Genre: Misdaad
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Vrijdag om 22:25 uur op 3Sat
Plot The Godfather
"An offer you can't refuse."
Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een maffia familie in New York. Als een gangster van een andere familie besluit drugs te gaan verkopen in heel New York, ontstaan er problemen. Don Vito is tegen de handel in drugs en laat dit ook blijken. Dit leidt tot een poging om hem te vermoorden. Daarna wordt één van Don Vito's adviseurs gekidnapt, om zo z'n zoon te dwingen de drugsverkoop goed te keuren.
- IMDb (9,2 / 2201840)
- Trailer (YouTube)
- The Godfather (BoekMeter)
- The Godfather (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Carlo Rizzi
Captain McCluskey
Jack Woltz
Donkerwoud
Jullie zullen mij voor gek verklaren, maar ik geef deze film niet meer dan een magere 3,5*.
Acteerwerk is zeer sterk, dat ontken ik niet. Echter is de film zelf gewoon veel minder omdat het mij gewoon niet weet te boeien. Ik heb deze film al drie keer gezien, maar keer op keer vind ik er gewoon niks aan. De enige momenten waarop ik even op het puntje van mijn bank zit, is wanneer er een moord komt o.i.d.
Waarschijnlijk komt het doordat ik al heel veel gelijksoortige films heb gezien.
Overigens heb ik het idee, en dat moet ik echt even zeggen, dat veel kleine kids op hun achtste zo'n film kijken blind 5 sterren stemmen en daardoor deze film zo hoog staat. Mijn mening.
Hallelujah! Ik ben niet de enige.:D
calovespe
als ik idd de film terugkijk vind ik een aantal acteerprestaties niet zo byzonder.
Ik zelf had al aangegeven dat ik Marlon Brando helemaal niet byzondergoed vind in deze film, zeker niet dat praatje van um, ook die hoofdagent, vond ik matig en James Caan heb ik ook wel beter gezien..Dat wilt niet zeggen dat ik ze slecht vind of de film niet goed ...integendeel.
Gelukkig zijn we allemaal anders ,en hebben we recht op verschillende meningen en zullen er een hoop het niet met mij eens zijn...wat hun goed recht is.
Toch vind ik scarface,carlito's way, goodfellas en vooral once upon a time in america beter.
Maar het blijft een film die ik eens in de zoveel tijd graag nog x kijk.
thunderball
Ik zag deze film voor het eerst op de Nederlandse TV als mini-serie, waarbij ze ook deel twee hadden gevoegd en de fout was gemaakt alles in chronologische volgorde te vertellen.
Gelukkig zag ik later de films in hun originele versies.
De eerste vind ik nog altijd de beste!
Wat Brando hier neerzet is werkelijk onvergeetelijk en meesterlijk.
Zijn Don Corleone is een icoon uit de filmgeschiedenis en de oscar was dan ook dik verdiend.
Deze film is toch de blueprint van alle maffiafilms die er na gemaakt zijn (Ok, aardige film... maar het is geen The Godfather, etc..).
De maffia was aanvankelijk zeer ongerust en kwaad over het maken en uitbrengen van deze film, omdat ze bang waren dat ze hier als louter slecht en crimelen zouden worden uitgebeeld (wat ze natuurlijk wel gewoon zijn, laten we wel wezen!), maar toen ze de film hadden gezien hadden ze geen enkel bezwaar meer en vonden ze hem fantastisch.
Geen wonder, want de hoofdpersonen worden hier als gewone, echte, zelfs sympathieke mensen neergezet, met wie je mee leeft en voor wie je zeker sympathie krijgt.
Zeker Pacino, die aan het begin van zijn carriere een erg sterke rol neer zet, als de zoon, die niet in het criminele milieu vertoeft, maar zijn (nood-)lot lijkt niet te vermijden te zijn.
Ook Caan is goed als de charmante en flegmatieke oudere broer,
maar eigenlijk is iedereen goed.
Ook de muziek draagt zeker bij bij de sfeer en algemene feel van de film en is het vermelden waard.
Een ijzersterke, invloedrijke klassieker, waar je niet om heen kunt.
Ik geef hem dan ook de volle mep: vijf sterren!
SouthParkFan
Gewoon, voor mij, de onbetwiste nummer 1. daar zou ik hem het liefst zien. deze vind ik beter dan the Shawshank redemption.
5.0*(orgineel he??*)
Berichten verplaatst naar Film > Toplijsten en favorieten > IMDb Top 250
Driello
