• 9.381.565 stemmen

Met onder meer: Tobey Maguire, Kirsten Dunst en James Franco

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 1 mei 2007

Plot Spider-Man 3

"The greatest battle lies within."

Een buitenaardse symbiote van een andere wereld geeft Peter Parker, alias Spider-Man, nieuwe krachten en een zwart pak die hij goed kan gebruiken om enkele nieuwe vijanden mee te bestrijden. Peters leven lijkt geweldig te zijn met zijn nieuwe pak, totdat hij en zijn geliefden merken dat er iets niet klopt in zijn gedrag...

Spider-Man / Peter Parker

Egt wel 5* waard

avatar van Dreamboy

Dreamboy

.adham schreef:

oja nog even een opmerking

volgens mij zag ik Stan Lee even met Peter Parker praten wanneer Peter naar een scherm staat te kijken ergens begin in de film.

als meer mensen dat was opgevallen wil je dat dan zeggen

ik zou graag willen weten of dat klopt

ja klopt hij stond te prate met een oude man en dat was stan lee

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

"Nuff said".

avatar van Dreamboy

Dreamboy

ik von dit echt de beste uit de serie

sandman is echt enorm goed gemaakt en venom is ook geweldig voor de rest is deze ook nog op sommige momenten echt hilarisch

kortom een 5

glamour_girl120 schreef:

Egt een heele goede film zelfs voor meiden =P

M'n leukste film tot nu toe,

Egt wel 5* waard

Ja, het is dan ook een pretentieloze chickflick dewelkde met veel bombast tracht te verhullen dat het verhaal werkelijk louter hiaten vertoont. Derhalve mag men dus concluderen dat de film inderdaad 'meiden' aan zal spreken.

avatar van Stormy skies

Stormy skies

Wel, ik ben ook één van de "meiden" en ik vond er niets aan.

Ik zie eigenlijk wel graag James Franco bezig (ja, ik ben één van die vrouwen die warm lopen) maar ik vond het verhaal maar niets.

De twee vorige waren véél beter.

Het is inderdaad een langgerekt stroperig liefdesverhaal dat nergens toe leidt. Als je naar Spiderman gaat zien, verwacht je eigenlijk goede actie mèt verhaal, wat niet het geval is. En het zou toch wel mogen voor een derde film.

Ik weet één ding: er is veel poeha rond gemaakt, zo van: de derde is de beste en weet ik veel wat nog allemaal, maar daar is niets van aan!

Een mens zou blij zijn als de pauze eraan komt in de bioscoop....

Geef mij maar film 1 & 2.

avatar van lowhusky

lowhusky

met zo'n slecht begin van de film en alle negatieve reacties dacht ik al dat het gem. op imdb zou verlagen; hij staat nu 7.0

slechtste spider-man film?

avatar van stinissen

Aardig vermaak met een grote opmerking James Franco had Spiderman moeten spelen, Tobey Maguire heeft echt de uitstraling niet, voorbeeld toen hij in de film de macho was moest hij sexy lijken maar dit werkte averrechts...

avatar van Stormy skies

Stormy skies

stinissen schreef:

Wel ik geef je gelijk, Tobey Maguire hééft inderdaad zero sexappeal, zit altijd een beetje schaapachtig lachen, maar ik veronderstel dat als iedereen zijn zin met deze film mocht doen, hij er helemaal anders zou uitzien...Niet?

avatar van starbright boy

Ik heb geen verstand van de strips en alleen deel 1 gezien, dus correct me if I'm wrong: maar Spider-Man hoort toch ook weinig sex-appeal te hebben? Peter Parker is toch een beetje de lievige nerd onder de superhelden?

avatar van metaledje

metaledje

lowhusky schreef:

slechtste spider-man film?

nou nou nou niet zo gehaast kerel, spiderman 1 en 2 staan op 70 tot 90.000 stemmen, deel 3 nog amper 30.000, nog eventjes afwachten dus

avatar van DeDennis

DeDennis

Goede film, heb de eerste delen niet eens gezien, maar toch was ie goed te volgen. 1 ding viel me op: vaak gaat zijn masker kapoet, en heeft telkens weer een nieuwe op zak?;)

Hoppakee, een 3.5

avatar van Pilcrepus

Pilcrepus

Ik vond de film wel te doen, het was iets minder dan de vorige delen. Ik had het gevoel alsof het deeltje er maar bijgeplakt werd.

