• 9.374.148 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Stewart Hendler

Met onder meer: Josh Holloway, Dulé Hill en Sarah Wayne Callies

Plot Whisper

"The devil's work is childs play"

Een in geldnood verkerende crimineel en zijn handlangers weten in opdracht van een mysterieuze opdrachtgever een jongetje genaamd David te ontvoeren. Ze nemen hem mee naar een verlaten zomerhuis om verdere instructies af te wachten. Als er plotseling vreemde en afgrijselijke dingen gebeuren, ontdekt de groep dat ze geen normaal jongetje hebben ontvoerd...

avatar van edejong

edejong

sarah wayne callies

avatar van moviemike

moviemike

Er was sprake dat Erik Van Looy deze film zou regisseren. Achteraf is hij heel erg blij dat hij dit niet heeft gedaan!

avatar van ralfsjam

ralfsjam

ik begon deze film met 2 minpunten. een kind in de hoofdrol als duivel en Josh Holloway die in mijn ogen niet kan acteren. toch bleek het een aardige film te zijn, en dat komt denk ik door het feit dat er weinig bloed in voor komt en er een redelijk verhaal in zit. nouja... het verhaal is wel vaker gedaan, maar het zat goed in elkaar.

de acteurs om Holloway heen deden Josh naar de achtergrond verdringen, en dat heeft de regiseur goed (maar per ongeluk denk ik ) gedaan. een boven gemiddelde thriller met hier en daar een mooi shot van wolven in de sneeuw. een kind dat als een volwassenne speeld is voor mij te veel van het goede, maarja de duivel zat erin, dus dan kan het waarschijnlijk! een 3.

avatar van Lee72

Lee72

Erg spannende film, deed me een beetje denken aan the Omen. Daar heeft het wel iets van weg. Goede cast en dat jochie speelt ook erg goed. Ik snapte trouwens niet wat die vrouw die in het begin voor die auto liep, te maken had met de rest van de film 3 *

avatar van jptje36

jptje36

zeker geen slechte film.

avatar van moos33

moos33

Een aardige film met spannende momenten. Het begin dat die vrouw voor de auto kwam snap ik ook niet. De enige overeenkomst was dat die wolven er voor komen.

De film krijgt van mij een 3.

avatar van grid8400

grid8400

Saaie voorspelbare niet boeiende film. 2*

avatar van Pete Fox

Pete Fox

Kent er iemand een of meerdere liederen die werden gebruikt in de film? vooral dat kerstachtig lied en het lied van tijdens de aftiteling zou ik heel graag weten

avatar van too-sweet

too-sweet

Redelijke film.Heeft spannende momenten.

avatar van mixmaster

mixmaster

ik vond dit een hele goeie film met spannende scenes.

kijkt gewoon heerlijk weg deze film.

wel een beetje van the omen afgekeken maar ik vond het toch allemaal goed over komen.

deze film heeft mij prettig verrast !!!

avatar van fritsy

fritsy

grid8400 schreef:

Saaie voorspelbare niet boeiende film. 2*

langdraderig en cliché er bij. 0,5*

Lee72 schreef:

was een kindermeisje, hij wilt de ziel van iedereen hebben

• 2023 stemmen

was een leuke film,wel erg ongeloofwaardig, erg goed geacteerd, maar mss toch iets over the top door het kind????

• 2023 stemmen

vond dat de moeder erg veel weg heeft van Kim Catrall van sex and the city

avatar van Jic

Jic

een geweldige film erg goed geacteerd door het jongetje en het verhaal is ook erg leuk sommige stukken toch iets te voorspelbaar maar het is zeker een aanrader geef hem een 4*

avatar van papillon 25

papillon 25

ik vondt dit een leuke film met spannende momenten daar bij een goed einde zeker de moeite waard om te kijken

avatar van flyer

flyer

Goeie film kan niet anders zeggen. Verhaal waarbij de rollen omgedraait zijn niet de kidnappers bepalen wat er gebeurd maar de gekidnapte. En een einde die geen onnodige vervolgen toelaat hoewel in hollywood weet je dat nooit.

avatar van patrick17

patrick17

Ja een redelijke film toch wel. De film is op sommige momenten (in mij ogen) voorspelbaar maar dat maakt de veel niet slechter.. Einde was te verwachtten...

3 *

avatar van raza1

raza1

Film viel af en toe in horror-genre met zijn schrikmomenten. Hoe dan ook vond ik het een flauw verhaaltje maar niet slecht geacteerd ofzo, waardoor het wel te doen was. 2,5*

avatar van mtsholland

mtsholland

Goeie film, het zal je kind maar zijn, met plezier naar gekeken.

Jongetje speeld erg geloofwaardig, goed geacteerd.

Beetje horor en thriller samen

avatar van Oosie

Oosie

WEL SPANNEND , 3.5*** van mij ,en het einde was niet te verwachten , ik had eerder een deel2 in gedachten .

maar ik heb wel genoten ECHT SPANNEND.

avatar van papillon 25

papillon 25

goede horror film met spannende momenten

dikke 10

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Beter goed gestolen dan slecht gejat moeten de makers gedacht hebben, want The Omen komt wel erg dichtbij. Aantal scenes doen weer aan 'the shining' denken en dat leidt nogal af. Voor serie-acteurs doen Josh Holloway en Sarah Wayne Callies het alleraardigst, dat ventje viel tegen.

Uiteindelijk nogal plots afgelopen... 2 sterren. Ben aardig.

avatar van Raffael77

Raffael77

Creepy Kid. Prima geacteerd door Sara & Josh.

Prima film die wel spannend bleef en had wel iets weg van de sfeer zoals in Exorcist. De duivel is overal of moet ik het kwaad zeggen.

avatar van SaBBeS

SaBBeS

Gister gekeken, op zich niet ergerlijk om naar te kijken, maar een goede film is het allerminst.

Vergelijkbaar met Exorcist of The Omen, maar dan gewoon een B-film. Behalve magere acteerprestaties vind ik het grootste kritiekpunt dat veel dingen niet kloppen of niet worden uitgelegd. Je blijft als kijker met vragen zitten.

Op zich is dat niet erg, wanneer de schrikmoment goed zijn. Immers, een goede horrorfilm die je veel laat schrikken hoeft niet zo'n goed verhaal te hebben. Vind je een verhaal echter wel belangrijk als filmmaker, dan vind ik dat je dat ook goed uit moet werken. Deze film blijft er een beetje tussenin hangen... Ik kan daarom ook niet meer dan 2* geven.

avatar van Carlos Olivera

Carlos Olivera

SaBBeS schreef:

Vergelijkbaar met Exorcist of The Omen, maar dan gewoon een B-film.

B-film? Dit was most defenitivly geen B-film.

Bijzonder goede film die de vaart er goed in houd. Verveelt geen moment en de acteerprestaties zijn uitstekend! Ja, er zit een beetje van The Omen in, maar zelf vond ik deze beter dan die film.

Zeker een aanrader!

avatar van christophel

christophel

niet mijn smaak, daarom hoeft hij niet slecht te zijn....geef geen punten

avatar van jimbo79

jimbo79

echt onding echt een rip-off van vanalles met heel slechte akteurs en een heel dom einde

1 van de slechtste van het jaar

avatar van balkanG

balkanG

een leuke film met spannende momenten. Niet een topper.

2.5 sterren

avatar van han de barman

han de barman

fijne film. het jochie maakt mooie opmerkingen en speelt met mooie uitdrukkingen.