• 9.378.495 stemmen

Hannibal Rising (2007)

Drama / Thriller | 121 minuten / 131 minuten (unrated dvd-versie)

Genre: Drama / Thriller

Speelduur: 121 minuten / 131 minuten (unrated dvd-versie)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Tsjechië / Frankrijk / Italië

Geregisseerd door: Peter Webber

Met onder meer: Gaspard Ulliel en Rhys Ifans

Gesproken taal: Engels, Duits en Russisch

Releasedatum: 8 maart 2007

Plot Hannibal Rising

"It started with revenge."

Prequel voor Red Dragon met het verhaal over de jeugdjaren van Hannibal Lecter, van zijn kindertijd in Litouwen via zijn levensperiode in Frankrijk tot aan zijn ondergang in de V.S. Getoond wordt onder andere hoe traumatische gebeurtenissen in zijn kinderjaren invloed op hem hadden.

Hannibal Lecter

Zigmas Milko

Bronys Grentz

avatar van Steven Taylor

Steven Taylor

Gisteren even gekeken en ik moet zeggen hij viel me zeker niet tegen.

Even wennen aan een jonge Lecter maar als dat een maal gebeurt is neemt de film je toch wel mee.

Mooie sfeer beelden en goede muziek. Het begin is erg heftig met voornamelijk monsterlijke mensen. Het rare is alleen dat je een bepaald meelijden met Lecter krijgt. Bijna een gevoel van aaaah..wat zielig totdat.... nou ga hem zelf maar kijken, krijg je echt geen spijt van.

Een dikke 4 sterren.

avatar van etherman

etherman

Fikret8 schreef:

Zoals die op het poster erbij staat, zou Hannibal zo voor Shredder van de Teenage Mutant Ninja Turtles kunnen spelen.

HAHAHAA

avatar van Carcamel

Carcamel

Ook ik heb em gisteren gekeken, en deze film beviel me prima.

Vooral Gaspard Ulliel deed het rettegoed, hij heeft er echt een kop voor met dat rare litteken op zijn wang.

Al met al een goede griezelfilm

avatar van marzuq

marzuq

Ieder nadeel heeft z'n voordeel, zei Cruijf al eens. In dit geval gaat dat ook op. Het nadeel is dat er tot in de treure films gemaakt lijken te worden van de briljante Lecter boeken serie. Het voordeel is dat vooral het laatste deel Red Dragon zo teleurstellend (in verhouding tot het boek tenminste) was, dat de verwachting voor Hannibal rising nu niet echt hooggespannen was.

Dat gezegd hebbende concludeer ik dat deze allerminst belabberd is, de transformatie naar de manikale en machinale Lecter wordt mooi in beeld gebracht. Er zijn uiteraard wel een aantal minpunten aan te wijzen, zoals bijvoorbeeld het onbreken van een ritme in de film, waardoor deze als langdradig over komt.

Geen hoogvliegende regiseur en dito acteurs, geen eindeloos budget; dat aangenomen vind ik dat hier zeker een bovengemiddelde film afgeleverd wordt, zeker als men de film los tracht te koppelen van de andere Lecter films.

Dus al met al vond ik dit verre van verspilling van de tijd en geef een score van 3*

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

de positieve punten: Gaspard Ulliel speelt een geweldige rol en Gong Li is ook geen straf om naar te kijken. De sfeerbeelden zijn heel mooi.

de negatieve punten: verhaallijn is heel mager (een B-wraakfilm) en verrassend is de film nergens. En de film nam zichzelf wel heel serieus.

avatar van dennisloquet

dennisloquet

schadalige acteerprestaties, enorm mager en voorspelbaar verhaal (laten we voor de duizendste keer de vriendin van de held nog maar eens ontvoeren), totaal niet spannend of gruwelijk (wat je van Hannibal toch wel verwacht), kortom waste of time

avatar van Horrordude

Horrordude

Eindelijk eens een horrorfilm waarbij ze niet de verkoop-roddel gebruiken ' er zijn 30 mensen flauw gevallen in de bioscoop! '

avatar van Horrordude

Horrordude

606 schreef:

jullie zien het denk verkeerd het gaat over de jonge hannibal voor het allemaal begon.

jaja ik snap dat wel hij zei : Geen hannibal zonder Hopkins, vandaar mijn reactie.

avatar van Vinco

Vinco

Vond het een goeie film,meer dan wat ik ervan verwacht het!

Vond het acteerwerk erg sterk vooral van Gaspard Ulliel,echt perfect acteerwerk van deze man!

Ook her verhaal bouwt zich goed op,vooral de openingsscene vond ik erg spectaculair gedaan!

En natuurlijk de redelijk gruwelijke stukjes waren weer perfect gedaan!

3,5 sterren

avatar van Martinator

Martinator

Horrordude schreef:

ik weet niet of je 't over mij had maar ik zei dat ook 'geen hannibal zonder hopkins' en ik was bijkbaar dronken ofzo want dat slaat echt nergens op anthony hopkins die iemand in de 20 speelt hehe ik zie 't al voor me.

ik denk dat ik deze nieuwe toch wel wil zien.

is ie een beetje goed???

avatar van christophel

christophel

Vinco schreef:

Helemaal mee eens ***3.5

avatar van Grample

Grample

Echt wow voor Gaspard Ulliel ! Mooi acteer werk waardoor je de film met meer plezier kijkt. Ik vond hem wel goed, zeker niet verkeerd om avondje alleen te kijken.

