Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Paul McGuigan
Met onder meer: Josh Hartnett, Lucy Liu en Bruce Willis
Releasedatum: 20 april 2006
Plot Lucky Number Slevin
"Wrong Time. Wrong Place. Wrong Number."
Nadat hij zijn baan en vriendin kwijt raakt, reist Slevin af naar New York. Eenmaal bij het appartement van zijn vriend Nick Fisher aangekomen, waarbij hij zou logeren, wordt hij "uitgenodigd" mee te komen naar The Boss. Deze ziet hem voor Fisher aan, die zelf spoorloos is. En later die dag eist de rivaliserende onderwereldbaas The Rabbi zijn aanwezigheid. Ook deze man denkt dat hij Nick is, die bij beide mafiozen nogal wat gokschulden heeft open staan. Toch besluit Slevin de schulden op te lossen, terwijl de politie het hem lastig probeert te maken. De vraag is of het hem zal lukken, en wie toch de mysterieuze Smith is die bij zowel The Rabbi en The Boss opduikt...
Slevin
Dumbrowski
Yitzchok
Marty
alekpp
Ik vind de film niet supergoed maar het heeft wel een goed verhaal. 3½ sterren!
Xetro
Ik vind de film niet supergoed maar het heeft wel een goed verhaal. 3½ sterren!
Rede ...
silhoupin
Zeer originele misdaadfilm, die boeit van begin tot einde.
Een film met prachtig camera -en monteerwerk en een zeer zeer sterke cast.
We kunnen van Lucky number slevin zeker zeggen dat het één van de beste recente films is tegenwoordig, je kan deze film bijvoorbeeld vergelijken met V for Vendetta die zeker ook bij de beste films tegenwoordig gerekend mag worden.
Een film zoals Lucky number slevin, met dit soort verhaal en plotwendingen zie je tegenwoordig niet veel meer.
Josh Hartnett, één van de schitterende hoofdrollen in de film, doet het uitstekend naar mijn mening. Als hij zo acteert in The black dahlia van Brian de Palma zal dat zeker en vast ook een zeer sterke film worden. Ik heb er in ieder geval al goede verwachtingen bij.
Bruce Willis glanst ook in deze film. Hij is de coole figuur, de ijskoude moordenaar, en dat speelt hij geweldig.
Morgan Freeman en Ben Kingsley doen het allebei natuurlijk ook fantastisch als gangsterbazen.
Lucy Liu zoals altijd in een zeer frisse rol, zeer mooi.
De rest van de acteurs doen het eveneens zeer zeer goed, dat is voor een deel ook de reden dat deze film zo goed is.
Maar... de film had nooit zo goed geweest moesten er niet zo een overheerlijk camerawerk en montage in zitten. Elke scene, stuk voor stuk krijg je prachtige beelden te zien, ook met een zeer mooie belichting en mooie kleuren.
Ik denk vanaf nu automatisch aan mooi camera -en monteerwerk als ik aan Lucky number slevin denk.
Het verhaal tenslotte zit ook al zo goed in elkaar. Zeer origineel en dan als kers op de taart zalige plotwendingen op het einde. Zeer kunstig hoe McGuigan je altijd op het verkeerde spoor zet.
Lucky number slevin is een moderne misdaadfilm, een unieke film tegenwoordig. Originaliteit, zalige komedie, spanning en suspence en zelfs een vleugje drama.
4 zeer dikke sterren voor dit misdaadmeesterwerkje.
barr0z
Echt een hele gave Film...
Goed Acteer Werk en echt een unieke film.
Deze film staat zeker in m ijn top 10 en geef hem de volle laag
*****
lowiekeke
fuuuucking goeie film...echt de soort film waar ik van hou
Auke
Net gezien maar ik zit met een paar mogelijke plotholes:
- Fisher wordt op het vliegveld vermoord, maar hij wordt ook tijdens de moord van de zoon van de rabbi vermoord? Hij is daar 1 van de bodyguards van de zoon van de rabbi.
- Je ziet op het eind van de film dat de politieman de moeder van Slevin vermoord, maar worden er nou werkelijk 2 verschillende moordenaars ingehuurd om een moeder en een kind te vermoorden?
- Beide 'bazen' houden elkaar nauwlettend in de gaten, zien ze het dan toevallig over het hoofd dat Slevin van twee walletjes eet?
Verder vond ik de muziek vervelend en Freeman ongeloofwaardig.
Volgens mij werd Fisher dood neergelegd op de crime scene?
Maar de grootste plothole vind ik toch wel dat Slevin stug ontkent dat ie Fisher is als ie bij de Rabbi etc. is. Volgens hun plan zou de Rabbi etc. juist moeten geloven dat ie Fisher WEL is. Dus...
timmem
Ik vind dit een van de beste misdaadfilms die de laatste jaren gemaakt is. Er woord heel sterk in geacteerd. Vooral Hartnett, Liu en Freeman vind ik er erg goed in.
Ik geef het 4½*.
helleke
Ondanks de goeie quoteringen had ik er geen al te grote verwachtingen van.
Sin City kreeg ook veel sterren en die film heb ik na 3 pogingen vroegtijdig stop gezet,ondanks ook een supercast.
