Genre: Misdaad
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Latijn
Releasedatum: 18 januari 1973
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Zondag 1 maart in één bioscoop (Amsterdam)
Plot The Godfather
"An offer you can't refuse."
Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een maffia familie in New York. Als een gangster van een andere familie besluit drugs te gaan verkopen in heel New York, ontstaan er problemen. Don Vito is tegen de handel in drugs en laat dit ook blijken. Dit leidt tot een poging om hem te vermoorden. Daarna wordt één van Don Vito's adviseurs gekidnapt, om zo z'n zoon te dwingen de drugsverkoop goed te keuren.
- IMDb (9,2 / 2200685)
- Trailer (YouTube)
- The Godfather (BoekMeter)
- The Godfather (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Carlo Rizzi
Captain McCluskey
Jack Woltz
Nomak
Wat ben jij toch een kortzichtige blaaskaak. Jouw gelul over braveheart was ook al zo ontzettend dom.
En nu ga je the Godfather ook nog afkraken? Wie ben jij dan wel niet hals. Jij probeert gewoon interessant te doen, met een lekker afwijkende mening. Maar het is irritant voor mensen die er wel kijk op hebben. Oh ja en het is ook weer niet je genre... wat dan wel want je kraakt de beste films aller tijde af.
Godfather, legendarische sfeer, en acteurs. 5.0
Mag hij geen eigen mening meer hebben??
Er zijn mensen die een film afbreken en er zomaar een halve ster voor geven om de film omlaag te halen.
Die jongen is niet zo iemand, als hij de film niet goed vind, dan is dat zijn zaak. Hij is nog erg gul om 2,5* te geven aan een film die hij niet goed vind. Als hij nu een halve ster had gegeven dan begreep ik je reactie want zo laag verdiend deze film niet.
Hij heeft een goed bericht geschreven vind ik, waarin hij schrijft waarom hij de film niet goed vind.
Interessant doen? Afwijkende mening?
Een andere mening hebben is juist goed. Waarom zou hij de film goed moeten vinden? Omdat ongeveer 90% van de mensen hier (waaronder jij en ik) de film goed vinden is de film nog niet goed voor iedereen. Als iedereen dezelfde film goed zou vinden zou het maar saai zijn denk ik.
GinolaEHV
The Godfather, door velen beschouwd als één van de beste films allertijden, is niets meer dan een lang uitgesponnen simpel drama-filmpje.
Godfather, legendarische sfeer, en acteurs. 5.0
Rustig maar. Hij geeft slechts zijn mening. Als hij The Godfather een slechte film vindt, kan dat toch.
En ik vind dat hij zijn mening best aardig onderbouwt.
Dus niet meteen als in een het nauw gedreven kat reageren als iemand jouw favoriete film niet kan waarderen.
Mat_
The departed mag niet eens in de schaduw staan van The Godfather. Goede film hoor the departed, maar niet zoals the Godfather. Vind ze eigenlijk ook totaal niet op elkaar lijken. Misschien qoa genre, maar zeker niet als film
Volgens mij vergelijk ik nergens The Departed met The Godfather. Ik zeg enkel dat nieuwe maffiafilms elementen bevatten die mij meer kunnen boeien dan The Godfather. Waarschijnlijk zullen de echte fans van maffiafilms The Godfather de allerbeste film vinden, maar ik ben dan ook allesbehalve een fan van het genre.
Volgens mij kraak ik nergens The Godfather af. Ik geef hem zelfs een 2,5*, hetgeen voor mij nog altijd een nipte voldoende is. Verder beslis ik gewoon zelf welke films ik bekijk en als ik ze echt niet goed vind kan ik ze toch moeilijk 5* geven. Dat heeft niks te maken met interessant willen doen
83Utreg!
Een 2,5, een nipte voldoende, voor the Godfather is een een regelrechte belediging voor het meesterwerk dat het is. Sorry voor mij eerdere woordkeus, maar dat is afkraken en dat zie ik ook als een persoonlijke aantijging.
Het zou net zoiets zijn als: Maradonna een slechte voetballer noemen, of Winston Churchill een nazi...
Nogmaals, het kan je genre, of je acteur niet zijn, maar op de sfeer en de algemene kwaliteit valt toch echt niets af te dwingen.
Mat_
Dus omdat The Godfather door velen enorm gewaardeerd wordt mag ik er geen andere mening op nahouden?
combi
- 20609 berichten
wel jammer.
83Utreg!
dat zeg ik toch, de kwaliteit van de film is top, of jij dat nou vind of niet. En dan nog maar een keer, over smaak mag je het hebben, maar je kan niet zeggen dat het een simpel middelmatig soapje is.
Daarbij liet ik me uitlokken door iemand, die gezien zijn filmkeuze totaal niet serieus te nemen valt. Als ik jouw filmrecenties lees, lees ik bij goede films slechte recenties, en bij slechte films goede.
