• 9.374.084 stemmen

In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale (2007)

Fantasy / Avontuur | 127 minuten / 156 minuten (director's cut)

Genre: Fantasy / Avontuur

Speelduur: 127 minuten / 156 minuten (director's cut)

Oorsprong: Duitsland / Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Uwe Boll

Met onder meer: Jason Statham, Leelee Sobieski en John Rhys-Davies

Releasedatum: 7 augustus 2008

Plot In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale

"Rise and Fight"

Tegen de achtergrond van de oorlog in het Koninkrijk Ehb, tussen de koning Konreid en de slechterik Gallian, is dit het verhaal over Farmer, een eenvoudige familieman, die zijn ontvoerde vrouw tracht te vinden. Tevens wil hij wraak op de moordenaars van zijn zoon; enkele dierlijke krijgers genaamd Krugs. Gebaseerd op een populaire game.

avatar van Prudh

Prudh

Oef, die arme Boll heeft echt geen flauw idee waar hij mee bezig is.

Hoewel het script vooral debet is aan het falen van zo'n beetje iedereen in deze film, helpt Boll een aardig handje mee. Vreselijk misplaatste muziek moet verhullen hoe idioot de film alleen al oogt: vies en bruin. De montage is dramatisch, op de meest onlogische momenten schakelt Boll over naar simpele randzaken. Verder zijn de Krug als vijand totaal mislukt: de acteurs zijn nog slechter dan de pakken waar ze in zitten.

Op een enkel shot na zijn de vechtscenes bovendien episch slecht geschoten. Helicoptershots geven een mooie indruk van de landschapen, maar verder is het stuurlos gepriegel. Ook de leden van de cast doen maar wat, van Boll hebben ze duidelijk weinig instructies gekregen. De één slaagt beter dan de ander. Matthew Lillard is een persiflage als boosaardig neefje van koning Konreid (Burt Reynolds - wat is er gebeurd?). Ray Liotta is stuurloos als overmachtige magiër die, hoe kan het ook anders, het koninkrijk wil overnemen. Statham doet wat hij het beste kan: de actieheld uithangen.

En toch... toch vind ik het stiekem aandoenlijk hoe Boll blijft proberen. Voor de afwisseling is het best leuk om een film van hem te zien. Dan wordt het weer eens pijnlijk duidelijk hoe het niet moet.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Zo, ik heb mij gewaagd aan mijn eerste Uwe Boll. De berichten die over deze man circuleren worden in ieder geval waargemaakt. Episch slechte film die een aantal bekende namen verzamelt met als enig doel ze belachelijk te maken op film.

Scenario is zo rommelig dat zelfs de minst veeleisende kijker zich gaat afvragen waar de schrijver mee bezig was.

Meest genietbare aan deze film was nog het audio commentaar van de big man himself. Hilarisch om te horen hoe serieus over een produkt als deze gepraat kan worden.

Uwe Boll had waarschijnlijk een prima tv-regisseur geweest want dit oogt niet meer of minder dan een doornsee tv-film met een luxe cast.

1,5* voor de commentaar track

avatar van gotti

Best ok. Na Postal Boll's beste film. Tuurlijk is het script maar zo zo en hebben we het allemaal al wel eens eerder -en grotendeels waarschijnlijk ook beter- gezien, maar gelukkig kent de film genoeg leuke kleine en grotere vondsten (de zwaaiende tarzan mensen in de bomen waren erg leuk) om genoeg entertaining te blijven.

avatar van Quentin

Quentin

Zitten behoorlijk wat haken en ogen aan deze prent, oa. een overkill aan muziek, maar ze is inderdaad best aardig, niet slechter dan de vele miniseries en films die over gelijke sprookjes verhalen op een van de RTL-zenders in het weekend. Het script rammelt en heeft (te) weinig om het lijf maar deze uitstekend gefotografeerde film weet toch twee uur te boeien.

(overigens is het audiocommentaar weer net wat leuker dan de film zelf)

avatar van Lennert

Lennert

Mijn eerste Boll en ik ben nog geeneens zo negatief als je zou verwachten. Hoe de beste man zo'n sterrencast heeft samengesteld is me een raadsel in ieder geval, maar het lijkt erop dat minstens de helft van hen ook doorhebben dat ze in een flop terecht zijn gekomen: vooral Burt Reynolds lijkt er echt geen zin in te hebben. Daartegenover staat wel de briljant overacterende Ray Liotta en het immer solide acteerwerk van John Rhys-Davies. Oh ja, en Jason Statham is er ook nog die zijn MMA technieken weer mag laten zien door om zich heen te schoppen en over de hoofden van zijn vijanden te rennen.

