• 9.373.926 stemmen

The Godfather: Part III (1990)

Misdaad / Drama | 162 minuten / 158 minuten ('The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone')

Genre: Misdaad / Drama

Speelduur: 162 minuten / 158 minuten ('The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone')

Alternatieve titel: The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone

Geregisseerd door: Francis Ford Coppola

Met onder meer: Al Pacino, Diane Keaton en Andy Garcia

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Duits en Latijn

Releasedatum: 22 maart 1991

Plot The Godfather: Part III

"All the power on earth can't change destiny."

Een ouder wordende Michael Corleone probeert zichzelf en z'n familie af te scheiden van de gewelddadige onderwereld. Terwijl hij de Corleones probeert te koppelen aan het Vaticaan moet hij zich ondertussen bezighouden met een gangster die de bestaande machtsverhoudingen probeert te verstoren.

Michael Corleone

Mary Corleone

Cardinal Lamberto

avatar van Kenshin

Kenshin

Aardige film, alleen ik vond Sofia Coppoloa een beetje vervelend.

avatar van Mischa

Mischa

ThaMovieVoter schreef:

Precies

Niet mee eens. Sonny was een gretig mens, erop gebrand om al zijn lusten te bevredigen. Hij was wellicht een goed soldaat, maar niet de man die nadacht voor hij deed. Dit kost het uiteindelijk ook de kop.

Toegegeven, aan het begin van deel drie lijkt Vincent erg op zijn vader; zijn woede-uitbarstingen, het openlijk uitdagen van zijn vijanden en het rokkenjagen. Maar onder invloed van Michael leert hij zijn gevoelens te beteugelen. In het tweede deel van de film lijkt hij meer op de jonge Vito uit deel twee dan op Sonny.

Daarnaast is Vincent bereid om de ultieme prijs te betalen voor de macht die hij wenst; De vrouw van wie hij houdt geeft hij op. Sterker; wanneer Michael hem deze eis stelt is hij hier, omwille van de familie, direct toe bereid. Sonny had dit offer mijns inziens nooit kunnen brengen.

De conclusie is wellicht dat Vito een slechtere opvoeder was dan Michael. Maar ja, van modern opvoeden had de oude Don natuurlijk nog nooit gehoord.

avatar van Mischa

Mischa

Oh, vergeet ik helemaal op de vraag in te gaan of Vincent het redt. Dat ligt er denk ik voor een belangrijk deel aan met welke mensen hij zich omringt. Datzelfde gold ook voor zijn grootvader en oom. Hoe het ook zij, bloed zal er blijven vloeien wanneer de Corleones iets willen.

Bravo.

Waar ik eerste twee delen twee keer drie uur zat te kijken naar mensen die elkaar doodschoten - en ik me niet bijster goed kon inleven in de hoofdpersonen - werd ik hoe langer hoe meer gegrepen door deze film, juist daarom vind ik dit de beste uit de serie. Da's persoonlijk, er zijn vast wel redenen om de andere twee beter te vinden, maar een film die ik alleen maar "kijk" zonder hem te "beleven" is voor mij gewoon minder dan eentje waarbij dat andersom is.

5 sterren.

Da Jando schreef:

Ik vond hem over het algemeen wat saai maar het einde maakte alles goed, erg mooi einde. 4 ****

Kan ik me goed in vinden.

avatar van mister blonde

mister blonde

you´re an amazing pervert, Captain.

Captain Pervert

Ja, die twee berichten lijken inderdaad tegenstrijdig? Maar ik vind hem niet zozeer saai, zoals Da Jando zegt, maar des te meer ben ik het met hem eens wat betreft het einde.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Wat ik helaas miste bij Deel 3 was het Brilliante acteren uit deel 1 en 2, ik denk dat dat meer ligt aan het script dan aan Al Pacino. In deel 1 en 2 zag je bijna alles in zijn gezicht, maar in deel drie legde hij alles uit. Hij was zo open geworden dat hij met teksten alles duidelijk maakte, terwijl dat in 1 en 2 gebeurde met emoties op zijn gezicht daarom geef ik the godfather part drie in vergelijking met 1 en 2 maar 3.5 sterren.

avatar van gemaster

gemaster

Minder goed dan deel 1 en 2(maarja welke film is dat niet?), maar nog steeds een schitterende prestatie. Het grootste minpunt is natuurlijk dat nichtje van Coppola dat met haar enorme reukorgaan het halve beeld in beslag neemt. Ik dicht zelfs Keanu Reeves betere acteerkwaliteiten toe dan haar. Wat een enorme castingfout. Desondanks 4,5 ster.

avatar van Kazuyuki

Kazuyuki

• 2068 stemmen

gemaster schreef:

.. Het grootste minpunt is natuurlijk dat nichtje van Coppola dat met haar enorme reukorgaan het halve beeld in beslag neemt. Ik dicht zelfs Keanu Reeves betere acteerkwaliteiten toe dan haar. Wat een enorme castingfout...

