• 9.381.114 stemmen

Met onder meer: Tobey Maguire, Kirsten Dunst en James Franco

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 1 mei 2007

Plot Spider-Man 3

"The greatest battle lies within."

Een buitenaardse symbiote van een andere wereld geeft Peter Parker, alias Spider-Man, nieuwe krachten en een zwart pak die hij goed kan gebruiken om enkele nieuwe vijanden mee te bestrijden. Peters leven lijkt geweldig te zijn met zijn nieuwe pak, totdat hij en zijn geliefden merken dat er iets niet klopt in zijn gedrag...

Spider-Man / Peter Parker

J. Jonah Jameson

Captain Stacey

Dr. Curt Connors

lust_for_life schreef:

god, wanneer gaan we van al die stripverfilmingen af zijn.?

Ik erger me uitermate aan het flinterdunne verhaal waar meestal zowat niets van inhoud in zit.

Dan ben je bij Spider-Man toch echt verkeerd. Als je de trailer bekijkt zul je meer verhaal vinden dan je verwacht...

avatar van Boothead

Boothead

Er is kennelijk een nieuwe trailer, hij staat nog niet online (voor zover ik weet), lees er meer over op:

avatar van BlueSword

BlueSword

is die zwarte spiderman venom? ik snap het niet...

Dit is Venom ^

De zwarte spiderman is gewoon spiderman met het symbiot op z'n pak...

Phoenix

Mooi, Maguire heeft aangegeven dat dit de laatste Spider-Man zal zijn waar hij aan meewerkt.

Raimi heeft eerder al gezegd dat er zonder Maguire waarschijnlijk geen 4e film zal komen, ookal zou hij er zeker voor te porren zijn geweest.

Goed nieuws, drie films is mooi. Nu nog een luxe box met alle 3 de delen en ik ben helemaal tevreden.

Phoenix schreef:

Het is juist jammer. Als jij 3 films genoeg vindt voor Spiderman, dan ben je dus duidelijk geen fan of een kenner van de comics.

Er zijn nog zoveel interessante verhaallijnen, schurken en plots dat er echt wel meer dan 3 films gemaakt konden worden. Echt jammer is dit.

Phoenix

Nee, in deze film worden enkele losse eindjes afgewerkt en zonder Maguire en daardoor zonder Raimi hoeft er van mij geen vervolg meer te komen. Hoeveel bad guys er nog niet aan bod zijn geweest dan ook.

opgepast spoilers

Stoppen na de 3de film, dat zie ik toch niet zitten hoor... Er zijn nog zoveel verhalen die verteld kunnen worden. En Toby kan nog van gedachten veranderen wanneer de kassa nog eens opengetrokken wordt om hem opnieuw te casten. Met zo'n uitspraken probeerd hij denk ik alleen maar zijn loon omhoog te krikken.

Angrod_Pallanén

Maar Kirsten Dunst doet dan niet mee..

newG

Nogmaals: kassa kassa, nu lijkt het of Toby of Kirsten de rollen voor het uitkiezen hebben, maar eenmaal die hype rond de laatste? spiderman uitgewerkt is zullen de rollen niet meer naar hun hoofden geslingerd worden denk ik. Waarschijnlijk zullen zij dan de 1ste zijn die de geruchtenmolen rond een 4de spidermanfilm in gang steken. In de wereld van vandaag draait alles om (veel) geld, en aangezien onze hollywoodsterren graag rijk leven, zullen ze die centjes ook ergens moetten verdienen. Volgens mij komt die 4de er ooit wel. Superman en Batman zijn ook terug HOT op dit moment, nietwaar?

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Ik verwacht veel van deze film en het is sowieso een feit dat het veel geld in het laatje gaat brengen dit wordt volgens mij toch de beste spiderman film van tot nu toe ga hem zeker checken in de bioscoop

De poster ziet er heel goed uit dus kan niet wachten.

Ik hoop dat toby en kirsten er niet mee stoppen want dat zou toch veel verpesten voor de 4e spiderman film als die er nog zou aankomen

Glacius

Ik hoop zeker nog op een 4e film en misschien zelfs een 5e..