Het verhaal is een grote puinhoop met teveel zijlijnen en intriges om het overzichtelijk te houden. De main badguys, de Krugs, zien er daarnaast zo amateuristisch uit dat het moeilijk is je lach in te houden bij het zien van die maskertjes met te grote tanden (waar ze vandaan komen wordt ook nergens uitgelegd). De choreografie van de actiescenes is echter wel erg goed, maar door de stomme vijanden zou je eerder denken aan een aflevering van The Power Rangers, dan aan een echte film.

Met al die lachwekkendheid is de film onmogelijk goed, maar weldegelijk voldoende voor een avondje lachen met chips. Wat Uwe Boll in godsnaam probeerde te bereiken is me echter nog steeds een raadsel.

avatar van DeCol

DeCol

Het genre spreekt me echt aan en toen ik van deze film had gehoord wilde ik hem graag zien. Net dus gedaan en hij viel zoals verwacht tegen. Ik had er al veel over gelezen hier en veel wat er gezegd wordt is waar.

Het verhaal is een zooitje en veel dingen kom je niet te weten of blijven onbeantwoordt. Dan heb ik het niet over kleine dingetjes maar echt over serieuze dingen die gewoon afgemaakt moeten worden. Er zit dus weinig diepgang in het verhaal en daar kon ik me echt aan storen. Meestal is dat wel de kracht van een fantasy/avontuur-film.

De vergelijking met LOTR die sommige doen is wel terecht. Krugs, Orgs, het lijkt op elkaar. De setting, de omgeving die overigens prachtig is lijkt veel op LOTR. Tovenaar, Magiër, het heeft er allemaal iets van weg. Maar dat even ter zijde.

Het acteren is van velen ondermaats. Vooral Matthew Lillard in de rol Fallow vond ik zwaar irritant spelen. Zo overdreven geacteerd, hij komt eerder lachwekkend over dan serieus. Burt Reynolds lijkt er inderdaad geen zin in te hebben, constant dezelfde smoel op zijn gezicht en die was niet prettig. De acteurs missen allemaal wat emotie. Bij Brian J. White als Tarish zag ik echter nog wel een traantje toen er iemand overleed. Pluspuntje toch weer voor Statham die mij altijd kan bekoren. Jammer dat hij deze rol heeft aangenomen, toch weet hij de film naar een hoger niveau te tillen. Ray Liotta deed het aardig maar iets stond me toch niet aan.

De Krugs, die zagen er heel slecht uit, heel erg nep! In een scene kreeg ik een schild te zien vanaf de zijkant en was duidelijk dat de schilden echt heel dun en zeker niet stevig waren, dat was ook een beetje nep vond ik.

Weinig positiefs hierboven maar de veldslagen en gevechten waren toch wel een pluspuntje. Nu ook weer dank aan Statham die dit goed deed. Daarnaast was de omgeving heel mooi en werden er mooie plaatjes in beeld gebracht.

Wat me ook opviel was dat er veel muziek werd gebruikt, iets teveel eigenlijk. Bij elke battle kwam er wel muziek aan te pas, soms ook te hard waardoor je het geluid van een gevecht mist. Ik denk dat Boll hier iets speciaals mee wilde creëren, wat hem niet gelukt is.

Al met al, vreemd genoeg heb ik toch genoten. Ik zal hem dan ook niet snel nog eens kijken want dan zal mijn stem wel een halfje omlaag gaan, vermoed ik. Statham en nog wat andere acteurs, de omgeving, de gevechten en toch het genre wat me echt aanspreekt maken de film toch wel leuk voor een keer.

avatar van Zinema

Slappe hap.

Al moet gezegd dat e.e.a. soms vermakelijk is, maar dan vooral door de aanwezigheid van de sterrencast. Het blijft allemaal erg benedengemiddeld en de CGI zijn soms belabberd. Evenals het "monsterleger". Het verhaal is bijna kinderlijk van niveau en de uitwerking idem dito.

Matig.

(Beeldkwaliteit BR-Rental 7/10)

avatar van Niveath

Niveath

Gelukkig is de sterrencast aardig om te zien, want de rest is bij vlagen tenenkrommend. Zoals de verschrikkelijke muziek. Het verhaal dat ook echt alleen maar in games kan. De choreografie van de vechtscènes was aardig, maar nergens vernieuwend en viel net wat te vaak in herhaling.

En dan nog de vele 1:1 gejatte scènes uit Lord of the Rings, die nimmer het origineel overtreffen, of zelfs maar in de buurt komen van dat niveau.

