• 9.376.790 stemmen

In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale (2007)

Fantasy / Avontuur | 127 minuten / 156 minuten (director's cut)

Genre: Fantasy / Avontuur

Speelduur: 127 minuten / 156 minuten (director's cut)

Oorsprong: Duitsland / Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Uwe Boll

Met onder meer: Jason Statham, Leelee Sobieski en John Rhys-Davies

Releasedatum: 7 augustus 2008

Plot In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale

"Rise and Fight"

Tegen de achtergrond van de oorlog in het Koninkrijk Ehb, tussen de koning Konreid en de slechterik Gallian, is dit het verhaal over Farmer, een eenvoudige familieman, die zijn ontvoerde vrouw tracht te vinden. Tevens wil hij wraak op de moordenaars van zijn zoon; enkele dierlijke krijgers genaamd Krugs. Gebaseerd op een populaire game.

avatar van woeler82

woeler82

Heb de film net afgekeken, ik vond hem niet echt slecht uitzien, het enigste wat mij wel stoorde was wel de boze magier , die ik persoonlijk niet echt een goede keuze was voor deze film

Hij heeft in mijn ogen niet de bad tronie die je van een slechterik kon

verwachten, hoezeer hij zijn best deed

Daardoor komt de film minder goed over als men denkt. Het was in de trend ala Lords of de Rings.

Door de iets slechte keuze van de cast zal de film bij de meeste mensen minder in de smaak vallen.

Ik vond wel de dochter van de magier in haar ridderpakje echt mooi

uitzien,

De massa gevechten in de regen zat best wel goed in elkaar op het einde als ook het gevecht van Statham tegen de magier zat best leuk in elkaar.

Kort samengevat , ik vond de film best wel het kijken waard

avatar van Quentin

Quentin

Stuk vermakelijker dan Robin Hood in ieder geval!

avatar van The_Game

The_Game

Behoorlijk slecht. Ik wil hier niet meer over kwijt.

avatar van SchinkenKäse

SchinkenKäse

Lijkt me wel een grappige film, vast wel wat ge-naapte zooi in, maar het lijkt mij dat je eerst dungeon siege gaat spelen voordat je de film bekijkt

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Waarom vink je het aan als recensie? En het is natuurlijk niet nodig om de game te spelen, zo'n moeilijk verhaal is het niet en echt trouw aan de game blijft Uwe sowieso nooit.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Offtopic gedoe verwijderd. Nu weer over de film, aub.

avatar van Quido

Quido

Visueel wederom alleraardigst, maar het verhaal stelt weer werkelijk geen drol voor en gaat totaal nergens over.

avatar van flipflop

flipflop

Voor een Uwe Boll een zeer goede film. Aardig acteerwerk, een paar goede acteurs + een b-verhaaltje en universum en geinige vechtscenes maken van In The Name Of The King een simpel, maar redelijke Lord Of The Rings kloon.

• 19752 berichten

Wel een compleet mislukte kloon dan.

Thorak

Gezien het gigantische verschil in budget vind ik het toch een erg goede kloon!

Deze film is in ieder geval vele malen beter dan Dungeons and Dragons, die bedoelt was om te kijken of er genoeg animo was voor LotR.

• 19752 berichten

Kom op, afgezien van de personages en de verhaallijntjes lijkt het toch eigenlijk niet in de verste verte op de kwaliteit op alle fronten van LOTR.

Ik moet dit dus eigenlijk een goede film vinden, omdat er niet zoveel geld aan uit is gegeven? Ik vond het juist ergerlijk om te zien hoe weinig er aan uit gegeven is. Maak hem dan gewoon niet of doe het goed met genoeg geld. Dit was gewoon een blamage.

Thorak

Er zijn maar weinig projecten waar zo veel geld voor wordt uitgetrokken zoals bij LotR. In dat geval zouden dus volgens jouw theorie bijna helemaal geen films meer gemaakt mogen worden. Gezien het budget wat Boll hier voor gebruikt heb vind ik dit een zeer acceptabele film. De vergelijkingen met LotR slaan dan ook niet echt ergens op, enige overeenkomst is het genre meer niet. Dan kun je iedere fantasy film wel afkraken omdat het geen LotR is...

• 19752 berichten

Dit soort avonturen-films zoals bijvoorbeeld ook Eragorn zouden inderdaad niet meer gemaakt mogen worden als er niet genoeg geld voor is.

Dit is nou eenmaal 1 van de duurste genres om te maken en dan is het al na een paar minuten te zien dat er weinig geld was en dan wordt het lachwekkend.

avatar van Dimitri92

Dimitri92

Wat is het nut eigenlijk van ninja's katapulteren

Eentje om snel te vergeten...

avatar van pierrrke

pierrrke

nu dat was toch geen ninja maar zon ork-achtig ding ik weet niet meer hoe het heet dat gekatapulteerd werd, heeft idd geen zin maar ik moest wel hard lachen met dat stukje, toek! tegen een boom!.

