• 9.373.537 stemmen

Geregisseerd door: Liliana Cavani

Met onder meer: John Malkovich, Dougray Scott en Ray Winstone

Releasedatum: 28 mei 2003

Plot Ripley's Game

"Older. Wiser. More Talented."

Tom Ripley, een Amerikaanse kunsthandelaar die tussen New York en Hamburg een duistere handel drijft in valse schilderijen maakt gebruik van een lijstenmaker met leukemie. Hij brengt hem in contact met één van zijn maffia vriendjes. Die biedt hem een grote som geld als deze bereid is een misdadiger neer te schieten. Met dit geld zou hij zijn vrouw en kinderen in goeden doen achterlaten. Hij gaat op het aanbod in, niet wetende dat hij in een nachtmerrie van verraad en bedrog terecht zal komen.

Vol verwachting klopt mijn hart...

avatar van Macmanus

Macmanus

TRAILER

Ziet er wel goed uit,

avatar van Ramon K

Ramon K

Gossie...........een vervolg......wa origineel!

Jordy

de vorige Ripley film was anders ook niet de eerste hoor

avatar van Ramon K

Ramon K

Tja, Plein Soleil he?

Dus dit is een sequel van een remake. Ik ben benieuwd.....NOT!!!!!!

avatar van Goodfella

Goodfella

Ik dacht even dat het hier ging om een nieuw deel uit de Alien serie

avatar van EmDee

EmDee

avatar van moviestar15

moviestar15

echt jammer dat matt damon er niet inspeelt.

hij is echt geknipt voor deze rol

Jordy

Volgens mij is hij veel te jong voor deze rol

avatar van El Ninjo

El Ninjo

Ik hoop dat deze beter is dan de versie van Wim Wenders (Der Amerikanische Freund) want die vond ik destijds tegenvallen.

avatar van hugohei

hugohei

Voor de duidelijkheid even : deze film is GEEN vervolg op een andere film. Het is een thriller met het personage Ripley (van Patricia Highsmith) in de hoofdrol. Geen Matt Damon, maar Malkovich in die rol - dat geeft het al aan.

Ik vond het een nogal kille film. Malkovich speelt een man die zichzelf heeft geleerd om zijn emoties onder bedwang te houden - en hij doet meer dan eens denken aan wat hij deed in Dangerous Liaisons.

De film is een schaakspel, een kat- en muisspel met wat geweld. Vrouwen spelen een decoratieve rol. Er wordt nogal cultureel gedaan met Italiaanse kunstuitingen - maar dat is allemaal erg oppervlakkig. Dialogen zijn erg cliché - maar ik durf er wat onder te verwedden dat Malkovich zijn eigen dialoog-oppoetser heeft meegenomen, want hij heeft een paar keer mooie cynische opmerkingen.

Liliane Cavani werd in 1974 wereldberoemd en berucht door haar Night Porter. Ook al niet zo geraffineerd, maar wel spraakmakend.

Dit is een matig werkje.

avatar van EmDee

EmDee

hugohei schreef:

Voor de duidelijkheid even : deze film is GEEN vervolg op een andere film.

IMDB denkt daar anders over:

Follows

Plein soleil (1960)

Amerikanische Freund, Der (1977)

Talented Mr. Ripley, The (1999)

avatar van El Ninjo

Voor de duidelijkheid:

Patricia Highsmith heeft een aantal thrillers geschreven met als hoofdpersonage Tom Ripley.

In 1956 schreef ze The Talented Mr. Ripley.

Zowel Plein Soleil als The Talented Mr.Ripley zijn films die op dit boek zijn gebaseerd.

In 1974 schreef ze Ripley's Game.

Zowel Der Amerikanische Freund als Ripley's Game zijn films die op dit boek zijn gebaseerd.

avatar van sjuultje

sjuultje

Bij toeval dat ik vandaag deze film gezien heb in de sneakpreview. Ik moet zeggen in het begin was ik zeker niet onder de indruk van de film. Het begon allemaal zo Classiek, gedurende de film veranderde dat niet zoveel. Voornamelijk het camerawerk was eenvoudig weinig specialeffects en de montage vond ik nog slechter. De film betrapt op enkele fouten. Daarin tegen vond ik de acteurs ok spelen, niet super uitmuntend. Ik vond het leuk om naar te kijken maar ik vond het meer een film voor tv als voor de Bioscoop.

avatar van StevenNL

StevenNL

Even alles netjes op een rij. Er zijn 5 boeken en vier films gemaakt met Rom Ripley in de hoofdrol. De boeken:

1. Het talent van Mr. Ripley (The Talented Mr. Ripley)

2. Ripley Ondergronds (Ripley Underground)

3. Ripley's Methode (Ripley's Game)

4. Ripley achterna (The boy who followed Ripley)

5. Ripley onder water (Ripley under water)

Films:

1960 Plein Soleil van Réné Clément (weet niet welk boek)

1977 Der Amerikanische Freund van Wim Wenders (Ripley's game)

1999 The Talented Mr. Ripley van Anthony Minghella

2003 Ripley's Game van Liliana Cavani

Op www.deslegte.com kan je de boeken voor 2,25 euro per stuk bestellen

avatar van troy31

troy31

meegenomen door een vriend, anders had ik m niet snel gezien. was niet erg geweest. malkovich viel me tegen. hij vertoont trekjes en die blijft ie maar vertonen. heb ik vaker gezien. ik vond het begin juist leuker omdat het meer om de intriges leek te gaan. later komt er meer bruut geweld in voor. dat boeit me niet. dat gewetensloze staat mij niet aan.

ik vond de mensen allemaal nogal snel geintroduceerd. ik wist te weinig van ze om me maar met iemand te kunnen vereenzelvigen. ik wil herkenbaarheid in een film.

het einde vond ik te gemakkelijk, heb ik ook al vaker gezien.

uiteindelijk, vanwege het acteren dan maar, geef ik m 2 sterren.

avatar van MFEO

MFEO

In 2004 gaat de film "Ripley Under Ground" met Barry Pepper als Tom Ripley in premiere.

