Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 88 minuten / 93 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Mark Neveldine en Brian Taylor
Met onder meer: Jason Statham, Amy Smart en Efren Ramirez
Gesproken taal: Engels, Spaans en Koreaans
Releasedatum: 6 september 2007
Bekijk via CANAL+
Plot Crank
"There are a thousand ways to raise your adrenaline. Today, Chev Chelios will need every single one."
Professioneel huurmoordenaar Chev Chelios ontdekt dat hij door zijn rivaal Verona is vergiftigd met 'The Beijing Cocktail', nadat deze merkte dat Chev zijn baas zou hebben vermoord. Dit gif zorgt ervoor dat Chev zal sterven als zijn hartslag begint te dalen. Om in leven te blijven moet hij zijn adrenaline de hoogte injagen. Chev gaat opzoek naar zijn aartsrivaal Verona maar moet ondertussen ook zijn liefje Eve beschermen. De klok tikt en gedreven door wraak en adrenaline onderneemt Chev een dolle tocht door Los Angeles.
Chev Chelios
Haitian Cabbie
Doctor
Alex
davidov
Toffe regie en montage... niet erg aangenaam, maar vaak wel verrassend en grappig....soms vermoeiend of juist behoorlijk indrukwekkend... leuk mee gespeeld.
Verhaal echter vind ik suf, saai, vervelend etc... het concept van een man met een timer is niet nieuw maar in zo'n extreme vorm is wel een nieuwe twist. Wat echter snel gaat vervelen bij mij dan, telkens weer iets anders idioots doen om wakker te blijven betekend dat het publiek telkens weer even een moderne versie van popeye moet zien. 1e stuk: Kaal middle aged mannetje krijgt ruzie, hij krijgt problemen, is slap, stuk 2: eet zijn spinazie of andere kick, gaat door het lint en knalt zich er uit. Een paar keer is het leuk maar na 10x had ik wel genoeg gehad van telkens weer dat 1e stuk te zien.
Tegen het einde van de film was de adrenaline voor mij dan ook wel weer uit mijn lichaam.... een "komisch" eind gevecht liet geen vieze smaak achter, het laatste shot echter wel....
Leuke, verrassende en ook wel redelijk onderhoudende film. Zeker als je een ietswat experimentele (of beter: geen standaard hollywood) regie en montage kan waarderen. Jammer dat men echter net iets te ver ging met het herhalen van het"popeye" idee en minder aandacht had voor een sterker plot.
3.5* (net geen 4)
hell300
ben echt benieuw naar deel 2 met natuurlijk wie anders dan statham in de hoofdrol
voetbalspruit
Goed acteerwerk van Jason Statham, dat Britse accent blijft natuurlijk erg grappig:P Verder vond ik dat travestiet-achtige mannetje ook wel grappig.
Verder goeie film waar je niet al te veel bij moet nadenken.
4,5
MrMitch
Mooie film. Zitten, en genieten.
Even je vriendin pakke op de straat in china town..
Meesterlijk
Luuucy
Ik heb 'm gister gezien, ik dacht dat het een leuke film zou worden maar ik vond 'm eigenlijk niks aan. Flauw verhaal, neppe dingen zitten erin (bijv. hij valt van een vliegtuig en gaat nog even een telefoontje plegen), maar wel goed geacteerd!
Skrean
Orginele actiefilm met de britse bruce willis. Heerlijk recht voor zijn raap en Jason Statham speelt een heerlijk harde dude die zonder pardon een ieder een paar klappen geeft. Geweldig camerawerk.
Ook zitten er een paar hilarische momenten in, oa een encounter in chinatown.
Verder zit er gedurende de film zoveel adrealine dat je even een uurtje nodig hebt na de film om even bij te komen, of een valiumpje te nemen
3.5 sterren voor deze wilde rit.
MuchTheSame
Iemand een idee of deze al te koop is?
Waarschijnlijk pas Eind januari.....
Mesmerize7
Mooie actiefilm, Statham als meesterlijke acteur en een goed orgineel verhaal. TOPFILM!
%%%%%%
Hmm dat vind ik wel vreemd
Maar verder vind ik dit wel een leuke actie film niet van het nivau van running Scared.verder vind ik het hoogte punt toch wel die Sex scene midden in de stad
En bij mij begon ook die gif op een gegeven moment wel vervelen. ik geef een krappe 3,5 En het laatste scene vind ik iets te.. En trouwens wat ik ook wel grappig vind is ook Met die taxie en dan van dat Alqiada Alqiada en dan al die mensen op hem af vlogen
