• 9.376.788 stemmen

The Godfather: Part III (1990)

Misdaad / Drama | 162 minuten / 158 minuten ('The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone')

Genre: Misdaad / Drama

Speelduur: 162 minuten / 158 minuten ('The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone')

Alternatieve titel: The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone

Geregisseerd door: Francis Ford Coppola

Met onder meer: Al Pacino, Diane Keaton en Andy Garcia

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Duits en Latijn

Releasedatum: 22 maart 1991

Plot The Godfather: Part III

"All the power on earth can't change destiny."

Een ouder wordende Michael Corleone probeert zichzelf en z'n familie af te scheiden van de gewelddadige onderwereld. Terwijl hij de Corleones probeert te koppelen aan het Vaticaan moet hij zich ondertussen bezighouden met een gangster die de bestaande machtsverhoudingen probeert te verstoren.

Michael Corleone

Cardinal Lamberto

avatar van moviemansion

moviemansion

mafiabaas schreef:

Vind deel III wel iets minder dan deel I en II maar toch een practig slot van deze geweldige triologie. 5*

'Just when I thought I was out, they pull me back in !'

Helemaal mee eens, Schandalig dat Pacino geen film prijs heeft gekregen voor de scene op de trap.Gewoon subliem.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Dus je vind, dat iemand voor 1! scene een prijs moet krijgen?

avatar van EdonCorleone

EdonCorleone

Een film naar mijn hart! in z'n film zink ik helemaal weg, Kijk dan ook het liefst alle drie de delen achter elkaar op een regenachtig weekend. Wat zeker 1 keer per jaar gebeurd. Je moet er van houden, maar kan me niet voorstellen dat z'n film niet tot de verbeelding spreekt.

avatar van moviemansion

moviemansion

feanaro surion schreef:

Dus je vind, dat iemand voor 1! scene een prijs moet krijgen?

Zeker voor die scene, maar nee hoor ik vond de hele film prima.

avatar van Mischa

Mischa

Kai schreef:

Waarom niet?

Ik hoop wel dat Coppola de regie krijgt.

Coppola heeft al meerdere malen aangegeven dat hij deel IV niet zal maken. Laatste keer was n.a.v. de dood van Mario Puzo. Dit sluit tuurlijk niet uit dat Paramount tóch met een vierde deel op de proppen komt, maar of we daar nou op zitten te wachten....

Er waren inderdaad geruchten dat er een script voor deel IV lag, en dat DiCaprio daarin een jonge Santino zou spelen. I.t.t. enkele anderen hier vind ik 'm overigens best een capabel acteur, maar Leo als Sonny Corleone zie ik gewoon niet: veels te weinig lichaamshaar, om maar eens iets te noemen!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Leonardo haalt het niet als Corleone. Als ze slim zijn halen ze James Franco, als er een vierde deel zal komen.

avatar van Kai

Kai

Coppola heeft al meerdere malen aangegeven dat hij deel IV niet zal maken.

Volgens mij wil Coppola nou juist wel maar paramount niet.

avatar van braambes

braambes

Dit is een waardige afsluiter voor de trilogie, maar als het hier niet stopt maken ze het helemaal kapot, negen kansen op tien.

avatar van Wouter

Ach, deel drie was al een stap terug...

avatar van braambes

braambes

zonder enige twijfel, maar het blijft een waardige afsluiter, vind ik.

avatar van MarkFish

MarkFish

braambes schreef:

zonder enige twijfel, maar het blijft een waardige afsluiter, vind ik.

Zeker, het blijft een goede film, met een steengoeie Al Pacino en een vrij goeie Andy Garcia. Zo slecht is die helemaal niet.

avatar van Toon1

Toon1

wat een ondergewaardeerde film... ik vind deze zeker zo goed als deel 2, en het einde is beklemmend. 5 sterren.

avatar van twg

twg

inderdaad een mooi en dramatisch einde.

en een geweldige acteer prestatie van Al Pachino.

mischien wel net zo goed als deel 1

avatar van nathan_666

nathan_666

goede film met prachtig einde.