Spiderman heeft gewoon teveel verhalen en voornamelijk villains die geknipt zijn om op het doek te verschijnen.

Scorpion, Rhino, Mysterio, Shocker, Vulture, Hydro-Man en The Lizard bijvoorbeeld..

Phoenix schreef:

Laat me niet lachen zeg met je Tobey Maguire. Met zo'n puberale Pokemongeneratie-uitstraling zet hij Spiderman juist ongeloofwaardig neer. Er zijn zat acteurs die een held als Spiderman beter uit de verf hadden kunnen halen, zoals Michael Bale, James Marsden of Tom Cruise.

Nu is Peter Parker meer een Frodo-achtige Xbox-fan dan echt Peter Parker. Sam Raimi is al helemaal niet geschikt voor Spiderman. Een filmmaker als Tim Burton of Peter Jackson zou deze trilogie echt laten knallen.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

inderdaad , Peter jackson zou dit formidabel kunne doen.

Tim burton iets minder , maar Peter J. die zou dat goed doen

newG

Tom cruise spiderman laat me niet lachen, in de jaren 80 had dit misschien wel gekund, maar nu...

En James Marsden Spiderman EN Xmen cyclops... toch wel iets teveel van het goede vind je niet?

Geef mij maar Jake Gyllenhaal. Ben na Donnie Darko helemaal weg van hem.

Waarom Tim Burton spiderman minder goed zou kunnen verfilmen is me een raadsel. Deze man heeft ons toppers als Beetlejuice, Batman, Batman returns, Edward Scissorhands, Big Fish enz geschonken. Toch een lijstje om U tegen te zeggen.

Peter Jackson teert nog steeds op zijn Lord of the rings successen, zelfs na de mindere King Kong. Een man met talent zat maar dan prefereer ik persoonlijk toch nog steeds Tim Burton.

avatar van serpico

serpico

Spartaan schreef:

Tobey Maguire tilt Spider-Man juist naar een hoger niveau. Geeft het meer diepte en maakt het zelfs geloofwaardig. Tom Cruise de hoofdrol geven is wel 1 van de slechtste ideeën die ik ooit voor Spider-Man gehoord heb. Die zou er zo'n platte en standaard 'superheld' van maken. Het fijne aan Spider-Man is juist dat er ook geconcentreerd wordt op de persoon áchter Spider-Man.

En Sam Raimi is al helmaal right where he belongs in deze film. Hij is écht een fan die weet wat je moet laten zien. Ik heb trouwens ook veel respect voor Peter Jackson, maar ik vraag me af of hij het beter had gedaan. In het superheldengenre heeft hij zich nog nooit begeven. Hij had er denk ik meer een epos van gemaakt, wat niet echt bij Spider-Man past.

Glacius

lol @ Tom Cruise.. Dat is inderdaad één van de slechtste suggesties die ik ooit voor de spiderman rol heb gezien..

Mensen willen een stoere kerel als Spiderman zien, maar ik ben ergens blij dat dat het niet geworden is. Het zou weer zo'n cliché held worden, en nu heeft de character nog ietswat diepgang met onperfectheden die het juist realistischer maken naar mijn mening..

Spartaan

Tom Cruise is inderdaad iets teveel van het goede, maar kom op, je kan niet ontkennen dat zo'n Tobey Maguire met zijn onschuldige kinderlijke kop weinig angst inboezemd.

Als villain moet je je gewoon rot lachen.

Angrod_Pallanén

Helden zijn er in alle vormen en maten, een van de dingen die Spider-Man anders maakt dan Batman of X-Men. Peter Parker was een gewone, hardwerkende student en werd gezegend met een gave waarmee hij misdaad kan bestrijden, hij hoeft het niet te doen (evenals Superman), maar hij doet het toch, ook al was hij nooit de held die het meisje kreeg en de grote jongens aan kon.

avatar van as

as

Glacius schreef:

En dat terwijl ze er wel serieus aan over gedacht. Jaren gelden waren er plannen dat James Cameron de film zou regiseren, met Tom Cruise in de hoofdrol. Ben blij dat ze dat niet hebben gedaan. Let wel: dit is echt jaren geleden, toen ik nog een tiener was.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Vind Tobey Maguire best goed gecast; Ik keek de cartoon vroeger altijd en daar kwam Peter Parker toch ook nogal over als sulletje. Datzelfde weet Maguire goed in zijn rollen over te brengen.

