• 9.376.798 stemmen

Hannibal Rising (2007)

Drama / Thriller | 121 minuten / 131 minuten (unrated dvd-versie)

Genre: Drama / Thriller

Speelduur: 121 minuten / 131 minuten (unrated dvd-versie)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Tsjechië / Frankrijk / Italië

Geregisseerd door: Peter Webber

Met onder meer: Gaspard Ulliel en Rhys Ifans

Gesproken taal: Engels, Duits en Russisch

Releasedatum: 8 maart 2007

Plot Hannibal Rising

"It started with revenge."

Prequel voor Red Dragon met het verhaal over de jeugdjaren van Hannibal Lecter, van zijn kindertijd in Litouwen via zijn levensperiode in Frankrijk tot aan zijn ondergang in de V.S. Getoond wordt onder andere hoe traumatische gebeurtenissen in zijn kinderjaren invloed op hem hadden.

Hannibal Lecter

Zigmas Milko

Bronys Grentz

avatar van vincentclaesen

vincentclaesen

En waarom ook dat masker in de film(poster) ???

Dit is toch gemaakt geweest (in een lelijke versie) om hem geen mensen te laten bijten ???

avatar van Jack Flash

Jack Flash

Redelijke film, heb slechtere gezien.

Maar mijn verwachtingen waren veel groter.

Ik verwachte echte gruwelijkheden !

Silence of the lambs is vele malen beter !

avatar van johnrambo

johnrambo

Van de koe op een goedkope manier nog een keer uit melken is hier geen sprake.

Dit is een film die hoort in de reeks, maar op zich de moeite van het kijken waard is.

Het is een feit dat Hopkins een bepalende factor was in de vorige films, maar vanzelfsprekend kan hij deze rol niet op zich nemen.

Gaspard Ulliel heeft niet de acteerkwaliteiten van Hopkins, maar heeft voldoende kwaliteit om deze rol naar behoren te vervullen.

Het overbrengen van een grimmige tijdssfeer is geslaagd in deze film.

Minpunt: De film kon me niet "pakken".

3,5 ster

avatar van Shar

Shar

Ik vond het verhaal niet écht pakkend, ik 'zat' er niet in, ik keek ernaar.. Vond de film erg donker, niet qua sfeer, maar qua belichting, wat ik persoonlijk altijd een minpuntje vind, maar da's een kwestie van smaak.

Acteerwerk heb ik als erg wisselend ervaren, in de ene scéne bijna overtuigend, in de andere tenenkrommend slecht. Wisselde voor mij door de hele film heen.

Algemene indruk: hoe lang kun je op een stuk kauwgum kauwen, en verwachten dat je nog wat smaak proeft?

Een 2 van mij.

avatar van Raffael77

Raffael77

De film is te lang gemaakt. Was behoorlijk saai.

Het is jammer dat ze te veel delen van maken.

avatar van hillena

hillena

vincentclaesen schreef:

En waarom ook dat masker in de film(poster) ???

waarschijnlijk heb je de film niet gezien, wat lecter daar voor zn gezicht heeft is een onderdeel van een samurai kostuum, het heeft op zich niks van doen met wat hannibal droeg bij zn bezoek aan senator de haven in silence of the lambs

avatar van metaledje

metaledje

ik dacht dat dit niks zou worden zonder anthony hopkins, maar na vele trailers gezien te hebben en stukken op movie facts van tmf ben ik erg benieuwd, want de jongere kannibaal doet het erg sterk vind ik.. en ik vind het erg vermakelijk om naar kille uitdrukkingen te kijken bij personages..

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Een film dat zeker de moeite van het kijken waard is en prima in het rijtje van de vorige Lecter films past.

Mooie donkere settings als in Hannibal.

Moet wel zeggen dat je enig begrip krijgt voor de beweegreden van Hannibal, maar of dat goed te praten is???.......

De transformatie naar de kille Hannibal word, naar mijn idee, prima in beeld gebracht.

Compliment trouwens aan Rhys Ifans, die een fantastisch ziek personage neerzet. 3,5*

avatar van Richard C

Richard C

Ik vond het bijna een B-Film, als je de naam Hannibal weglaat vind ik het zeker een zeer matige en uiterst voorspelbare film. Ik vond het een sneu laatste deel uit een 4e tal films die niet allemaal even sterk zijn. Ze hadden het achteraf gewoon bij Silence of the Lambs moeten houden.

avatar van Yuppie_Scum

Yuppie_Scum

verwachte er totaal niet van dus ging er lekker blanco in. Ik vond het een vermakelijk verhaal 3*

avatar van Movie Mansion

Movie Mansion

Dat deze film zich mag scharen onder de naam Hannibal vind ik een wonder. Flinterdun verhaal en rete slecht geacteerd. Daarom 0.5 sterren.

avatar van Edie

Edie

Mja, inderdaad niet een super verhaal, tevaak gezien zo'n wraakverhaaltje. Wel goed was de setting en sfeer van de film, ook een paar mooie effecten zoals het openingsshot wat er wel wezen mocht.

