Genre: Actie / Avontuur
Releasedatum: 15 juni 2017
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot Wonder Woman
"Power. Grace. Wisdom. Wonder."
Een Amazoneprinses verlaat haar weelderige tropische eiland om te leven in een wereld met stedelijke stadsgezichten van glas en staal. Opgeleid door Griekse krijgers en uitgerust met uitzonderlijke gaven is ze de afgezant van de goden die zal uitgroeien tot een van de grootste heldinnen ooit.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Wonder Woman (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Charlie
The Chief
Etta
mcdaktari
Beste film van het jaar, hoofd persoon van Wonder woman is uitstekend gecast. Mooi gemaakt. Graag meer films van deze heldin
Het valt me op dat jij films of 5 sterren dan wel 0,5 sterren geeft. Een middenweg is er niet?
Perfect_Cell
Wonder Woman gewoon lekker in 2d gekeken. Ik ben positief verrast. Na een langzame eerste 45 minuten aan origins begint het echte verhaal pas. Het verhaal is wat dunnetjes, maar dat maken de karakterontwikkelingen, interacties, sfeer, setting en muziek helemaal goed. Het enige waar ik om kon lachen was die Schot, jammer dat hij niet zijn moment kreeg als sniper zijnde.
thunderball
Deze vorig weekend op een groot scherm in Antwerpen gaan kijken.
Na alle goede recensies en lofbetuigingen was de kans dat deze film zijn vooruitgesnelde reputatie niet kon waarmaken en ging teleurstellen vrij groot.
Gelukkig was dit niet het geval en was het een leuke, mooie bioscoop ervaring.
Mensen van mijn leeftijd, die in de jaren '70 zijn opgegroeid, zullen bij de naam "Wonder Woman" automatisch denken aan Lynda Carter. Vandaar dat Gadot mij aanvankelijk tegen viel, toen ik haar voor het eerst in dezelfde rol zag in "Batman v Superman".
Ik moet toegeven: ik had het mis! Wat is ze goed in deze nieuwe film en kan mij nu al niemand anders meer voorstellen in deze rol. Ze is perfect!
De film zelf is rustig van opbouw, we leren de hoofdpersoon tamelijk goed kennen (zover dat in een actie/superhelden blockbusterfilm kan) en je gaat ook echt van haar houden en met haar meeleven en -voelen.
De actie is goed gedoseerd, met aardig wat rustpunten en wanneer we haar dan voor het eerst eindelijk als Wonder Woman zien, is het een enorme kick en in de finale gaat het ook echt helemaal los. De SFX zijn van een heel hoog niveau en nooit te veel of overdadig aanwezig.
De andere hoofdrol wordt vertolkt door Chris Pine en dat is normaal niet echt een favoriete acteur van mij: de arrogantie straalt er meestal van af, maar hier valt het wel mee en toegeven: de chemie tussen hem en Gadot is wel degelijk aanwezig en is een pluspunt voor de film.
De muziek is goed en het W.W. thema wordt niet te vaak gebruikt, maar wanneer het dan te horen is, vond ik het ook erg effectief.
Is de film dan perfect? Nee, dat is ook weer overdreven. Waarschijnlijk krijgt de film iets wat te veel krediet, omdat het in ieder geval geen zeperd is, zoals de vorige superhelden films, gebaseerd op de DC Comics, dat wel waren, maar hij heeft ook zo zijn foutjes:
*de scene, waarin Gadot in een chique kledingzaak te London, telkens een andere outfit aan het uitkiezen is en erna showt, is meer iets voor een romantische comedy als "Pretty Woman" en had voor mij er niet in gehoeven
*het groepje van drie mannen, die samen met de twee hoofdkarakters, in tweede helft van film, ten strijde trekt, bestaat uit louter karakterituren, die vooral voor flauwe humor zorgen. Vooral de plat pratende scherpschutter, die aan een Simon Peck in het kwadraat doet denken, is soms tenenkrommend irritant.
