Genre: Drama / Sport
Geregisseerd door: Phil Joanou
Met onder meer: Dwayne Johnson, Xzibit en L. Scott Caldwell
Bekijk via Netflix
Plot Gridiron Gang
"One goal. A second chance."
Sean Porter is de leider van een jeugd-detentieinstelling. Hij heeft de nodige problemen met alle jeugdige delinquenten die onder zijn toezicht vallen en is van mening dat ze meer zelfrespect en sociale verantwoordelijkheid moeten voelen. Hiertoe richt hij samen met zijn medewerker Moore een footballteam op dat op high-school niveau mee moet kunnen draaien. Aan hen en de jongeren de opdracht om aan de scepis van Porters superieuren en de footballcoaches in de league een einde te maken.
Sean Porter
Junior Palaita
Leon Hayes
Donald Madlock
XsinK
Lijkt me echt een toffe film... maar goed, ik zal zeker 1 van de eersten zijn die hem zal zien
Goise
HE'S THE GREAT ONE...
I Love the Rock...
whaha, even serieus....
Het lijkt me een hele leuk film om te zien en ik zal ook één van de eerste zijn die hem zal zien...
kArIzMa_TuRk
Deze MOET ik zien. Lijkt een harde film..
TheRisingSun
Lijkt ook mij weer een heerlijke sportfilm!
Laatste jaren nogal een groot aantal films met American Football als sport. Ik denk aan "Any Given Sunday", "Remember the Titans", "Radio", "Friday Night Lights" en ook dit jaar "Invincible" met Wahlberg in de hoofdrol. Niet dat ik het erg vind, maar zo zie je ze haast nooit en in een jaar of 7 ineens 6 films met deze sport.
Mineworker
Hummm... gevangenis.. football.. bewakers.. het doet mij een beetje denken aan The Longest Yard. Misschien dat deze film gaat zuigen omdat ie op andere films lijkt. Afwachten ..
XTREEM|RAGE
Yep, maar volgens mij was dit gebaseerd op een waargebeurd verhaal....of ik haal een paar dingen van imdb.com door elkaar
edejong
klinkt als meer van hetzelfde, maar vast niet erg om een keer gezien te hebben
Hi-Tek
Goed nieuws ...
Gridiron Gang met The Rock heeft de eerste plaats bereikt in Amerika. Het sportdrama wist een respectabele 15 miljoen dollar in het eerste weekend op te brengen. De overige drie nieuwe films behaalden matige tot slechte opbrengsten. De thriller The Black Dahlia deed het nog het best en haalde met 10,4 miljoen dollar de tweede plaats. Everyone's Hero en The Last Kiss bereikten respectievelijk de derde en vierde plaats.
In Gridiron Gang speelt The Rock (The Scorpion King) een begeleider in een jeugdgevangenis. Om een groep jongeren te helpen bij hun rehabilitatie stelt hij een American football-programma op. Algauw laait de controverse op als de gevangenen op het veld spelen tegen sporters van schoolgemeenschappen. Net als de recente sportfilm Invincible is 'Gridiron Gang' geïnspireerd op ware feiten.
Bron: Filmfocus
fritsy
Sport films zijn vaak zo cliché van niks worden ze altijd kampioen in alle sport soorten.
kakstoel
heb hem gisteren gekeken en ik vond het een hele goede film goed verhaal.
XTREEM|RAGE
ik hoop dat hier ook een soort twist zal zijn zoals in friday night lights
Oscar Wilde
Is weer zo'n melodramatische pro-criminelen-film met een politiek-correcte rassenvraagstuk.
alex67
top film heb deze vandaag gezien zeer goede rol van Will ... geef heb 5 punten een echte bioscoop kraker zeer realistiche rollen weggelegd voor de jeugd
makoo
Heb je hem al gezien dan?
Het verhaal is simpel en al 100 maal ......... En toch weet de film je ruim twee uur te boeien.
Een ouderwetse feelgoodmovie.
Zelfs Dwayne 'The Rock' Johnson hoefte niet zijn shirt uit te doen en kan dus wel degelijk acteren.
A true story, based on an award-winning documentary.
Blanky
Ik heb hem morgen op dvd. Zodra ik hem bekeken heb laat ik jullie weten hoe hij is............
cap01
Ik heb ,m net gekeken en moet zeggen dat deze film van begin tot eind weet te boeien.
Zelf ontroerend mag ik wel zeggen.
Deze coach krijgt van mij een dikke pluim voor wat die gedaan heeft met die jongens.
HoTCr3WTeam
Zelf ontroerend mag ik wel zeggen.
Niks aan toetevoegen
5 * van mij
Bartel
mooie film, blijkt maarweer dat in iedereen een goed persoon zit!!
savi_7
Had liever de Docu gezien, die maakte op het einde meer indruk dan de hele film
Plankje
Inderdaad.
Heb de film zojuist bekeken
en het EO gehalte is bijzonder hoog.
Desalnietemin een redelijke film.
Bati40
Niks aan toetevoegen
5 * van mij
same here
Zucht, weer een lading mensen die voor geen meter genuanceerd kunnen beoordelen.
Basbier1974
Waardeloze film .. ik snap niet dat ie momenteel 4.16 sterren heeft .. 13 in een dozijn film.
johnrambo
Een echte feel good sport film.
Maar dan wel helemaal over de top.
Hij is zo feel good, dat ik er niet goed van werd.
De gesprekken en gebeurtenissen tussen de acteurs, zijn totaal niet realistisch.
Ik heb deze film ongeveer een week na invincible (mark wahlberg) zitten kijken.
Dat is ook een feel good sport movie, maar dan van een hoger caliber.
De film barst van de goedkope cliché's.
Het acteerwerk van The Rock viel me niet tegen.
Dus: 2,5 ster
Blanky
Een sportfilm dat vol zit met cliché's. Na de eerste 15 minuten weet je al hoe de rest van de film zal verlopen. Weinig verrassend. Het acteerwerk maakt een hoop goed. Vandaar toch nog 3***. Wat mij betreft wordt de film op dit moment met een gemiddelde van bijna 4 sterren dik overgewaardeerd.
airbus1
Een echte feel good sport film.
Maar dan wel helemaal over de top.
Hij is zo feel good, dat ik er niet goed van werd.
De film barst van de goedkope cliché's.
Helemaal mee eens, echt zon typisch Amerikaans sentimentele film.
Alleen vond ik het The Rock wel goed af gaan in zon serieuse rol, dat is nog wel het positieve eraan. Snap echt niet dat het hier zo hoog staat.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Sleepers

Radio
Drama / Biografie, 2003

Glory Road
Drama / Sport, 2006
competitieamerikaans voetbalgevangeneprobation assistant sportgebaseerd op een waargebeurd verhaallos angeles, californiëgeweldmoeder zoon relatiejuvenile delinquency