Pacino was geweldig in deze film.

avatar van AHWA

AHWA

Weer eens herzien. Ik vond deze de minste van de drie, maar toch gingen de 163 weer snel voorbij. Ik heb me niet zo gestoord aan Sofia Coppola als anderen, maar dat zal komen omdat ik er niet veel van verwachtte naar aanleiding van de vele berichten hierover.

Maar het verraad en de corruptie en de afrekeningen en het respect voor gezag blijft me boeien.

4 sterren.

avatar van Mischa

Mischa

Voor wie geïnteresseerd is in het bankiers-schandaal dat in de film wordt behandeld: I Banchieri de Dio, een rolprent waarin op een aardige manier het wérkelijke bankschandaal wordt uitgebeeld: Keinzig, bisschop Gilday (en met een beetje goeie wil zelfs don Lucchese), je ziet ze allemaal terug!

avatar van Diesel

Diesel

When Andy Garcia filmed his fight scene, he insisted on beating the stuntman with a real pistol instead of a prop pistol. This resulted in the stuntman suffering a cut that required stitches.

Opmerkelijk. Garcia zat waarschijnlijk helemaal in z'n rol.

Is duidelijk te merken in de film.

avatar van gemaster

gemaster

Wat een eikel ben je dan zeg. Hij wil een stuntman persé met een echt pistool slaan. Ik mag hopen dat de stuntman terug mocht meppen met een boksbeugel.

avatar van PatrickL

PatrickL

Nogal stupide van de stuntman zelf lijkt me. Hij stemt ermee in zich met een echt pistool te laten slaan.

avatar van Diesel

Diesel

Tja, als de stuntman zou weigeren zou hij zeker ontslagen worden.

Stuntmannen hebben weinig te zeggen, they just follow orders..

avatar van Mr. M

Mr. M

Ik vind deze film lang niet zo teleurstellend als veel mensen zeggen, oke, hij kan niet tippen aan het niveau van de eerste twee delen, maar het is toch nog steeds een hele goede film, met een fantastisch einde, ik vind hem daarom 4 sterren waard.

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik vind hem helemaal niet onder doen aan de andere twee. Sterker nog, ik vind hem beter dan deel 2.

avatar van Benninf

Benninf

Deze staat op m'n 'Nog afkijken'-lijst en zaterdag krijg ik eindelijk de kans dit vervolg op zijn fantastische voorgangers 1 en 2 af te kijken! Ik ben benieuwd

avatar van Mark86

Mark86

Ik denk dat Robert Duvall (Tom Hagen) echt flink gemist wordt in deze film. Verder vind ik het raar dat Michael TOTAAL een ander mens is als in deel 1 en 2! Maarja de film op zich is goed maar hij blijft toch een beetje op zichzelf staan tegenover de andere 2 delen..

avatar van The One Ring

The One Ring

Ja, waar is Tom Hagen eigenlijk gebleven in de film?

avatar van nathan_666

nathan_666

hij speelt niet mee in deze film

avatar van Kai

Kai

Hij wilde evenveel salaris als Al Pacino, en dat wilde de makers hem niet geven dus deed hij niet mee.

avatar van kamar

kamar

jammer van die miscasting van sofia maar dat is wel goed gemaakt door andy garcia.prachtige film en pacino ...daar gaan we weer......een uitstekende acteur!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van NERD

NERD

Deze film had misschien nog wel meer impact op mij dan deel 1 en 2. Hij heeft een iets andere en misschien wel minder magische sfeer dan de eerdere delen, maar om een of andere ongrijpbare manier blijft hij wel meer hangen. Nadat de film was afgelopen heb ik echt eerst nog een aantal minuten stil voor me uit zitten staren...

4,5 sterren

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

^^

Ik had precies hetzelfde, en vond dat dit deel me het meest raakte van alledrie. Daarom kreeg deze dan ook de hoogste waardering van mij.