• 9.373.140 stemmen

The Animatrix (2003)

Animatie / Sciencefiction | 102 minuten

Genre: Animatie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Peter Chung, Andy Jones, Yoshiaki Kawajiri, Takeshi Koike, Mahiro Maeda, Kôji Morimoto en Shinichirô Watanabe

Met onder meer: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss en Julia Fletcher

Gesproken taal: Engels en Japans

Plot The Animatrix

"Free your mind."

Een verzameling van negen korte animatiefilms die een achtergrond beschrijven bij de Matrix-trilogie. Er wordt een beschrijving gegeven van de oorspronkelijke oorlog tussen mens en machines, die tot de creatie van de Matrix leidde.

Thomas "Neo" Anderson (stemrol)

Trinity (stemrol)

The Kid (stemrol)

Jue ("Final Flight of the Osiris") / Manabu ("Beyond") (stemrol)

Alexa ("Matriculated") (stemrol)

Crew Man ("Final Flight of the Osiris") / Kaiser ("Program") (stemrol)

Thadeus ("Final Flight of Osiris") / Cop ("Kid's Story") / Agent #2 ("World Record")

Operator ("Final Flight of Osiris")

Pilot ("Final Flight of Osiris")

Crew Woman ("Final Flight of Osiris") / Nurse ("World Record") / Misha ("Beyond")

neo

Klopt helemaal. (neo denkt dat Yak ervan onder de indruk was )

avatar van Yak

Yak

neo schreef:

neo denkt dat Yak ervan onder de indruk was

Dat zeker. Als je stills bekijkt zoals deze of deze is pas te zien dat het 3d-animaties zijn. Eerste keer dat ik Final Flight zag dacht ik werkelijk dat het acteurs waren, met hier en daar was speciale effecten. Wow, dus!

neo

Uit onderzoek (mijn onderzoek ) blijkt dat iedere persoon die ik het laat zien, die er niks vanaf weet, het als echt beschouwt. Bedenk dat dit gemaakt is een fase die steeds maar door blijft gaan. Ik durf niet te denken aan het niveau over 10 jaar

Ach ... sommigen laten zich dan wel heel snel bedotten. Ziet er goed uit ... realistisch is nog wat anders.

avatar van Yekezzez

Yekezzez

Onderhond schreef:

Zeker een gepindakaaste versie gezien. Op DVD ziet hij er beter uit.

Yekezzez schreef:

Zeker een gepindakaaste versie gezien. Op DVD ziet hij er beter uit.
Ach, onderhond heeft ergens anders al laten merken in het algemeen niet gecharmeerd te zijn van CGI, dus.... hopeloos

avatar van Phoenix

Phoenix

Alleen als je het niet ziet. En voor een volledig CGI-filmpje vind ik dat je het bijna niet ziet.

Vandaar de gewonnen ''Annie''

avatar van soboer

soboer

Yak schreef:

Final Flight stelt echt geen ruk voor in vergelijking met de trailer van Casshern. Als je de trailer op sommige momenten stil zet dan zie je echt niet dat het CGI is.

avatar van Wouter

staat die trailer online?

Wouter schreef:

staat die trailer online?

Casshern topic

Maar Casshern is ook niet helemaal CGI, de personen zijn echt. Dat is toch wel een heel verschil.

avatar van pjotr

pjotr

soboer schreef:

Phooze schreef:

Precies, en laat dat nou net het moeilijkste zijn.

Die lui van Final Fantasy zijn nog steeds verreweg het beste op het gebied van computeranimatie....no doubt about it....

Production I.G -> Innocence, Studio 4°C -> Noiseman. Is 3D, ziet eruit als 2D

Voor wie realisme wil ... een camera is niet al te duur meer in aanschaf.

avatar van Hobbes

Hobbes

pjotr schreef:

Precies, en laat dat nou net het moeilijkste zijn.

Bedoel je nu het spel of de film? Ik dacht dat bedrijf van de film al lang ter ziele was?

neo

Kijk naar Final Fantasy film en wat Studio 4 voor Animatrix deden. Ze worden er gewoon steeds beter in !

Studio 4°C houdt nog steeds een zware artistieke kater aan The Animatrix over trouwens. Ze waren zo pissed na de samenwerking met de Amerikanen, dat ze prompt besloten zelf weer met een omnibus op de proppen te komen. Gelukkig kon Beyond nog een beetje de meubelen redden (hoewel dat zelf ook ettelijke keren opnieuw gescript moest worden, door Morimoto himself).

Als je kijkt wat 4°C in 1995 met Memories op tafel legde, kan je enkel besluiten dat The Animatrix teleurstellend is.

avatar van pjotr

pjotr

Hobbes schreef:

Dat zijn zo'n beetje dezelfde begreep ik....ik doel ook meer op de animatoren.

Onderhond schreef:

Noiseman

Dat is inderdaad een geniaal filmpje.

Is dat eigenlijk op dvd te krijgen? - ik heb 'm helaas nog niet gevonden.

In Japan is hij laatst weer in Special Limited Ed uitgekomen ... enkel te verkrijgen via een warenhuisketen daar. Daarvoor was ie enkel op DVD te verkrijgen als bonus bij een bepaalt type DVDplayer . Uiterst zeldszaam, en diegene die de DVD toch konden bemachtigen worden benijdt door de rest. Studio 4°C is best een vreemde studio op dat gebied. Ze lijken echt hun best te doen om zo klein mogelijk te blijven. Daarentegen maken ze wel enkel kwaliteit. (Bijna) uniek in deze tijden.

avatar van jex

jex

waarom zit animatrix niet in de database?

Phooze

omdat het niet 1 film is.

avatar van Yak

Yak

Phooze schreef:

omdat het niet 1 film is.

Geldt toch ook voor The Acid House?

Phooze

Het had daar iets mee te maken, precies weet ik het eigenlijk ook niet

Ik denk dat de deeltjes in The Acid House net lang genoeg zijn om aanvaardbaar te zijn. Vind het wel een beetje jammer, want die omnibus films zijn dikwijls zeer interessant.

Schande

Tja, al is de Animatrix zelf wel één van de mindere die ik al gezien heb. Niveau schommelt veel te veel tussen de shorts onderling, en een beetje meer vrijheid had wel op z'n plaats geweest.

Les Wachowskis & la Warner auraient déclenché ce matin (heure japonaise) une action musclée contre le Studio 4°C ...

Suite à une clause d'un obscur contrat, le fameux studio Japonais serait dans l'obligation de réaliser Animatrix 2 ...

Au nom de tous ses collègues, Koji Morimoto s'est rebellé contre cette dictature de production. Il se serait retiré avec les autres membres du studio dans une forêt avoisinante, embrassant la méthode militaire pour faire valoir leur liberté d'artistes ...

avatar van Phoenix

Phoenix

Eeeh, sorry, ik mag dan 5,5 jaar intensief frans hebben gevolgd maar hier word ik niet wijs uit.

neo

Iets met een contract met Studio 4 degrees (die ook al voor Animatrix 1 wat deden) en nu dus weer aan boord zijn. De rest begreepik niet echt helemaal. Maar in ieder geval Animatrix 2 staat al een hele tijd op de planning. Kijk er nu al naar uit!

avatar van Yekezzez

Yekezzez

Het gaat volgens mij over een wurg-contract die de Wachovski & Warner met Studio 4°C heeft en waar ze onderuit willen. Ze hebben zich terug getrokken in een bos om hun artistieke vrijheid te kunnen behouden.

Dit is wat ik eruit haal, maar ik kan het mis hebben.

Yekezzez heeft het helemaal juist.