Genre: Drama / Thriller
Speelduur: 121 minuten / 131 minuten (unrated dvd-versie)
Verenigd Koninkrijk / Tsjechië / Frankrijk / Italië
Geregisseerd door: Peter Webber
Met onder meer: Gaspard Ulliel en Rhys Ifans
Gesproken taal: Engels, Duits en Russisch
Releasedatum: 8 maart 2007
Plot Hannibal Rising
"It started with revenge."
Prequel voor Red Dragon met het verhaal over de jeugdjaren van Hannibal Lecter, van zijn kindertijd in Litouwen via zijn levensperiode in Frankrijk tot aan zijn ondergang in de V.S. Getoond wordt onder andere hoe traumatische gebeurtenissen in zijn kinderjaren invloed op hem hadden.
Hannibal Lecter
Zigmas Milko
Bronys Grentz
Mischa Lecter
abeltjuh 25
De eerste helf is perfect, prachtig acteerwerk en een indrukwekkend verhaal. De Tweede helft is een grote slachtpartij. Goed acteerwerk van Gaspard Ulliel!
3,5 sterren.
Frans17
Ik ken de overige hanibals niet, maar ik vond het wel een goede film. Gewoon een sterke Thriller
ja een thriller.. dat is iets anders dan een HORROR waar HANNIBAL VOOR STAAT
0.5 tis echt jammer dat je niet lager ken geven...
keyser sose
Ik vind deze film slecht omdat niet echt een Hannibal film was als je deze film een andere titel had gegeven had ik nooit kunnen weten dat dit een Hannibal film was maarja Anthony hopkins is al te oud maar hij is een goed acteur
2.6
Santino Corleone
Ik vond hem zeker goed. Hannibal Rising vind ik iets beter dan Red Dragon en ook niet zoveel slechter dan Hannibal. Natuurlijk verwacht je zonder A.Hopkins geen echte Hannibal film maar Gaspard Ulliel speelt werkelijk fantastisch in deze film. Deze jongen gaat het echt maken in Hollywood..
Hannibal Rising heeft sfeer, spanning en genoeg actie. Een topper vind ik maar het einde kon ietsje beter..
ja een thriller.. dat is iets anders dan een HORROR waar HANNIBAL VOOR STAAT
0.5 tis echt jammer dat je niet lager ken geven...
Wat horror? Je snapt er niks van he...de Hannibal reeks is zeker geen horrorreeks. De voorgaande 3 films waren (psychologische) thrillers. Dat er soms gedetailleerde gruwelijkheden in komen, dat is waar, maar dat maakt het geen horror. Net als H: Rising is de hele serie thriller.
Mr_White
- 2067 berichten
Zeer matige film, onnodig uitgerekt. Het plot is erg standaard en niet interessant, het helpt niet mee dat iedereen vrolijk Engels praat (toppunt de Chinese Gong Li die een Japanse vrouw in Frankrijk speelt). Nergens had ik ook het gevoel dat ik naar Hannibal keek, hooguit misschien vanwege het zwaar geforceerde proberen na te doen van Anthony Hopkins door Gaspard Ulliel. Anthony Hopkins zette Hannibal neer als een statige, elitaire, misschien iets te trotse maar wel briljante geest, en dat is dus alles wat Hannibal nog niet is in deze film. En dan werkt het niet al wordt Hannibal wel zo neergezet.
Oosie
3,5*** , ik heb van alle Hannibal Lecter delen genoten.
Silens of the Lams , Hannibal en Red Dragon en inclu deze , allemaal zijn stuk voor voor goed !!!!!
bonadios
Ik vond het een super film, leren we hannibal beter kennen. Het is inderdaad geen verrassend einde, maar film is van begin tot einde spannend.
Waku
Het begin van de film deed mij het ergste vrezen..
Kneuterig acteerwerk van de duitse soldaten in het huisje
beloofde niet veel goeds voor de rest van de film.
Toch herstelt "Hannibal Rising"zich snel, mede dankzij goed acteerwerk van Gaspard Ulliel als ijskoude killer Hannibal Lector. Zijn klopjacht op de soldaten die zijn zusje als maaltijd hebben verorberd(!) is er een die je als kijker koude rillingen bezorgd. Toegeven, Hannibal vindt zijn slachtoffers wel er gemakkelijk en er wordt hem weinig tegenstand geboden maar het macabere sfeertje gedurende de gehele film maakt veel goed.
SanniePannie
Ik heb de andere films van Hannibal niet gezien, maar ik vond dit toch een goede film. Stiekem was het verhaal ook wel een beetje zielig. Het acteer werk van Gaspard Ulliel vond ik echt goed. de film heeft me van het begin tot het einde geboeid.
nu moet ik toch ook nog een keer die andere films van Hannibal gaan kijken.
L. luchtloper
Ik ken het verhaal van Hannibals oorsprong een beetje, in het boek Hannibal (niet hannibal rising) wordt er ook over gesproken. Dit is een deel van de documentaire van serie-moordenaar Andrei Chikatilo. Deze serie-moordenaar heeft veel overeenkomsten met het Hannibal Lecter personage.
WhiteRabit
Vond hem nog best gaan, maar dat kan ook komen omdat ik er juist niks van verwachte en hem in de bios heb gezien. Ik vind dat ie niet echt bij de Hannibal reeks past en veel dingen mist wat die andere films wel haden.
L. luchtloper
Zoals Jacques Goderie stelde is deze film heel anders dan de psycho thriller waar het allemaal mee begon, the Silence of the Lambs. En de charme van die film kan al sinds heugenis niet meer geëvenaard worden.
Ik vond de jonge Hannibal niet echt overtuigend spelen, ik dacht soms bij mezelf: "Is hij nu overdreven zijn stem aan het forceren om enigzins op de cynische Hannibal te lijken!?" Daarnaast is het psychologische effect van de man achter het glas, en mijn nekharen die als gevolg daarvan overeind gaan staan nergens te bekennen.
