• 159.521 films
 • 9.828 series
 • 29.144 seizoenen
 • 609.076 acteurs
 • 355.450 gebruikers
 • 8.903.720 stemmen
Avatar
 
banner banner

Official Secrets (2019)

Biografie / Drama | 112 minuten
3,49 380 stemmen

Genre: Biografie / Drama

Speelduur: 112 minuten

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Gavin Hood

Met onder meer: Keira Knightley, Matthew Goode en Ralph Fiennes

IMDb beoordeling: 7,3 (53.022)

Gesproken taal: Engels, Mandarijn en Duits

Releasedatum: 24 oktober 2019

Plot Official Secrets

"Nothing is more dangerous than the truth"

Het waargebeurde verhaal van Katharine Gun, klokkenluidster van de notoire Britse geheime dienst GCHQ. In 2003 laat Gun een geheime memo van de Amerikaanse NSA lekken waarin wordt voorgesteld dat de VS en het Verenigd Koninkrijk extra druk zullen uitoefenen op de twijfelende staten in de VN Veiligheidsraad, om te stemmen vóór de aanstaande invasie van Irak. Door deze actie belandt ze vervolgens op alle voorpagina's en hebben de autoriteiten het op haar gemunt.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Social Media

Volledige cast

Acteurs en actrices

Katharine Gun

Martin Bright

Ben Emmerson

Yasar Gun

Peter Beaumont

Ed Vulliamy

Shami Chakrabarti

Roger Alton

Andy Dumfries

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Beautiful Mind

Beautiful Mind

 • 59 berichten
 • 449 stemmen

mrklm schreef:

Het relaas van klokkenluider Katherine Gunn [Keira Knightley[ had een zenuwslopende thriller kunnen zijn in de traditie van All the President's Men (1976), ook al omdat intimidatie een belangrijk onderdeel uitmaakte van de strategie om Gunn het zwijgen op te leggen. Het scenario richt zich jammer genoeg echter vooral op een uiteenzetting van alle juridische en journalistieke overwegingen. Het is vooral in het begin wat droge kost, maar vanaf het moment dat Katherine besluit te bekennen dat zij het geheime memo in kwestie heeft gelekt komt de film tot leven. Knightley is volstrekt geloofwaardig in één van haar beste vertolkingen en Ralph Fiennes scoort eveneens als de advocaat die Gunns verdediging op zich neemt, maar dit verhaal had een veel meer meeslepende film kunnen en moeten zijn.

Het is Katharine Gun, niet Katherine Gunn.


avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

 • 7593 berichten
 • 4399 stemmen

Deze wou ik nog snel even meepikken vooraleer hij van Netflix gegooid wordt. Het zal wellicht aan mijn simplistische denken liggen, en uiteraard heb je wel wat verschillen tussen het ene geheim en het andere, maar je moet het toch maar doen om als klokkenluider te willen fungeren. Je hele leven is om zeep en voor wat soms? Geld is nimmer de drijfveer. Eerder wordt gehandeld uit idealisme, altruïsme, een rechtvaardigheidsgevoel, oneerlijkheid of wroeging. Had men andere oplossingen kunnen bedenken, hadden de meesten dit wellicht gedaan.

Zo ook Katharine Gun die wordt beschuldigd van hoogverraad en doorgaat als een spion. Interessant(e) ontwikkeling en plotverloop. Goed opgebouwd met een degelijke spanningsboog. Prima rol van Keira Knightley die geloofwaardig overkomt. Verder ook interessant hoe diverse strategieën worden ontwikkeld door de pers, de geheime dienst of de verdediging om zich een weg te banen doorheen het lek.

Boeiend ook om vast te stellen - niet dat we dit nog niet wisten - hoe sturend of dwingend media kan zijn bij het publiceren (of niet publiceren) van nieuws.


avatar van Left4Dead

Left4Dead

 • 3241 berichten
 • 3691 stemmen

Eerlijk, ik vond het best een droge film. Maar het verhaal is juist heel goed, een oorlog veroorzaken door alles en iedereen over bijna de gehele wereld te beduvelen en ermee in te gaan slepen. Voor de oorlog al gestart was, werden contracten in Irak voor olievelden, olieleidingen, infrastructuur en noem maar op al verdeeld onder de geldvrienden van de narcist Bush jr.

Zelfs ons landje werd meegesleurd in deze madness, either you’re with us or against us. Dat was de stelling bij die vent, die niet om mensen gaf maar puur naar zijn beurs en die van zijn compagnons. Gelukkig dat er in de U.K. nog een vrouw leeft die dat niet zomaar met lede ogen aanzag en het durfde om deze machine aan het licht te brengen.

Prima prent over de schandalige oorlog in Irak.


avatar van Panoramix

Panoramix

 • 271 berichten
 • 296 stemmen

Verrassend sterke film met een Knightley die eindelijk eens niet probeert leuk gevonden te worden maar gewoon een personage neerzet. Film in de traditie van The Insider, Dark Waters, etc. en hoewel dit niet de beste is in die rij, misstaat hij er zeker niet. Fascinerend slot ook. Zeker een aanrader.


avatar van Movsin

Movsin

 • 7562 berichten
 • 8025 stemmen

Goed dat dergelijke films er zijn en deze is bovendien nog uitstekend en overzichtelijk uit de doeken gedaan.

Het leidt ons naar de politieke achter-de-schermen-wereld waarbij toch, zoals veelal, het humanitaire wordt genegeerd.

Ode aan de loyaliteit ook en met goede vertolkingen.


avatar van T.O.

T.O.

 • 2151 berichten
 • 2402 stemmen

Het is een waargebeurd verhaal, maar ik verbaasde mij wel over hoe naïef Gun aanvankelijk lijkt te zijn over de impact van haar lek en de mogelijke consequenties hiervan.

Verder wel een aardige film, vooral inhoudelijk natuurlijk.


avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

 • 285 berichten
 • 238 stemmen

Uitstekend acteerwerk (gedragen door Keira Knightley, top prestatie!!) en interessant om een inkijkje te hebben hoe zich dit waargebeurde verhaal in de media (en vooral daarvoor) heeft ontvouwen. Verhaallijn is goed uitgewerkt (soms wat ingewikkeld om te volgen ook door het aantal personages) en ik heb het gevoel dat er dicht bij de werkelijkheid wordt gebleven. De film is goed gefilmd en je kunt je inleven in de hoofdpersoon wat ik bij dit soort films belangrijk vind: anders kun je er beter een docu van maken, maar dat is hier dus goed gelukt. De film zet ook aan tot nadenken: hoe betrouwbaar is de informatie die wij lezen in onze media? In welke mate wordt er in de politiek over dit soort onderwerpen nog steeds gemanipuleerd? Hoe triest wat het effect is geweest van één fout met de spellingchecker bij een gerenommeerde krant.... hoe anders zou de geschiedenis zich hebben afgespeeld als die fout niet gemaakt was? Interessante film die die het kijken waard is en die ook nog eens voldoende onderhoudend is. Dat is 3,5 ster waard.