The Godfather: Part III (1990)
Genre: Misdaad / Drama
Speelduur: 162 minuten / 158 minuten ('The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone')
Alternatieve titel: The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone
Geregisseerd door: Francis Ford Coppola
Met onder meer: Al Pacino, Diane Keaton en Andy Garcia
Gesproken taal: Engels, Italiaans, Duits en Latijn
Releasedatum: 22 maart 1991
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Godfather: Part III
"All the power on earth can't change destiny."
Een ouder wordende Michael Corleone probeert zichzelf en z'n familie af te scheiden van de gewelddadige onderwereld. Terwijl hij de Corleones probeert te koppelen aan het Vaticaan moet hij zich ondertussen bezighouden met een gangster die de bestaande machtsverhoudingen probeert te verstoren.
Michael Corleone
Grace Hamilton
Mary Corleone
Cardinal Lamberto
moviemansion
Vind deel III wel iets minder dan deel I en II maar toch een practig slot van deze geweldige triologie. 5*
'Just when I thought I was out, they pull me back in !'
Helemaal mee eens, Schandalig dat Pacino geen film prijs heeft gekregen voor de scene op de trap.Gewoon subliem.
feanaro surion
Dus je vind, dat iemand voor 1! scene een prijs moet krijgen?
EdonCorleone
Een film naar mijn hart! in z'n film zink ik helemaal weg, Kijk dan ook het liefst alle drie de delen achter elkaar op een regenachtig weekend. Wat zeker 1 keer per jaar gebeurd. Je moet er van houden, maar kan me niet voorstellen dat z'n film niet tot de verbeelding spreekt.
moviemansion
Dus je vind, dat iemand voor 1! scene een prijs moet krijgen?
Zeker voor die scene, maar nee hoor ik vond de hele film prima.
Mischa
Coppola heeft al meerdere malen aangegeven dat hij deel IV niet zal maken. Laatste keer was n.a.v. de dood van Mario Puzo. Dit sluit tuurlijk niet uit dat Paramount tóch met een vierde deel op de proppen komt, maar of we daar nou op zitten te wachten....
Er waren inderdaad geruchten dat er een script voor deel IV lag, en dat DiCaprio daarin een jonge Santino zou spelen. I.t.t. enkele anderen hier vind ik 'm overigens best een capabel acteur, maar Leo als Sonny Corleone zie ik gewoon niet: veels te weinig lichaamshaar, om maar eens iets te noemen!
Naomi Watts
Leonardo haalt het niet als Corleone. Als ze slim zijn halen ze James Franco, als er een vierde deel zal komen.
Kai
Volgens mij wil Coppola nou juist wel maar paramount niet.
braambes
Dit is een waardige afsluiter voor de trilogie, maar als het hier niet stopt maken ze het helemaal kapot, negen kansen op tien.
braambes
zonder enige twijfel, maar het blijft een waardige afsluiter, vind ik.
MarkFish
Zeker, het blijft een goede film, met een steengoeie Al Pacino en een vrij goeie Andy Garcia. Zo slecht is die helemaal niet.
Toon1
wat een ondergewaardeerde film... ik vind deze zeker zo goed als deel 2, en het einde is beklemmend. 5 sterren.
twg
inderdaad een mooi en dramatisch einde.
en een geweldige acteer prestatie van Al Pachino.
mischien wel net zo goed als deel 1
nathan_666
goede film met prachtig einde.
Pacino was geweldig in deze film.
AHWA
Weer eens herzien. Ik vond deze de minste van de drie, maar toch gingen de 163 weer snel voorbij. Ik heb me niet zo gestoord aan Sofia Coppola als anderen, maar dat zal komen omdat ik er niet veel van verwachtte naar aanleiding van de vele berichten hierover.
Maar het verraad en de corruptie en de afrekeningen en het respect voor gezag blijft me boeien.
4 sterren.
Mischa
Voor wie geïnteresseerd is in het bankiers-schandaal dat in de film wordt behandeld: I Banchieri de Dio, een rolprent waarin op een aardige manier het wérkelijke bankschandaal wordt uitgebeeld: Keinzig, bisschop Gilday (en met een beetje goeie wil zelfs don Lucchese), je ziet ze allemaal terug!
Diesel
When Andy Garcia filmed his fight scene, he insisted on beating the stuntman with a real pistol instead of a prop pistol. This resulted in the stuntman suffering a cut that required stitches.
Opmerkelijk. Garcia zat waarschijnlijk helemaal in z'n rol.
Is duidelijk te merken in de film.
gemaster
Wat een eikel ben je dan zeg. Hij wil een stuntman persé met een echt pistool slaan. Ik mag hopen dat de stuntman terug mocht meppen met een boksbeugel.
PatrickL
Nogal stupide van de stuntman zelf lijkt me. Hij stemt ermee in zich met een echt pistool te laten slaan.
Diesel
Tja, als de stuntman zou weigeren zou hij zeker ontslagen worden.
Stuntmannen hebben weinig te zeggen, they just follow orders..
Mr. M
Ik vind deze film lang niet zo teleurstellend als veel mensen zeggen, oke, hij kan niet tippen aan het niveau van de eerste twee delen, maar het is toch nog steeds een hele goede film, met een fantastisch einde, ik vind hem daarom 4 sterren waard.
The One Ring
Ik vind hem helemaal niet onder doen aan de andere twee. Sterker nog, ik vind hem beter dan deel 2.
Benninf
Deze staat op m'n 'Nog afkijken'-lijst en zaterdag krijg ik eindelijk de kans dit vervolg op zijn fantastische voorgangers 1 en 2 af te kijken! Ik ben benieuwd
Mark86
Ik denk dat Robert Duvall (Tom Hagen) echt flink gemist wordt in deze film. Verder vind ik het raar dat Michael TOTAAL een ander mens is als in deel 1 en 2! Maarja de film op zich is goed maar hij blijft toch een beetje op zichzelf staan tegenover de andere 2 delen..
Kai
Hij wilde evenveel salaris als Al Pacino, en dat wilde de makers hem niet geven dus deed hij niet mee.
kamar
jammer van die miscasting van sofia maar dat is wel goed gemaakt door andy garcia.prachtige film en pacino ...daar gaan we weer......een uitstekende acteur!!!!!!!!!!!!!!!
NERD
Deze film had misschien nog wel meer impact op mij dan deel 1 en 2. Hij heeft een iets andere en misschien wel minder magische sfeer dan de eerdere delen, maar om een of andere ongrijpbare manier blijft hij wel meer hangen. Nadat de film was afgelopen heb ik echt eerst nog een aantal minuten stil voor me uit zitten staren...
4,5 sterren
Captain Pervert
^^
Ik had precies hetzelfde, en vond dat dit deel me het meest raakte van alledrie. Daarom kreeg deze dan ook de hoogste waardering van mij.

The Godfather: Part II
1974