Genre: Avontuur / Fantasy
Met onder meer: Johnny Flynn, Stephanie Leonidas en Emily Watson
Gesproken taal: Nederlands, Duits en Engels
Releasedatum: 16 november 2006
Plot Kruistocht in Spijkerbroek
De vijftienjarige Dolf gebruikt een prototype van een tijdmachine en belandt tegen zijn wil in de Middeleeuwen. Hij wordt neergeslagen door overvallers, maar wordt gered door de mooie en stoere Jenne. Zij maakt deel uit van een kinderkruistocht, achtduizend kinderen die op weg zijn naar Jeruzalem om de stad te bevrijden van de Arabieren.
Dolf Vega
Dr. Lawerence
Isabella
Gilles
kanjertje
Had het boek gelezen en dan valt film wel beetje in't water.
Acteerprestaties niet steeds geloofwaardig
2,5
Jukai
Mooi verhaal, lijkt ook best veel op het boek.
Sowieso viel het boek bij mij erg in de smaak, dus de film automatisch ook! Aspecten van die tijd ook mooi terug te zien in de film!
een van de weinge minpuntjes... waarom een NEDERLANDS boek, dat zich in NEDERLAND afspeelt, maar in het ENGELS is opgenomen???
Voor mij een dikke 4,5 waard.
Flipman
Wow! Wat een prachtige film! Ik ben nu zeer benieuwd naar het boek; mijn moeder wilde graag deze film zien, ik was daar voor noch tegen. Had goeie nog slechte verwachtingen van de film. Maar uiteindelijk hebben we 'm gehuurd (m'n broer had het grootste deel al gezien en vond dat erg mooi) en het steeg dus zeer gemakkelijk boven elke verwachting uit. Wel jammer dat de theorie van tijdreizen zoals in wel meer films (die ik gezien heb, tenminste) grotendeels achterwege wordt gelaten. We krijgen een paar stukjes waaruit we zelf dingen moeten concluderen. Maar eigenlijk is dat niet zo erg, want anders werd het verhaal te technisch en verloor het zijn focus.
En dan het einde... ik weet niet waar het boek eindigt, maar dat de film hier eindigt is ronduit geniáál!
Mooi verhaal, lijkt ook best veel op het boek.
Voor mij een dikke 4,5 waard.
!
Eliminator
Als je je aanmeldt voor de Dagknaller nieuwsbrief van Speurders, dan kun je deze DVD gratis afhalen bij V&D. Kijk... dat zijn de betere aanbiedingen.
maurice74
Heb 'm ook gratis afgehaald, nota bene de special edition met pc-game. Ben benieuwd.
neo
Ben er zeer ontevreden mee. Had op zijn minst een 4 disc versie willen krijgen.
deTuinman
zeer saaie film, geen inleving in de characters mogelijk en de amateuristische dialogen en scenes spatten er van af
ik heb hem ook gratis gehaald, puur om er wat anders voor te ruilen, dus als er een belangstellende is? pm me
wo2-Freak
Zo'n goede film vond ik hem destijds niet toen ik hem in de bioscoop gezien had. Wel leuk en grappig verhaal, maar het gaat een beetje tever. Een beetje te veel fantasie.
Fantasie is goed, maar niet zo veel!
Net geen voldoende, 2.5*
IcU
Vermakelijke film die naar mijn mening iets te lang duurde. Het verhaal vont ik iets wat te oppervlakkig. Ik heb me zeker vermaakt.
nina1
Hallo,
ik heb een boekbespreking moeten doen,en koos daarom Kruistocht in spijkerbroek .
Ik heb het meerdere keren gelezen,het is een geweldig en leuk boek .
En ook de film heb ik gezien,ook meerdere keren en het was een geweldige film .
Het boek Kruistocht in spijkerbroek,en de film Kruistocht in spijkerbroek vond ik heel mooi,leuk en ook nog spannend .
hellblazer93
Ik had ook de 3-disk editie van Speurders.nl. De film vond ik tegenvallen eerlijk gezegd. Een leuk verhaal en de film verveelt niet. En idd: Waarom is de film in het engels opgenomen? Ik stoorde me echt aan maar toch wel een beetje raar. De film is niet een topper in mijn ogen, maar toch zeker wel vermakelijk.
Van mij 3 *
maurice74
Het is een jeugdfilm maar ik denk dat de doelgroep weinig interesse heeft in de gezemer over geloof, volwassen ook niet. Ondanks sterk begin en goeie special effect kon de film mij totaal niet boeien.
Ehm... 353.859 bezoekers in de bioscoop.
Het boek is een van de grootste Nederlandse jeugdboek-klassiekers, zo niet de grootste.
Quido
Ehm... 353.859 bezoekers in de bioscoop.
nina1
wat ik zo geweldig vond aan het boek is dat je je het zelf kon inbeelden en ook dat er veel leesplezier aan was, en daarom is Thea Beckman ook mijn lievelings schrijfster .
