• 9.373.656 stemmen

Il Buono, il Brutto, il Cattivo (1966)

Western | 161 minuten / 179 minuten (re-release)

Genre: Western

Speelduur: 161 minuten / 179 minuten (re-release)

Alternatieve titels: The Good, the Bad and the Ugly / De Goede, de Slechte en de Gemene / The Man with No Name 3: The Good, the Bad and the Ugly / The Good, the Ugly, the Bad / De Goede, de Slechte en de Lelijke

Oorsprong: Italië / Spanje / West-Duitsland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Sergio Leone

Met onder meer: Clint Eastwood, Lee Van Cleef en Eli Wallach

Gesproken taal: Italiaans

Releasedatum: 22 januari 2009

Plot Il Buono, il Brutto, il Cattivo

"For three men the Civil War wasn't hell. It was practice."

Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog hebben de gunfighter Blondie (‘The Good’) en de gezochte Mexicaanse outlaw Tuco (‘The Ugly’) een deal gesloten: Blondie levert Tuco aan een sheriff uit, strijkt de hoge beloning op, redt hem dan op het nippertje van de strop en slaan vervolgens op de vlucht. Dit plan is diverse keren succesvol. Dan vernemen beiden van de stervende officier Bill Carson informatie over een gestolen geldkist met 200.000 dollar aan gouden munten. Onderweg maken Blondie en Tuco kennis met de meedogenloze premiejager Angel Eyes (‘The Bad’), die ook op zoek is naar de geldkist.

Tuco Ramirez

Bill Carson / Jackson

avatar van judgepaddy

judgepaddy

planet_of_death schreef:

Waarom stemmen sommige mensen hier in godsnaam 0,5 sterren!? Sorry hoor, maar wat een vage mening heb je dan.

Vaak is (mentale) leeftijd aan stemgedrag te koppelen

hollywood king

AddictedToMovies schreef:

avatar van Axl_Rose

Axl_Rose

(je hoeft geen slimmerik te zijn)

De regie geen specialiteit ?????? Sergio Leone is één van de beste regisseurs aller tijden!

Het camerawerk is fantastisch. De muziek is fantastisch. En de 3 hoofdrolspelers zijn perfect gecast. Vooral het personage van Eli Wallach is gewoonweg werelds.

avatar van judgepaddy

judgepaddy

(je hoeft geen slimmerik te zijn)

Grappig hoor, word ook gezegd van bijvoorbeeld schilderijen van Picasso.

Is een kwestie van jouw culturele ontwikkeling denk ik.

Verder ga ik niet meer "happen" want het is ook eigenlijk het sop van de kool niet waard.

avatar van Bombong

Bombong

judgepaddy schreef:

Goede beslissing!

planet_of_death

Een erg slechte western met een belabberde regie. De drie hoofddrolspelers zijn ook niet te pruimen. Sergio Leone is zowieso de slechste regiseur ooit.

Maar even sirieus, dit is dus denken sommige mensen hier dus, Ik zou zeggen, zet die film nog een keer op en let eens op die legendarische scenes en kleine dingetjes.

avatar van Beatlejim

Beatlejim

The Good, the Bad and the Ugly, is een voorbeeld van een film die alles heeft, humor, drama, enz.

Hollywood king dus met andere woorden over een half jaar ben jij een hollywood ster, met je nieuwe film, want als iedreen zo'n film kan maken.. Hoezo jij niet he?

Denk eerst maar eens na voordat je iets zeg.

avatar van latif

latif

man man man, dit is gewoon een masterpiece, toch raar dat je de enige bent die 0.5 geeft niet , welke filme scoortbij u het hoogste als ik vragen mag?

Wat is er dan op de regie aan te merken? Of de hoofdrollen? Geef is een voorbeeld van wat er slecht was. [/quote]

en de regie. ik zie geen specialiteit, iedereen kan zo´n film maken

(je hoeft geen slimmerik te zijn) [/quote]

avatar van scorsese

zzzozzzo schreef:

Fox Home Entertainment DVD en Blu-ray Disc releases

Februari t/m april 2009

THE GOOD, THE BAD AND THE UGLY (Blu-ray Disc)

RETAIL: 29-04-2009

Kom maar op zou ik zeggen

Nu al te koop. Heb m net gehaald voor 15 euro!!!!

avatar van Walkure

Walkure

LOL

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

(je hoeft geen slimmerik te zijn)

Als jij zo'n film kan maken, dan schiet ik me zelf dood.

avatar van Nick Hardeman

Nick Hardeman

Clint Eastwood, ik vind alles wat de man maakt goed, zelfs als het niet goed is.

Dit is wel zijn beste duidelijk..

avatar van ®Tc

®Tc

Wat Hollywood King volgens mij bedoelt is dat er in deze film weinig tot geen visuele hoogstandjes inkomen. Enkel misschien nogal enorm zwart/wit uitgedrukt

avatar van Spetie

Beatlejim schreef:

Denk eerst maar eens na voordat je iets zeg.

