Genre: Drama / Romantiek
Geregisseerd door: Tom Tykwer
Met onder meer: Franka Potente, Benno Fürmann en Joachim Król
Gesproken taal: Duits
Plot Der Krieger und die Kaiserin
"Somewhere Out There You Can Find Love"
De labiele verpleegster Sissi maakt deel uit van het verpleegteam van een kleine psychiatrische instelling. Door een wel zeer ongelukkig toeval ontmoet ze de vluchtende Bodo die haar leven redt. Na een periode van revalidatie is de wereld van Sissi veranderd. Ze gelooft dat Bodo verantwoordelijk is voor die verandering en besluit hem op te zoeken.
Simone 'Sissi' Schmidt
Sissis Mutter
Otto
Sigrun
tovenaar
Vond niemand hier trouwens dat die scéne onder de vrachtwagen een enorm ongeloofwaardig geheel was? Ik bedoel: Sissi was aangereden en iedereen blijft er gewoon een kwartier naar staan kijken en onderneemt niets?? Vond ik heel absurd!
Als iemand aangereden is en op de rug ligt, moet degene daar blijven liggen tot de ambulance komt. Hij of zij kan de nek gebroken hebben bijvoorbeeld.
Verder is het wel een absurde situatie, ben ik met je eens. Toch vind ik het een van de mooiste scenes van de film.
tovenaar
Dat snap ik, maar ik heb helemaal niemand gezien die ook meer een actie ondernam. Iedereen stond erbij alsof ze aan genieten waren van het lekkere weertje. Er was zelfs niemand die contact had gezocht met Sissi... en dan vinden ze het ook nog niet eens raar dat onze Krieger onder de vrachtwagen duikt om vervolgens gaatjes in mevrouw Kaiserin's keeltje te maken. Buiten dat ik het ongeloofwaardig vond, vond ik het trouwens ook wel een mooie scène, maar dat terzijde
FisherKing
Het zou ook zo maar eens kunnen dat geen enkele omstander haar gezien heeft
Dit klopt ook wel hoor tovenaar, want wanneer Sissi de straat oversteekt en wordt aangereden is het erg stil en leeg op straat. Als het ongeluk dan gebeurd is komen er steeds meer mensen om de vrachtwgen heen staan. Het valt dan niet op als er iemand onder ligt.
tovenaar
En vergeten jullie niet 1 ding: de chauffeur...
FisherKing
zat de chauffeur niet ergens met een gigantische shock ?
tovenaar
Tja, elke chauffeur vind het niet fijn lijkt me als ie iemand aan rijdt. Maar vooruit, ik zal er over ophouden... alhoewel ik jullie wel zeer goedgelovig vind.
FisherKing
't is Romantische Fantasie als thema, en dan is veel mogelijk. En dan val ik ook nergens over en laat me meesleuren door dit meesterwerk.
FisherKing
Bij herziening valt de fantastische rol van Benno Fürmann echt op.
5 hele sterren voor dit cinematografische hoogtepunt met pracht script, schitterend camerawerk, top-acting en indrukwekkende muziek.
en nog iets, het meest maffe comment wat ik ooit op IMDB heb gelezen..
The german was very poorly spoken and my uncle, who does not speak English, had to ask me what they were saying (i was reading subtitles) b/c there was lots of mumbling going on.
Daniel
goede film, mooi camerawerk (hoewel ik beter gezien heb), soms wat ongeloofwaardig. vond alleen in 't 1e gedeelte vd film de hoofdpersonen wat statisch en steriel overkomen.
***1/2
Yak
Hmm... dus Sissi is een echte Kaiserin. Weet iemand of Bodo ook een dergelijke verwijzing heeft?
tovenaar
Haha, kwam je daar nu al achter Yak?
Yak
Haha, kwam je daar nu al achter Yak?
Ik weet het, ik ben een filmbarbaar.
Maar verwijst de naam Bodo ook nog naar een Krieger hier of daar?
FisherKing
Hele oude Germaanse naam. Vandaar. Het blijkt dat de Duitsers hun jongetjes wel eens zo noemen. (das boot) een soort van onderzeeer.
yosemite44
argh! en alweer staat ie bij iemand in de top 10.... als deze toch in de top 100 komt, stuur ik de dvd op naar queto
sydney
Hehe!!!
Anyways! Na herziening ben ik dermate onder de indruk van deze film (was ik trouwens al), dat ik hem in de top 10 heb gezet. Het verhaal, muziek, ehmmm alles eigenlijk....... Echt perfect!!!!
FisherKing
Herzien , herzien zou ik zeggen en geniet van dit fantastische sprookje.
yosemite44
herzien? hmmm, ik weet het niet... het gevoel dat ik tijdens en na het zien van deze film had, las ik later ook terug in vele recencies ("ultra-slick, but ultimately shallow.").
maar misschien probeer ik het ooit nog een keer, misschien zie ik het dan anders... zou niet de eerste keer zijn, maar bij deze film betwijfel ik het.
dttom
tja aardig filmpje maar echt geweldig vond ik het allemaal niet. Beetje saai af en toe.
Jordy
Paar prachtige scenes, maar ook heel veel scenes die voor mij niets toevoegde en wat saaiïg "de tweede helft". Een beetje een lege film vond ik het, al was het ook weer geen straf om 'm te zien. Maar dit was wel de laatste Tykwer die ik zie.
Yak
Halfje erbij. De scene waarin Bodo afrekent met zijn verleden is van zeldzame schoonheid. Sissi, die in de hele film de treurnis van de volledige mensheid met zich mee lijkt te dragen, is hartverscheurend. Een zeer, zeer ontroerende film. 4,5*
FisherKing
Zo ben ik ook langzaam tot 5 gekomen, Yak. Ongelooflijk ontroerende film. En de onvoorwaardelijke liefde van Sissi voor haar 'redder' Bodo is ook zo adembenemend mooi. Heerlijk ook om te zien dat de aanhouder tenslotte toch nog wint. En inderdaad de afrekenscene van Bodo is voor mij uniek in de filmgeschiedenis.
herman78
Ik heb hem ook maar 's gehuurd (je moet toch wat in de doodse dagen rond Kerstmis) en ik vond hem prachtig! Wat mij vooral opviel was dat de mensen buiten de inrichting in eerste instantie ook niet heel erg helder zijn. Bodo, zijn broer, de wapenhandelaar (zeker die laatste, wat een lomperik is dat). Het zit Sissi niet mee en op het moment dat Bodo haar de deur uit gooit, ze in een plas belandt en haar wereld in stukjes uiteen loopt te vallen, zie ik het wel erg somber in... Wat betreft de opmerking van sommigen dat er veel subplots onuitgewerkt blijven, kan ik het niet echt eens zijn. Ik denk dat als je een film echt mooi vind je veel dingen voor lief neemt. Bovendien is het toch niet erg dat er dingen te raden over blijven? Voegt alleen maar toe aan de mystiek van de film.
Zo vermoed ik dat de man die Sissi neermept in de inrichting haar vader is, alhoewel dat misschien wel voor de hand ligt.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

L'Instinct de Mort
Misdaad / Drama, 2008