Tja, prachtige film; alles goed: verhaal, sfeer van die tijd, acteerwerk, muziek, spanning. Maar totaal niet gebaseerd op het echte gangsterleven terwijl dat naar mijn mening wel tussen de regels door wordt gepropageerd. Vandaar dus 4.5 en geen 5.
darkjaap
volgende week is dit meesterwerk op tv
het is alleen balen dat ik dan op vakantie ben...
bozzy
Heb deze film maar weer eens bekeken na een lange tijd geleden.
Vind het nou niet echt een Super film.Tuurlijk is het allemaal heel goed gefilmpt en de acteurs leveren ook een top prestatie,maar er zit niet echt vaart in.er gebeurt in die bijna drie uur gewoon te weinig.
Maar het is zeker wel een tijdloze film,als je zou zeggen dat de film in 2005 ofzo is gemaakt geloof je het ook.Daarom is deze film zn tijd ver vooruit.Maar om hem nou de volle 5 te geven NEE daar boeide hij mij te weinig voor.
timburton
Blijft een leuke film. Ben alleen benieuwd of hij ergens in Nederland ook in de bioscoop draait. Zo 'm wel 's op het witte doek willen zien.
gauke
Wat moet er nog toegevoegd worden aan 1844 reacties en nr. 2 in de top 250. Dit mafia-epos is een meesterwerk!
Schitterend misdaaddrama dat inmiddels een klassieker is. Een aanrader. Duvall, Caan en Pacino spelen de sterren van de hemel. Meesterwerk.
Minotaures
Volgens mij was het "Zondagcrime-maand" bij Veronica, en zouden ze elke zondag van de week een Godfather deel afspelen.
tommykonijn
Hij komt donderdag de 7e op tv, niet zaterdag de 9e
Zei ik ook al maar ze zeiden dat het Donderdag de 9e zou zijn
Nou ja nu staat er in ieder geval 7.
combi
- 20609 berichten
Beste film allertijden.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
godverdomme, deze film komt weinig op TV en net nu hij om TV komt op een zender die ik niet heb
het word dus wachten tot hij op een post komt die wij hebben of tot mijn pa een illegale sattelietschotel installeert
Tommy The Cat
Hmm komt vanavond op tv. Maar is het zinvol de film te gaan kijken als de overige twee delen niet worden uitgezonden?
LaCosaNostra
Deel 2 word wel uitgezonden, volgens mij volgende week. En deel 3 stond nog niet in de gids (maar misschien wel in de volgende gids) Deel 2 word in ieder geval uitgezonden, dus ik denk deel 3 ook gewoon.
Mariami
Vandaag op tv! Ik ga hem zeker kijken, heb hem wel een keer gezien maar zonder ondertiteling dus ik kreeg niet echt veel mee ofzo:p
deTuinman
Heb een hekel aan een open eind en dat je er nooit wat van terug ziet...
dat hebben de films niet
Minotaures
Zoals ik al zei Veronica gaat de gehele Godfather reeks op elke zondag van de maand afspelen, alhoewel het raar is dat deze op donderdag is, misschien bedoelde ze elke donderdag van de week.
gijs (-.-)
Heb een hekel aan een open eind en dat je er nooit wat van terug ziet...
ik heb deze films allemaal gezien elke dag 1 en ik vind deze film toch wel de beste film van de wereld
Dark Miracle
Veronica niet? Ik dacht dat iedereen die zender had. Ik kijk er in ieder geval al heel mijn leven naar en ik moet eerlijk zeggen dat het qua films altijd wel goed zit.
abberline
ik haal mijn stem weg, en probeer hem nog een keer te kijken vandaag, ik had hem een paar jaar geleden gezien maar zette het uit naar half uurtje, mischien dat het vandaag anders word na meer film-ervarig ;P

The Godfather: Part III
1990

The Godfather: Part II
1974

Het woord 'maffia' mocht niet in het script van 'The Godfather' voorkomen

'The Godfather' gaat van Netflix verdwijnen: 'Gewoon echt de beste film aller tijden op alle fronten'

Wat is 'de beste film allertijden'? Dit is waarom juist deze films altijd als eerste worden genoemd

Dit is waarom het woord 'maffia' geen enkele keer in 'The Godfather' te horen is

The Shawshank Redemption

C'era una Volta il West
Western, 1968

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
italiëverlies van geliefdelove at first sightitalian americangebaseerd op boekeuropasymbolismgangsterpatriarchwraakgeorganiseerde misdaadmaffiaadvocaatreligierevenge motivecrime familysicilian mafiareligious hypocrisygun violencerise to powermob bossdead horsegang violenceaggressivejaren 40jaren 50mafia war grandpart of trilogy intensepowerful