ReinventedWheel
Briljante film! Echt een topper naar mijn zien. Vooral door de montage lijkt de film nog meer actie te hebben, terwijl het al aan één stuk door actie is.
Voor degene die het willen weten: Crank ligt 31 janurai in de winkel op DVD! Ik wacht zelf liever op een blu-ray versie. Ik denk dat Crank 2 een prequel zal zijn (daar is natuurlijk een logische reden voor).
Martijnnn
Ik denk dat Crank 2 een prequel zal zijn
De regiseur denkt daar anders over.
MuchTheSame
De regiseur denkt daar anders over.
Dat denk ik ook, aangezien het hart aan het einde van de film nog klopt en de regisseur ons niet letterlijk heeft laten zien dat hij dood gaat denk ik dat er een gewoon normaal vervolg komt.
Aangezien deze film niet al te realistisch is en dus heerlijk over the top , geloof ik er heilig in dat het een normaal vervolg is en geen stompzinnige prequel
aerts007
Aangezien ik toch van dit genre hou, vond ik deze film zwak ! Had meer iets weg van een Mtv commercial.Statham kan beter!
Ravenstein
Erg leuke film!!
Dit is zo één van die perfecte venten-films. Heel plezant met kameraden, chips en bier en omdat de film zo kort is heb je daarna nog genoeg tijd over om met die gasten nog enigste pingkes te gaan snoepen.
Vormt een mooi duo met Shoot'em Up.
leidsehoodie
Waarschijnlijk pas Eind januari.....
Nee hoor, in Amsterdam bij Fame hebben ze hem al heel lang. Engelse import.
geen nederlandse ondertitels, maar ja, de tekst is toch niet het belangrijkst hier
Dario G.
wat een prutsfilm!!
Stransporter was een stuk beter. Naar zo'n actiefilm kan je niet serieus kijken, maar zelfs in die genre is het zwaar onder de maat.
voor die paar leuke momenten **
tom de filmman
vage film, goede actie maar een verhaal van likmevestje. egt heel raar vliegt ie door de lucht gaat ie op zijn dooie gemakje zijn vrouw bellen.... jaja. nou ja wel goede actie.
p.s. lijkt inderdaad erg op shoot 'em up alleen vond ik daar de actie een klasse beter.
Demoniac
Hele snelle en harde actiefilm met de nodige humor. Ook een verrassend einde.
macrobody
Orginele ongecompliceerde actiefilm. Leuke humoristische stukjes. Niets hoogstaand ofzo maar dat is echt niet nodig bij deze film. Puur vermaak als je van dit soort films houdt
Co Jackso
- 21924 berichten
Crank is niet echt mijn genre, omdat het iets te over the top, luidruchtig en onzinnig is. Toch kon ik het in dit geval wel redelijk waarderen. Dit komt vooral, omdat de film toch wat originaliteit bevat in vergelijking met genre genoten. Verder brengt Jason Statham de film naar een hoger niveau, met een lekkere lading humor en sarcasme.
FixX
geweldige scene met die efidrine haha
heb wel eens vroeger stackers gehad waar het inzat om mee te trainen om die laatste kilo`s kwijdt te raken
was zeer goed spul als je het verstandig gebruikt
( Drugs is nooit goed ) maar toch je beslist zelf
T.Bos
Dit is het genre actiefilm naar een hoger niveau brengen die past bij de 21ste eeuw met alle technologie die nu al mogelijk is. Je moet wel opgegroeid zijn met MTV, zapsport, sms-taal, muziek I-pod, blue ray dvd enz om deze film te volgen en te vatten. Jason Statham doet Bruce Willis verbleken, al deed die wel echt iets terug in Die Hard 4.0
. Geweldig genoten 4*
Techro
Goede film, ook het tempo van de film is helemaal goed.
Pacino88
Heerlijk belachelijke actiefilm, met een altijd heerlijk chagrijnig kijkende Statham. De style heeft idd wat weg van een mtv video clip, maar gelukkig is de speelduur er net lang genoeg voor. Vooral die achtervolging met zijn vriendin naast hem in de auto, is geniaal.

Crank: High Voltage

Sin City
Actie / Misdaad, 2005

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006
vergiftigenhelikoptersluipmoordenaarhuurmoordenaaradrenaline vuistgevechtzwembadwraakschietpartijmotorfietsdrugscell phoneauto achtervolgingpharmacydefibrillationhospital gownemergency room post-credits scenesweatshop runaggressiveepinephrine desperateforceful