Genre: Drama / Romantiek
Geregisseerd door: Tom Tykwer
Met onder meer: Franka Potente, Benno Fürmann en Joachim Król
Gesproken taal: Duits
Plot Der Krieger und die Kaiserin
"Somewhere Out There You Can Find Love"
De labiele verpleegster Sissi maakt deel uit van het verpleegteam van een kleine psychiatrische instelling. Door een wel zeer ongelukkig toeval ontmoet ze de vluchtende Bodo die haar leven redt. Na een periode van revalidatie is de wereld van Sissi veranderd. Ze gelooft dat Bodo verantwoordelijk is voor die verandering en besluit hem op te zoeken.
Simone 'Sissi' Schmidt
Otto
Sigrun
petey
- 1901 berichten
Ik vond dit een goede film, maar wel heel anders dan zijn vorige films.
FisherKing
Schitterende Film! ben 4.5 begonnen maar zal de film morgen nog eens bekijken.
Wat een acteurs-prestaties, Regie en Muziek.(Portishead-achtig). "When Harry met Sally" maar dan op Europese wijze (en met minder humor)
Gaat dat zien !!
Indrukwekkend, aangrijpend, intens en beeldschoon.
Film die je midden in het hart raakt. Heel knap geregisseerd, schitterende beelden, mooie camerastandpunten en last but not least: Franka Potente!
De stijl deed me af en toe denken aan die van regisseur Julio Medem.
De muziek is inderdaad ook heel mooi.
Ik kan bijna niet wachten tot Heaven uitkomt.
Voor de liefhebbers van goed Europees drama.
P.S. De film is in Nederland uitgekomen onder de titel the Princess and the Warrior. Jammer maar waar.
narva77 (crew films)
Dat is toch gewoon de internationale titel, ook in de VS?
Van mij mogen ze die titel in Amerika en de rest van de wereld gebruiken. Maar niet hier svp. Gelukkig is dit een uitzondering. Lola Rennt, Das Boot, Bin ich Schon, Die Blechtrommel...
narva77 (crew films)
Festen, Fucking Amal, La Vita E Bella...
Wat heeft deze film trouwens een hoog cijfer zeg; Kappeuter, vond je deze net zo goed als bv. 'You can count on me'?
Zou deze al te koop zijn eigenlijk?
Ik geef de film dezelfde beoordeling, maar ik zou de films niet met elkaar willen vergelijken.
Trouwens wel geinig dat 'die Kaiserin' (Franka Potente) in de film Sissi heet...
Ik weet niet hoe ze er bij komen, maar bij imdb staat:
'If you like this title, we also recommend...
Wild at Heart (1990)'
Ja dat bedoel ik inderdaad. Ik weet niet eens uit m'n hoofd hoe die andere hoofdrolspeler heet. Is niet belangrijk
Knipoog naar Cuckoo's Nest? Omdat het ook in een inrichting speelt, of specifiek enkele scenes?
FisherKing
Ik denk omdat ie in een inrichting speelt. Het vastbinden van de patient die Sissi ( Franka ) sloeg !
narva77 (crew films)
Damn ik word nu toch echt benieuwd, jammer dat de Bruna zo traag is. Ik wil hem zien
narva77 (crew films)
Hele mooie film! Mooie muziek, goed camerawerk, mooie beelden van Wuppertal met de bekende magneettrein. Ook ik moest idd regelmatig denken aan andere zogenaamde 'inrichtingen-films' als 'One Flew Over the Cuckuu's Nest' en 'Girl, Interrupted'.
Ook veel deja-vu-gevallen mbt 'Lola Rennt'; een van die mannen van die ambulance die Sissi naar het ziekenhuis brengen leek erg veel op die man in Lola Rennt die die vent aan het reanimeren is als Lola de ambulance instapt...
En zo moest ik nog vaker denken aan Lola Rennt.
Een shot, aan het begin van de film bleef me vooral bij; als Bodo over de reling hangt op de brug over de autobahn, zie je hem eerst ondersteboven hangen, en daarna gaat de camera helemaal draaien; schitterend!
Enfin, mooie film, dus 4,5 sterren!
Yak
Ben ik de enige die vindt dat Tykwer naarmate de film vordert teveel hooi op zijn vork neemt? De dood van Sissi's moeder, de zelfmoordpoging van Otto (erg nare scène trouwens), de sprong van het dak, het werd me allemaal een beetje teveel. En het einde vond ik echt een tenenkrommer. (Overigens toch nog 4* voor al het moois wat in de film verborgen zit).
narva77 (crew films)
Het einde ging mijns inziens wel een beetje rigoreus. Ik zei vrijdag tegen Kappeuter dat ik de film in etappe's ging kijken, en toen ik zaterdag het laatste stuk ging kijken, was ie afgelopen voordat ik er erg in had...
