The Animatrix (2003)
Genre: Animatie / Sciencefiction
Geregisseerd door: Peter Chung, Andy Jones, Yoshiaki Kawajiri, Takeshi Koike, Mahiro Maeda, Kôji Morimoto en Shinichirô Watanabe
Met onder meer: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss en Julia Fletcher
Gesproken taal: Engels en Japans
Plot The Animatrix
"Free your mind."
Een verzameling van negen korte animatiefilms die een achtergrond beschrijven bij de Matrix-trilogie. Er wordt een beschrijving gegeven van de oorspronkelijke oorlog tussen mens en machines, die tot de creatie van de Matrix leidde.
Thomas "Neo" Anderson (stemrol)
Trinity (stemrol)
The Kid (stemrol)
Jue ("Final Flight of the Osiris") / Manabu ("Beyond") (stemrol)
Alexa ("Matriculated") (stemrol)
Crew Man ("Final Flight of the Osiris") / Kaiser ("Program") (stemrol)
Thadeus ("Final Flight of Osiris") / Cop ("Kid's Story") / Agent #2 ("World Record")
Operator ("Final Flight of Osiris")
Pilot ("Final Flight of Osiris")
Crew Woman ("Final Flight of Osiris") / Nurse ("World Record") / Misha ("Beyond")
pjotr
Eh Neo ...weet je ook voor welk filmpje Technical Itch een nummer heeft gemaakt? - of is het gewoon gebaseerd op The Animatrix? (en dus niet te horen in de filmpjes)
neo
Een voorproefje van de muziek. Conga Fury van Juno Reactor is hier gratis te downloaden: code-matrix.net
Zoek dan bij downloads. Overigens zijn er op die site ook een boel andere interessante dingen te downloaden!
neo
Oh ja waar ik stiekem nog op hoop is dat Final Flight genomineerd zal worden voor een Oscar voor Best Short Animated en die gaat winnen! Dat zou wel mooi zijn
Neo, kun je mij in het kort uitleggen wat The Animatrix inhoudt ? Ik heb het nog steeds niet begrepen.
Het zijn animatiefilmpjes dat is wat ik weet. Maar door wie gemaakt en met wat voor doel ?
neo
Simpel gezegd 9 filmpjes voortbouwen op het gegeven van The Matrix. Zo vertelt bv een filmpje wat over de voorgeschiedenis enz.
Sommige zijn door de Wachowski Brothers geschreven en andere makers hebben de films als inspiratiebron genomen voor een filmpje en een idee wat zij interessant vonden. Is het nu duidelijk kap?
Ja bedankt, nu is het me een stuk duidelijker.
Zitten er grote animatiestudio's achter de filmpjes ?
pjotr
Bedoel je hiermee dan dat Technical Itch een sample heeft gebruikt uit de score van Don Davis- en buiten dat dus helemaal niks met The Animatrix te maken heeft... ?
pjotr
Dan hoop ik nog wat meer op "Beyond"...echt een ongelofelijk mooi filmpje...
neo
Het is een mix van Don Davis muziek door Itch met wat dialogen van Reloaded. De dialogen overheersen nogal en ik weet dus niet helemaal zeker (heb de filmpjes en de score nou ook nog niet 100 keer gezien, geluisterd) of er een stuk of stukje muziek in een van de filmpjes te horen is. In ieder geval niet overduidelijk anders had ik dit denk ik al moeten horen.
neo
Zitten er grote animatiestudio's achter de filmpjes ?
Silver Pictures (van producent Joel Silver) heeft meegewerkt aan de animatie en Village Road Pictures, die twee zijn best groot te noemen. Voor de rest zijn er een paar nieuwe beginnende animatiestudio's opgezet die hebben meegewerkt. Zo is er bv ook de Mad House studio die in het verleden toch wel aardig wat werk heeft gedaan, maar of het nou allemaal grote animatiestudio's zijn dat weet ik nog niet.
Goodfella
Dan hoop ik nog wat meer op "Beyond"...echt een ongelofelijk mooi filmpje...

Phooze
Wow, wat ik erg mooi vond waren Matriculated en Beyond. De andere filmpjes waren natuurlijk ook geweldig, maar 4 had ik al gedownload. Van Final Flight had ik eigenlijk iets meer verwacht. Naast mooie graphics biedt het niet veel extra's.
4,5 ster voor de hele serie !
Phooze
In Matriculated zie je trouwens dat de mensen zichzelf inpluggen en ontpluggen. Dat verklaard weer een gedeelte van het Cypher mysterie. Maar daarover meer in het the Matrix topic ! Jawel !
Aha
Ik zat ook nog even dat logboek van je door te nemen en zag dat je al 3 keer naar Revo was geweest. Is dat inmiddels al meer? Ik ga in ieder geval as zaterdag helaas pas voor de 4e keer naar de film toe
neo
Dus de gezegde '' meer dan 3 maal Revo kijken in de bios is pas scheepsrecht'' gaat niet op bij jou?
Phooze
Ik leef op het land, dus scheepsrechten zijn niet van toepassing op mij
Yak
Gewoon om het even voor mezelf uit de wereld te helpen hoor: dus álles van de beginscène van Final Flight is 3d-animatie? Aan die zwaardscène is geen acteur van vlees en bloed te pas gekomen?

The Matrix Resurrections

Kôkaku Kidôtai
Animatie / Sciencefiction, 1995

Kontroll
Komedie / Misdaad, 2003
kunstmatige intelligentievechtsportenhackerpost-apocalyptischvirtuele realiteitdystopiecyberpunkalternate realityvolwassen animatiemultiple storylinesalternative realitymatrixshort compilation animecollection of short films action herosupernatural powerpost apocalyptic