• 9.480.876 stemmen

Il Buono, il Brutto, il Cattivo (1966)

Western | 161 minuten / 179 minuten (re-release)

Genre: Western

Speelduur: 161 minuten / 179 minuten (re-release)

Alternatieve titels: The Good, the Bad and the Ugly / De Goede, de Slechte en de Gemene / The Man with No Name 3: The Good, the Bad and the Ugly / The Good, the Ugly, the Bad / De Goede, de Slechte en de Lelijke

Oorsprong: Italië / Spanje / West-Duitsland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Sergio Leone

Met onder meer: Clint Eastwood, Lee Van Cleef en Eli Wallach

Gesproken taal: Italiaans

Releasedatum: 22 januari 2009

Plot Il Buono, il Brutto, il Cattivo

"For three men the Civil War wasn't hell. It was practice."

Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog hebben de gunfighter Blondie (‘The Good’) en de gezochte Mexicaanse outlaw Tuco (‘The Ugly’) een deal gesloten: Blondie levert Tuco aan een sheriff uit, strijkt de hoge beloning op, redt hem dan op het nippertje van de strop en slaan vervolgens op de vlucht. Dit plan is diverse keren succesvol. Dan vernemen beiden van de stervende officier Bill Carson informatie over een gestolen geldkist met 200.000 dollar aan gouden munten. Onderweg maken Blondie en Tuco kennis met de meedogenloze premiejager Angel Eyes (‘The Bad’), die ook op zoek is naar de geldkist.

Tuco Ramirez

Sentenza / Angel Eyes

Alcoholic Union Captain

Father Pablo Ramirez

Storekeeper

Bill Carson / Jackson

avatar van basketballerke

basketballerke

En de uitzending heeft het gemiddelde ook niet al te goed gedaan. Maar inderdaad, dit is zeker niet een film om te kijken in 4:3 en met alle reclame tussendoor.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Zag de finale nog. Slechte beeldkwaliteit.

Thomas83 schreef:

De gevechten tussen Noord en Zuid zijn ook leuk in beeld gebracht, de effecten zijn voor die tijd zeker niet slecht.

Heb je het toevallig ook over het opblazen van die brug? Dat was echt.

avatar van veron35

veron35

basketballerke schreef:

Ik ben blij dat ik hem op dvd heb .

avatar van Toby N. Tucker

Toby N. Tucker

Slechte zaak dat deze film op de tv is geweest, ( met al die ellendige commercials tussendoor..) zappers komen toevallig een half uurtje in deze film terecht, schakelen daarna gapend door naar SBS of iets dergelijks en geven dan 1 of 2 sterren. bah !

avatar van The One Ring

The One Ring

Toby N. Tucker schreef:

Als ik een korte blik werp op de recente stemmen valt dat wel mee

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Een Western met (lange) reklameblokken is niet om aan te zien (hoe hebben ze Into the West daarmee niet verklooid); ...gewoon op DVD kopen. Tegenwoordig rond de 6 Euro en geen ergernissen (en mooier beeld).

avatar van Casper K

Casper K

Samen met mijn vader die helemaal weg is van deze film heb ik hem gisteren gezien. Het begin is al fantastisch, na een flink aantal minuten worden de eerste woorden pas gesproken.. Scenes met fantastische quotes en droge opmerkingen worden afgewisseld met eindeloze stiltes. Ik keek m'n ogen uit. Geweldige personages, alledrie ook geweldig geacteerd. Maar de ontknoping vind ik nog het meesterlijkst: Heerlijk

avatar van film_kaza

film_kaza

Dit was de beste Western die ik ooit zag, maar ongetwijveld 4 sterren daar twijvel ik over.

Ik vond het erg jammer dat de samenvatting hierboven pas na anderhalf uur verder gaat dan waar je het al kent. Dus de eerste anderhalf uur zat ik me maar een beetje te vervelen met "Waar gaat die over? Ik dacht dat ze naar die fortuin gingen zoeken." Maar je leerde wel even kennen wie wat is en hoe ze leven. Dan uiteindelijk hoe ze het van dat geld te weten komen. Vanaf daar vond ik de film al een stuk vooruitgaan.

Maar ik genoot meer van dat lekkere ijsje tijdens de pauze. Erg goeie film was het niet.

Maar ik vond wel dat met het einde en de muziek alles erg goed doordacht was. Dat was knap gedaan maar meer dan de helft van de film zat ik op 2 sterren vanwege die eerste anderhalf uur.

