Penny Dreadful (2006)
Geregisseerd door: Richard Brandes
Met onder meer: Rachel Miner, Mimi Rogers en Chad Todhunter
Gesproken taal: Engels en Portugees
Plot Penny Dreadful
"Don't forget to breathe..."
Sinds haar ouders zijn omgekomen bij een gruwelijk auto-ongeluk durft Penny niet meer in een auto te stappen. Haar psychiater probeert haar vervolgens te helpen en besluit samen met Penny een autoritje te gaan maken. Maar dan ontmoeten de twee dames een mysterieuze vreemdeling, die hun reis al snel in een ware nachtmerrie weet te veranderen.
Penny Deerborn
Orianna Volkes
Alvin
Eddie
The Hitchhiker
Gas Station Attendant
Young Penny
Penny's Mother (as Elyse Marie Mirto)
Mary Saunders
Truck Driver
ralfsjam
heb hem net gezien, en om eerlijk te zijn heb ik een paar keer vooruit gespoeld. het duurde me allemaal te lang. over het algemeen gebeurde er weinig , en ook de "enge" hoofdpersoon in lange jas met gezicht dat slecht te zien was, was niet eng! en het "bange" meisje was vermoeiend om naar te kijken. wel was de aankondiging met al die auto ruiten leuk verzonnen. maar na die 2 minuten zakte de film in als een pudding! een 1.5
maar misschien heb ik in die 10 minuten doorspoelen de meesterwerkjes gemist. dat hoop ik dan maar voor die gene die zich er aan gaan wagen. succes!
hannes64
- 1926 berichten
Claustrofobische horror met een beetje ongewoon verhaal, en goeie schrikeffecten.
Heeft me niet verveelt, alleen `t einde had wel wat anders gemogen.
Mimi Rogers speelde goed,Probeer maar eens een lijk te spelen...moeilijke rol.evenals Rachel Miner.( Ook nog een mooie meid )
Voor de liefhebber van zulk soort films.....een aanrader.
ralfsjam
Penny BoringFul.
Spartaan1986
De film bevat de gebruikelijke cliché's zoalseen telefoon die het niet doet, geen of nauwelijks motief maar is zo ontzettend spannend dat dat niet echt stoort. De locatie is fantastisch alleen de regisseur benut het eigenlijk maar half omdat de film voor de helft zich in de auto afspeelt. Het acteerwerk was vrij redelijk en de sterfscenes zagen er gelikt uit.
Al met al een vrij aardig tot goede Horrorfilm die wellicht beter had geweest als er wat meer op de 'killer' was ingegaan.
movieman7
Vond het best een spannende film, helemaal niet gek gedaan. Voor mij een ruime 3*
rpjvdh
Wie is de killer?
Wat is het motief van de killer?
Waarom heeft de killer buitenaardse krachten? Een man met zo'n rotvaart onder een auto trekken vereist toch wel gigantische spierballen lijkt me
Zeer matige film
0nno
Wie de killer is lijkt mij duidelijk, wat zijn motief is is niet boeiend. Gewoon een goede thriller/horror film dit. De film kijkt lekker weg, en blijft spannend tot het einde.
3.5 sterren
djkoelkast
Typische dertien in een dozijn horrorfilm, ik vond er niet veel aan. De hoofdrlspeelster zier er wel leuk uit en ze speelt in het begin zeer overtuigend en daar zijn de 1,5 * aan te danken.
Scheurleer
Erg voorspelbaar, erg donker, erg lawaaiig (de hoofdrolspeelster schreeuwde nogal vaak). Mimi Rogers speelde goed, maar de rest was erg, erg matig.
blitze
ik ben nu toch eigenlijk wel nieuwsgierig naar deze film geworden........van de verschillende reaktie te zien is hij wel goed /
niet goed,ik ga hem kijken.
melissa[L]
Wel een spannende film
Ik snap het verhaal niet helemaal :S
Waarom hij hun vermoord
*kelly*
Had een clichéfilm verwacht, maar dat was Penny dreadful totaal niet!
Constante dreigende spanning, akelige gestalte en een goed verhaal
----->4,5*
*kelly*
Wel een spannende film
Ik snap het verhaal niet helemaal :S
Waarom hij hun vermoord

op het einde van de film is er zo iemand die in een wagen en op het nieuws wordt er gezegd dat een psychiatrische patiënt verdwenen is--->de moordenaar dus!
Bloody Mary
Niet slecht, maar had er toch meer van verwacht. Er mocht wat spanning in zitten, soms zat ik echt te wachten tot er iets ging gebeuren.. 2.5*
takkiej
Opzich vond ik de ambiance erg spannend, maar zat me behoorlijk te ergeren aan het ontzettend slechte spel en geschreeuw van de hoofdrolspeelster...En als je dan zo'n mooie omgeving hebt maak daar dan gebruik van en nu speelt 70% van de film zich af in die auto...
Nee, vond het geen topper...
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Heb juist de eerste helft van de film gekeken en heb eigenlijk nog weinig zin om de andere helft te zien.