Maar deze film vond ik wel heel goed,in het begin was het wat zoeken hoe alles in elkaar zat maar geleidelijk aan werd alles volledig uit de doeken gedaan.
Af en toe grappige momenten en een verrassend einde.
Laat ik hem maar 4 sterren geven
Berty
sommige mensen zijn te kritisch, ik denk dat deze jongens filmwereld maar eens inmoeten
ik vond het een mooie film, slim verhaal, leuke acteurs en ook goed geacteerd.. 4 sterren
Oosie
wat een goeie film en met TOP acteurs die altijd goed presteren 4,5*
Morgan Freeman , Sir Ben kingsley , Bruce Willes !
IK HEB ECHT GENOTEN .
vegeta172
Lekker achterover leunen, niet te veel van verwachten en de film zal je nog verbazen.
car-men
Leuke film. Vind de manier waarop gepraat wordt erg leuk. Josh/Slevin geeft vermakelijke reacties terug. Toch, op een of andere manier, merkte ik dat het gespeeld was. Tuurlijk, gebeurt is eigelijk altijd bij een film zo, maar nu dacht ik dat telkens terwijl ik de film keek. De tegenspeelster vond ik niet erg leuk. Erg nep allemaal dat ze elke keer kwam binnen vallen enzo Vond het wel weer jammer dat de twee maffiabazen zo sneu zijn, omdat ze elkaar niet meer willen zien. beetje kinderachtig.
Wel een goed einde.
Niet te volgen???
Alles wordt steeds duidelijk uitgelegd hoe alles in zijn werk gaat.
Als je het dan nog niet begrijpt,dan denk ik dat het eerder aan u ligt.
Vince-O
Ontzettend goede & sterke film, hij heeft me van begin tot eind geboeid. Het verhaal is heel erg goed in elkaar gezet.
4.5 *
film88888
Een hele vreemde film maar zit wel goed in elkaar het is goed gevonden. soms in midden van de film had ik zo van de film dacht ik ik kan er echt niet meer aan uit en ik maar denken maar meer naar het einde werd alles gelukkig duidelijk. de cast doet het goed. lucy liu heeft mij verast ze kan dus echt veel beter dan ze laat zien in die domme komedies. bruce willis zit weer helemaal juist in de huid van mr goodkat hij speelde heel meesterlijk zoals altijd, josh hartnett was echt heel goed volgens mij zijn beste rol in deze film. morgan freeman was niet echt bijzonder ik vond dat het bij hem niks nieuws was hij speelde zoals altijd goed dus maar ja hij doet er niks nieuws bij vind ik maar daarom is hij ook niet slecht in de film. het plot was echt super gevonden alles was echt goed in 1 gebracht. voor deze heerlijke misdaad thriller een wel verdiende 4,0
Nadiaatje
Ik heb nog nooit zo'n goede film gezien. De cast was verschrikkelijk goed. Morgan Freeman was eindelijk een keer het slachtoffer. De draai aan het verhaal liet me op het puntje van mijn stoel zitten en nadat hij was afgelopen heb ik nog 2 minuten niets kunnen zeggen. Je moest alles nog even op een rijtje krijgen. Ik zeg nu vaak: Deze film heeft een Slevin draai, en dat is zeer positief. Lucky Number Slevin blijft de beste film ooit gemaakt.
geenidee
De film begint veelbelovend (stuk met de groene stoelen in stationshal) maar valt daarna zwaar tegen.
Ik vind dit dan ook geen goede film, als mensen beweren dat dit de beste film is die ze ooit gezien hebben; zullen ze echt meer films moeten gaan zien. Dit is een gewone standaard hollywoodfilm alleen gemaakt om veel $$$ mee te verdienen.
nairobi
2 keer gezien, 1ste keer verbazend goed, 2e keer iets minder. Jammer anders had ik hem een 4,5 gegeven.
Een film met veel hip om het hip doen en geforceerd smartass scenario.
Het is allemaal ZO bedacht. Het kon mij bijna niks schelen hoe de film zou verlopen en de clue op het eind bracht bij mij een 'ach ja...' reactie.
Josh Hartnett acteert wel leuk, de interieurs in de film zijn mooi en ik heb me wel vermaakt.
2,5 sterren
a bronx tale
ik heb de film een 4 geven maar had hem ook wel een 3,5 kunnen geven. leuke film maar niet bruce willis zijn beste
De Puritein
zephyr
Je reinste troepfilm. Niks waard. Een -10 voor de moeite. Wat een baggerfilm.
Af en toe zijn er wel eens mensen die dergelijk slappe onzin over een goede thriller uitkramen. Wat is er dan precies zo bagger aan deze film?....
Uw commentaar op deze toch wel goeie film is dan zeker een -100 waard
DrJ
gewoon geweldig verhaal, goed in elkaar.... je verwacht t totaal niet dat t zo loopt...super!
Mr Cotton
In mijn opinie is Lucky Number Slevin de beste film die tot nu toe is gemaakt. De plotwendingen, sterke cast, de geweldige dialogen en de coole karakters maken het voor mij de beste film die ik ooit heb gezien.

Drie goede films met een hoofdrol voor de jarige Morgan Freeman (84)

Snatch
Misdaad / Komedie, 2000