Genre: Misdaad
Releasedatum: 18 januari 1973
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Godfather
"An offer you can't refuse."
Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een maffia familie in New York. Als een gangster van een andere familie besluit drugs te gaan verkopen in heel New York, ontstaan er problemen. Don Vito is tegen de handel in drugs en laat dit ook blijken. Dit leidt tot een poging om hem te vermoorden. Daarna wordt één van Don Vito's adviseurs gekidnapt, om zo z'n zoon te dwingen de drugsverkoop goed te keuren.
- IMDb (9,2 / 2199293)
- Trailer (YouTube)
- The Godfather (BoekMeter)
- The Godfather (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Carlo Rizzi
Captain McCluskey
Jack Woltz
marich
samen met deel 2 welke je snel moet zien na deel 1 de beste film ooit. Met name de acteerprestatie van Brando in 1 is weergaloos
als een film iets teweeg brengt in de echte wereld zoals dionisus schrijft, heb je als regisseur iets weten neer te zetten. je wordt in de belevingswereld meegenomen van mafiosi en krijgt er sympathie voor.
*****
aimane
wrede film en super lijkt op de film casino alleen deze film is beter
LesterE
ik denk niet dat ik nog commentaar hoef te geven op een godfather film of op marlon brando
gewoon super
Ribera
wrede film en super lijkt op de film casino alleen deze film is beter
Huh?
basketballerke
Een van de beste films ooit gemaakt op echt alle gebieden, de echte maffiasfeer in de film vind ik het best.
5*!!!
Geodriehoek
Ik vond dit het beste deel van de film, en toch wonderlijk dat zo'n oude film toch nog onder de (jonge) mensen geliefd is!
Vito Corleone
Ik denk omdat de film tijdloos is door z'n klasse.
Nielskie
Ronduit een meesterwerk. Al heeft deel III me iets te lang geduurd. NIet dat ik erop wachtte, kben pas 21, maar ik bedoel: er zit zoveel jaar tussen, dat ik vind dat er zoveel tijd weggehapt is. Dat het bastaardzoontje van Santino 'Sonny', dan maaar erin geschreven is om een opvolger te hebben. Toen hij binnenkwam in Micheal's kantoor, dacht ik, aah nee, hij is te dom als opvolger. Hij is opgevolger geworden door de hielen te blijven likken en braaf orders op te volgen, terwijl hij liever de dochter van Michael wilde wippen. Hij is geen Corleone! Meer van het kaliber, Luca Brasi. Jammer ook dat Tom Hagen eruit geschreven is, als in de zin van appearance. Hij wordt genoemd, maar hij komt niet in beeld. Robert Duval leeft nog steeds hoor, dus waarom niet meer meedoen!
Verder zijn I en II super!
4,5
Miyamoto
Ik vind deze film de ultieme film, dit is het ultieme filmgenot! *****!!!!
Thomas83
Misschien heeft er tussen deel II en deel III wel teveel tijd gezeten, maar aan de andere kant maakt dat de film ook juist weer interessant.
Het was de bedoeling dat de Corleones zich volledig uit de onderwereld zouden trekken, maar uiteindelijk blijkt dat jaren later nog moeilijkheden op te leveren.
En verder vond ik het persoonlijk ook interessant om te zien wat er na al die tijd van de Corleone-familie is geworden.
De zoon van Sonny vind ik niet echt een brave hielenlikker in de film. Ik vind juist dat hij door zijn korte lontje erg moeilijk is aan te sturen, net als zijn vader. Zijn emoties belemmeren in feite zijn werk.
Michael Corleone werpt zich ook een beetje op als de man die hem wijze lessen geeft, net zoals zijn vader destijds bij hem deed. Daarin kan je denk ik heel mooi zien hoeveel Michael op zijn vader lijkt. Iets waar ook veel naar werd verwezen in de eerdere delen.
Ribera
Ik heb laatst gelezen dat Al Pacino in zijn werkelijke leven een hermafrodiet is. Weet iemand of dit juiste informatie is?
Ik las er ook ooit wat van. Zou stilgehouden worden door z'n entourage, niemand durft er ook nog veel over te zeggen na het befaamde geval Terry Smith.
Vito Corleone
wat is een hermafrodiet als ik vragen mag
Volgens de Van Dale:
her·ma·fro·diet1 (de ~ (m.), ~en)
1 tweeslachtig wezen, mens of dier met tegelijk vrouwelijke en mannelijke kenmerken => androgyn, interseks
Nielskie
LOL
Mmm, maar opmerkelijk, eerste keer dat ik dit hoor. En ik ben best wel een Pacino-fan! Meesterlijke acteur. Vooral zijn furieuze scenes, geweldig. Ook hoe die schreeuwt op de trap bij het concertgebouw, als hij zijn dode dochter in zijn armen heeft.