Ik vond dit een beetje jammer.
Het verhaal was redelijk in orde, ik vond het wel iets interessants hebben. Het had iets dramatisch en leerzaam te gelijk. Zoals ik al eerder poste, is dit verhaal mede afgeleid van de Russische serial killer Chikatilo. Dit verhaal van Hannibal en Chikatilo laat ons zien dat de grootste barbaarse, gevoelloze beesten allemaal een oorsprong hebben en dat ze ook op de wereld zijn gezet als een onschuldig kind, dat vaak slachtoffer wordt van leed.
Verder vond ik de vragen en connecties tussen de Hannibal van de oude films wel interessant. Het mooie Aria da Capo van Bach bijvoorbeeld. Hannibals intellect en zijn vermogen om perfecte tekeningen te maken. En niet te vergeten het (japanse) masker dat hij een moment opdeed en waar ik even kippevel van kreeg.
Geweldig vond ik ook een van die laatste scenes, waar Hannibal afrekende met de slechterik, door hem levend aan zijn wangen te knagen.
Deze film is ook een soort downfall. De enigste vrouw waar het gecreeërde beest van houdt gaat bij hem weg door zijn gruwelijkheden en zijn genadeloosheid.
Om deze redenen vond ik hem niet goed, niet slecht. Daarnaast kan deze film onmogelijk films als the Silence of the Lambs, Red Dragon en zelfs Hannibal (2000) evenaren.
Daarom krijgt hij de twijfel van mij.
2,5 ster.
Niicky
ik had beter verwacht van deze film.
De trailer trok wel me interesse, maar alleen de actie stukjes zijn samengevat in de trailer.
Het acteerwerk van hannibal viel me ook tegen.
Meestal als we het over hannibal hebben we het over "Anthony hopkins"
toch aardig uit de kast gekomen...
zjandannybob
de beste film uit de hannbial reeks als je van wat gruwel houdt, eindelijk wat meer gruwel in het verhaal gebracht waar het verhaal ook echt wel voor gemaakt was.. eindelijk krijgen we te weten hoe en wat er zich allemaal in hannibals leven afgespeeld heeft.
BlueSword
super film! goed verhaal en veel gore, vond het hele sfeertje in de film wel mooi, en vet met die samurai, daar hou ik wel van!
ik vond deze denk ik beter dan de vorige delen, kwa vermaak tenminste, voor de rest vond ik het acteerwerk best wel matig van die hannibal maargoed, voor de rest een geweldige film, vind ik!
dvdboer
de beste hannibal film die er is.
Goed geacteerd, goed verhaal, goede special effects.
En weet de kijker van begin tot einde te boeien.
kuneken
Er is maar een echte hannibal film, silence of the lambs, de rest is een slap aftreksel.
Jammer dat deze film geassocieerd wordt met de hannibal film silence of the lambs, zo gezien is het helemaal niets.
Als je hem los als thriller zou zien is het best een aardige film met heel veel goede momenten en een simpel maar goed verhaal.
Helaas zitten er toch te veel ongeloofwaardigheden tussen om het een goede film te laten zijn.
Jammer, maar de maker heeft een kans laten liggen om hier een echte goede film van te maken.
grid8400
Ik ging zitten met de instelling het zal wel niets zijn, maar werd aangenaam verrast. Groter opgezet dan ik had verwacht (het eerste stuk wat zich afspeelt tijdens het einde van de oorlog). Minder gore en meer verhaal dan ik had verwacht. En zeker sterker acteerwerk dan ik had verwacht. Je moet hem vind ik wel LOS zien van Silence of the Lambs en Red Dragon (die andere Hannibal vergeet ik maar even, want dat vond ik helemaal niets).
Van mij een 3* en geen 3,5* omdat ik het wat te gemakkelijk allemaal vond hoe hij die gasten opspoorde.
Thorka
Goed verhaal, aandoenlijk zelfs, iets dat ik van tevoren zeker niet had verwacht!
P8rb
ik wist niet echt wat ik er van moest verwachten, met Silence of the Lambs moet ik hem natuurlijk niet vergelijken, maar hij viel zeker niet tegen, sommige stukjes waren lekker bloederig, en het acteerwerk van Gaspard Ulliel was echt toppie. al met al dus een waardige Hannibal film.
3,5
Godspeed
- 1909 stemmen
Geweldig acteerwerk!
Zo nu en dan werd ik een beetje moe van het soms langdradige verhaal, en ook de constante slachtscènes werden op een gegeven moment minder leuk.
Toch een aardige film om te kijken, zeker goed als je een avondje wilt genieten.
KicKiT
Leuke, boeiende film. Echter had ik graag wat meer gezien over wat hij precies met zijn slachtoffers doet. De eerste twee worden op leuke manier af gemaakt. De rest is meer snel afmaak werk. Het jammere was dat de eerste helft van de film vrij saai was vergeleken met het laatste deel waar in rap tempo lijken werden gecreeerd. 3,5 Ster.
de beste hannibal film die er is.
Goed geacteerd, goed verhaal, goede special effects.
En weet de kijker van begin tot einde te boeien.
De beste film van de 4? Zeker de andere delen met Anthony Hopkins gemist. Geen van de 4 is beter dan het meesterlijke The silence of the lambs.
Lunachick007
In het begin dacht ik dit lijkt me niks..... maar van die gedachte kwam ik snel op terug! supergoede film, en vooral hoe hij hannibal speelde was echt top!

Red Dragon
2002

Hannibal
2001

The Silence of the Lambs
1991

Manhunter
1986

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix