• 9.387.546 stemmen

Il Buono, il Brutto, il Cattivo (1966)

Western | 161 minuten / 179 minuten (re-release)

Genre: Western

Speelduur: 161 minuten / 179 minuten (re-release)

Alternatieve titels: The Good, the Bad and the Ugly / De Goede, de Slechte en de Gemene / The Man with No Name 3: The Good, the Bad and the Ugly / The Good, the Ugly, the Bad / De Goede, de Slechte en de Lelijke

Oorsprong: Italië / Spanje / West-Duitsland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Sergio Leone

Met onder meer: Clint Eastwood, Lee Van Cleef en Eli Wallach

Gesproken taal: Italiaans

Releasedatum: 22 januari 2009

Plot Il Buono, il Brutto, il Cattivo

"For three men the Civil War wasn't hell. It was practice."

Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog hebben de gunfighter Blondie (‘The Good’) en de gezochte Mexicaanse outlaw Tuco (‘The Ugly’) een deal gesloten: Blondie levert Tuco aan een sheriff uit, strijkt de hoge beloning op, redt hem dan op het nippertje van de strop en slaan vervolgens op de vlucht. Dit plan is diverse keren succesvol. Dan vernemen beiden van de stervende officier Bill Carson informatie over een gestolen geldkist met 200.000 dollar aan gouden munten. Onderweg maken Blondie en Tuco kennis met de meedogenloze premiejager Angel Eyes (‘The Bad’), die ook op zoek is naar de geldkist.

Tuco Ramirez

Sentenza / Angel Eyes

Alcoholic Union Captain

Father Pablo Ramirez

Storekeeper

Bill Carson / Jackson

avatar van MovieHolicC

MovieHolicC

Lemme guess,,weer zo'n saaie film die weer is hoog wordt beoordeelt (-_-)

MovieHolicC schreef:

Lemme guess,,weer zo'n saaie film die weer is hoog wordt beoordeelt (-_-)

verkeerd gegokt en nee hij lijkt niet op acalypto van mel gibson..

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Ik verzeker je dat hij het niveau van Legally Blonde overstijgt. Of het saai is moet je zelf maar ontdekken..

avatar van Drikturpin

Drikturpin

De beste western die ooit gemaakt is.

Als je niet van westers hou moet je geen stem geven.

Ze verhaal gaat natuurlijk niet zo snel als tegenwoordig,maar zo goed.

Ga dr maar even voor zitten.

avatar van Horrordude

Horrordude

Ik ben er voor gaan zitten... én maar wachten tot dat er iets gebeurde... en ik had het hart niet om hem af te zetten, aangezien iedereen de film hier behandeld alsof hij door god zelf gemaakt is.

Maar nee... Totaal geen spanning, en dat 160 minuten lang.

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

kijk hem over een paar jaar nog maar eens, dan zul je de film wel beter vinden.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

deze hoort boven once upon a time in the west te staan vind ik

avatar van Demoniac

Demoniac

Vanavond nog weer een beetje gevolgd, maar het is en blijft een geweldige film. Prachtige opbouw van het simpele verhaal naar een geweldige climax. Zelden zo'n mooi slot van een film gezien. De muziek is subliem en voegt werkelijk iets toe aan de beleving. Blijft stevig op 1 staan in mijn top 10 tot nu toe.

avatar van hertogje

hertogje

Na altijd alleen maar stukjes te hebben gezien, nu dan toch echt alles gezien. Kortgezegd; erg goede film. 'The Good' is top, 'The Bad' is top, 'the Ugly' is soms top. Ik vind de film soms wel wat langdradig, maar het was net vol te houden. En net na een wat langdradig stuk werd ik wel weer wakkergeschud door de sublieme muziek en mooie actie. Echt een toppertje.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

starbright boy schreef:

Er zit nogal een verschil tussen de 2-disc en de 1-disc van deze film. De 2-disc is aanzienlijk beter dan de oudere (maar nog steeds verkrijgbare) 1-disc. Dat geldt trouwens voor alle MGM-uitgaves van Leone-films. De 2-disc kan zich makkelijk meten met C'era Una Volta (waar de kwaliteit van de 1-disc en 2-disc wel gelijk zijn).

Aah, dat verklaart het. Ik heb die "Leone Film Collection". Toch maar eens op zoek gaan naar de S.E.'s. Bedankt!

avatar van sportfan27

sportfan27

Gisteren af en toe een stukje van mee gepakt en tot mijn verbazing zat ik naar stukjes te kijken die ik helemaal niet op mijn dvd heb staan.

The Ugly die met die kip in de grot zit met zijn 3 broers, het stuk met de The Bad bij die gewonde soldaten en die grote mais-soepketel.

nooit geweten dat er een andere versie was .

avatar van Statiegeld

Statiegeld

sportfan27 schreef:

nooit geweten dat er een andere versie was .