3,5 *

avatar van MaNiAc E

MaNiAc E

Matige film, heeft voor mij heel de hannibal reeks toch wel verkloot. Echt een onnodig gedeel. 2*

avatar van johnnie diepte

johnnie diepte

Een topper! Mooie opnames in het begin, en het verhaal had wel iets. Ik denk dat het beste is om deze film gewoon helemaal los van de hannibal teeks te kijken.

avatar van arie mes

arie mes

zeker een topper

met genoegen naar gekeken goed acteer werk

past zeker in de hannibal reeks

alleen jammer van het einde van de film

was naar mijn gevoel te snel

goed voor 3.5

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Film vanmiddag gezien en ik vond het een goede film. Die nieuwe Lecter deed het niet verkeerd.. Ik heb me goed vermaakt bij deze film

3,5 *

avatar van The Oceanic Six

Ik heb zonet Hannibal Rising gekeken. De film was echt een stuk beter dan ik verwacht had. Hannibal wordt goed gespeeld door deze nieuweling, maar Hopkins zal hij nooit vervangen. Ik miste hem toch wel een beetje, al snap ik dat zon oude man geen jongen van een jaar of 20 kan spelen

Verder, de film gaf me een tweeslachtig gevoel.
Aan de ene kant een prima film, waarin duidelijk wordt waarom Hannibal zon monster is geworden, een mens zonder gevoel en emotie...
Niet gek na alles wat Hannibal op het einde van de oorlog heeft mee moeten maken

Maar, ik vond het lang niet altijd een echte ''Hannibal'' film.
De film ging na een tijdje alleen nog maar over Hannibals wraak op de soldaten, jaren later. En bij hun sterven zag je dan wel weer de Hannibal methoden, maar toch..

Maar ik kan de film wel aanraden. En die Japanse dame kan er overigens ook echt wel mee door!

avatar van edwinb82

edwinb82

Meesterlijke film. Zeker wel een aanrader.

Duidelijke uitleg hoe en waarom hij zo is geworden.

Van mij krijgt deze topfilm 4*

avatar van savi_7

savi_7

predator schreef:

Klopt wat je allemaal zegt, maar die 3,5 is dan wel erg hoog voor een B-wraakfilmpje. Is jammer dat het niet wat meer op zijn voorgangers leek.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Ga deze film vrijdag in de bios kijken.Maar is dat deze film waard . Ik hoop wel als deze film net zo goed is als The Silence of the Lambs !

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Ik vond Ulliel prima. Hij gaat van de bijna onschuldige gekwelde Hannibal steeds verder naar het monster wat we kennen uit Silence of the Lambs. Zeer overtuigend.

avatar van daviddoelen

daviddoelen

Waardeloos. Beroerd acteerwerk, totaal niet spanned, veel té langdradig en de 'geweldscenes' zijn naar mijn mening gewoon lachwekkend te noemen.

0.5

avatar van ScarlettOHara

ScarlettOHara

aardige film. geen topper, maar aardig om te kijken en goed acteerwerk, echter geen al te sterke verhaallijn. 3*

avatar van Frans17

Frans17

Horrordude schreef:

asjeblieft man, je kan hier toch niet van flauwvallen..? ik heb hem ook gezien en hij valt me echt tegen, er is geen enkel eng moment in de film, ik weet niet welke film jij heb gezien maar ik denk zeker niet deze ik vind dit echt geen aanrader,

Ik vind dit echt geen horror, het lijkt meer op een Actie/Comedy/thriller, hij si te voorspelbaar.. het is net James Bond die iedereen in ze eentje doodmaakt, het engste van de film is het geluid.

avatar van bossie40

bossie40

Ik heb hem gekeken en ik vond het gewoon een goede film.Mensen die deze film afkraken begrijp ik niet.Gewoon kijken deze film 3.5*

avatar van The Oceanic Six

Horrordude schreef:

Sowieso zijn mensen die het verschil tussen fictie en werkelijkheid niet kennen best sneu.

Ik heb alle gruwelijke films wel gezien, van Saw tot Texas Chainsaw tot Seven tot Hostel tot weet ik wat voor gruwelijks.....en ik heb nog niet eens ooit het idee gehad dat ik er niet lekker van werd...

avatar van Crimson35

Crimson35

Ik ken de overige hanibals niet, maar ik vond het wel een goede film. Gewoon een sterke Thriller

avatar van arca

arca

Goede film, goed acteer werk.

Als je de beschrijving leest dan weet je dat het geen Silence of the Lambs/Hannibal film is, hier wordt het verleden van Lecter vertelt en naar mijn mening is dit toch wel een goede film, of op zn minst een film die je mee moet pakken. hij heeft me de volle 1.5/2 uur geboeit.

nogmaals, verwacht dus niet dat het precies hetzelfde "genre" is als de vorige delen.

avatar van jimbo79

jimbo79

leuke ontspannende b-thriller die eigenlijk niet meer veel met de vorige films te maken heeft en gemaakt is enkel om ernog wat poen uit te halen maar voor ontspanning zonder nadenken wel leuk.

het verhaal slaagt op niets maar de film heeft heel goede fotografie en muziek enkijkt lekker weg

avatar van RB_

RB_

Deze film laat alleen zien hoe het komt dat meneertrje hopkins zo is geworden. dus gwoon kijken als je graag wil weten hoe het allemaal begon. lijkt me iig wel interessant