*die zelfde mannen zijn allen ergens een specialist in, maar hier wordt tijdens de finale totaal geen gebruik van gemaakt. Neem nu de scherpschutter: het had toch veel beter geweest, wanneer we hem minstens één keer op een belangrijk moment tegen het eind een fantastisch schot hadden kunnen zien uitvoeren, want nu was hij (en ook zijn makkers) feitelijk totaal overbodig.
Daar ik bij de aftiteling Snyder zowel als (mede-) scenarioschrijver als producer vermeldt zag staan, lijkt hij wel over de juiste, goede ideeën te beschikken, maar rammelt het bij hem bij de uitvoering ervan. Mocht hij nu met de "Justice League" weer falen, dan kan hij misschien voortaan de regie beter aan een ander overlaten en Jenkins heeft hierbij al haar visitekaartje afgeleverd!
Kortom: geen perfecte, maar wel een hele amusante en goede superheldenfilm.
Een acht, ofwel vier sterren!
Brix
- 19683 berichten
Mensen van mijn leeftijd, die in de jaren '70 zijn opgegroeid, zullen bij de naam "Wonder Woman" automatisch denken aan Linsday Wagner.
De schitterende Lynda Carter zul je waarschijnlijk bedoelen (?)
thunderball
Verrek. Je hebt gelijk. Ik haal die twee altijd doorelkaar. Meteen verbeteren!
Mondragon
Wat een waanzinnig slechte film zeg, niet te geloven. Totaal ongeloofwaardig ook.
IH88
Dat heb je al snel bij een superheldenfilm. Maar wat vond je niet geloofwaardig aan de film dan? Een vrouw die kogels afweerd met haar polsen? Een lasso waardoor je niet kan liegen? Een vrouw die een tank optilt? Doutze Kroes als amazone? Had je een geloofwaardig verhaal verwacht dan?
John Milton
Fijnste DC tot nu toe denk ik. Erg mooie actiescènes ook. Jammer van die laatste akte die zich in mijn ogen opeens toch teveel verliest in ge-Zack Snyder. Maar manmanman, wat is Gal Gadot een prachtige vrouw. Exceptioneel gecast. Had ook nóg wel wat meer tijd gespendeerd aan Robin Wright willen zien, trouwens.
Laatste deel houdt hem net van de 4* af voor mij. Zonde.
IH88
Wat ik wel serieus een beetje vreemd vindt. Dat eiland waar de amazons leven. En ik kan net als Chris Pine die naam niet onthouden. Maar ze zijn dus totaal niet op de hoogte van de oorlog en dat is natuurlijk logisch wanneer je zo verstopt en geïsoleerd op een geheim eiland zit. Maar het enige wat ze dus doen is zichzelf voorbereiden op de terugkeer van Ares. Maar misschien had het handig geweest om een aantal amazons dan toch op verkenning te sturen om een beetje de actualiteiten in de gaten te houden. Plus ze negeren uiteindelijk een beetje het feit dat Ares dus al terug is, want dat wordt eigenlijk letterlijk gezegd door Antiope en Hippolyta spreekt dat niet tegen. En Diana zegt: We are a bridge to a greater understanding. En wat wil dat zeggen dan?
Ik was juist blij verrast dat het is een keer geen overdreven over de top chaotisch gevecht was. In BvS is dat gevecht met Doomsday echt niet om aan te zien! In Wonder Woman is het (als je het dus vergelijkt met dat Doomsday gevecht) haast ingetogen. Perfect is het niet, maar in BvS is het ronduit vreselijk. En Suicide Squad is ook niet best: lees lelijk.. En dan Diablo die zegt.. It's on bitch.. Hilarisch slecht!
IH88
JacoBaco Ik had zelf het idee dat die Amazones het wel best vonden op dat eiland. Lekkere temperatuur, mooie locatie, beetje vechten, geen gezeur aan je hoofd van mannen. Volgens mij heeft Zeus de Amazones helemaal niet gevraagd om de mensheid te beschermen, maar om het wapen (Diana) te beschermen. Daarom was het eiland ook onzichtbaar.