Het heeft ook geen zin om met van die grote katapulten te gaan schieten in een bos duh al die bomen wat is uwe boll toch een meesterbrein.

verder is het eigenlijk niet zo best, jason statham is een held in mijn ogen maar is hier totaal miscast. Verder mooie locaties maar de gevechten zijn veel te chaotisch in beeld gebracht.

Ik vind uwe boll een beetje mislukt als regisseur (sorry voor de fans) . Hoewel dit werkje er nog mee door kon. 2.5*

avatar van DiDa

DiDa

Deel 2 is in de maak (wederom door Uwe Boll). Dolph Lundgren zal hierin gaan spelen. Geen beste keuze van Lundgren na The Expendables.

• 19752 berichten

Het kan alleen maar beter.

pierrrke schreef:

Dat met die Krug tegen die boom was opzich wel grappig ja. De reden dat ze dat in het bos gebruikten is opzich niet zo heel vreemd als je het ''verhaal'' een beetje had gevolgd. Dan had je geweten dat het domme wezens waren.

Jason Statham stond zelf ook niet zo te springen om in deze film mee te doen, dat was geloof ik een aktie van zijn agent o.i.d. Mar door een aantal acteurs vond ik deze film toch nog wel enigsinds de moeite waard. Statham en Perlman stellen over het algemeen niet teleur en opzich hier ook niet echt. Ray Liotta eigenlijk wel weer. Daarnaast vind ik het ook altijd wel erg prettig om Leelee Sobieski te zien!

Matthew Lillard was het element dat de complete film zwaar omlaag trok.

goede film nee grapje

avatar van RaouL#1

RaouL#1

peruaansefilm schreef:

VOnd het geen slechte film, tuurlijk niet echt een goed verhaal maar de muziek is gewoon erg prachtig en sommigen filmopnames ook wel hoor , hoe het dan gefilmd is in bepaalde hoeken, kanten.... Hij boeide me wel dus... Speelde die ene niet in Hell Boy ?

5 sterren???

avatar van psychopath

psychopath

wauw, ik had gehoopt dat na de reviews hier de film toch mee zou vallen aangezien de trailer er goed uit zag maar jezus wat slecht.

veel bekende acteurs en zelfs een aantal goede acteurs mocht niet baten in deze film.

helaas een totale miscasting op gimli na

avatar van missy85

missy85

Wel een leuke film om een keer te kijken, en de hoofdacteur natuurlijk de topper uit de film:D

avatar van Pete_033

Pete_033

Net een paar minutjes gezien maar zoals verwacht: het is bagger/troep

avatar van Courtes

Courtes

Laatste paar minuutjes meegepakt, toch frapant dat nog vrij bekende acteurs zich leenden voor deze B-meuk. ;|

avatar van Arabyus

Arabyus

Als je weet dat het een Uwe Boll film is kan je beter al je hart vasthouden. Ondanks Jason Statham mijn favo acteur is,

avatar van Bijdevaate11

Bijdevaate11

ik had hier nog nooit van gehoord, maar dit verhaal zit aardig goed in elkaar! het heeft wel veel LOTR elementen maar dat is niet storend. En op bluray ziet het er super uit!

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Nou, nou. En dit filmpje heeft $ 60. 000. 000 moeten kosten? Wat heeft hij inmiddels opgeleverd?

Niet best dit natuurlijk. Vooral de monsters zien er dramatisch uit en gedragen zich ook nog is belachelijk. Ook de muziek was dramatisch slecht gekozen. Ergerde ik me meerdere malen aan. En wat is die Ron Perlman trouwens ook een ontzettende B acteur zeg.

Nee, Uwe Boll is niet mijn type regisseur. Hij heeft er schijnbaar ontzettend veel schik in en dat is leuk voor de man, maar goeie films maken is hem voorals nog niet gelukt. Ik wens de liefhebbers vast sterkte met deel 2! Want die staat reeds gepland

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Wederom een film van Uwe Boll die flink onder vuur heeft gelegen. Het is een schaamteloze rip-off van The Lord of the Rings. Met name de trollen, die ontzettend veel van orks weg hebben, komen goedkoop over. Ik kan daar wel om lachen. Verder ziet de aankleding er oké uit. Geen LOTR, maar goed te doen. Kristanna Loken heeft net als in Bloodrayne weer een leuk pakje aan!

Het acteerwerk en regie zijn weer lekker slecht desondanks namen als Liotta en Ron Perlman. Ongelooflijk hoe Boll deze gasten heeft kunnen trekken.

Kortom: twee uurtjes vermaak voor wie er niets van verwacht.

avatar van casualjaantje

casualjaantje

Matige film met neppe en goedkoop uitziende Krugs, slecht acterende cast en belabberde dialogen. Overigens vond ik de settings nog wel enigszins mooi en waren de actiescènes ook nog wel vermakelijk.

Kan niet begrijpen hoe Uwe Boll, niet de meest bejubelde filmregisseur, zo een bekende cast heeft weten te strikken voor zo een matige film. Enige reden die ik kan bedenken was dat ze er een aardig zakcentje voor hebben gekregen.

Hopelijk wordt het tweede deel beter.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

zeker geen zotte film ofzo maar heb me toch goed vermaakt.