Die zelfmoordpoging van Otto vond ik niet de meest nare scene uit de film; ik vond de scene onder de vrachtwagen, waarin Bodo een ingreep maakt in de keel van Sissi en daarna het rietje erin stopt veel erger!
Ik zie de film als een hedendaags sprookje. Het einde van de film vind ik daarom ook passend. Beter zo'n einde, dan eentje a la Cast Away, die heel weinig toevoegt.
Yak
Ik heb absoluut geen bezwaar tegen een happy end, zeker niet bij deze film. Maar een 'huisje aan zee'-einde had me bespaard mogen blijven, daar heb ik er al zo veel van gezien.
narva77 (crew films)
Misschien is het ook wel zo dat degenen die een hoog cijfer gaven voor Lola Rennt deze film ook een hoog cijfer geven. Jij (Yak) gaf Lola Rennt ook 'slechts' een 3,5.
En de muziek dan Yak, en de dromerige sfeer en de mooie beelden van de stad?
Yak
Heeft niets met elkaar te maken, ik beoordeel de films puur afzonderlijk. Maar die 3,5 voor Lola Rennt verbaast me eigenlijk ook wel een beetje, dat mag best wat hoger.
Inderdaad, dat vond ik allemaal schitterend. Vandaar ook dat er meer een situatie is ontstaan van puntenaftrek door wat scènes die ik het niveau naar beneden vond halen, en blijven er uiteindelijk toch nog vier konijnen over.
FisherKing
die eindscene aan zee was niet het sterkst; maar ik snap Tom Tykwer wel: want vandaaruit begon het sprookje dus wilde hij daar weer terugkeren; Derhalve 4.5
Inderdaad die operatie onder de vrachtwagen vond ik de gruwelijkste scene; en die klap die Franka krijgt van die lunatic
narva77 (crew films)
Die klap die Sissi krijgt; ja daar kan ik ook nooit tegen. In 'Leaving las Vegas' wordt Shue op een gegeven moment ook hard aangepakt (om het zachtjes uit te drukken), en in 'Fast Food, Fast Women' krijgt Levine/Thompson ook een knal van een voorbijganger. Dat kan ik dus echt niet hebben
Dat die broer van Bodo trouwens dezelfde acteur is (Joachim Krol) als de zwerver uit Lola Rennt zeg, zou je niet zeggen
Die Tasche!
FisherKing
Ja, Narva, inderdaad bijna onherkenbaar, maar mooi. Tom Tykwer moet net zoals de Coen Brothers lekker in zijn thuis blijven filmen zodat deze mooie details ook in zijn volgende ( Duitse) film mogen zitten.
FisherKing
Waar blijven overigens de overige MM-fanaten met het bekijken van dit meesterwerk.
Ramon K
Ik heb de film vandaag gezien en ik vind 'm goed, maar 't is zeker geen meesterwerk; daar is de film te onevenwichtig voor.
De acteerprestaties zijn top, het camerawerk is goed en soms zelf verschrikkelijk origineel. Ook het thema van de film spreekt me erg aan, alleen wordt het niet goed uitgewerkt. Er zaten te veel subplots in de film en die leidden mij teveel af van het hoofdthema. Ook zaten er een paar onlogische elementen in het verhaal en waren enkele scene's te geforceerd en te gekunsteld. Ik vond de eindscene in de auto gruwelijk slecht; de symboliek werd er in die scene te hard ingestompt en dat had tot gevolg dat die scene elke emotionele lading miste. Dit alles en de aanwezigheid van enkele scene's die de vaart uit het verhaal halen brengt mijn oordeel naar 3,5 sterren. Zeker goed, maar niet meesterlijk!
Yak
Roerend mee eens; hoewel ik filmisch gezien de subplots wel (bovengemiddeld) mooi vond, vertraagden ze deze film. Vooral het feit dat een aantal van deze uitgeworpen lijntjes niet bevredigend werden uitgewerkt, stoorde me enigszins.
Yak
Ay, ay, ay lacen.. geen tijd meer voor gehad. Maar films winnen bij mij vaak gigantisch aan waarde bij de tweede keer kijken, en dat had ik Der Krieger und die Kaiserin ook wel gegund.

Misdaadserie 'Memory of a Killer' wordt massaal gezocht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Travis Scott duikt op in 'The Odyssey' van Christopher Nolan: 'Waarom?'