The Godfather: Part III (1990)
Genre: Misdaad / Drama
Speelduur: 162 minuten / 158 minuten ('The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone')
Alternatieve titel: The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone
Geregisseerd door: Francis Ford Coppola
Met onder meer: Al Pacino, Diane Keaton en Andy Garcia
Gesproken taal: Engels, Italiaans, Duits en Latijn
Releasedatum: 22 maart 1991
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Godfather: Part III
"All the power on earth can't change destiny."
Een ouder wordende Michael Corleone probeert zichzelf en z'n familie af te scheiden van de gewelddadige onderwereld. Terwijl hij de Corleones probeert te koppelen aan het Vaticaan moet hij zich ondertussen bezighouden met een gangster die de bestaande machtsverhoudingen probeert te verstoren.
Michael Corleone
Grace Hamilton
Mary Corleone
Cardinal Lamberto
83Utreg!
Onbegrepen meesterwerk. Ook ik ben overigens van mening dat dit de minste van de drie is, maar niet met grote afstand ofzo. De kwaliteit van de film is bijna net zo goed vind ik.
Wat Chainsaw hierboven schrijft: Als het een opzich staande film zou zijn had niemand hem zich herinnerd. Onzin. Dit is op zichzelf al een van de beste maffiafilms ooit.
Ik vind juist de tegenstellingen van de eerste twee met deze erg mooi. Een prachtige afsluiter van de trilogie, die wederom word gedragen door Pacino, die op basis van de hele trilogie de beste acteur ter wereld genoemd mag worden. Niemand kan iets zo indringend neerzetten als hij.
Menace2society
Het zal vast wel ergens staan,maar dan moet ik heel veel gaan lezen,maar weet iemand waarom Duvall niet mee doet in dit deel?
moviemafketel
- 19752 berichten
De rol van Tom Hagen is uit het script geschrapt, omdat Robert Duvall vijf miljoen dollar eiste voor zijn rol. Hier ging Paramount niet op in. Voor de rol van Vincent Mancini waren meer kandidaten. Dit waren o.a. Alec Baldwin, Vincent Spano, Matt Dillon, Val Kilmer, Charlie Sheen en Nicolas Cage.
Ik denk persoonlijk dat Alec Baldwin een betere keus dan Garcia was geweest,maar wie ben ik
Menace2society
Ok thanx voor de info. Nu zou je zeggen dat dat toch niet zo'n gek bedrag was maar goed.
film-gek
Laatst weer herzien, ik vind deze film slecht. Het is een aanfluiting tegen over de eerste 2 delen, die superieur zijn. Pacino doet het goed Garcia doet het ook wel aardig, maar die dochter van Coppola is tenenkrommend slecht. De magie is gewoon weg in dit deel. Ze hadden het gewoon bij de eerste 2 delen moeten laten.
2* sterren voor Pacino en Garcia
t.durden
2* sterren voor Pacino en Garcia
angel-eyes18
net zoals voorgaande delen van genoten...
voorgaande delen waren een fractie beter maar toch een 5*
fappie
- 2005 stemmen
Dat ben ik met je eens. De film deed mij niet echt denken aan The Godfather, maar het is geen slechte film.
erik1677
Ook dit deel is wee genieten!
Alleen zijn de 2 andere delen iets beter.
Maar ook hier worden weer de familietragedies weer prachtig uitgewerkt.
Vooral het einde is een stukje geweldig acteerwerk van al pacino.
Heerlijke film.
southparkgek
Wat minder dan de eerste 2 delen maar ook en goede film een 4.0
speranza
chevy93
The Godfather-trilogie. Waarschijnlijk is hij niet aan mij besteed. De film gaat te traag en er gebeurt te weinig. Het enige interessante zijn de dialogen en laat dat mij nou net niet boeien. Dan wordt het al gauw een lange zit. Daar waar in Part I het nog allemaal spannend was, was het in Part II en III alleen maar slaapverwekkend. Dat moet je letterlijk nemen, want ik ben bij beide films in slaap gevallen.
Bij dit deel heb ik het toch nog redelijk lang volgehouden (bijna 2 uur) en heb het laatste uurtje dan ook later gekeken. De film begon heel goed en ik dacht dat de trilogie toch nog een waardig einde zou krijgen. Jammer genoeg bleef het alleen goed in het begin en de langdradigheid ging het overnemen.
Dat laatste uurtje is mij wel wat beter bevallen en het was zowaar nog een prettig uurtje. Ook wederom met die lange dialogen, maar vanaf het moment dat er naar de opera toegewerkt werd was het echt een mooi stuk. Vooral het einde was erg mooi.
