• 9.378.090 stemmen

Lucky Number Slevin (2006)

Misdaad / Thriller | 110 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titel: Lucky Number S7evin

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Paul McGuigan

Met onder meer: Josh Hartnett, Lucy Liu en Bruce Willis

Releasedatum: 20 april 2006

Plot Lucky Number Slevin

"Wrong Time. Wrong Place. Wrong Number."

Nadat hij zijn baan en vriendin kwijt raakt, reist Slevin af naar New York. Eenmaal bij het appartement van zijn vriend Nick Fisher aangekomen, waarbij hij zou logeren, wordt hij "uitgenodigd" mee te komen naar The Boss. Deze ziet hem voor Fisher aan, die zelf spoorloos is. En later die dag eist de rivaliserende onderwereldbaas The Rabbi zijn aanwezigheid. Ook deze man denkt dat hij Nick is, die bij beide mafiozen nogal wat gokschulden heeft open staan. Toch besluit Slevin de schulden op te lossen, terwijl de politie het hem lastig probeert te maken. De vraag is of het hem zal lukken, en wie toch de mysterieuze Smith is die bij zowel The Rabbi en The Boss opduikt...

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Matige film.

Tijdens de ontknoping dacht ik; wat een bagger film. Maar de laatste secondes maken een hoop goed. Het verhaal is nogal simpel, maar de manier waarop het gemonteerd is moet het zogenaamd een goede film maken. Totaal mislukt als je het mij vraagt. Het idee is leuk, maar erg voorspelbaar en zeker voor zo'n korte tijd; erg oninteressant.

Toch heeft de film wat. Het is niet vervelend om naar te kijken en er zitten natuurlijk genoeg wendingen in om je geen rust te gunnen. Dat alles tegen het einde wordt uitgelegd is een minpunt, maar dat de film een goed gevoel achterlaat vind ik toch wel knap gedaan bij dit genre.

3.0

avatar van Game-Freak

Game-Freak

Erg goede film met een heel goed verhaal waar op het einde alle puzzelstukje in elkaar beginnen te vallen.

Ik heb de film in een zucht uit kunnen kijken, goeie film.

*4.5

avatar van jherb

jherb

weer zo'n film waar veel te veel over na is gedacht en waar wraak de enige drijfveer is. 3

avatar van ries258

ries258

wereld film, zelfde rijtje als usual suspects, een dikke 5

avatar van filmfreak33

filmfreak33

idd lijkt op usual suspect

avatar van Flash1494

Flash1494

remorz schreef:

...Het doet echter weinig tot niets af van de entertainingswaarde van de film, die 4 dikke sterren zeker verdient....

Sluit ik me bij aan

avatar van Koos

Koos

The Kansas City shuffle! Alleen die scene is al 3.5 * waard. Het is een beetje een film die echt heel goed had kunnen zijn, er zijn naar mijn idee enkele fantastische scenes (Kansas City shuffle!), maar helaas toch ook veel middelmaat. Paul McGuigan's Gangster Nr. 1 vond ik ook ook goed, maar daar geld net als voor Lucky Numer Slevin hetzelfde verhaal; het is goed, maar toch net niet heel goed!

Bijde 3.5 *

avatar van n00t

n00t

Superfilm, de dialogen vooral in het begin zijn van tarantino-klasse (zie vooral Bruce Willis met zijn kansas city shuffle) en het plot is mooi uitgewerkt.

Een onverwacht juweeltje.

4.5

avatar van Mike-1

Mike-1

Geweldige film met schitterende dialogen en magnifiek camerawerk. Ik had nog nooit van de film gehoord toen ik hem huurde, dat vind ik raar aangezien het zo'n goede film is. De vele bekende acteurs zorgden voor ijzersterk acteerwerk en de film verveelde geen moment. Een aanrader! 4,5*

avatar van kleez

kleez

Good story, good story good story!!! Zeker een aanrader!

Net gezien, ben er goed van onder de indruk! Sterk

verhaal ook!! Einde is zeer goed, ijzersterk verhaal

misschien wel!! De eena laatste scene van Bruce Willis

vond ik echt ontzettend goed gespeeld!! Josh Hartnett,

hoofdrolspeler, speelde ook fantastisch goed!!!!

In het begin is het misschien wat onduidelijk, maar hoe

langer het duurd hoe beter het verhaal is!!

ZEKER KIJKEN!!

4,5* zeker!!

avatar van N811

N811

new york speelt dit zich toch af?

avatar van poisonpen1234

poisonpen1234

Ze blijven er nooit mee ophouden he !!!

gangsterfilms maken met zon poep stijl net zo dom als Hide And Seek !!

En natuurlijk het is 2006 dus doen we een beetje humor en Urban erin echt wat een klote film zeg is dit

Het verhaal kon net zo goed van mij zijn..

avatar van helleke

helleke

poisonpen1234 schreef:

Ze blijven er nooit mee ophouden he !!!

gangsterfilms maken met zon poep stijl net zo dom als Hide And Seek !!