De Amazones vechten voor het geval Ares wel het eiland ontdekt en Diana nog te klein is om zichzelf te beschermen. En laten we eerlijk zijn, de Amazones waren geen partij geweest voor Ares. Volgens mij geven de Amazones geen reet om de mensheid, maar waren ze daar alleen om Diana te beschermen en vechtklaar te maken. That's my take on it
JacoBaco
IH88 Ja haar moeder zegt ook: ''de mensheid verdient jou niet'' En dat zegt wel wat ja..
Maar dan nog is het gek dat only a god, can kill a god en naar mijn idee wist haar moeder dat al. Want stel, Ares vindt het eiland en Diana is de enige die hem kan verslaan.. Waarom mocht Diana pas van haar moeder leren vechten na het aandringen van haar moeders zus. Dus dat vechtklaar maken.. Als het aan haar moeder lag, dan had dat nooit gebeurd. Op sowieso niet op tijd waarschijnlijk.. Maar goed, kleinigheidje.
IH88
JacoBaco Ik denk dat haar moeder Diana gewoon wilde beschermen en pas wilde leren vechten als ze ouder was. En het echt Diana's eigen keuze was, en niet werd opgedrongen. Gezien de vechtlust die de jonge Diana toont was dat niet nodig, maar ik begrijp die moeder ook wel. En alleen een (half) god kan een god (Ares) verslaan inderdaad, dus ik denk dat iedere Amazone wel wist dat Diana uiteindelijk moest worden getraind. Inclusief de moeder.
JacoBaco
IH88 Diana wilde als meisje al leren vechten inderdaad en de zus van haar moeder vond dat prima. En het was meer dat Antiope een beetje zat aan te dringen bij Hippolyta om Diana te leren vechten omdat Diana dat zo graag wilde.. Maar goed, waar hebben we het over..
clubsport
Ik weet niet zo wat ik met deze film aanmoet , aan de ene kant moet ik zeggen dat Gal Gadot prima gecast is als wonder woman , ze speelt de rol prima .
Ik was ook een beetje bang dat feminisme een negatieve invloed zou hebben op haar geschreven karakter , gelukkig is dat vrij beperkt gebleven en is dat aspect redelijk binnen de perken gehouden in het verhaal.
Het verhaal zelf vind ik echter minder tot de vebeelding spreken , de mix tussen mythologie met goden
en de rauwe werkelijkheid vanuit de 1e wereldoorlog vind ik niet echt verenigbaar met elkaar .
Je zit als het ware in het begin naar een sprookje te kijken om vervolgens naar saving private ryan te worden gesleept , de mix tussen deze totaal verschillende genres is iets waar ik niet echt wat mee kan
een ander zwak punt is nog de verklaring hoe ze aan haar krachten komt en er is geen afbakening
tussen wat ze wel kan en wat ze niet kan wat elke keer goed uitkomt want zodra ze in de problemen komt vind ze weer een nieuwe kracht waardoor ze ineens weer superieur is .
parcivalis
Volslagen stupide film zoals alleen Amerikanen ze kunnen maken.
Renevanvliet1988
Wat een tegenvaller. Leuke film voor de vrouwelijke kijker.
1. Er had meer ingezeten, waar is Zeus in het gevecht, ik zat te wachten
2. Leuk en veelbelovend begin
3. Einde echt lachwekkend.
Ben blij dat er betere films zijn met griekse goden.
Echt jammer, had er veel van verwacht
max cady
Wat een tegenvaller. Leuke film voor de vrouwelijke kijker.
1. Er had meer ingezeten, waar is Zeus in het gevecht, ik zat te wachten
2. Leuk en veelbelovend begin
3. Einde echt lachwekkend.
Ben blij dat er betere films zijn met griekse goden.
Echt jammer, had er veel van verwacht
Geen zin om hier over te berichten dus sluit me hier bij aan. Weinig leuks, beetje girly zeg maar ..