Ik heb ook de extended versie op DVD, waarschijnlijk werd die ook uitgezonden gisteren.

• 20609 berichten

Zijn wel stukjes waarvan ik vind dat ze de film naar beneden mee halen! Helemaal dat stukje in de grot,(waren geen broers) dat was gewoon echt slecht.

avatar van Wezze

Wezze

Wat betreft dit genre vond ik 'Unforgiven' vermakelijker, zat ook wat meer tempo in.. Grote pluspunt van deze film is wel de soundtrack.. Ik weet dat dit een hele oude film is, maar vond het allemaal wat té traag gaan..

avatar van Pacino88

Pacino88

Zeker, mijn favoriete film allertijden, maar jammer van die extra scenes. Zeer slecht ingesproken ook. Vooral de stem van Eastwood op een moment: Then what?!

avatar van Toby N. Tucker

Toby N. Tucker

Pacino88 schreef:

Het oorspronkelijke geluid van die extra scenes schijnt verloren te zijn gegaan. Vandaar dat Tuco bijv. klinkt als een schorre oude man (op late leeftijd heeft Wallach zijn tekst opnieuw ingesproken, van Eastwood weet ik het niet ). Ik ben het er trouwens mee eens dat de extra scenes van the Good, the Bad and the Ugly, in tegenstelling tot bijv. Apocalypse Now Redux , het niveau van de film omlaag halen.

avatar van wfiret

wfiret

Sterke film! Misschien voor sommige mensen te traag, maar dat heeft juist zijn charme. Misschien is het meer een film voor de getrainde filmkijker. De soundtrack (van Ennio Morricone) is natuurlijk geweldig en legendarisch.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Mooie film, goed geacteerd, sterk verhaal. De soundtrack van Morricone is natuurlijk erg mooi.

Helaas lopen de teksten niet synchroon met wat ze werkelijk zeggen, of ben ik gek geworden en loopt 't wel synchroon?

En als ik niet gek ben geworden: hoe komt dat eigenlijk? Uit de eerdere posts kan ik alleen opmaken dat sommige delen zijn ingesproken, maar het lijkt erop dat bij sommige acteurs alles is ingesproken...

Het was echter niet zo ergerlijk dat het mijn beoordeling beïnvloedt.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Sommige acteurs zijn Italiaans, sommigen zijn Amerikaans. In de 'Amerikaanse versie', die gisteravond op tv was, moeten alle teksten van Italiaanse acteurs nagesynchroniseerd worden. Kies je op de dvd als voertaal Italiaans dan hoor je alle originele stemmen, maar wordt o.a. Clint Eastwood nagesynchroniseerd.

avatar van horrorjp

horrorjp

Laatst een stuk op tv gezien. En had de rest opgenomen. Ik vond het een zeer leuke film en kijk haast nooit een western. Toen ik net wou kijken had ik de verkeerde zender opgenomen erg balen!Ik hoop hem snel weer te zien. Ik zal nu ook niet gaan stemmen voor het 1e uurtje dat ik gezien hebt wat veel mensen wel doen

als ik de dvd in de winkel zie welke versie is dan het best??

directors cut (161 min.)

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Drikturpin schreef:

Als je niet van westers hou moet je geen stem geven.

Onzin!

Ik hield nooit van westerns (tenminste, dat dacht ik altijd) totdat ik deze zag.

avatar van Poppe

Poppe

De moeder d'r westerns ! 5 !

avatar van TonyMontana

TonyMontana

horrorjp schreef:

als ik de dvd in de winkel zie welke versie is dan het best??

De 2-Disc Special Edition.

avatar van Jisraw

Jisraw

Lekker avontuurtje toch ?, verder hele knappe acteerprestaties en het tempo van de film was bevredigend .

avatar van wibro

wibro

De beste film uit het genre spaghetti-western. Film maakte deel uit van de "Dollar" trilogie, maar stak ver boven de andere twee uit. De drie karakters van de drie hoofdrolspelers worden in deze film schitterend neergezet.

Na meerdere keren te hebben bekeken vond ik deze film duidelijk beter dan "Once upon a time in the west".

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

En dat is ie dan ook

avatar van finalman

finalman

hé, nieuwe poster op deze site? Is veel mooier dan de vorige

avatar van Sofyan

Sofyan

legendarische clint eastwood! ik heb in de afgelopen maanden veel eastwood's westerns gezien, maar deze blijft denk ik voor nog vele jaren op nr 1 staan. en ik kan het haast niet geloven of ik ooit nog een film ga zien die beter is dan deze

avatar van Mr.F-sensitive

Mr.F-sensitive

Geweldig, Klasse, ...verder geen woorden voor:)