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Ik las deze pagina en wil zeggen;

1) Niets tegen Pokémon

2) als je Christian Bale bedoelt ipv Michael Bale: Een goede batman is daarvoor geen goede spiderman.

Ik vind dat Toby Maguire geschikt is, als ik terugdenk aan de tekenfilms die ik gaarne zag als kind. Het is overigens erg omslachtig om te zeggen dat Burton en Jackson het beter zouden doen, wie zegt dat ze over deze hero zo overweldigend waren dat ze een meesterwerk zouden afleveren.

Even de vergelijking met Superman doortrekken:

Spiderman is toch anders, hij hoeft het kwaad niet te bestrijden, maar hij zet een superhero alter ego op.

Superman, die is er meegeboren en moet eigelijk een nerd alter ego opzetten, superman moet in de eerste plaats zich eigenlijk niet verstoppen! (Bah, wat haat ik Superman, dat is echt de té american hero. BATMAN, die heeft teminste reden om vechten !)

Kaffeefiltjer schreef:
BATMAN, die heeft teminste reden om vechten !)

Goh, dan vind ik spiderman toch meer reden hebben. De slechterikken weten HEM altijd te zoeken. (green goblin, hydroman, venom etc) aangezien het altijd mensen zijn uit zijn directe omgeving (beste vriend, pa van beste vriend, lief van zijn ex-vriendin enz) Batman zoekt het altijd zonder hij er iets mee te maken heeft

avatar van Martinator

Martinator

ik hoop dat deze leuker word dan de 2e maar leuker dan de 1e zal wel niet leuken toch zal ook dit ongetwijfeld een mooie blockbuster worden met meerdere schurken kan niet wachten!

Spartaan schreef:

Als villain moet je je gewoon rot lachen.

Waarom zou de man onder het masker angst moeten inboezemen bij villains?

Waarom moet het een stoere man zijn? De films zouden voor mij echt minder waarde hebben als de rol door één of andere cliché stoere pretty-boy gespeeld zou worden..

Phoenix

Daarbij, juist het feit dat superheroes altijd zo cool zijn zonder hun pakkie zorgt ervoor dat de villains sulletje Peter Parker nooit zouden verdenken van zulke praktijken . Het is juist de perfecte dekmantel!

avatar van Sanderkeuh

Sanderkeuh

Tof filmpje over het maken van de webs in de film:

'George Stevens - The Spider-Man 3 web master talks about how the webbing is used in the movie.'

Webmaster. Hihi.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

houden jullie van Spiderman 2 , Jack Black , Grappige humor, gay kostuums en sticky hands.

dan moet je zeker dit filmpje zien.

dit is een spoof voor de tmf awards , zeker zien.

avatar van Olivia

Olivia

Tom Cruise als Spider-man? Haha, come on. 1)hij is daar nu al veels te oud voor en 2)Peter Parker is een nerd. Tom Cruise speelt al vanaf het begin van zijn carriere hele andere rollen. Kan zijn dat-ie wel eens een beetje nerdy-achtige karakters heeft gespeeld, maar ik zie in hem toch echt geen type als Peter Parker.

James Marsden vind ik meer van het stoere type. Prima als Cyclops in X-men. Maar verder vind ik 't maar een snel en glad type. Dan is Jake Gyllenhaal idd nog meer geschikt.

Overigens vind ik die niet meer geschikt dan Tobey Maguire. Ik vond Spider-man in deel 2 wat zeurderig op sommige momenten, maar zeker in deel 1 vond ik Maguire geweldig als verlegen en teruggetrokken Peter Parker.

Hopelijk komt hij in deel 3 weer wat beter uit de verf.

Het maakt mij niet zoveel uit of er een deel 4 komt. Natuurlijk valt er nog veel te vertellen, ik zie het ook graag op het witte doek komen. Maar een trilogie is ook mooi. Mooie box eromheen en toevoegen aan de verzameling.