• 9.373.063 stemmen

The Animatrix (2003)

Animatie / Sciencefiction | 102 minuten

Genre: Animatie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Peter Chung, Andy Jones, Yoshiaki Kawajiri, Takeshi Koike, Mahiro Maeda, Kôji Morimoto en Shinichirô Watanabe

Met onder meer: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss en Julia Fletcher

Gesproken taal: Engels en Japans

Plot The Animatrix

"Free your mind."

Een verzameling van negen korte animatiefilms die een achtergrond beschrijven bij de Matrix-trilogie. Er wordt een beschrijving gegeven van de oorspronkelijke oorlog tussen mens en machines, die tot de creatie van de Matrix leidde.

Thomas "Neo" Anderson (stemrol)

Trinity (stemrol)

The Kid (stemrol)

Jue ("Final Flight of the Osiris") / Manabu ("Beyond") (stemrol)

Alexa ("Matriculated") (stemrol)

Crew Man ("Final Flight of the Osiris") / Kaiser ("Program") (stemrol)

Thadeus ("Final Flight of Osiris") / Cop ("Kid's Story") / Agent #2 ("World Record")

Operator ("Final Flight of Osiris")

Pilot ("Final Flight of Osiris")

Crew Woman ("Final Flight of Osiris") / Nurse ("World Record") / Misha ("Beyond")

neo

Ik vond de eerste helemaal geweldig zoals ik al eerder had aangegeven. Program , het 2e filmpje, vind ik niet zo goed. En nu Detective story is weer een veel betere!!1

avatar van Sjaak

Sjaak

FINAL FLIGHT OF THE OSIRIS

Zoals aangegeven bij Dreamcatcher op MM is deze te zien voor de bovenstaande film.

Erg mooi om te zien, grafisch zo realistisch dat ik niet in staat was om de eerste 15 seconden door te hebben dat ik had te maken met animatie i.p.v echte menschjes..

Ik ben benieuwd naar de rest van deze filmpjes!

avatar van Stuff

Stuff

Ik had hetzelfde als Sjaak: ik zat even te knipperen met mn ogen of het nou echte mensen waren of toch cgi's. Ik vind het de mooiste uit de serie tot nu toe. Detective Story vond ik qua sfeer dan weer aardiger maar da's mijn smaak natuurlijk;).

Hij is trouwens via KaZaa te downloaden op het moment, maar kijk wel uit: vaak is het de second renaissance die je binnen haalt.

Hemdale

Ik heb nu ook twee delen van Animatrix gezien en ik vond het geweldig, ik had ze trouwens gedownload via IRC.

In mei komt deel 3 toch uit van Animatrix? Of zijn er al meer?

neo

Deze drie zijn tot nu toe te downloaden:

Seconds Rennaissance part 1

Program

Detective Story

In mei zal deel 2 van Rennaissance te vinden zijn op de offciele internetsite.

Zelf ik kijk ik vooral uit naar ''Beyond'', wat misschien naast Final Flight weleens het beste filmpje kan zijn.

Hemdale

Hoeveel Animatrix afleveringen komen er nog dan?

avatar van yerdaddy

yerdaddy

Stuk of negen ofzo? De rest alleen op dvd dacht ik. Neo?

neo

''The 9'' zullen inderdaad op de dvd staan die vanaf 3 juni verkrijgbaar zal zijn.

Wat meer informatie :

-Scrolls to Screen: The History and Culture of Anime" documentary

-7 featurettes with director profiles, interviews and behind-the-scenes footage of each of the films

-4 audio commentaries

-"Enter the Matrix" videogame trailer

-Widescreen anamorphic format

Hemdale

Thanks for the info, neo!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Stuff schreef:

Had ik ook. De huid van deze mensen is zo goed gemaakt. Lijkt werkelijk net echt. Het gehele filmpje was trouwens adembenemend mooi !

neo

The Second Renaissance Part 2 is trouwens al een tijdje te downloaden!!! Samen met part 1 nu mijn 2 favoriete filmpjes. link

avatar van Yekezzez

Yekezzez

Ik heb ze gisteren allemaal gezien. De eerste was echt een fantastisch goed computergeanimeerd(?) fimpje. Ik kreeg alleen niet het gevoel, bij de de filmpjes, zoals ik dat bij de matrix wel had. Geen toegevoegde waarde aan de film, wel leuk om naar te kijken.

neo

Zoals je weet zijn de filmpjes geinspireerd door The Matrix en gaan door op zaken die in The Matrix niet verbeeld werden. Naar mijn mening voegen ze dus wel wat toe, net als al die comics die bv op de officiele site staan.

avatar van Yekezzez

Yekezzez

Van de negen die ik gezien hebben er twee wel een toegevoegde waarde: second renaissance 1&2, omdat deze de gschiedenis uitleggen. Osiris vond ik geweldig omdat deze levensecht computergeanimeerd was, Ik moest ff kijken of dit geen echte acteurs waren, maar heeft verder geen toevoeging aan het verhaal, omdat het alleen een vechtscene was. Beyond en world record vond ik leuke verhaaltjes, die zich eigenlijk buiten de film om spelen. Kid's story en detective story vond ik weer leuk omdat hier de connectie met de film word gelegd (kid trinity neo). De ander twee vond ik vaag en te ver gezocht, resp. matriculated en program.

avatar van chrissie

chrissie

als ik dit zo allemaal lees, kan ik maar best volgende woensdag mijn video in de aanslag houden. Ik heb wel The Matrix al op video maar dan zendt het Belgische Kanaal 2 zowel The Matrix als The Final Flight of Osiris uit, na elkaar. En met die reclameblokken ertussen kloppen de uitzendtijden nooit, dus denk ik best het hele boeltje nog maar eens opnemen.

avatar van Hobbes

Hobbes

neo,

die comic..waar staat die? en weet je toevallig door wie die getekend is?

avatar van Phoenix

Phoenix

Heb nu de hele animatrix gezien... Eigenlijk zijn diegene die door de Wachowski's zijn geschreven het beste vind ik. Dit zijn Final Flight of the Osiris, Second Renaissance Part 1 & 2, Kid's Story. Ik zat echt met open mond naar FFOTO te kijken, wat is dat prachtig levensecht geanimeerd zeg, werkelijk niet te geloven.

avatar van Hobbes

Hobbes

mag de animatrix trouwens niet op de site?

is wel straigh-to-video maar toch.