Ik keek gister 2 for the money, met Al en Matthew McConaughey, en daar is Al ook weer zo goed, geloofwaardig en sterk. Zelfs als t verhaal wat minder is, maakt hij het beter.
@Thomas83:
Ik moet je wel enigzins gelijk geven. niet in alles. Toch vond ik Vincent Mascini geen goede opvolger. Ik twijfel aan zijn belangen.
Thomas83
LOL
@Thomas83:
Dat hermafrodiet-verhaal heb ik volgens mij ook eens gehoord. Tenminste, er staat me heel vaag iets van bij. Maar misschien koppel ik nu in mijn gedachtes wel twee totaal verschillende herinneringen aan elkaar (nog meer verschillend van man en vrouw:wink:).
Al Pacino is inderdaad wel subliem in van die intense scenes. Hij straalt zoveel kracht uit. Echt iemand die niet onopvallend op de achtergrond kan blijven.
Ik vind hem ook zo goed in dat beroemde stukje dat hij zegt "Just when I thought I was out, they pull me back in". Maar misschien vind ik alleen dat zinnetje gewoon zo memorabel.
En wat betreft onze eerdere discussie. Soms kun je natuurlijk dingen van meerdere kanten bekijken. Ik gaf aan hoe ik het zag vanuit een wat positiever standpunt.:)
somebody
dit is volgens mij de beste film ooit gemaakt
5 sterren van mij
sinterklaas
Vreselijk wat was ik dom geweest. Ik moest me schamen.
Ik had op mijn dertiende een stukje van deze film gezien maar ik vond hem te lang duren en had wel zin in andere dingen en ben erbij weggelopen (DOMDOMDOM)
Het is een klassieker en ik was er bij weggelopen (omdat m'n pa hem nog wilde zien vandaar weggelopen)
Ik hoop hem nog zo snel mogelijk te kunnen zien.
mr.corleone
Als je 14 jaar bent, kan het best een film zijn die je meerdere keren moet kijken om 'm te begrijpen
tsja,misschien voor andere jongens.ik ben 13 en begreep hem ook gewoon en ik heb ook het boek gelezen. prachtig
Flipman
Kijk, ik lees graag en ik leg ook wel eens een boek aan de kant voor een andere omdat een bepaald boek me interessanter lijkt, op het moment; het eerdere boek bewaar ik dan voor later. Ik ehb met mezelf afgesproken dat ik dat níet meer zal doen.
Nu maak ik dus tòch weer een uitzondering...!
Ik heb "The Godfather" aangeschaft voor €1,15 (!) en ik laat "Vernon God Little" (ook een goed boek tot zover, trouwens!) er mooi voor liggen! Ik ben zo blij dat ik dit boek heb, en dan voor die príjs
...!
Bovendien is het een uitgave uit 1969, eentje van vòòr de film, waar ik ook erg blij mee ben. Zijn staat is waarschijnlijk wel beter geweest, maar dat kan me eigenlijk niks schelen, hij is nog perfect leesbaar.
italian
en is het boek beter dan de film ?
heeft de film eigenlijk invloed gehad op het boek ?
Latesta
en is het boek beter dan de film ?
heeft de film eigenlijk invloed gehad op het boek ?
Het boek was niet bekend eigenlijk. Toen de film uitkwam stegen de verkoopcijfers van het boek enorm en werd het boek wereldwijd bekend. En ja, ik vind het boek beter als de film, maar dat heb ik altijd.
P.S. Dat hermafrodiet-verhaal is gewoon een grapje, lijkt me.
Flipman
Ik weet niet welke invloed de film heeft gehad op het boek en ook nog niet of het boek beter is.
Trouwens, ik heb een uitgave van 1969, waarop staat "The sensational blockbuster of a novel that everyone is talking about." En op de cover staat "The No.1 Besteller" en daaronder "Fastest Selling Book In History," dus ook vòòr de film was het boek een succes.
Sutherland
Citaat uit de film You've Got Mail:" What is it with men and The Godfather"?

The Godfather: Part III
1990

The Godfather: Part II
1974

Het woord 'maffia' mocht niet in het script van 'The Godfather' voorkomen

'The Godfather' gaat van Netflix verdwijnen: 'Gewoon echt de beste film aller tijden op alle fronten'

Wat is 'de beste film allertijden'? Dit is waarom juist deze films altijd als eerste worden genoemd

Dit is waarom het woord 'maffia' geen enkele keer in 'The Godfather' te horen is

The Shawshank Redemption

C'era una Volta il West
Western, 1968

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
italiëverlies van geliefdelove at first sightitalian americangebaseerd op boekeuropasymbolismgangsterpatriarchwraakgeorganiseerde misdaadmaffiaadvocaatreligierevenge motivecrime familysicilian mafiareligious hypocrisygun violencerise to powermob bossdead horsegang violenceaggressivejaren 40jaren 50mafia war grandpart of trilogy intensepowerful