Het is dat ik de blu-ray heb gekregen, anders had ik deze uberhaupt nooit gezien.

2.0*, en de blu-ray in de verkoop

avatar van 606

Niet echt slecht te noemen wel vermakelijke film.

Leuke sfeer met de magie erbij.

Acteurs zijn ook goed.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Wel een bepaalde potentie, maar uiteindelijk maar een matige uitwerking.

Acteerwerk is niet altijd van even hoog spel, vooral Ron Perlman weet nog wel eens in zijn rol te storen. Leelee Sobieski en Claire Forlani zijn goed gecast en zie ik ook wel in zo'n film passen. Jason Statham en opzicht ook nog wel Ray Liotta zie ik graag terugkomen in een actie-filmpje, maar om ze hier te plaatsen kost me wat meer moeite.

En dat is ook waar sommige gevechten aan lijden, een aantal trappen en stoten die ik graag in een modern-actiewerkje terugzie, maar hier gewoon overgenomen moet worden door de zwaarden.

Ook mochten de gevechten een stuk (heel wat) bloederiger en mochten de evil mensen er wat enger uitzien en minder als mannen in pak.

Effecten beetje half om half. (Zelfde met de humor overigens die er af en toe tussenuit springt..)

Muziek echt erbarmelijk. Lijkt vaak alsof het te overduidelijk wil onderstrepen waarvoor het bedoelt is en faalt daardoor dubbel zo hard.

Locaties en landschappen kunnen nog best.

Matig werkje, dat gelukkig nog enigzins wegkijkt, maar dat zoveel meer had kunnen zijn met meer uitwerking, opbouw, misschien iets meer budget, maar bovenal een betere regie.

avatar van Film Pegasus

Een actiefilm met de nodige potentie, maar die kapotgemaakt is door de lelijke regie van Uwe Boll en een grote miscasting. We hebben trouwens alles al een keer gezien. Dit leek op een King Arthur film met LotR-elementen. Sommige scènes werken wel en gelukkig doen Leelee Sobieski en Statham het nog niet zo slecht. Maar een topper is het zeker niet en visueel iets dat tussen een videogame en een 3D-geval zweeft. Net niet irritant al is de film eigenlijk wel overbodig.

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Wederom een film van Uwe Boll die flink onder vuur heeft gelegen. Het is een schaamteloze rip-off van The Lord of the Rings. Met name de trollen, die ontzettend veel van orks weg hebben, komen goedkoop over. Ik kan daar wel om lachen. Verder ziet de aankleding er oké uit. Geen LOTR, maar goed te doen. Kristanna Loken heeft net als in Bloodrayne weer een leuk pakje aan!

Het acteerwerk en regie zijn weer lekker slecht desondanks namen als Liotta en Ron Perlman. Ongelooflijk hoe Boll deze gasten heeft kunnen trekken.

Kortom: twee uurtjes vermaak voor wie er niets van verwacht.

avatar van jipt

jipt

Behoorlijk slecht en cheesie, maar dat heeft ook weer z'n charme. Creature design van de Kruggs (soort orks) was te lelijk voor woorden, leek wel een leger van Gorn's (dat lelijke beest van dat Stark Trek filmpje). Het lage budget hielp ook allemaal niet echt mee. Jason Statham past als actieheld ook totaal niet in een ridderfilm en Ray Liotta als bad guy was een verschrikking. Het verhaalt was ook niet meer dan een standaard ridder verhaal en na het intro begon het allemaal een beetje te vervelen, het was veel te overdone met slappe dialogen en een hoop geneuzel. Maar tegen het einde wordt het toch wel vet, lekker knokken, gekke magie en een hoop ongein wat de film toch nog enigszins vermakelijk maakte en het van een onvoldoende houdt. Zeker de laatste 3 kwartier waren fun. Er zaten zelfs nog een aantal mooi geschoten plaatjes in de film. Snap de negatieve kritiek zeker, maar ik houd gewoon van dit soort cheesie onzin.

avatar van joolstein

joolstein

Heerlijke rip-off van lotr gelijk al als je Statham in beeld krijg met dat muziekje . Verder niets dan positief over deze film hoor weinig geld en dan nog z'n film is erg knap. Alleen Liotta speelt zooo verschrikkelijk slecht dat ik kromme tenen ervan krijg. Maar ja dat hoort natuurlijk bij uwe bol films

