze film was echt dope!!!! De film was vanaf begin tot aan eind een en al actie en spanning, dat vond ik echt gaaf aan de film, bij deze film heb je niet eens een verhaal nodig gewone pure actie. Heerlijk!!!!!
de film is op een aparte manier gefilmt erg druk, je houd ervan of je houd er niet van. Normaal houd ik er niet van maar bij deze film hoorde het echt gewoon, Humor vond ik ook fantastisch die erin zat.
Gewoon met een paar gasten moet je deze film checken. Ik hoefde niet eens een jointje op te roken om naar deze film te kijken, deze film is al dope uit zich zelf!!!!
de film krijgt van mij een dikke 5.0*!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mckiller
aparte film maar heeft wel wat leuks en hij is lekker hard!!
3,5 ster!
nickie14
ik heb er een paar keer om moeten lachen maar dat was het dan ook
ik heb betere films van Jason Statham gezien
doeshnormal
ik hou meestal niet van overdreven onrealistische films
maar bij deze film was dat juist de bedoeling
en dan is het juist leuk als je weet dat het dus niet knullig bedoeld is
net als shoot 'em up een geweldige 'over the top' actiefilm
een 8 (4 sterren dus)
likeahurricane
erg leuke film, de film lijkt op een achtbaan. Je krijgt er zelf ook flink wat adrenaline van. Lekker geweldadig met een flinke dosis humor.
bubba01
Gave film met veel actie, humor en spanning. Origineel. En niet te vergeten een zeer goede acteur in de hoofdrol.
Skeleton
Leuke film met geen moment zonder actie! Verhaal opzich ook leuk bedacht en vervolgens ook goed verfilmt met een lekker tempo!

Crank: High Voltage

Sin City
Actie / Misdaad, 2005

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006
vergiftigenhelikoptersluipmoordenaarhuurmoordenaaradrenaline vuistgevechtzwembadwraakschietpartijmotorfietsdrugscell phoneauto achtervolgingpharmacydefibrillationhospital gownemergency room post-credits scenesweatshop runaggressiveepinephrine desperateforceful