Mondragon
Inderdaad, daar heb je gelijk in. Een films als dit is altijd ongeloofwaardig (al heb ik dat gevoel bij X-Men films niet). Het begon voor mij al na een minuut of 5 toen we in de 'wereld van Wonder Woman als kind' terecht komen. Dat was ZO ontzettend slecht (ook slechte graphics), vrouwen die salto's over elkaar heen maken, dat ik toen eigenlijk al niet meer wilde kijken. En ja....een vrouw die een klap probeert te geven ziet er zo slap uit dat het daardoor ook ongeloofwaardig uit ziet.
JacoBaco
Mondragon Maar de Amazons zijn dan ook geen huis tuin keuken vrouwen. Je zou ze kunnen vergelijken met de Spartanen uit de film 300. En vind je de wereld van de Amazons er echt slecht uitzien? Het eiland neemt 30 min van de film in beslag? De rest van de film vind je dan toch wel goed? En Wonder Woman is een superheld, een (half)god zelfs met superkrachten, dus ja... Dat hoort erbij. Toch?
Timothyvdmeer
Zag er allemaal mooi uit. Helaas in 3D gezien en dat had zoals altijd geen toegevoegde waarde.
Einde van de film was een beetje jammer...smijten met die tanks e.d.
Danny Huston als schurk werkt altijd....net als in X-men wil je die vent z.s.m. van het scherm blazen.
Wat de film voor mij wel goed maakte was de chemie tussen Gadot en Pine.
david bohm
Gal Gadot is werkelijk wonderschoon en dat krikt de score voor deze film toch wat op. De intro op het vrouweneiland vind ik ook wel geinig. De rest van de film is behoorlijk standaard maar prima kijkbaar dankzij Wonderwoman herself.
TheManInBlack
Geweldige superheldenfilm. Ik vind hem beter dan BvS (vind ik niet eens een slechte film) en Suicide Squad (vind ik het minste van deze 3 DC films). Een goeie en rustige opbouw. De cast is prima. Af en toe leuke humor er tussendoor. Gal Gadot doet het uitstekend in deze film, en is overigens ook nog eens mooi om naar te kijken! Voor mij kwam het als een verrassing dat "Sir Patrick" eigenlijk "Ares" was. Grappig dat er ook een heel klein stukje Nederlands werd gesproken. De actiescènes waren ook vermakelijk met de special effects. Verhaal is ook vermakelijk maar het einde was wel een beetje te voorspelbaar.
filmkul
Een wat tegenvallende film. De opbouw is goed en er wordt voldoende te tijd genomen voor de ontwikkeling van de hoofdrolspeelster. De film begint ook sterk gevolgd door een mooie actiescene op het eiland. Helaas zakt de film daarna flink weg. Het stuk vanaf WOI kent een aantal taaie momenten met een aantal zeer flauwe zogenaamd komische momenten in London. De actiescènes zien er verder prima uit met fraaie special effects. Het einde is wat voorspelbaar en zeer zwak. Gadot is verder prima als WW. Een krappe 3.0.
Zwolle84
In een blauw beest veranderen, krachtige vuurstralen vanuit je ogen afvuren en ijzeren klauwen die uit je knokkels schieten zijn inderdaad een stuk geloofwaardiger.
84robkuh
Zojuist gezien en ik snap goed wat Mondragon schreef. Het gaat niet zo zeer of iets werkelijk gebeurt kan zijn, maar of het zo wordt gebracht dat je gelooft dat het werkelijk gebeurt zou kunnen zijn. X-men is daar inderdaad een goed voorbeeld van. Het is allemaal fantasie, maar wel op een manier verteld dat je denkt, ja, als de DNA van een bepaald persoon afwijkt, dan zou iemand wel eens tot meer in staat zijn dan een normaal mens. Dit heeft alles te maken met de diepgang van de film. Voor mij was de gehele film ook niet geloofwaardig. 1 van de laatste zinnen gaf voor mij de doorslag at dit gewoon geen goede film is. "And know I know, That only Love can truly save the world". Niet echt geloofwaardig uit de mond van een superheld.