Het verhaal kon net zo goed van mij zijn..

Toch raar dat de overgrote meerderheid de film wel zeer goed vindt.

Smaken verschillen nu éénmaal.

Ik vond het één van de betere films van 2006

avatar van Herisson

Herisson

helleke schreef:

Toch raar dat de overgrote meerderheid de film wel zeer goed vindt.

Smaken verschillen nu éénmaal.

Ik vond het één van de betere films van 2006

Helemaal mee eens! Verhaal zit geweldig in mekaar, Willis is geknipt voor deze rol en Hartnett speelt de sterren van de hemel.

4****

mister blonde

Geinig filmpje, toch wel hoor. Heerlijk in de stijl van Lock Stock, Snatch en Boondock Saints. En dat staat gelijk aan weinig originaliteit, snelle dialogen (die een beetje gezocht aandoen, maar wel vermakelijk zijn), een vrolijk sfeertje, een flauwe twist op het eind (hoewel ik hem niet zag aankomen; beetje konijn uit de hoge hoed), veel flashbacks en gebrei in het vertelde verhaaltje en acteurs die het zichtbaar naar hun zin hebben. Prima vermaak dus, maar verre van perfect. 4 kleine sterretjes.

avatar van Pascal A

Pascal A

Ben niet echt helemaal kapot van deze film, maar t is wel leuk gevonden.

3,5

avatar van FutskeDB

FutskeDB

mister blonde schreef:

In de stijl van lock stock, boondock saints en snatch gaat me te ver. Deze film is toch wel een stuk amerikaanser

Desalniettemin vind ik het ook een leuke film. Heb um nu al 3 keertjes gekeken en blijft genieten. Goede dialogen.

"a Kansas city shuffle is when everybody looks to the right and you go left"

Prachtig!

Een 4!

avatar van Daan0n

Daan0n

Vond het een zeer vermakelijke film. Met een goed einde.

Klasse

FutskeDB schreef:

In de stijl van lock stock, boondock saints en snatch gaat me te ver. Deze film is toch wel een stuk Amerikaanser

Boondock Saints en Snatch waren ook Amerikaans (eerder dan Canadees of Brits). Verder zijn de parallellen vergaand. [/quote]

avatar van john constantine

john constantine

Dit vond ik echt een goeie film. Ik heb me vanaf het begint tot het eind vermaakt, de acteurs speelde goed. Bruce Willis vond ik ook erg vet spelen als huurmoordenaar een goeie rol voor hem uitgekozen. De film is leuk spannend en goed ales in 1. ik hou wel van dit soort films gangster achtig. 5* sterren!!

avatar van davidov

davidov

Film keek lekker weg. Zat wel geinig in elkaar, bizarre conversaties ook die ik wel vermakelijk vond voor de verandering. Vooral de kwebbelende Lucy Liu vond ik vrij komisch. Niet ijzersterk of vernieuwend, maar voor een gewone vermakelijke film behoorlijk verdienstelijk... 4*

avatar van mirjo 2

mirjo 2

4 Sterren, vooral dankzij de geweldige plot.

avatar van kaartje1972

kaartje1972

Superfilm dit! Je zou haast zeggen dat dat ook niet anders kan met zo'n cast, maar iedereen weet dat dat niet altijd wat zegt. Bij deze film zegt het dus wel wat. De film was sowieso al erg vermakelijk, maar dan het einde vd film en de wending......helemaal geweldig! Had ik echt niet verwacht.

avatar van N811

N811

speelt de film zich in ny of kansas city?

LOL, New York.

avatar van cohnuh69

cohnuh69

Net special edition gekocht voor 7,50 bij freerecordshop:D

avatar van skompie

skompie

Aan het begin van de film dacht ik: hoe gaat deze film in godsnaam verlopen? Het was dus vrij onduidelijk maar toch wist het mij te boeien. Later werd het steeds duidelijker en op het einde laten ze sowieso zien hoe het allemaal in elkaar zit. Dit had ik van te voren zeker niet verwacht en zo moet het ook zijn bij films.

Prima film en ondanks dat er eigenlijk weinig echte actie (knokkerij, schietpartijen en achtervolgingen) in zat vond ik hem toch lekker wegkijken.

avatar van Mr. M

Mr. M

Uitstekende film. Goede cast, visueel goed, goed plot en gewoon goed in elkaar gezet. 4 dik verdiende sterren.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Echt een bomfilm,lekker bij nadenken,daar houw ik van,moeilijke films.

avatar van Amsteldam

Amsteldam

Vond dit echt heel matig. Hou sowieso al niet van Josh Hartnett, maar dat is meer persoonlijk. Echt oersaai vond ik deze film.

2 stars