• 9.373.991 stemmen

Geregisseerd door: Richard Brandes

Met onder meer: Rachel Miner, Mimi Rogers en Chad Todhunter

Gesproken taal: Engels en Portugees

Plot Penny Dreadful

"Don't forget to breathe..."

Sinds haar ouders zijn omgekomen bij een gruwelijk auto-ongeluk durft Penny niet meer in een auto te stappen. Haar psychiater probeert haar vervolgens te helpen en besluit samen met Penny een autoritje te gaan maken. Maar dan ontmoeten de twee dames een mysterieuze vreemdeling, die hun reis al snel in een ware nachtmerrie weet te veranderen.

Penny Deerborn

Orianna Volkes

The Hitchhiker

Gas Station Attendant

Penny's Mother (as Elyse Marie Mirto)

Mary Saunders

Truck Driver

avatar van Aapje81

Aapje81

Toch wel een kleine verassing. Vooral Rachel Miner die ik alleen kende als die sexy secretaresse in Californication wist mij erg te overtuigen. Verder is de sfeer heel beklemmend en is vooral het eerste half uur erg overtuigend. Daarna weet de film de sfeer goed vast te houden waardoor ik toch voortdurend met veel interesse heb zitten kijken. Ik denk alleen dat de uiteindelijke clue hier verkeerd wordt uitgelegd.

avatar van animo

animo

Niet bepaald een goede film. De acteerprestaties waren zeer matig en er was te weinig spanning in de film. Het einde was wel goed maar weer tekort.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Op zich vind ik de film best saai. Er gebeurt weinig, er is weinig actie en de personage's zijn behoorlijk fantasieloos. Dom trouwens ook. Wie neemt nou een lifter mee als je op een verlaten stuk rijdt met z;n tweetjes, wie gaat nou door een bos heen lopen schreeuwen en gillen terwijl je weet dat er een psychopaat rondloopt en wie komt er pas na 4 uur achter dat hij zijn mobieltje bij zich heeft en dus gewoon kan bellen ....

Maar goed, zonder dit soort personages zal je ook veel minder hororfilms hebben.

De beelden en de sfeer vond ik wel weer heel mooi in de film. Vooral het stukje dat ze voor het eerst zit te flippen in de auto en allemaal flashes ziet van de moordenaar. Op een gegeven moment zie je haar oog heel close up in beeld en een zweetdruppel loopt langs haar oog. Ik vond dat heel mooi in beeld gebracht.

Verder vind ik het verhaal wel behoorlijk saai. Het merendeel speelt zich in de auto af. Visueel gezien is dit wel een mooie film maar hij is best saai. Het open einde kon ik wel waarderen. De film is in ieder geval geen dertien in een dozijn.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Had hem al een tijdje in me collectie en al een tijd gemeden, maar zag hem gister op tv langskomen en toch maar besloten te kijken.

Topfilm, pure klasse! (sarcasme, sarcasme)

Deed precies waar ik voor vreesde, geen topfilm zijn, erg slecht zelfs.

Ook ik stoorde me aan het feit dat een voorruit inslaan en intrappen zogenaamd niet zou lukken..

Belichting is slecht, cast is een bij elkaar geraapt zooitje en afgezien van wat geschreeuw en gekrijs gebeurt er niet veel speciaals.

Een van de weinige films waar ik met de moordenaar mee zat te juichen omdat de film dan afgelopen kon zijn.

En het einde is ook niks verfrissends.

Ik heb ergere rampen gezien, maar het is verre van voldoende.

avatar van DVD-T

DVD-T

Totaal niet spannende film over een meisje wat niet meer in een auto durft en er toch in vast zit.

Best een leuk gegeven. Helaas wordt er wel heel weinig mee gedaan. Voor een horrorthriller is de spanning ver te zoeken. Wat overblijft is een voorspelbare film met slecht acteerwerk en een slecht uitgewerkt plot. De moordenaar is echt weer zo'n stereotype karakter en straalt daarnaast geen enkele dreiging uit. Ook gebeurt alles te snel en te makkelijk om goed op je in te laten werken, en er een bepaalde emotie bij te krijgen. Qua gore is er nagenoeg niets te zien. De regisseur weet niet echt waarop hij zich moet richten. De innerlijke strijd van Penny of haar gevecht tegen de moordenaar. In beide gevallen is de film dan mislukt. Verder wel mooi geschoten. De locatie is erg gaaf en ook het gebruik van kleur is fijn. Een film om snel weer te vergeten.

avatar van DeCol

DeCol

De film doet zijn naam eer aan. Ja, het was echt dreadful!

Dat het geen goede film is kun je eigenlijk van tevoren aannemen. Toch kan het dan alleen maar meevallen. Jammer, want Penny Dreadful was een zware zit. Naast het gejank en gejammer van Penny gebeurd er weinig origineels. Deze films moeten het dan toch hebben van de kills, want de acteerprestaties zijn vaak ondermaats en de doos met clichés mag ook nooit ontbreken. Toch waren ook de kills niet van hoog of leuk niveau. Iets wat bijvoorbeeld bij "Simon Says" wel het geval was.

Enige pluspuntjes zijn de montage van de flashbacks en de het open einde.

avatar van 606

Totaal niks nada van horror en geen spanning

Hoop overdreven gegil.