Dit kun je gooien op smaak en eigen mening, maar is volgens mij gewoon een algemeen inzicht voor kwaliteit en autenticiteit, dat heb je wel of niet. Jij hebt dat dus duidelijk niet.
cloverfield een geweldige film, sterk geacteerd...laat me toch gvd niet lachen.
Roel-
- 1978 berichten
Dat mag hij best zeggen. Hij vind de kwaliteit blijkbaar niet top en laat dat in zijn stem zien.
En jou kunnen we maar beter ook niet serieus nemen. Meneer die niet eens weet hoe je recensies spelt.
Begrijp je hoe belachelijk je redenatie is?
En jij - naar mijn mening - ook niet, aan je gemiddelde reactie in dit topic te zien.
cloverfield een geweldige film, sterk geacteerd...laat me toch gvd niet lachen.
Mag hij best vinden.
En nu terug naar The Godfather
Mat_
Jij bent misschien iemand die films objectief beoordeelt, ik beoordeel een film subjectief Een film mag objectief gezien misschien goed zijn, als het mij de helft van de tijd niet weet te boeien dan geef ik gewoon 2.5*.
Alsof The Godfather zo'n fantastisch verhaal heeft. De film is legendarisch geworden door de sfeer en die weet me niet echt te boeien. Kwestie van smaak dus.
Graag voorbeelden daarvan
Zoals ik al zei beoordeel ik films subjectief en niet objectief,meneer de filmkenner
Alsof die twee films met elkaar te vergelijken zijn
Chattingforum
Na jaren lang aangehoord te horen dat deze film ik 100% moest bekijken, ging ik deze zomervakantie bij me oma dit deel kijken. Moet zeggen, prachtige film. Goed acteerwerk. Terecht zo hoog staand:D
83Utreg!
Ik beoordeel films zowel subjectief als objectief.
En jou subjectieve kijk op deze film vond ik verbijsterend, en daarom reageerde ik.
Het is duidelijk dat wij niet echt de zelfde smaak hebben. dat over de recensies, ik gaf een voorbeeld: cloverfield.
Het was dus geen vergelijking met Godfather, maar een voorbeeld.
Lexcoaster
Ja.
Ik weet niet wat ik over de hele trilogie moet zeggen, behalve wat al gezegt is. Alle drie de films zie ik als 1 heel verhaal, en niet als drie aparte films. Meesterwerk! 5*
ThaMovieVoter
Bron?
Bron?
dvd-me
[/quote]
Als je aan vele mensen vraagt waarom ze The Godfather een topfilm vinden dan zeggen ze dat het komt door de fantastische sfeer. Het is niet echt een feit,eerder een constatering[/quote]
Ik vind het gewoon een super verhaal !
The Scorcher
Het is inderdaad een prachtige verfilming en een geweldig verhaal.
The Godfather is zonder twijfel dé meest legendarische gangsterfilm aller tijden.
En misschien wel de beste film ooit gemaakt !
hub_011
Jawel je mag je mening hebben,maar de meesten zullen dat in dit geval niet met je delen
dvd-me
Het hele gesprek etc. van Utreg en Mat is nogal nutteloos.
Bekijk het zo: Vind je de film goed, dan vind je het goed. Vind je er niks aan, dat vind je er niks aan... Elkaars mening opdringen heeft geen zin allemaal.
wat ik snap is dat sommige mensen dit saai vinden.. Maar denk er wel even bij na dat dit wle ongeveer de 1e maffia film ooit is.
Dus zoveel ervaring hadden ze niet.
Maar goed, ik kan niks veranderen aan jullie meningen!
Erwinner
Weer een hype top 10 film gezien, ongelofeloos...
1e uur is niet doorheen te komen door al het saaie geneuzel en snode plannetjes. Kan echt niet geloven dat een hoop mensen door dit 1e stuk willen ploeteren voor de 10e keer bij wijze van...
Nadat Pacino het roer begon over te nemen verscheen er voor mij iig een lichtpuntje, meestal redt hij toch een hele film. Was toch al benieuwd hoe hij het op jonge leeftijd ervan af zou brengen want van M.Brando kreeg ik spontaan een kikker in m'n keel.
Nou ja, hij was wel vermakelijker dan de rest van de familie. Ook geen goed teken dus.
Pacino nam het roer dus over en ik besloot om niet de hele avond in duigen te laten vallen en drukte met teleurgesteld plezier op de STOP knop (met de hoop op meer plezier de volgende keer).
Afijn, met goede hoop en al mijn zinnen gezet op het restant.
Werd inderdaad leuker en ik bespeurde weer enige plezier in de film.
Het werd zelfs leuker dan ik verwachtte! Wat lullig dat het dan weer afloopt met een sisser! Tsjongejonge.
1e helft een 0.5
2e helft een 3.0
Een kwartje cadeau van Erwinner voor de miljoenen fans al kan ik me nog bedenken.
Co Jackso
- 21924 berichten
Afijn, met goede hoop en al mijn zinnen gezet op het restant.
Werd inderdaad leuker en ik bespeurde weer enige plezier in de film.
Het werd zelfs leuker dan ik verwachtte!