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Mijn eerste film van Uwe Boll is vooral een meevaller. Ik snap dan o niet hoe de beste man zoveel haat op weet te wekken met zijn films. In the Name of the King is wat bloedeloos; dialogen komen niet overtuigend uit de strot van de karakters, gevechten ogen vooral amateuristisch en de film is esthethisch een gruwel om aan te zien. Die negatieve punten worden echter ruimschoots goedgemaakt door de verzorgde special-effects en de aanwezigheid van sterke karakter-acteurs als Jason Statham, John Ryss-Davies en Ron Perlman. Eerder middelmatig dan echt slecht, en zeker niet zo irritant als ik stiekem verwacht had van een Uwe Boll.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Gisteravond toch maar onverwacht opgezet. Maar ik kwam al vrij snel tot de conclusie dat dit niet echt geweldig ging worden. De film had een gebrek aan originaliteit, en ik had om de een of andere reden ook het idee dat ik zowat alles al eens eerder gezien had. Ik kende veel dingen terug. Bijvoorbeeld uit Robin Hood, Eragorn en (vooral) Lord of the Rings. Desondanks dat zou de film toch nog wel kunnen vermaken, maar dat deed hij niet. Grootste nadeel vond ik vooral dat het geheel nogal rommelig overkwam. En het acteerwerk vond ik van een groot deel ronduit slecht. Statham en Reynolds vielen nog wel mee, maar vooral de laatste voegde niet veel toe. Enkele pluspuntjes waren de kostuums van de mensen-rollen (die van die 'Goblin-achtige' wezens dan weer niet) en de muziek klonk hier en daar wel aardig. Maar over het algemeen was dit een film die me slecht kon boeien helaas..

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Vond dit wel een mooie film, die me evenwel deed denken aan 'The Lord Of The Rings', maar dan wel iets minder goed van verhaal.

Maar de beelden zijn net zo mooi alsook de verschillende mythische figuren die ook in deze film opdraven.

Het genre is niet wat we gewend zijn van Jason Statham, maar ik vind dat hij het er aardig vanaf brengt.

En natuurlijk is de mooie Leelee Sobieski altijd wel een reden om de film te bekijken, en niet alleen om haar looks.

Ik vind dit nog steeds een redelijk goede film, zeker als je weet dat hij van Uwe Boll is, een regisseur die al wat misbaksels op zijn naam heeft staan.

Maar ik blijf dus bij mijn eerdere commentaar.

avatar van Theunissen

Deze mix van actie, fantasy, avontuur en Jason Statham is gebaseerd op een computerspel en dat levert zelden een goede film op.

Het verhaal draait om Farmer (Jason Statham), een eenvoudige familieman die zijn ontvoerde vrouw probeert te vinden. Tevens wil hij wraak nemen op de Krugs, de dierlijke krijgers die zijn zoon hebben vermoord.

De film (Uwe Boll's eigen versie van "The Lord of the Rings") is geregisseerd door Uwe Boll, die niet bepaald bekendstaat om het maken van meesterwerken, hoewel ik dat wel vindt van zijn Actie / Drama film "Rampage (2009)". Ook deze rolprent is, mede dankzij de houtige acterende cast (met o.a. de niet minste acteurs en actrices zoals Jason Statham, Leelee Sobieski, Ron Perlman, Kristanna Loken, Ray Liotta en Burt Reynolds), niet bepaald hoogstaand.

Het is ontzagwekkend hoe ondanks een budget van zestig miljoen dollar werkelijk alle aspecten van deze Fantasy / Avontuur film mislukt zijn, van script en acteerwerk tot montage en muziek. De film werd destijds genomineerd voor vijf "Golden Raspberry’s" en won de prijs voor slechtste regisseur.

avatar van Warning

Warning

Bekende gezichten, erg matige film.

avatar van Shadowed

Shadowed

Matige Boll.

Beetje jammer wel, want Boll was een aardige weg aan het volgen om naar mijn favoriete regisseurs te springen. Wetende van zijn status is het extra leuk om zijn films te bekijken, zeker als het blijkt dat Boll wel degelijk wat kan voorstellen als regisseur.

Maar zodra je Boll en te groot budget geeft en een gameverfilming gaat het mis lijkt het zo. Ik wist dat de status van deze film niet hoog laag, maar het mag dan ook niet al te best zijn. Desondanks was ik toch benieuwd om te kijken wat Boll ervan zou gaan breien.

Ik kan wel zeggen dat dit de slechtste Boll is die ik tot nu toe heb gezien. Seed heeft een lagere stem, maar dat komt door die opening. Qua film stelt die film wel een stuk meer voor dan deze film. En zo bewijst deze film dan ook dat je Boll vooral in een bepaalde richting moet sturen. Als indieregisseur erg goed, als Hollywood-regisseur redelijk brak denk ik zo.