Er zitten echt wel leuke scenes in hoor, maar ik vond het niet indrukwekkend.
Enige waar ik mee zat is dat mystieke eiland. Pine vlucht weg van de Ottomaanse Turken (ongeveer het huidige Turkije), stort even later neer bij het (verborgen eiland van de dames). Wanneer ze vertrekken met het zeilbootje zijn ze in een avondje zeilen opeens bij Londen aangekomen.
Olórin
Daarom dat pas alle krachten naar boven kwamen nadat haar vriendje zichzelf opofferde.
Wat een heerlijke film was dit. In het begin leren we Diana kennen, daarna wat mooie actie scenes tussendoor en zoals gewoonlijk aan het einde van een film het gevecht met de eindbaas.
Het gaat pas echt los nadat haar vriendje Steve Trevor zichzelf opoffert. Natuurlijk kan je als zoveel mensen hier je afvragen of dat wel echt nodig was. Hij kon de tijdbom onschadelijk maken, of in de lucht laten ontploffen en eruit springen met een parachute of in zee dumpen want hij moest toch naar Londen, en bedenk zelf nog zo 100 manieren. Maar dit is zoals het gaat in deze film en dat is helemaal prima.
Mensen die zich opofferen in films zorgen vaak voor een keer punt tijdens een gevecht, soms kan je je dan ook afvragen wie er de echte held is.
Maar je ziet het al gebeuren zodra hij omhoog klimt met zijn vliegtuig en achterom kijkt. Diana lijkt dan verslagen maar na de ontploffing gaan alle remmen los. Die ene seconden nadat ze uit dat metalen omhulsel breekt in de lucht hangt is schitterend.
Daarna nog een paar mooie actie scenes met onder andere de lasso.
van begin tot eind vermaakt, 5
Ramon K
In a way, all of us has an El Guapo to face. For some, shyness might be their El Guapo. For others, a lack of education might be their El Guapo. For us, El Guapo is a big, dangerous man who wants to kill us. But as sure as my name is Lucky Day, the people of Santa Poco can conquer their own personal El Guapo, who also happens to be *the actual* El Guapo!
Wat kan ik over Wonder Woman zeggen? Ut kiekt; kan van het lijstje af. Hoop wisselend CGI gedoe, lekker wijfie, plat plotje, platte personages, beetje actie, nog wat melodrama. Voor een keertje, best.
Herzieningswaarde voor mij: nul komma nul. Al gaan ze nog 20 jaren door met dit subgenre: ik ga het nooit snappen.
mcgraig
Als je je verstand op nul zet prima vermaak. Bij Marvel zijn ze er net wat beter in om de onzinnigheid wat geloofwaardiger te brengen. Vooral in het eerste half uur gaat men wel heel ver qua vergezochtheid. Dat hoort natuurlijk bij iets als een comic verfilming maar daarnaast is dat eerste gedeelte van een extreem b-niveau. Zodra het verhaal zich naar Londen verplaatst wordt het leuker en vlotter en daarna volgen actiescenes van hoog niveau. Gal Gadot is geen geweldige actrice maar heeft wel het charisma om de film te dragen. Tegen het eind van de film slaat men weer te ver door a la Snyder qua CGI maar het is nog net binnen de perken voor een ruime voldoende. Tegen de criticasters; je hebt gelijk dat men wel heel veel vraagt van de kijker om onzinnigheden te geloven maar wat wil je bij dit soort films. Al gaat men in het begin wel heel ver. Beter dan een aantal Marvel films maar niet het niveau van een Civil War of Winter Soldier. Wel de beste DC tot nog toe maar dat zegt vooral iets over het niveau van de eerdere films.

Wonder Woman 1984
2020

'Wonder Woman' is heel binnenkort op Netflix te zien: 'Kijk, zo maak je een superheldenfilm'

Gal Gadot had operaties nodig na beide 'Wonder Woman'-films

Einde van 'Wonder Woman' werd aangepast na verzoek Warner Bros.

Hababam Sinifi Uyaniyor
Komedie, 1976