Nichtje? Het is zijn eigen vlees en bloed! En zij heeft klaarblijkelijk wel een neus voor artistieke films. Getuige dit en dat .

Maar haar acteerwerk was inderdaad niet echt denderend.

avatar van PatrickL

PatrickL

Ze acteert inderdaad niet best. Ze heeft natuurlijk wel twee zeer behoorlijke films gemaakt. Ze neemt het roer van pa een beetje over, want die heeft het laatste decenium niet veel bijzonders meer gemaakt. Ik vind deze film ook de minste van de 3. Desondanks vind ik het toch een goede film.

avatar van sequi

sequi

Zonder deze film is het geen geheel. De trilogie gaat over Micheal Corleone. Het stuk van Vito Corleone (zijn vader) in deel II was meesterlijk maar eigenlijk een bijzaak omdat Micheal de zoon is van Vito is het handig ook het een en ander af te weten van Vito. Maar het draait allemaal om Micheal. Daarom vind ik dit deel een perfecte afsluiter. Ik zou willen weten hoe het verder gaat maar zit er echt niet op te wachten.

Het verhaal zit gewoon goed in elkaar.
Allen het cruciale punt waarop Micheal besluit de hele zaak te legaliseren en inderdaad bijna een heilige begint te worden mis ik ook ja. Dat had mooi geweest.

Er zaten momenten bij waar ik gewoon beefde van de kippenvel en ja dan zit het goed in elkaar als het gebeurd. Ik had ook dolgraag Tom Hagen terug gezien dat vond ik echt heel erg jammer. Maar ondanks alles is dit een film die legendarisch is en perfect bij I en II hoort.

Voor mij is de Godfather Trilogy de beste films/trilogy die er is.

Captain Pervert

Deze film is ook bedoeld als afsluiter omdat de film eindigt met Michael Corleone als oude man die zit te peinzen in zijn stoel en dan valt hij dood om.

Dan zal deel 4 wel gaan over wat zich daarvoor nog afspeelde maar dan boet deel 3 wel aan kracht en coherentie in.

Nee, volgens mij is deel 4 een gerucht van hetzelfde kaliber als Rambo 4, Rocky 6 en The A-Team: The Movie.

avatar van donnie B.

donnie B.

Nee, deel 4 zal verder gaan waar 3 eindigde. nl waar Any Garcia aan het het hoofd vd familie komt te staan. Best interessant...

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Prachtige , maar niet noodzakelijke , afsluiter van de trilogie. Het tijdsverschil tussen deel 2 is wat groot , de film had niet echt hoeven gemaakt te worden aangezien deel 2 al mooi eindigde. Toch is dit weer een erg boeiend vervolg. Je mist wat de authentieke cast van deel 1 , wat misschien het enige echte minpunt is. Pacino zet weeral een rol van formaat neer als de oude Don corleone die worstelt met het verleden. Garcia geeft een meerwaarde aan de film en past perfect bij het plaatje. De sfeer is goed behouden , het einde is een tragische doch mooie afsluiter van de geniaalste cinema ooit.

10/10

avatar van MarkFish

MarkFish

Captain Pervert schreef:

Dat gaat toch over wat er voor deel 1 gebeurde, zeg maar. Ik dacht over de periode dat de familie machtig wordt. En volgens mij speelt Leo di Caprio dan Vito Corleone, maar dat kan een gerucht zijn.

MarkFish schreef:

Ik dacht dat de Niro Vito Corleone zou spelen en di Caprio Santino.

avatar van Diesel

Diesel

Di Caprio als Santino?

Lachwekkend.

Kai

Ik weet toch 100% zeker dat ik het heb gelezen.

Dat was in een interview met Andy Garcia.

avatar van Diesel

Diesel

Ik geloof je wel Kai, kan me alleen niet voorstellen dat een zeer matige acteur als Di Caprio de rol van Sonny geloofwaardig zou kunnen spelen. Ben sowieso radicaal tegen een vierde Godfather maar als het zover komt dan moet men wel met goede acteurs komen..

Kai

Jah ik snap wel wat je bedoelt zelf twijfel ik of er een 4de godfather moet komen.

avatar van U-96

U-96

• 2069 stemmen

Ik zou er iig echt niet het nut van inzien.. Mocht het er ooit van komen, dan hoop ik dat F.F. Coppola de regie voor zich neemt..

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

Ik niet.

Waarom niet?

Ik hoop wel dat Coppola de regie krijgt.

avatar van t_v_b

t_v_b

Met dicaprio erin wordt het echt niks!!

avatar van mafiabaas

mafiabaas

Vind deel III wel iets minder dan deel I en II maar toch een practig slot van deze geweldige triologie. 5*

'Just when I thought I was out, they pull me back in !'

avatar van gotti

Zie niet zo'n probleem in diCaprio als maffioso...

avatar van mafiabaas

mafiabaas

Di Caprio als maffioso naja wat sla dat nou weer op en vooral in The Godfather zelfs nog en natuurlijk moet Coppola de regie dan doen.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Ja, wat sla dat nou weer op :S