Lekkere originele avatar heb je....

avatar van powerman

powerman

Geniale film die zeer goed in elkaar zit. Het verhaal is op het eerste zicht simpel, maar tegelijkertijd is het ook zeer veelzijdig en biedt het plaats voor veel spanning. Deze western verdient het status van klassieker door de prachtige regie van Leone, het ruige, maar goede, acteerspel van Eastwood, de meeslepende muziek, de mooie fotografie, de opgebouwde spanning en de actie. Een western die denk ik misschien nog net iets beter is dan "Once upon a time in the west". Niet iedereen houdt natuurlijk van westerns en voor diegene is deze film waarschijnlijk een zeer lange zit. Maar ik heb in ieder geval genoten van deze intense en krachtige film.

avatar van Beatlejim

Beatlejim

Spetie schreef:

Lekkere originele avatar heb je....

Ik wil er geen probleem van maken, zou ik hem maar meteen veranderen?

avatar van Spetie

Beatlejim schreef:

Ik wil er geen probleem van maken, zou ik hem maar meteen veranderen?

Nee hoor, als je hem mooi vind, moet je hem gewoon behouden. Ik zie wel meer dubbelen op de site. Het viel me vandaag opeens op, vandaar.

avatar van Walkure

Walkure

Dacht even voor een moment dat je jezelf aan het quoten was Spetie.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

®Tc schreef:

Blijft onzin.

planet_of_death

Haha die Hollywood King heeft wel humor zeg!

scorsese schreef:

Nu al te koop. Heb m net gehaald voor 15 euro!!!!

Waar heb je die Blu-Ray gehaald?? Kan niet wachten om deze film in HD te zien.

avatar van scorsese

dionj schreef:

Waar heb je die Blu-Ray gehaald?? Kan niet wachten om deze film in HD te zien.

Mediamarkt. 15 eurootjes maar.

planet_of_death

Spijtig dat Van Cleef niet meer leeft. Ik had hem graag in nieuwere films gezien. Hoe is hij eigelijk overleden?

avatar van Sjossa

Sjossa

planet_of_death schreef:

Hij is in 1989 overleden aan een hartaanval, op 64 jarige leeftijd.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Goede western maar soms net iets te traag om het tot een echte topper te maken.

Zeg er maar wel even bij dat ik de versie van 3 uur heb gezien. Het viel me op dat (vooral) het middenstuk te lang is en de plotontwikkelingen hier soms een beetje random aanvoelen. Het begin vond ik wel erg sterk - vooral de introductie van de personages- en ook het einde wist te overtuigen.

Vind hier vooral de sfeer erg sterk. De setting, decors, kleuren, close-ups en de erg goede score zorgen ervoor dat je makkelijk meegezogen wordt in de film. De personages waren best interessant, al vond ik the bad het coolst, jammer dat hij niet meer schermtijd kreeg.

Wordt toch maar eens tijd dat ik weer wat meer van Leone ga (her)zien. 4*

hollywood king schreef:

dus als het niet goed is vindt je het goed, okeeeeeeeeej

'het' hoeft niet persé op Eastwood te duiden maar kan ook op film, verhaal, soundtrack e.d. duiden. Echter geef ik je gelijk dat het nogal 'ongelukkig' geformuleerd is.

Zelf kan ik ook niet inzien dat je de film slecht vind. Ik denk dat iedereen wel kan zien dat de film minimaal wel enige kwaliteit heeft.

avatar van DeCol

DeCol

Walkure schreef:

Dacht even voor een moment dat je jezelf aan het quoten was Spetie.

Haha dat had ik dus ook

avatar van Baldur

Baldur

Gezien op het grote doek. Drie uur vind ik best een lange zit, maar daar heb ik met deze film geen problemen mee gehad; er valt genoeg te zien. In mijn ogen zet deze film de perfecte western sfeer neer: wat een fantastische sfeer is er hier gecreëerd, natuurlijk mede door de geniale soundtrack van Morricone en de melodieën die steeds blijven terugkomen. Het verhaal is tof en leuk bedacht, de karakters zijn geweldig evenals de dialogen. Daarnaast heb je dan nog de memorabele close-ups, de humor en de op momenten fantastische shots (de ronddraaiende camera, de paardenrit, de eindscène) wat deze film tot een waar meesterwerk maken. 5*

hollywood king schreef:

ik vind het ook niet slecht

Blijkbaar wel, want je geef een 0.5* lager kan niet: Dus vind je de hele film afschuwelijk slecht. Anders had je wel een iets hoger punt gegeven.

hollywood king

dionj schreef:

de muziek en de film zijn aparte deeltjes, een muziek kan echt geen film redden als ik hem zo slecht vind.