'k vond animatrix trouwens stukken leuker dat the matrix

avatar van Phoenix

Phoenix

Zo ver zou ik nou weer niet willen gaan maar als de hele Animatrix er uit had gezien als FFOTO met een leuk verhaal (bijvoorbeeld die ene met dat "spookhuis") [edit: "Beyond"]... Ik vond Detective Story, die ene met dat menselijk maken van zo'n loper en die ene met die atleet het minst leuk en mooi.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Erg kewle filmpjes hoor...

Mijn favo's qua verhaal/insteek:

Final Flight (...)

Kid's Story

World Record

Hobbes schreef:

mag de animatrix trouwens niet op de site?

is wel straigh-to-video maar toch.

Twee mensen hebben al geprobeerd THe Animatrix toe te voegen, van mij mag je het proberen Hobbes, maar of die op de site komt

neo

Final Flight is trouwens nog steeds mijn favoriet.

avatar van Jordy

Jordy

Korte films voegen we niet toe... als ze gebundeld zijn op één video of dvd verandert daar niets aan

neo

Hmm zowel een video als dvd en soundtrack zullen van The Animatrix worden uitgebracht, en tevens ook een een gift set (dvd+soundtrack). Ik denk dat het die laatste wordt

avatar van Stephan

Stephan

Jordy schreef:

Hoe zit het dan met New York Stories?

The Animatrix voldoet naar mijn maatstaven geheel aan een featurefilm.

avatar van Goodfella

Goodfella

Gisteren de Animatrix dvd gekeken; paar heel aardige filmpjes moe'k zeggen! The Second Renaissance Part I en II vind ik de beste, vooral omdat ze het Matrix verhaal ook echt uitdiepen. Twee erg interessante filmpjes met mooie symboliek en leuke animaties. Hele dikke 4 sterren Ook 4 sterren voor de filmpjes Beyond en Detective Story. De eerste bevat prachtige, mysterieuze beelden en scènes en is gewoon ontzettend sfeervol, de tweede is een ware Matrix-ode aan het film-noir genre, héérlijk om te kijken.

Kid's Story vond ik vooral mooi om het ontroerende einde en de rauwe, aparte tekenstijl sprak me ook wel aan (3,5 sterren). Final Flight of the Osiris is werkelijk VERBLUFFEND mooi geanimeerd (duurt echt niet lang meer voordat geanimeerde mensen niet meer van 't echt te onderscheiden zijn) maar inhoudelijk nogal matig, voegt eigenlijk ook maar weinig toe aan Reloaded, 3 sterren. Mariculated is vooral heeeeeeel vreemd, multi-interpretabel en vooral nauwelijks te bevatten. Gaat eigenlijk net iets te ver daarin, maar is desalniettemin erg intrigerend. Had een beetje het 'Eraserhead-gevoel' na afloop... 3 sterren.

World Record kon me niet boeien en was inhoudelijk ook niet bijster sterk (2*), Program was zelfs zeer matig, lelijk getekend en totaal nietszeggend. 1,5 *

Het totaalcijfer rond ik af naar een mooie drie en een half, want vergeleken met Reloaded vond ik dit al met al toch echt beter...

Goodfella schreef:

Ga het filmpje in de bios zien als je daar de kans toe hebt! Ik heb de dvd ook uiteraard, maar ik ga geen cijfers enzo geven omdat ik denk het nu zo beoordeel als een normale matrixliefhebber als jij

avatar van pjotr

pjotr

Joepie...vannacht in de Pathé in Groningen een éénmalige vertoning van The Animatrix......en ik heb ook al kaartjes...:P

neo

En laat ik nou net onder geen mogelijk de kans hebben om morgen naar de voorstelling in Den Haag te gaan En tja Groningen en Eindhoven liggen nou niet bepaald naast de deur en met vervoer zou dat geen eens mogelijk zijn voor mij

neo

De dvd is op veel plekken nu te koop. De dvd kan ook gehuurd worden bij de videotheek. Heb trouwens alweer 3 dagen de soundtrack van The Animatrix. Let wel op deze cd bevat eigenlijk geen echte score van de filmpjes. Het zijn meer wat songs geinspireerd door en mixen. Misschien dat de echte score ooit nog eens wordt uitgebracht, anders zal ik het binnenkort moeten doen met een illegale versie.Ik kan nu al niet wachten om de score van Final Flight te kunnen luisteren!

Don Davis is wel even te horen in de tracks: Tech Itch/Don Davis "The Real en Junkie XL/Don Davis "Red Pill, Blue Pill". Vooral Red Pill klinkt erg goed net ''Beauty Never Fades'' van Junkie XL alleen. Over het algemeen toch een zeer goed album wat vooral bedoeld is voor mensen als mij zelf De prijzen varieren een klein beetje maar over het algemeen zit je op de 17 euro voor de cd. Maar voor mensen die dit toch wat te veel geld vinden naast de dvd zelf kunnen ook de gift set kopen.