Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Paul McGuigan
Met onder meer: Josh Hartnett, Lucy Liu en Bruce Willis
Releasedatum: 20 april 2006
Plot Lucky Number Slevin
"Wrong Time. Wrong Place. Wrong Number."
Nadat hij zijn baan en vriendin kwijt raakt, reist Slevin af naar New York. Eenmaal bij het appartement van zijn vriend Nick Fisher aangekomen, waarbij hij zou logeren, wordt hij "uitgenodigd" mee te komen naar The Boss. Deze ziet hem voor Fisher aan, die zelf spoorloos is. En later die dag eist de rivaliserende onderwereldbaas The Rabbi zijn aanwezigheid. Ook deze man denkt dat hij Nick is, die bij beide mafiozen nogal wat gokschulden heeft open staan. Toch besluit Slevin de schulden op te lossen, terwijl de politie het hem lastig probeert te maken. De vraag is of het hem zal lukken, en wie toch de mysterieuze Smith is die bij zowel The Rabbi en The Boss opduikt...
Slevin
Dumbrowski
Yitzchok
Marty
The Contender
Erg verrassend. Wist van te voren niet helemaal wat ik er van moest verwachten, maar vond hem erg goed.
Goed verhaal, goede cast.
Vond de verhaal lijn tussen Lucy Liu en Josh Hartnett erg leuk. Ook leuke humor.
Bad Kitty
Vermakelijk deze film.
4 ****
Meestal verrassend, soms voorspelbaar. Gelikte Cast, goed verhaal!
Oja nog een pluspunt; Josh en z'n handdoekje