2,5* voor de muziek, het begin en het laatste uurtje.
JakobFugger
Ik heb een zwak voor gangster films (en dan met name mafia). Deze film red het qua verhaal en sfeer niet bij die van de eerste twee delen, maar is nog steeds een onderhoudende film.
petersen91
Deze film is lang niet zo boeiend als als de eerste 2 delen. de film viel me tegen. In het begin vond ik hem nog wel aardig, maar op een gegeven moment begon het gewoon saai te worden.
het verbaasd met dat deze film in de top 250 staat. volgens mij is dit naast lord of the rings de enige trilogie waarbij alle 3 de films in de top 250 staan.
chevy93
Star Wars IV, V en VI staan ook in de Top 250. Door velen ook als een soort trilogie beschouwd.
moviemafketel
- 19752 berichten
Die dochter van Coppola speelt gewoon afschuwelijk. Erg zonde dat vaderliefde voor het schieten van een perfect 3e deel gaat. Ik begrijp alleen niet zo goed dat mensen het 1e stuk van deel 3 nog wel vermakelijk vinden, terwijl ik de afrekening van de priester en die andere gasten van de Immobiliare-deal juist erg tof vind. En dan ook nog the grande finale in het theater en het trieste eind(wat dus minder triest overkwam, juist omdat die Mary Corleone een ongelofelijke miscast was) vond ik nog steeds wel hoogstaand.
Weetje wikipedia:
Sofia Coppola werd geboren in 1971 en was nog maar 1 jaar oud toen ze optrad in 1972 op het witte doek als "de baby" (een jongen) in de doopscène in The Godfather.
Later zou ze een grotere rol spelen in The Godfather Part III toen ze op het laatste moment Winona Ryder verving. De kritiek was over dit optreden weinig vleiend.
jester
Waardige afsluiter van de trilogie, maar wel duidelijk minder dan zijn voorgangers. Sofie Coppola is daar debet aan, erg jammer dat zij zo'n belangrijke personage in deze film mag spelen. Verder is het natuurlijk jammer dat Robert Duvall niet meer meedoet. En de rol van zijn zoon (john Savage) is volledig overbodig. Sofie kost een half punt aftrek, nu wordt het 4 sterren.
Pipoo!
Voor een vervolg die 16 jaar later uitkomt, vind ik dat de film dezelfde sfeer met zich mee brengt als de delen daarvoor. Voor mij een plek waard in mijn eigen top 10. Ben geen fan van al dat katholieke gebeuren, maar het past wel heel goed bij de ontwikkeling van het leven van Michael Corleone.
killer13
niet zo goed als deel 1 en 2 maar toch verdient ook the godfather 3 de volle 5*
dragonmaster
beter dan 2. had een hoger cijfer kunnen krijgen als de dochter van Coppola er niet in had gezeten : zorgt voor doorspoelmomenten.Een hele goede rol van Andy Garcia.
badmotherfucker
Kan deze eigenlijk nog geen cijfer geven aangezien ik hem nog steeds niet heb afgezien. Ik ben 2 keer begonnen met het kijken van de trilogie en beide keren ben ik halverwege dit deel afgehaakt..
Schandalig dat je dan avatar hebt van The Godfather.
badmotherfucker
Schandalig dat je dan avatar hebt van The Godfather.
Hahaha ja eigenlijk wel he.. maar desondanks vindt ik deel 1&2 echt geweldig!
Charlie Cheese
- 1936 stemmen
Ook ik vind dit het minste deel van de trilogie. Ik heb ze laatst in een paar dagen gekeken.
Het eerste deel is erg lang, maar wel heel mooi.
Het tweede deel vind ik beter dan deel 1, misschien komt het omdat er wat meer actie in zat ofzo. De film was afgelopen voordat ik er erg in had, dan was bij deel 1 niet zo, ik heb zelfs een pauze ingelast
Deel 3 vond ik veel minder qua spanning, het verhaal was wat minder interessant en op bepaalde punten nogal vergezocht (het Vaticaan? WTF?) Metname de laatste paar scenes vond ik jammer, vanaf de dood van zijn dochter tot de allerlaatste scene waar de Godfather in zijn stoel overlijdt, ik vond het totaal niet passend bij de rest van de film.
zegmaarmaarten
Erg mooie film. Wat anders dan deel 1 en 2, maar deel 3 maakt er zeker een echte trilogie van.
Prachtige kwaliteit, prachtige scenes. Het verhaal was goed te volgen.
In mijn beleving minstens zo goed als deel 1 en deel 2.

The Godfather: Part II
1974