Wat had je dan verwacht? Ik beschouw The Godfather als serieuze cinema en jij bestempelt het constant met leuk en niet leuk. Nee het is niet leuk, want het is ook geen komedie of een film met personages als in bijvoorbeeld The Big Lebowski. Het zijn normale karakters in een serieuze film dat blijkbaar niet voldoet aan jouw verwachtingen. Wat jij saai geneuzel noemt, noemen andere een geniaal script en een perfecte opbouw naar de rest van de film. Hoeft niet altijd sprake te zijn van fysieke actie om te spreken van actie. Met jouw review wordt niet duidelijk dat deze film een hype is, en bij deze kan ik je The Godfather II en nog heel wat andere films uit die periode en ervoor afraden (klinkt wellicht hard, maar voorkomt in ieder geval minder leuke teleurstellingen).
peter74
Helemaal met Co Jackso eens, vind dit nog steeds de beste film ooit gemaakt, en de rol van Marlon Brando vind ik nog steeds de beste rol die iemand ooit heeft neergezet. Ik doe het niet vaak, maar bij deze film spoel ik sommige stukken wel eens terug om weer te kijken, bv de scene waar Brando bij het mortuarium staat bij Sonny. Geweldig
De film is geen gangsterthriller als We own the night, American Gangster of noem maar op. Dit is een uitgebreid epos met een meeslepend verhaal, de nodige drama en in dit geval prachtprestaties. Momenteel ben ik aan het boek bezig, wat ook een aanrader is.
Zoals Co Jackso al zei is The Godfather II voor u (Erwinner) af te raden. In mijn ogen beter dan deel 1, maar net helemaal gedragen door Pacino. En met de terugblikscènes met De Niro zal het je nog minder aanspreken dan deel 1. Een hype kan je dit niet zeker niet noemen, een klassieker met een breed publiek wel.
Mat_
Een scheve mond trekken en wat zacht mompelen is nu ook weer niet zo heel moeilijk. En dat is dan ook het enige wat hij gedurende de film doet
Erwinner
De rol van Brando is behoorlijk sip, tegen het zielige aan. Kan me ook wel voorstellen dat men het indrukwekkend vind maar ik zet gewoon mijn vraagtekens bij zijn spel.
En ik had inderdaad hele hoge verwachtingen van The Godfather, had ook geen idee dat het één en al drama was. Er waren wel wraak scénes maar had dat veel méér verwacht.
Als ik het dan puur op drama ga bekijken vind ik het nog steeds pover, vooral het 1e gedeelte. Dat gedeelte hadden ze moeten inkorten imo want daarna ging het een stuk beter.
Deel 2 en 3? Daar ga ik niet achteraan, komt misschien wel eens een keertje op mijn pad.
Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat ik deze film nog niet gezien had, kan ook zijn dat de 1e keer lang geleden is geweest en het toen als "prul" had bestempeld. Vaak vergeet ik dat soort films dan ook weer.
Mafia gedoe vind ik vaak niet leuk meer, heb al wat Aziatisch spul geprobeert en toch raakt dat me allemaal niet meer.
Toch had ik met The Departed zowaar weer plezier in de mafiawereld. Dikke 4* daarvoor.
v2000
Eindelijk deze klassieker gezien. Hoge verwachtingen die deels uitkwamen maar deels ook niet. Eigenlijk vond ik het begin het beste, toen die zielige man bij hem kwam klagen. Daar speelt Brando echt geweldig. Daarna vond ik de film wat minder worden, zeker niet slecht, maar ik vind dit zeker niet de beste film aller tijden.
M.Goodkat
Echt dan hé, vond hem een goeie acteur indertijd de jaren 50 maar is te hoog in zijn bol gegaan naarmate de jaren,met apocalypse now enzo.Zijn rol was niet echt groots.. en dan die sinaasappel verhaaltjes ertussen..
Vind deel twee dan ook de beste =)
Youp Elzing
@Mat
super gezegd!! Laat hem toch ook mooi een mening hebben.
Penrue
2 jaar geleden was je ook 15 beste Penrue. is wellicht een beetje te jong voor een film als deze?
Dat zou kunnen ja, maar mafia films hebben me gewoon nooit getrokken. Is denk gewoon persoonlijke voorkeur.
Ik hou voornamelijk van horror en detective (vooral die Britse) films.
Jonas23
Prachtige film e. alleen jammer dat de games van the godfather wat minder zijn.

The Godfather: Part III
1990

The Godfather: Part II
1974

Het woord 'maffia' mocht niet in het script van 'The Godfather' voorkomen

'The Godfather' gaat van Netflix verdwijnen: 'Gewoon echt de beste film aller tijden op alle fronten'

Wat is 'de beste film allertijden'? Dit is waarom juist deze films altijd als eerste worden genoemd

Dit is waarom het woord 'maffia' geen enkele keer in 'The Godfather' te horen is

The Shawshank Redemption

C'era una Volta il West
Western, 1968

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
italiëverlies van geliefdelove at first sightitalian americangebaseerd op boekeuropasymbolismgangsterpatriarchwraakgeorganiseerde misdaadmaffiaadvocaatreligierevenge motivecrime familysicilian mafiareligious hypocrisygun violencerise to powermob bossdead horsegang violenceaggressivejaren 40jaren 50mafia war grandpart of trilogy intensepowerful