Verder vond ik het allemaal ook wat minder..

avatar van Fikret8

Fikret8

Zoals die op het poster erbij staat, zou Hannibal zo voor Shredder van de Teenage Mutant Ninja Turtles kunnen spelen.

avatar van rico_defender

rico_defender

ik vond hem vrij goed oke blinkt niet uit in orginaliteit maar het is redelijk goed uitgewerkt

avatar van vranque

vranque

Ik heb continu tijdens de film tegen mezelf lopen inpraten

"ja, ja, ja, jaaaaah (beklemmend) ergens is het wel begrijpelijk"

Maar dat had ik niet moeten doen, dat had de film moeten oplossen.

3* voor het vermakelijkheids gehalte. Meer echt niet

avatar van Mrgoooo

Mrgoooo

Ik vond dit een goeie film.

Mooi om te zien hoe zoiets kan gebeuren.

Grappig dat je al wel weet hoe hij later wordt en wat hij nog allemaal meemaakt.

Ik heb me prima vermaakt.

avatar van daantje1991

daantje1991

zeer goede film

goed acteer werk

avatar van dvdboer

dvdboer

Zeer Goede film, beter als de vorige deel 2.

avatar van maurice80

maurice80

Mooie film die mij van het begin tot het einde boeide. Het is inderdaad geen orgineel verhaal, maar de puzzelstukjes vallen meer en meer in elkaar.

Zodoende 4 sterren

avatar van Geese

Geese

Jack Flash schreef:

Redelijke film, heb slechtere gezien.

Maar mijn verwachtingen waren veel groter.

Ik verwachte echte gruwelijkheden !

Silence of the lambs is vele malen beter !

Een eerste deel is altijd beter omdat je niets verwacht...

avatar van etherman

etherman

shitty film zeg.gewoon een standaard thriller met een jongen die de naam hannibal draagt

avatar van Martinator

Martinator

ik hoef deze niet eens te zien hannibal lecter kan alleen maar door anthony hopkins worden vertolkt deze film is gewoon een beledeging die ik dus mooi aan my voorby laat gaan

avatar van Horrordude

Horrordude

Dus jij wilt Antony Hopkins een rol laten spelen van iemand van in de 20 ?

avatar van 606

Horrordude schreef:

Dus jij wilt Antony Hopkins een rol laten spelen van iemand van in de 20 ?

jullie zien het denk verkeerd het gaat over de jonge hannibal voor het allemaal begon.

avatar van ikisfilmgek

ikisfilmgek

Slechte film. Heb hem gisteren in de bios gezien. Ik mis Silence of the lambs-sfeer. Zonde van mijn geld

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Heb de film zojuist gekeken...... Nadat ik al het bovenstaande gelezen heb, krijg ik toch de indruk dat mensen teveel deze film weerspiegelen met de andere Hannibal films.

Ik denk dat als je deze film al eens losstaand werkje bekijkt, hij alles behalve tegen valt. Ik vond het een goede film en ook met goed acteerwerk van Gaspard Ulliel. Ik vind dit een goede prequel volgend op alle andere Hannibal-films. Waarbij ik moet zeggen dat mij deze film beter kon bekoren als "The Red Dragon". Gelukkig hebben we niet allen dezelfde mening, en blijft alles een kwestie van smaak;)

*3,5*

avatar van Nixon17

Nixon17

Als je voor deze film minder als een 2 geeft ben je gewoon sneu bezig. Dan beoordeel je de film niet maar heb je teveel verwacht en viel het wat tegen en geef je daarom zo'n slechte beoordeling. Voor degene die hem nog niet gezien hebben wil ik zeggen gewoon kijken is zeker een 3* of meer waard.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Nixon17 schreef:

Groot gelijk...maar ``silence of the lambs`` blijft tòch de #1 van al die vervolgen .

Geef em toch nog maar een sterretje bij.

De film `pakte`me op den duur wel.

Totaal geen meesterwerk , maar wel interessant hoe hij in feite geworden is.

In feite is `t meer een film die je op een regenachtige dag moet bekijken...meer niet.

1 keer zien , dan liggen laten.

I rest my case.

avatar van aphexfreak

aphexfreak

Eigenlijk best wel intrigerend om te zien hoe Lector opgroeide en wat hij heeft meegemaakt, vooral hoe hij langzaam steeds meer bloedlust krijgt en steeds gevoellozer word.

Camerawerk was wel okay, idd wel wat te donker misschien wat soms een minpunt is.

Daartegenover staat het mooie tijdsbeeld en de prachtige omgevingen waar het verhaal zich afspeeld.

Het grote minpunt is eigenlijk dat het van mij wel wat dieper had mogen gaan, dat ik echt een poging wilde zien om Lector te doorgronden en om zijn psyche te begrijpen maar jammer genoeg is daar weinig tot geen uitwerking in te bekennen...

Al met al een redelijke thiller met aardige acteerprestaties

en een redelijk verhaal.

avatar van bananenneus

bananenneus

Dit deel is toch een toegevoegde waarde op de andere 3 delen. Het laat nét iets meer van Hannibal zelf zien, iets waar de andere delen niet echt veel van hebben laten zien.

Goed gebracht.

***1\2