Het begon allemaal veel belovend en spannend, maar al snel begint de film een lange zit te worden.
De belichting in het donkere bos was absurd en slecht gedaan. Het meisje was erg vermoeiend om naar te kijken en de flashbacks en flitsende overgangen zijn heel vervelend. Het lijkt wel of eerstejaars studenten deze film in elkaar gestoken hebben. Echt low budget allemaal.
De man in cape is eng, maar kan dit eerste deel voorlopig niet redden vermits we hem na 50 minuten nog maar enkele tellen hebben kunnen zien. Ik ga toch al een stem uitbrengen, ook al heb ik hem niet volledig gezien. Ik kan na het bekijken van de volledige film mijn stem nog altijd veranderen, maar voorlopig krijgt hij 1,5
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
laatste helft toch nog bekeken en ga mijn score toch behouden hoor, killer was een beetje verrassend, maar toch ook sterk overdreven en irriterend en dan die laatste scene........zucht
glimmerman2000
Pffff die peggy was erg vermoeiend, ongeloolijk wat ik me aan het ergeren was aan dat meisje.De locatie was super, maar de hele film speelt zich af in een auto, die tussen 4 bomen klem zit.Jammer voor het plaatje lijkt me.Het enige wat deze film nog een beetje overeind hielp/houdt is mimi rogers, die heel behoorlijk speelt.Ook het veel belovende begin doet de film nog wat goed.Als laatste kan ik zeggen dat het schrikmoment aan t einde van de film, me ook idd erg liet schrikken.Dat was ook meteen het enige schrikmoment, waarop ik zo een uur en een kwartier op moest wachten.
Toch nog een 1.5 vanwege mimi, en de locatie.
The Hidden
Het begon zo goed: trauma, meisje, donker, sneeuw, bos, engerd, spanning!
Maar die meid haalde me het bloed onder de nagels vandaan, ook al moest het zo blijkbaar overkomen gezien het trauma.
Verder gebeurde er ook bar weinig na het eerste, toch sterke, half uur...
En helaas bleef het zo. Jammer, want ik ging me er echt ff voor zitten, en dan werd het alsnog een film waarbij je gaat denken: "Maak die meid af zodat die film is afgelopen!" En dat gevoel haaat ik als filmliefhebber...
Jammer dat de shrink zo snel rip was trouwens, had nog spannend kunnen worden, samen dolen in de bossen!
jpbols
Eng was het wel maar je hebt echt een eigen schuld dikke bult gevoel en het duurt idd allemaal veel te lang
Een beetje 13 in een dozijn film hier zijn er zoveel van.
Movie_and_Music
Ooooh jemig wat was dit saai...
Op een gegeven moment dacht ik echt van wanneer gebeurt er weer iets
Constant in de auto, en zooo veel beelden van haar ogen dat je denkt van ja nou weten we wel dat je bang bent..
Bovendien ontzettend cliche,hoewel het begin er gaaf uit zag (recorder tussen haar benen, met lijk er naast) gebeurde er heel weinig, de ''enge man'' was uiteindelijk helemaal niet eng (hoe kan deze trouwens ineens veranderen in de psygiater?), en ook nog eens een slap einde..
0.1* !!!
Summer
Baggerfilm, heb me doodverveeld. Slap verhaal, jankend meisje hoe kom je erbij om in the middle of nowhere een wazige lifter mee te nemen? Bleeh, wat een slechte film!
rox91
Slechte en eentonige film, ik heb me ook een beetje verveeld.
Alleen had ik nooit verwacht dat die lifter een vrouwlijk persoon was
Ralf81
Ik houd altijd wel van dit soort films met die mysterieuze killers die opeens op verlaten plaatsen opduiken. Zo ook deze, waarin de killer voor een hoop spanning zorgde. Wel hadden de hoofdrolspelers wel wat verstandigere beslissingen mogen nemen. Een lifter die je oppikt en vervolgens geen woord meer zegt en je allerlei vleesspiesjes aanbiedt zou toch argwaan moeten wekken; sterker nog je zou hem de auto uitwerken! Het wachten is echt op de eerste horrorfilm met mensen die eens niet het IQ van een visstick hebben!
De film speelt zich voor een groot deel in de auto af en hele lange stukken gebeurt er ook helemaal niets. Erg beklemmend ook om lange tijd met een lijk in de auto te zitten! Pluspunt is dat de killer de hele film mysterieus blijft en daardoor de spanning erin houdt. Kortom, ik durf deze film wel aan te raden als je van B-films houdt!
Aapje81
Toch wel een kleine verassing. Vooral Rachel Miner die ik alleen kende als die sexy secretaresse in Californication wist mij erg te overtuigen. Verder is de sfeer heel beklemmend en is vooral het eerste half uur erg overtuigend. Daarna weet de film de sfeer goed vast te houden waardoor ik toch voortdurend met veel interesse heb zitten kijken. Ik denk alleen dat de uiteindelijke clue hier verkeerd wordt uitgelegd.

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Remember