Wat me opvalt is het gebrek aan een verhaal, tja, er ontstaan nieuwe gevaren en daarmee moet worden afgehandeld. Erg origineel komt het niet over.

Het liefdesverhaaltje voelde wel redelijk, drama was goed uitgewerkt, de spanning werd ook hooggehouden, voor de rest niks mis mee.

Als er een deel vier komt dan wil ik The Lizard (Dr. Curt Connors) zien. Ook Chameleon vond ik razend interresant, maar dat hebben we ondertussen al in meerdere films gezien.

starbright boy schreef:

Klopt, en zelfs als hij in de film zijn Travolta-stijl aanneemt kijken vrouwen hem nog raar na. Het is dus eigenlijk zo bedoeld.

Peter Parker is een natuurkunde nerd die door een beet van een spin een superheld is geworden, tja, zo vat je eigenlijk het verhaal samen.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Gelezen: Hoe ziet de stripwereld Spiderman-3: review.

avatar van kleez

kleez

ben erg benieuwd!! Denk dat hij mij iets gaat tegen vallen qua

geloofwaardigheid (A)

avatar van Gabe Walker

Gabe Walker

Vond deze beter dan de voorgaande delen, maar je zag af en toe heel erg duidelijk welke de blue screen scene's waren.

Hele vermakelijke, en onderhoudende film! Mooi gemaakt, en zoals al gezegd; helaas af en toe heel duidelijk blue screen. Het acteerwerk vond ik dit keer trouwens vrij goed, al moet ik zeggen dat ik de rol van Aunt May nogal cliche vond met haar tekst.

Toen spiderman die dochter van de politiechef redde, wat is er nou gebeurd met die hijskraan?????

avatar van Gabe Walker

Gabe Walker

stinissen schreef:

Je zag toch hoe de vrouwen naar hem keken??? Peter Parker dacht dat hij een macho was, de vrouwen die hij probeerde te imponeren en ook wij als publiek zien dat hij dat helemaal niet is.

avatar van soj

soj

Voor mij het minst goede deel tot dusver. In de vorige films was het verhaal goed uitgewerkt en de balans (en overgang) tussen actie, romantiek, humor en (drama) verliep bijna naadloos. In deze derde film liep dit alles regelmatig fout. Ik had de indruk dat men veel te veel wou vertellen (3 villains in één film is waarschijnlijk te veel van het goede) en daardoor niet de tijd genomen had het goed uit te werken. Ook het acteerwerk van Dunst en Maguire was soms wel van een zeer laag niveau .

Positief was wel de weer verbluffende special effects. De Sandman zag er geweldig uit en Spidey zien webslingen tussen de gebouwen blijft ontzettend cool. Ook J.K Simmons als Jonah Jameson blijft een perfecte cast. Ook een leuk bijrolletje voor Bruce Campbell. (zij die de Evil Dead reeksen kennen zullen wel weten wie dit is )

Van mij krijgt hij nog 3.5* maar waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat ik een echte spidey fan ben. (deel 1 heb ik 4.5* gegeven en deel 2 4*)

avatar van gideonvdb

gideonvdb

beetje teleurstellend vergeleken met de eerste twee afleveringen 3* met moeite.

avatar van Wassup !

Wassup !

Alstublieft geen 4de deel, hadden ze het maar gewoon bij een mooie trilogie gelaten zeg ik dan maar ! Als er een 4de deel komt, welke vijand of vijanden zal er dan wel niet inzitten ?