Zie http://us.imdb.com/Title?0219171

Jordy

Heb de vorige Ripley film inmiddels een keer of 6, 7 gezien, was dus benieuwd naar meer. Vond dit een erg aardige film, paar sterke scenes, paar leuke one-liners, maar ik kan me niet voorstellen dat ik deze ook zo vaak zal gaan zien. Herkende in het personage van Malkovich niet de Ripley uit The Talented. Hoopte op meer meesterlijke manipulatie maar dat viel wat tegen.

De boeken maar eens lezen eerdaags...

avatar van FisherKing

FisherKing

De film kent helaas kop noch staart, en lijkt zo maar ergens te beginnen (en te eindigen).

De magnifieke prestatie van John Malkovich tilt de film voor mij naar een voldoende.

avatar van Redlop

Redlop

Elke film begint en eindigt toch zomaar ergens Daarbij heeft deze film toch heel duidelijk een staart.

Maar ik vond het een sterke film. Totaal anders dan The Talented...minder sfeervol maar harder, grimmiger.

Malkovich vind ik wel geloofwaardiger dan Matt Damon als Ripley.

Deze Ripley liegt niet, manipuleert minder en imiteert ook niet. Da's wel jammer.

avatar van FisherKing

FisherKing

Redlop schreef:

Malkovich vind ik wel geloofwaardiger dan Matt Damon als Ripley.

Das ook de meerwaarde van deze film,

De undercoolde humor van Malkovich redt de film. (serveerterjes, waar zijn de asbakken)

avatar van Redlop

Redlop

Inderdaad ja. Malkovich was erg grappig af en toe.

(dus jij hebt al die asbakken! slimme versiertruc)

avatar van De Knip

De Knip

Erg ijskoude John M. Film op zich is een aardige middenmotor, niet meer niet minder. Trouwens wel een apart verhaal, een of andere manier zal 'ie toch niet lang blijven hangen deze film.

***

Aardige film. Het verhaal is nogal vergezocht, maar het ziet er allemaal wel goed uit. Mooie lokaties, beelden plus de muziek van Morricone zijn het meest aansprekend aan de film. Een geweldige Malkovich (as always) wordt bijna voorbijgestreefd door Ray Winstone in een erg grappige rol.

Het is trouwens dat de hoofdrolspeler Tom Ripley heet, want enige andere link met 'The Talented Mr. Ripley' is me ontgaan.

avatar van empirekees

empirekees

Opzich mooie plaatjes, leuke muziek, lekker italiaans, maar op een of andere manier kon het mij niet zo boeien als ik had gedacht. Het verhaal had het toch wel in zich.

Deze is eigenlijk niet te vergelijken met Talented, die ik trouwens ook vond tegenvallen....voor deze toch nog wel...3,5*

avatar van neo

neo

Erg knap en kil gespeeld door Malkovich zoals al eerder werd gezegd. Winston speelt weer een geweldig ''maffiose'' en ook Scott is erg genietbaar. Soms zit de film tegen het absurde aan, wat de film voor mij beter maakte. Heel veel zwarte humor en ook wat aardig spannende scenes. Neem nou de scene waarin Scott buiten de wc in de trein wacht en Malkovcih de mensen omlegt. Prachtig gewoon
Score van Morricone is weer magistraal en Host of Seraphim van Dead Can Dance wordt op een meesterlijke manier gebruikt!! 4 sterren

avatar van wackyboy

wackyboy

Ah, dat was het. Ik maar denken dat ik This Mortal Coil hoorde langskomen, maar het was Dead Can Dance.

De muziek vond ik hier beter als de film eerlijk gezegd. Ripley wordt goed neergezet door Malkovich, die gewoon weer eens bewijst wat een goed acteur hij eigenlijk is. Het verhaal verveelt op de duur een beetje. Nu helpt het eerlijk gezegd ook niet echt als je net hiervoor de magistrale film "In America" kijkt. Daarbij verbleken toch de meeste andere films.

De film was misschien interessanter geweest als het duidelijk werd waar die psychopatische kilheid van Ripley vandaan kwam.

avatar van Dopke

Dopke

Een sublieme karakterschets van Ripley waar ik mijn eigen hebben en houden volledig in terug vindt. Wanneer normen en waarden gereduceert worden tot een afspiegeling van de wet, waarbij je voor jezelf beslist in hoeverre je deze overschrijdt, blijft slechts het spel over. De film an sich is dan ook weinig bijzonder, maar prachtig om mezelf in Ripley terug te zien, of wellicht beter gezegd, hoe ik eventueel ben over twintig/vijfentwintig jaar.

avatar van master_yoda

master_yoda

de charismatische uitstraling van john malkovich geeft me kippevel

grtzzz

master yoda

avatar van Thomas

Thomas

De film kon me geen moment boeien. Het script was trouwens ook gatenkaas!

Scott was niet eens verbaasd toen hij Malkovcih in de wc tegenkwam.

De vorige ripley vond ik toch wel een klasse beter!