Genre: Drama / Sport
Geregisseerd door: Phil Joanou
Met onder meer: Dwayne Johnson, Xzibit en L. Scott Caldwell
Bekijk via Netflix
Plot Gridiron Gang
"One goal. A second chance."
Sean Porter is de leider van een jeugd-detentieinstelling. Hij heeft de nodige problemen met alle jeugdige delinquenten die onder zijn toezicht vallen en is van mening dat ze meer zelfrespect en sociale verantwoordelijkheid moeten voelen. Hiertoe richt hij samen met zijn medewerker Moore een footballteam op dat op high-school niveau mee moet kunnen draaien. Aan hen en de jongeren de opdracht om aan de scepis van Porters superieuren en de footballcoaches in de league een einde te maken.
Sean Porter
Junior Palaita
Leon Hayes
Donald Madlock
disismi
erg voorspelbaar deze film, maar toch heeft het me van begin tot eind weten te boeien. Voelde af en toe zelfs wat traantjes opkomen. Goed acteerwerk dus. Zeker de moeite van het kijken waard.
3.5
Juniahiah
Goeie film
Wel voorspelbaar, maar het zit goed in elkaar. Mooi broederschap!
dennis_n
Een sportfilm dat vol zit met cliché's. Na de eerste 15 minuten weet je al hoe de rest van de film zal verlopen. Weinig verrassend. Het acteerwerk maakt een hoop goed. Vandaar toch nog 3***. Wat mij betreft wordt de film op dit moment met een gemiddelde van bijna 4 sterren dik overgewaardeerd.
Niets aan toe te voegen
Arrow1974
ik ga m vanavond bekijken.
Lijk deze film niet op Meanmachine?Of op Remember the titans of op Any Given Sunday?
Ik hoor t wel
salim
te voorspelbaar, te cliche, en het sentiment hierin is werkelijk misselijkmakend. Wel goede rollen van the Rock en Xzibit
DvdL
Hij was soms wel voorspelbaar maar vind het toch een klasse film.
Heb me er goed mee vermaakt!
Waku
In eerste instantie verwacht je eigenlijk weer zo'n 13 in een dozijn film die voor de zoveelste keer het thema
"kansloos maar uiteindelijk toch succesvol"behandeld.
Tientallen voorgangers bewandelden al eerder deze weg.
Voor een groot deel is het ook waar, "take the lead", "mean machine", "coach carter",en zelfs "dangerous minds"hebben allemaal veel weg van dit genre.
En toch onderscheidt deze "Gridiron Gang"zich van al deze bovengenoemde titels. Mede dankzij sterk acteerwerk ( The Rock imponeert zelfs in zijn rol als mentor) van de gehele cast.
Dat het verhaal ook nog eens gebaseerd is op waargebeurde feiten geeft de film extra glans.
Kijk ook zeker verder als de aftiteling al loopt aan het eind!!
seanpuffy
fantastische ontroerende film zoals remember the titans.
ongeloofelijk gespeeld door the rock.
Alti
Vermakelijk film voor tussendoor. Goed acteerwerk van The Rock. Niet een grote toegevoegde waarde aan je collectie maar gewoon leuk om een keer gezien te hebben. Krijgt van mij een 3,5 omdat ik films met American Football daarin wel mooi vindt.
etherman
goede film wel een beetje voorspelbaar maar de goede acteer prestaties en de goede sound doet veel goed.4 sterren
rico_defender
Goede film vind ik persoonlijk ik The Rock en Xzibit die goed acteren dat viel me op 4,0*
tatz
ben aan deze film begonnen, leuke film, maar tot nu toe nog niks bijzonders. Maar als ik zo de reacties zie, moet ik misschien toch de moeite nemen om hem af te kijken.
ben benieuwd.
Raffael77
Dit is weer een goede film van de bovenste plank.
Goed geacteerd en ook nog waar gebeurt lol.
Wist ik niet maar deze aanrader voor iedereen.5
Movie Mansion
Prima film, maar wel voorspelbaar, ik noem dit een 13 in dozijn film, maar ja wel ok.
arca
Ik wist van te voren al wat me te wachten stond; een groep criminelen die er toch in slaagden "succesvol" te worden.
Het acteer werk is goed en ondanks dat dit de zoveelste film is met een verhaallijn als deze heeft me deze film de hele avond geamuseerd.
Zoals anderen al zeiden kan je het vergelijken met Coach Carter, wat ik zelf ook al een leuke film vond.
Dit is gewoon een film om je avondje mee te vullen.
patrick17
Geweldige film is dit met 2 hele goede acteurs The Rock en Xzibit die speelde allemaal een hele goede rol..
Het verhaal kennen we inmiddels wel en toch blijft het me bemoeien met vooral 1 hele goede scene met de schietscene waar Willie Weathers Kelvin Owens red..
Mooi einde al was het al een beetje en een einde die we vaker gezien hebben..
4 *
DOBBY DIGITAL
Lekker amerikaans maar wel leuk en lekker geacteerd, ik volg 'arca' in zijn recensie!