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Er zijn geloof ik nog genoeg kadidaten

avatar van Wassup !

Wassup !

Inderdaad, Spidey heeft zo veel slechterikken om tegen te vechten. Maar vind toch nog eigenlijk best jammer dat het geen trilogie geworden is .

avatar van serpico

serpico

Een tegenvaller. Zelfs als je er niets van verwacht.

De personages lopen hier allemaal zo moeilijk te doen dat het meer op een soap lijkt. Jaloezie, liefde, gezeur, nog meer jaloezie. En de dialogen zijn vaak erg cliché. Ik moest wel lachen toen een personage op een gegeven moment aan god smeekte of hij Peter Parker wilde vermoorden! Dat kan niet helemaal de bedoeling zijn geweest.
Verder reageren de personages ook nog eens onlogisch. Dit maakte de film helaas niet meeslepend, ook al omdat hij gewoon te lang duurde. Nog een minpunt is al die actie die er maar in werd gepropt óm de actie. Je kon zien waar het budget aan op was gegaan, maar het zag er bij vlagen nog lelijk uit ook. En de bad guys hadden eigenlijk geen van allen emotionele diepgang, ook al lagen de kansen daartoe meer dan open. Zonde.
Kortom: Het hele Spider-Man gevoel uit de eerste 2 films is zo goed als verdwenen. Een beetje vergelijkbaar met Pirates of the Caribbean 2.

Natuurlijk waren er ook wel wat goede scènes, zoals die met de ober in het begin, het stukje dat Aunt May: I don't understand, Spider-Man doesn't kill people zegt, en de dansscène met MJ en Harry. James Franco was sowieso het beste bezig. Het meest aangename karakter uit de film in mijn ogen.

Mochten er nog meer gevolgen komen, mij best, maar haal aub dat vieze actie-laagje ervanaf. Maak er weer een Spider-Man film van.

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

Ondanks dat Venom zo vreselijk weinig in de film zat, vond ik hem toch vetter als in de strip. Gelukkig niet dat "wij" gezeur. Ik vond het leuker dat Eddie de complete macht had, dus geen "We are Venom". Ik begrijp dat fans dat jammer vinden misschien, maar ik niet. Overigens hoop ik Venom terug te zien in deel 4, maar ik denk dat Norman Osborn terug komt uit de dood. Al vanaf deel 1, en helemaal na de speech van de butler.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Echt een enorme teleurstelling dit, zeker nadat ik voor de zoveelste keer enorm heb genoten van deel 2.

Het grootste probleem met deel 3 is vooral het magere scenario, barstensvol vergezochte toevalligheden (ja, zelfs voor een superheldenverhaal), te veel slechteriken en een aantal tenenkrommend slechte momenten waar ik echt met plaatsvervangende schaamte aan mijn stoel genageld zat (de Saturday Night Fever-scène? Verschrikkelijk!). Zelfs de langverwachte introductie van Gwen Stacy blijft eigenlijk maar wat in het ledige hangen. Erg opvallend ook dat de speciale effecten soms van middelmatige kwaliteit zijn.

Maar vooral teleurstellend dat een aantal plotwendingen een cruciaal moment uit de eerste film (de moord op oom Ben) in een ander daglicht plaatsen, en uiteindelijk verpesten. In weze is Spider-Man zijn grootste motivatie kwijt om nog langer superheld te zijn. En het maakt de saga toch wel weer erg braafjes.

Uiteindelijk wegen de negatieve elementen zo zwaar door dat ik toch eventjes moest nadenken over de dingen die ik wel goed vond. De geboorte van The Sandman bijvoorbeeld, en de scène in de kerktoren met Venom. Ook Topher Grace was geweldig als Brock, en Bryce Dallas Howard ideaal voor de rol van Gwen. Ook een aantal scènes tussen Peter en MJ werken weer prima.