En de film vond ik geweldig omdat er veel verschillende gevoelens in voorkwamen .
En ik vond het boek en de film zo goed omdat ze vooral heel erg spannend was en het zo echt leek .
Gerritj
Film zal toch wel bedoeld zijn voor jeudige kijkers?
Voor mij een topper in slecht acteren en zeer slecht geregisseerde taferelen.
1.5.
...!!john!!...
Ik heb deze film gekeken tijdens de nederlands lessen voor een filmverslag.
Wat ik er van verwacht had kwam er als bedrog uit,omdat ik dacht dat het om een echte kruistocht ging.Het is jammer dat veel dingen in de film ongeloofwaardig overkomen.
2.0
Boenga
Best okee, maar ook niet meer dan dat.
Ik kan me voorstellen dat er beperkingen zijn wanneer het budget niet even groot als voor pakweg de vierde Indiana Jones. maar een beetje meer respect voor het boek was niet slecht geweest.
Vooral begin en einde zijn beneden niveau...
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Het was wel een aardige film, maar zoals Boenga al zegt, ook niet meer dan dat. Prima tussendoor filmpje, maar ik zou hem niet willen hebben.
3 sterren.
Kooshiba
Of je werkt bij V&D en je kan 'm sowieso meenemen
ronengel
Toch wel een erg leuke film dit. Belangrijk in dit soort films is dat het hele tijdreisgebeuren op een geloofwaardige manier in beeld wordt gebracht (hoe ongeloofwaardig tijdreizen ook mag zijn). En dat lijkt mij wel aardig gelukt. Helemaal voor een -en nu ga ik vloeken- Nederlandse productie. Toch blijf ik heel de film het gevoel hebben dat er meer uit het verhaal gehaald had kunnen worden. Want wat een prachtig, prikkelend verhaal is het toch...
FransBosch
Inderdaad! Het onderwerp tijdreizen is zo interessant (hoe ook fictief en ongeloofwaardig het onderwerp mag zijn). Het zag er in de film in ieder geval er wel geloofwaardig uit. Ook heb ik alle films (delen) van Back To The Future en The Time Machine gezien. Dat waren super geniale verhalen, maar de teletijdmachine van Kruistocht in Spijkerbroek spreekt mij nog het meeste aan, omdat er met computers en moderne techniek wordt gewerkt. Dit komt misschien omdat ik de opleiding ICT-beheer doe, en daardoor er extra aandacht voor heb. Ook vond ik Herbert Knaup en Udo Klier fantastische acteurs voor een goede bijrol! Wat ik overigens niet snap is dat Dr. Lawrence (Udo Klier) beweert dat het zijn 'toestel' is waarmee Dolf tijdreist. Het was toch de uitvinding van Dr. Vega???
Verder vond ik het jammer dat het gesprek op die rots tussen Dolf en Thaddeus af werd gekapt. Het was nou net zo interesant aan het worden, toen Dolf moest gaan vertellen dat hij uit de toekomst kwam... jammer had het graag gezien hoe Dolf dat ging uitleggen.
Verder vond ik de kruistocht zelf ook heel interessant en een mooi verhaal. Het is (zoals Flipman al vertelde) goed dat ze het onderwerp van de kruistocht als 'hoofddoel' blijven houden. Want daar is de film immers ook voor gemaakt.
Ik ben eigenlijk wel stiekem benieuwd naar het vervolg op Kruistocht in Spijkerbroek. Ik zie graag wat geschiedenis over Rome in de film. Ook zie ik graag hoe het Jenne bevalt in Rotterdam in deze tijd. Zij zou naar mijn idee helemaal zich als 'Catweazle' gedragen. Want Catweazle kwam door een toverspreuk 900 jaar verder in de tijd, en nou mocht hij wel een dwaze tovenaar zijn, toch zal Jenne zich dan niet heel anders gedragen in onze tijd.
En ik zou graag in het vervolg meer zien over het thema 'tijdreizen'. Maar goed, dat is mijn persoonlijke voorkeur.
In ieder geval wond ik deze film helemaal top! 5 sterren!
Ook ik heb het boek gelezen, en dat was ook heel mooi. Toch vond ik de film ook weer heel mooi. Het was niet een precieze verfilming van het boek, maar dat zou naar mijn idee ook niet leuk zijn. En dat is overigens ook wel te verwachten dat het niet hetzelfde kan zijn. Ik vind dat persoonlijk (met alle respect) heel raar dat mensen teleurgesteld zijn dat het niet hetzelfde is als in het boek. Dat kan je van te voren al wel verwachten, dus moet je daarop niet zijn ingesteld.
En nog even mijn complimenten aan Joe Flynn, Emily Watson en Ryan Winsley! Zij speelden reuze goed hun rol!
orbit
- 12092 berichten
Boek is beter, maar zeker geen slechte verfilming.. af en toe wat low-budget en slordig afgeraffelt..
Nee. Snap nog steeds niet wat je ermee bedoelt. En het is ook onwaar trouwens....

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'