1 ster

avatar van stephan73

stephan73

Werkelijk tenenkrommende film. Één van de slechtste films die ik de laatste tijd gezien heb. Ik dacht eerst "laat ik nog mild zijn een hem 1 * geven", maar screw it. Deze film krijgt het laagste wat er op MM gegeven kan worden.

Slap excuus voor een horrorfilm, met een "heldin" die eerder irritatie opwekt. Ook de killer is lomp en dom.

1/2*

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Weer een typisch geval van ‘been there, done that’. Een duo in een auto, nemen een lifter mee en de hel breekt los. Penny Dreadful opent nog best aardig, er wordt geen tijd gegeven aan ellenlange introducties, de film gaat meteen van start. En binnen tien minuten zit de beruchte lifter al in het verhaal. Daarna gaat het echter flink bergafwaarts met de film. Alle clichés van het genre komen voorbij; van de mobieltjes zonder bereik tot het standaard zinnetje ‘geen zorgen, ik ben binnen twee minuten terug’.

Maar het meest vervelende is toch dat de film op een gegeven moment gewoon stierlijk gaat vervelen. Een jammerende Rachel Miner gaat bijzonder snel op de zenuwen werken, maar we zijn gedoemd een lange tijd naar haar te kijken. Zelden zo hard gehoopt dat de moordenaar als de wiedeweerga verschijnt om de film wat peper in het achterwerk te strooien. Maar het wachten duurt lang. Een film met een dergelijk plot had ook gewoon beter maximaal een half uurtje kunnen duren. Aardig begin (en geinige rol voor Michael Berryman), maar verder is dit matigheid met een hoofdletter M.

Nipt 2 kleine sterren.

avatar van Lennert

Lennert

Ook al was de film verre van briljant, het is duidelijk dat er hier weinig users zijn die inzichten hebben in mensen met trauma's en paniek-stoornissen. Rachel Miner simuleerde de paniekaanvallen behoorlijk realistisch en ik was dan ook eigenlijk meer benieuwd naar hoe zij met haar fobie omging dan met de weinig interessante moordenaar die buiten rondliep.

Want laat ik eerlijk zijn, de hele moordenaar verhaallijn was verre van interessant. Niet angstaanjagend of goed geacteerd, gewoon wat kinderlijk en onovertuigend. De film was wat mij betreft interessanter geweest als Penny gewoon een auto-ongeluk had gehad en haar angsten op die manier moest overwinnen.

Maar toch, het acteerwerk (buiten de moordenaar om) was overtuigend, de belichting was sfeervol en de film duurde niet te lang. Leuk voor een keertje en verre van de slechtste film ooit (zoals zo velen hier graag mogen overdrijven).

avatar van xxc

xxc

Wat een vreselijke film is dit zeg..

Het menu viel nog mee.. maar zo gauw de film begint.. Nee. Ik heb deze film samen met mijn zus bekeken en we zaten allebei al na de eerste 5 minuten te klagen dat dit absoluut niks gaat worden.

De belabberde acteerprestaties, het lompe verhaal. Nee, aan deze film heb ik me absoluut te veel geërgerd. En wat ergerde ik me dood aan Rachel miner zeg. Wat zal zij een spierpijn hebben gehad.. Heel de film heeft z'on misselijk zielige kop, om gek van te worden..

Van Mimi rogers ben ik persoonlijk ook niet z'on fan, maar daar heb ik uiteindelijk wel overheen kunnen kijken. Vond haar in X-Files al niks, dus ook hier vond ik er vrij weinig aan.

Het enige positieve aan Mimi in deze film vond ik, tevens ook het enige 'beetje enge' aan deze film, de momenten waar ze als lijk in de auto zit met haar ogen open.. Daar kreeg ik soms toch wel even de kriebels van, maar dat was dan ook het enigste.

Nee, de spanning was ver te zoeken in deze film. Ik vind het dan ook ontzettend knap van mezelf dat ik het toch nog mooi 90 minuten heb volgehouden.. Na een uur vond ik het toch wel erg lang duren..

Nooit meer..

avatar van rep_robert

Vreselijke meuk waarbij Miner je de gehele film op de zenuwen weet te werken en de makers volgens mij ook geen idee hebben wat voor film ze aan het maken waren. Een erg slappe hap dat richting het einde ook nog is flink uit de bocht vliegt en het niet geloofwaardiger weet te maken.

Overigens vind ik het hele uitgangspunt van de film al debiel, dat terzijde.

avatar van joolstein

joolstein

Ten eerste heeft deze film niets te maken met de serie en ook niets met de Victoriaans literatuur. Nee, het gaat over het meisje Penny die in een schrikbarende situatie terechtkomt. Voor Penny is het dan misschien angstig voor de kijker daarentegen is het vooral afzien. Veel van het gebeuren speelt zich af in een auto. Om er wat spanning in te brengen is er dan de moordenaar. Helaas zijn de moorden te braaf en de gedeeltes in de auto voor de meeste tijd te saai en niet interessant. Daardoor gaat de tijdsduur de film tegenwerken en ga je gewoon hopen dat de moordenaar maar gauw zijn werk doet zodat de film is afgelopen.