Wat het voornaamste probleem is is dat het allemaal nogal chaotisch en gehaast lijkt te zijn. Wetende dat Boll destijds zowat 3 films per jaar maakte, leek het erop dat hij snel aan het volgende project wilde beginnen. Geen ramp, maar een beetje meer aandacht, zeker hier, is welkom.

Zo kent de film vele slordigheden en rare regiekeuzes. De actiescènes vliegen elkaar snel op en gaan redelijk lang door. De meeste karakters zijn er ook plots en krijgen weinig introductie. Maar de meest storende keuze was dat de soundtrack gewoon meerdere scenes doorging terwijl de omgevingen compleet anders waren dan voorgaande scene. Dat is geen slimme keuze, dat is pure luiheid.

Regelmatig visueel ook erg lelijk. Wel zijn de camerabewegingen scherp, de kleuren zijn lelijk en de CGI faalt regelmatig. En het creatuur design van de Krugs was al helemaal abominabel. Dat zag ik voor het laatst terug in jaren 50 horrorfilms.

Sommige karakters zijn ook wat randoms. Tovenaars en ridders is al redelijk vergezocht, maar er ook nog boom-elven en ninja's bijgooien is wat te veel van het goede. Acteerwerk was voor de rest ok. Statham doet waar hij goed in is en krijgt veel vechttijd. Perlman, White, Davies en vooral Lillard doen ook vrolijk mee.

Film kent wel ook slechte acteerprestaties. Sobieski voegt weinig toe. Loken ook raar acteerwerk. Forlani was niet al te best maar vooral Liotta was nogal een aparte verschijning. De kop heeft hij zeker en in zijn neutrale blik nog wel dreigend, maar de bewegingen die hij soms maakt zijn gewoon bijna komisch.

Deze film was op sommige vlakken dan ook inderdaad een ramp, maar in de slotfase komen er toch nog wel aardige beelden bij. Vooral die laatste veldslag zag er apart goed uit, enkele vechtscenes (zwaardenschaak!) zien er ook opvallend geinig uit. Bovendien weet het simpelweg gewoon te vermaken.

Ja, dit is niet al te best. Maar het vermaakt nog wel en Statham mag veel figuren de kop in trappen hier. Had wel wat harder gemogen. Meeste budget leek in de sets te gaan, maar Boll mocht de uitwerking zelf gewoon wat meer aandacht geven. Onder andere betere editing was welkom geweest.

avatar van Rubie2208

Rubie2208

Wat was dit slecht zeg.. man man

Ik weet niet wat Statham had gerookt dat hij hiervoor tekende. Slecht acteerwerk, slap verhaal en tenenkrommende scènes waarbij bos elfen met lianen aankomen slingeren . Dit was echt gewoon lachwekkend en het leek meer op een slechte komedie dan een actie film .

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Jason Statham, voor mij toch vooral een acteur die mij steeds meer aanmoedigt films te laten liggen. Want na de Crank films was dit toch wel het dieptepunt. En de reden om er aan te beginnen was de gedoneerde verhuisdoos van de collega waar ik het al vaker over gehad heb, en zijn filmsmaak begint al meer en meer tegen te vallen.

Opvallend is toch vanaf het begin dat de productie wel groots en duur oogt. De omgeving en natuur is best mooi en de styling van bepaalde locaties ook best goed. De cast is een tweedelig verhaal maar met Burt Reynolds, Ron Perlman en Rhys-Davies lang niet verkeerd net als de prachtige dames in de vorm van Forlani, Sobieski en Loken, die drie zijn toch vooral de reden om uit te kijken. Er is genoeg actie en met veel mythisch en fantasy aandoende ingrediënten wordt toch wel bijna geprobeerd een Lord Of The Rings kopie neer te zetten.

Maar amai, wat ontspoort het geheel toch in een overdaad van flauwe humor, een cast van Liotta en de altijd walgelijke Matthew Lillard die hier totaal niet thuis horen en simpelweg een ergernis zijn, is al het mythische fantasy gedoe ook over the top met Circue Du Soleil elfen, boomklimmende ninja's, Krugs die toch echt wel een heel matig kopie zijn van Orks en dan Statham met zijn boomerang. Wat de actie betreft kan Statham er wel mee weg maar qua karakter voegt dd man niets toe.

Het resultaat toch wel een verschrikkelijke slappe hap die nergens in slaagt, ook nog eens voorspelbaar is, nergens geboeid heeft en toch eigenlijk wel heel erg zonde van mijn tijd was. Helaas is de verhuisdoos nog lang niet leeg...