snootz
Ik vond hem echt goed, even opletten in het begin en opeens....alle stukjes komen weer bij elkaar
Turkeyloverz
Erg goede, sterke film. Op het begin lijkt alles standaard en simpel, maar daarna begint het erg goede deel. Geen enkel moment verveeld, ook spannend en vermakelijk.
Het eind is geniaal, moet ik toegeven. Op het eind zat ik verbazend en bewonderend: ''Oooooooow!'' te zeggen.
Josh Hartnett en Bruce Willis waren erg goed in hun rollen.
Lucky Number Slevin is eigenlijk een film die je 2 keer moet kijken vind ik, de 1e keer komt alles heel ingewikkeld, maar zeker geniaal op je af..
edouard
hele leuke en vermakelijke film. Vooral het einde is top!!!
p.s ber is nekkerman
notsub
Ik heb er 3 punten voor gegeven, omdat ik me wel vermaakt heb, maar het geheel toch teveel had van "waar heb ik dit eerder gezien?". Er wordt heerlijk "cool" geacteerd en het verhaal zit leuk in elkaar. Jammer is dat het ook nog sentimenteel wordt, waar ik bij dit soort films niet op zit te wachten. Er had meer in gezeten.
tomthumb
Mijn verwachtingen waren hoog, te hoog vrees ik. Te veel gegraai uit de cinematografische trukendoos. Laten we de kijker eens met een hoop vragen opzadelen die we dan middels pseudo-ingenieuze verhaallijntjes in de loop van de film zullen beantwoorden. Natuurlijk zijn de personages goed gebekt en mega-cool. Gooi er nog een romance in, wat excessief geweld, blits camerawerk wat nog door de montage-mallemolen gaat en je hebt weer een ultra-coole film waarin Bruce Willis natuurlijk niet mag ontbreken.
Waku
In het begin wist ik niet echt helemaal wat ik met deze
Lucky Number Slevin aanmoest.
Het lijkt allemaal chaotisch en warrig en er is even geen touw aan vast te knopen.
Maar houdt vol en de puzzelstukjes komen uiteindelijk gegarandeerd goed te leggen.
"Lucky Number Slevin" is een knappe misdaad/thriller
met een verrassend verloop.
Uitstekende cast.
Fraaie setting.
Jaren 70 look..
"Lucky Number Slevin" vreemd maar prima te versmaden
Trick
Film waar ik niet al teveel van verwachtte, maar die me echt heel erg meeviel....
Volgens mij de 1e keer dat ik Josh Hartnett echt kon waarderen in een rol, Bruce Willis was zoals altijd goed, al deed hij me in deze film wat denken aan zijn type in The Jackal....
Al met al vond ik het zeker wel een vermakelijke film.
Rianneke_Dan
Ik wist zoals vele niet wat ik kon verwachten bij deze film.
Maar ik vond hem erg goed, leuke humor, en goeie actie!
De cast vond ik geweldig, en Josh deed het helemaal goed naar mijn mening.
Kan bijna zeggen dat ik hem wel het beste in zijn rol vond, in deze film.
Verhaal was soms wel ingewikkeld maar aan het eind valt alles op zijn plaats.
4 sterren.
Berke
hele leuke en vermakelijke film. Vooral het einde is top!!!
p.s edouard is the fairy
Crazy~Dutchman
Erg vermakelijke film, waar een echte snatch smaak aan hangt.
Coole personages, goed te volgen verhaal, en een fijn plot.
Al met al een film die lekker wegkijkt en meerdere malen de boel ondersteboven gooit.
In mijn ogen een toppertje. 4 *
happy viewer
fantastisch film. Had het einde echt niet zien aankomen. Een 5. Leuke dialogen en personages en heel mooi gefilmd met die flashbacks.
hinie
Dus goed beschouwd was ik zo'n beetje de enige die het plot niet door had???
Heb dan wel een paar goede excuses:
het was op m'n eerste date met mijn vriendin, dus had mogenlijk niet altijd m'n hoofd er bij
nee dat kan ik mij voorstellen.....
en belangrijkste ik ben blond!
En dat uit de mond van een man..?
Rianneke_Dan
Ligt niet aan dat blond zijn hoor
Volgende keer zonder date de film gaan kijken dan
mrf69
Geweldige film, 4 sterren.. Een goed verhaallijn, in het begin een beetje verwarrend. Lucy Liu kan sinds ik haar in Ally McBeal zag niet meer stuk en ook hier heeft ze de beste vrouwelijke hoofdrol... o, er doet maar 1 vrouw mee hihhi. Goede nuttige (redelijk) harde actiescenes er tussendoor.
cnad
Ik vond de film wel goed
op het begin was die een beetje saai
maar zodra de puzzelstukjes op de plek vallen wordt die goed.
tevelenco
In het begin wist ik niet echt helemaal wat ik met deze
Lucky Number Slevin aanmoest.
"Lucky Number Slevin" is een knappe misdaad/thriller
met een verrassend verloop.
Uitstekende cast.
Fraaie setting.
Jaren 70 look..
"Lucky Number Slevin" vreemd maar prima te versmaden
Ik heb deze film net gezien en wist niet goed hoe ik hem moest omschrijven.
Maar dit bericht dekt de lading van de film voor mij volledig.
Had het zelf niet beter kunnen zeggen
The Jox
Goede film begin een beetje moeilijk te begrijpen maar uitendelijk word alles weer duidelijk!
Ik vind het een 4.0*
Emirdagli
fantastische film, goeie verhaallijn, wat verassend, vond hem erg vermakelijk een 5.
janhero
Het is even doorbijten in het begin .
Mijn vrouw haakte af
maar ik ben blij dat ik hem afgekeken heb Aparte film met een mooi einde.
The_Game
heb hen net bekenen vond het geen onaardige film
Hee man, goed geschreven ook.
Mooie film, vol goeie acteurs. Verhaal is ook erg goed bedacht en er zit een leuke ontknoping aan het eind.
SSeagal
Superfilm! Kan niet anders zeggen, deed me veel aan The Usual Suspects denken en daar mag deze film best naast staan, alles zit ijzersterk in elkaar en het einde heb ik totaal niet zien aankomen, mijn gokken over het plot zaten er wel dichtbij, dat wel! Prima vermaakt, vooral de ultradroge en zeer komische dialogen voegen zeker wat toe. ****
Grample
Superfilm inderdaad. Cast is super, verhaal is goed, muziek is goed, humor is goed en mooi gefilmt, wat wil jenog meer ?
Deed me ook een beetje denken aan The Usual Suspects, daar wordt ook alles aan het eind duidelijk maar deze was niet echt voorspelbaar (niet bij mij iig, had wel kleinbeetje vermoeden maar de film loopt zo dat je die vermoeden ook weggenomen wordt)
4.5
jimbo79
ontspannend leuk gangsterfilmpje met goed ineengestoken verhaal maar toch ook min punten:
de film zakt na een schitterend begin in elkaar voor een halfuur(die overbodige lovestory had echt niet gemoeten)
en hij is wel amusant maar ook niks vernieuwend en niet meer dan een ontspannende film dus snap niet goed dat sommige mensen dit één van de beste films van het jaar noemen maar kom toch aangenaam vertier
ERHA
Leuke film voor een avondje kijken... In het begin dacht ik... Wat moet ik hier nu weer mee, maar verder in de film en zeker op het einde dacht en denk ik... leuk!

Drie goede films met een hoofdrol voor de jarige Morgan Freeman (84)

Snatch
Misdaad / Komedie, 2000