Maar over de hele lijn leidt Spidey 3 onder het Batman & Robin-syndroom: te volgepropt met vanalles en nogwat, zodat het resulaat een niet meer is dan een frustrerend rommeltje.

2.5 sterren nog, maar wellicht halfje eraf na een tweede visie (als die er ooit van komt)

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Zoals jullie weten komt Spiderman 4 in 2009 uit.

En de Vijanden zijn bekent en dat is the Lizard en Carnage.

Zo vermeldde een anonieme bron gisteren dat de schurken uit deze film bekend zijn: het zou gaan om Carnage en The Lizard.

De Lizard loopt al vanaf de tweede film in de serie rond. Dit is namelijk Peter Parker's éénarmige biologieleraar Curt Connors, gespeeld door acteur Dylan Baker. Als deze een serum voor zichzelf probeert te ontwikkelen om weer een tweede arm te krijgen gaat dit mis en verandert de vriendelijke docent in een levensgevaarlijk monsterlijke reuzehagedis.

De tweede vijand wordt vermoedelijk Carnage. Dit is een nog gevaarlijkere versie van de schurk Venom, waar Spiderman het in de derde film tegen opneemt.

Als de geruchten waar zijn is de kans nog kleiner dat Sam Raimi terugkeer voor het vierde deel. De regisseur was al niet blij dat hij van producent Avi Arad persé Venom in de film moest verwerken. Dat Raimi nog een keer eenzelfde type schurk in een Spidermanfilm zal stoppen is hoogst onwaarschijnlijk.

Dus het is afwachten op de 4e deel.

Want deel 3 was een beetje langdradig,maar het zag er heel goed uit.

Verhaallijn zag er goed uit.

Ik kan de kritieken ook begrijpen dat 2 vijanden teveel is in een film en dat er veel dingen ontbreken en het komt ook best lang op gang.

Maar ik denk dat deel 4 er goed uit gaat zien.

Dus kan niet wachten.

avatar van johnnie diepte

johnnie diepte

Ik vond spiderman 3 zeker wel een goede film.

the sandman is zeker schitterend gemaakt vooral de eerste keer als hij uit het zand rijst.

Het verhaal vond ik niet slecht, maar over het algemeen ietje minder boeiend als spiderman 2.

Ik vond ook jammer dat sommige actie scenes veel ste druk waren, het werd onduidelijk wat er gebeurde.

Ik had ook graag wat meer van the sandman willen zien.

Ik vind het ook opvallend dat spidey overdreven veel kan hebben in deze film.

Viel jullie het ook op dat sand man er een stuk minder goed uit ziet aan het einde? (dan heb ik het over de special effects en niet over de acteur:) )

avatar van Gish

Gish

Wat een slechte actiefilm is dit.

Deel 2 was prima entertainment, deze versie rammelt echter aan alle kanten, is bovendien langdradig, kent saaie special effects en lijkt op een goedkope soap met al die nepviolen en tranen.

En er komt geen einde aan.

I forgive you, zegt Spidey/Peter Parker op een gegeven moment.

Nee, Sam Raimi, I don't forgive you.

1 *

avatar van sju

sju

Met op IMDb ruim 30.000 stemmen is het gemiddelde voor het eerst onder de 7.0 Moet de film toch nodig zien, 1 en 2 waren toch aardig. Maar ik vind 3 op papier vooralsnog de interessantste van de reeks...

Het valt mij op dat degene die de film hier op MM de hemel in prijzen nogal een hoog POTC/LOTR-gehalte hebben (in bijv. hun Top 10). Ik wil niet zeggen dat dat verkeerd is, maar deze zijn vaak relatief nieuw op MM en hebben nog niet veel films gezien/gestemd (ikzelf ook niet echt, maar ik weet toch wel het kaf van het koren te scheiden, zogezegd ). Dat geldt natuurlijk niet voor iedereen...