Goed geacteerd,
verhaallijn, cliché..
leuke wegkijker.. heerlijk zelfs voor een avond niets doen!
Bijzonder oubollige, zeer sentimentele feel-good tranentrekker die je bombardeert met speeches, aanzwellende muziek en geforceerd gevoelige momenten. The Rock houdt zich gelukkig goed staande in de hoofdrol en het is moeilijk om een dergelijke film, met het hart op de juiste plaats, volledig af te zeiken. Vooruit dan maar- het kijkt best lekker weg, alles is mooi gefilmd en je moet een hart van steen hebben om werkelijk niets te voelen bij het zien van zoveel emotie. Toch had ik continu het gevoel dat er een veel betere film in had gezeten, als het materiaal maar wat subtieler was gebracht.
Uier
- 2006 berichten
Ondanks de goede recenties alhier kon me de film echt niet boeien. Normaal ben ik een liefhebber van gevangenis-movies én van sportmovies, maar deze wist me alleminst te verrassen. Het is inderdaad een vat vol melodramatische cliches en in tegenstelling tot wat de meeste mensen hier vinden, vond ik The Rock maar ruk acteren. Verder krijg ik weinig van de film mee. Of dit door de rammelde uitvoering kwam of aan mijn verregaande begaaidheid lag, laat ik even in het midden.
2*.
Ché Cliché
Ik ben gewoon een 'sucker' voor dit soort sportfilms. Ik moet wel zeggen dat de clichés in deze film een beetje overtollig aanwezig zijn, soms tot op het misselijke af.
Je weet ook precies hoe de film afloopt vanaf minuut één. Zo voorspelbaar als wat. Maar ik vond het wel leuk.
The Rock houdt zich fantastisch staande in deze rol, eindelijk zou ik eens zeggen, want ik ben niet bepaald een grote fan van hem. Maar in deze film, prima werk.
Ik neig voor deze film tussen 3 of 3,5 ster, maar ik ben in een goede bui en geef het voordeel van de twijfel: 3,5 ster.
christophel
Omdat het een echt gebeurd verhaal is geef ik hem een***3
Anders zou ik hem net echt goed beoordelen...
helleke
Heel goeie film met zoals je van een Amerikaanse film wel kunt verwachten een 'happy ending'.
Maar dat stoorde me geenzinds want op den duur leeft ge echt wel mee met die gasten.
The Rock en ook wel Jade Yorker(die de rol van Willie Weathers speelt) zetten hier een prima vertolking neer.
De film is voorbij gevlogen.
Daarmee een verdiende 3,5 sterren.
turksoldier_61
ik ben hem nu aan het kijken, voor zover ik heb gekeken is het erg voorspelbaar en gwn een standaart verhaal.gevangenen beginnen aan football en spelen tegen anderen,niet zo'n goede cast, the rock kan niet acteren en xibit hoort niet eens daar te zijn maar omdat het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal is het niet zo standaard meer dus ik denk dat het wel meer gaat worden gedurende de film.
Turkeyloverz
Redelijke goede film. Uiterst standaard, soms irriterende over-acting maar toch wel het kijken waard. Blijkbaar is het ook netjes overgenomen van een waargebeurd verhaal, maar daar zie ik geen minpunten in. Verder is Gridiron Gang wel oke, aardige cast en ook wel vermakelijk, de tijd vliegt voorbij.
bugno
Rocky kan dus ook acteren,meestal weet hij dit goed verborgen te houden.
Jammer dat zijn acteerprestatie de film niet kan redden.
De film mist zo'n beetje alles,is wel erg voorspelbaar,en kan bijna niet waar gebeurd zijn.
Bij mij vloog de tijd echter ook om,mijn vreindin en ik zijn in slaap gevallen!
Voor de moeite,2*
TheRisingSun
Ik ben gewoon een 'sucker' voor dit soort sportfilms.
Same here!
Heerlijke sportfilm! Zoals rescent al een behoorlijk aantal sportfilms te bewonderen is geweest de laatste jaren. Dan denk ik aan "Coach Carter", "Glory Road", "Friday Night Lights" en natuurlijk "Remember The Titans". Allemaal films waar ik meer dan van genoten heb. Zo ook deze film!
Vaak weet je van te voren bij dit soort films al wel hoe ze eindigen, maar vervelen zal het me nooit. 't Wordt gewoon altijd op een manier verfilmd zodat je altijd geboeid zal blijven kijken, al zijn er ook altijd de vaste clichés.
Dwayne 'The Rock' Johnson viel mij erg mee moet ik zeggen! Hij deed het meer dan goed. Ook Xzibit viel niet uit de toon, niet irritant aanwezig.
De sportscenes zijn mooi en duidelijk in beeld gebracht, zodat het goed te volgen is.
Zoals bij alle bovengenoemde films geef ik ook deze film 4 sterren.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Sleepers

Radio
Drama / Biografie, 2003

Glory Road
Drama / Sport, 2006
competitieamerikaans voetbalgevangeneprobation assistant sportgebaseerd op een waargebeurd verhaallos angeles, californiëgeweldmoeder zoon relatiejuvenile delinquency