Dus toch 3,5 sterren.

avatar van DeCol

DeCol

Ik weet niet goed wat ik voor deze film moet geven. Want het is natuurlijk wel een sterke film, maar het is niet echt mijn film. Ik ben niet zo voor zulke films. Langzaam, stiltes enzo. Ik ben dan toch voor meer actie en spanning. Toch 3.5*

avatar van Roowland

Roowland

DeCol schreef:

Ik ben dan toch voor meer actie en spanning. Toch 3.5*

Meer spanning??

Dit is ondermeer een klassieker omdat de spanning zo goed word weergegeven, door lange shots van stilte, handen die dicht bij een revolver zitten en bezweette gezichten.

Dus ik denk dat je niet zo goed hebt opgelet..

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Waarschijnlijk spanning als in 3500 edits in één shot ofzo..

avatar van 606

ik heb hier gewoon geen woorden voor zo goed.

mooie muziek prachtig acteerwerk en een super verhaal.

en oh ja begin en einde zijn geniaal

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

en oh ja begin en einde zijn geniaal

Maar daar tussen in ook!

Dogie_Hogan schreef:

Maar daar tussen in ook!

dat had ik daaronder al gezet

avatar van JagieXK

JagieXK

een van mn favoriete films, fantastische muziek ertussen...kortom Western daar hou en blijf ik van houden en deze is toch de heerschende western allertijden!!!

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Goede muziek, uitstekende acteerpestaties maar helaas is het verhaal veel te oninteressant om zo lang te boeien. En die close-ups van die vuile gezichten word je op een gegeven moment ook wel zat.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

tukkerstein schreef:

Blah, vieze gezichten...........

Dan moet 't stukje dat Tuco in bad zit je toch aanspreken? Mooie scène is dat.

tukkerstein schreef:

meen je toch niet serieus

alleen vanwege verhaal en vieze gezichten

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

meen je toch niet serieus

alleen vanwege verhaal en vieze gezichten

Waar slaat zo `n reactie nou weer op?

Hij geeft toch duidelijk aan wat hij niet goed vind aan de films. Ik kan mij er wel wat bij voorstellen. Laatst weer een klein stukje van gezien op tv en het viel mij ook op.

Dit soort berichten zijn zo onnuttig, ga dan met hem in discussie hierover i.p.v. domweg te oordelen over zijn beoordelingscriteria.

maxcomthrilla schreef:

Waar slaat zo `n reactie nou weer op?

dat kan zijn maar hallo western, vieze gezichten HET HOORT erbij.

schone gezichten in een western film kan niet zo goed.

en daarom vind ik het gewoon laag.

en ja verhaal je moet er van houden

avatar van Wouter

606 schreef:

schone gezichten in een western film kan niet zo goed.

Tot die Italianen zich ermee gingen bemoeien was dat toch echt de norm.

Wouter schreef:

Tot die Italianen zich ermee gingen bemoeien was dat toch echt de norm.

bij into the west hadden ze witten tanden dat viel op was niet realistisch toch.

nu was het in deze film gewoon echt realistisch het hoort er gewoon bij en past perfect.

avatar van Wouter

Allemaal leuk en aardig, maar wie realisme wil, moet sowieso ergens anders naar kijken.

Wouter schreef:

Allemal leuk en aardig, maar wie realisme wil, moet sowieso ergens anders naar kijken.

nou nee hoor ik niet het was allemaal echt perfect in deze film

en die argumenten van vieze gezichten en verhaal en dan een 2

nee kom dan met harde argumenten.

arkadi

Als het perfect is is het meestal niet realistisch.

arkadi schreef:

Als het perfect is is het meestal niet realistisch.

en waarom dan niet ???

arkadi

In perfectie wordt meestal de realiteit uit het oog verloren.

De realiteit is niet perfect en zal het nooit zijn. In film kun je dit prachtig omzeilen. In elke andere kunstvorm ook. Dat is het mooie ervan.

arkadi schreef:

In perfectie wordt meestal de realiteit uit het oog verloren.

ok mooi uitleg maar, wat vind jij van het feit dat iemand een 2 geeft vanwege de vieze gezichten en het verhaal.

arkadi

Volgens mij is het niet letterlijk de vieze gezichten. Dat is ok, maar meer dat je dat regelmatig in close up ziet. Maar ja dat is de stijl van Leone en het verhaal kan iemand aanspreken of niet.

Mij wel!! close ups ook!

Film was niet aan hem besteedt ws. jammer.