• 9.388.039 stemmen

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)

Fantasy / Avontuur | 150 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Johnny Depp, Orlando Bloom en Keira Knightley

Gesproken taal: Engels, Turks, Grieks en Mandarijn

Releasedatum: 13 juli 2006

Plot Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

"Captain Jack is back!"

De bruiloft van Will Turner en Elizabeth Swann wordt afgelast als beiden gearresteerd worden voor het helpen ontsnappen van Jack Sparrow. Will krijgt de kans zichzelf en zijn verloofde te redden van de strop, door het kompas dat Jack bij zich heeft te overhandigen aan de nieuwe Heer van Port Royal. Jack is ondertussen doodsbang voor Davy Jones, bij wie hij een schuld heeft staan. Jack's ziel wordt opgeëist door Davy Jones, als Jack de sleutel van een dodemanskist met daarin het hart van Davy Jones niet weet te bemachtigen. Maar Jack is niet de enige die belang heeft bij het vinden van de kist...

Jack Sparrow

James Norrington

Joshamee Gibbs

Weatherby Swann

catweasel

Aardig vervolg op het goede en vermakelijke eerste deel. Mevrouw Knightley had uit de film geschrapt kunnen worden want ze stelt niets voor. Ik heb een ontieglijke hekel aan haar kop(vooral die lippen) en moest haar dan ook veel te vaak zien. Pluspunt aan haar deelname is de verschijning van haar vader, een geweldige Jonathan Pryce .

Johnny Depp is wederom erg leuk als Sparrow maar ook Orlando Bloom irriteerde me mateloos. Zoals al eerder gezegd is, De Vliegende Hollander viel me vies tegen, had toch wel op een echt mysterieus en angstaanjagend spookschip gehoopt en geen met zeewier bedekte schip. Naar mijn mening hebben ze de aankleding van het schip en de vormgeving van de bemanning enigzins verwaarloost. De 'kraker' was net iets te veel van het goede, want waarom zou Davy Jones zijn eigen zaken niet af kunnen.

De muziek was goed evenals de kostuums. De meeste decors(behalve De Vliegende Hollander) zaten erg goed in elkaar. Jammer dat er niet meer van de gevangenis in het begin zichtbaar werd. Veel humor was erg goed verborgen, maar die viel helaas in het niet bij de toch wel wat goedkopere die we van de Amerikanen gewend zijn.

Kortom: aardig vervolg maar lang niet zo goed als de eerste film. Misschien dat het volgende deel beter word door de deelname van Geoffrey Rush en Yun-Fat Chow

alhoewel ik niet op Keith Richards zit te wachten.

***, 5 ster.

avatar van xekjiram

xekjiram

Inmiddels 3x gezien. Ik blijf bij mijn 5, want ik heb geen moment gedacht "deze scene mag wat mij betreft wel wat sneller".

En... je ziet telkens nieuwe dingen... zoals bepaalde voorwerpen in de hut van Tia Dalma (hoed, laarzen!).

Eigenlijk is Jack Sparrow gewoon een ontieglijk egoïstische, botte lul die alles en iedereen manipuleert om zijn zin te krijgen, net als in deel 1. En toch... hij is en blijft geweldig!!!

Na deel 1 kreeg Johnny Depp er een Oscar-nominatie voor. Hopelijk verdient hij eindelijk écht de Oscar met deel 2 (hoewel... die had hij na the Libertine al moeten hebben!). Of het gaat gebeuren? Ik weet het niet... maar hij verdient het!!! (liefst voor al zijn werk)

baby_n

sorry hoor buffy, maar vind je het gek dat ie zo eindigde

er komt ook nog een deel 3 he

baby_n

wat zit iedereen nou te zeiken

alsof jullie het allemaal beter kunnen 'acteren of een film maken'

deze film is gewoon leuk . uit!

even voor de domme mensen onder ons

het is CAPTAIN jack sparrow..

en catweasel

wtf orlando irriteerde je mateloos

sorry hoor maar wie denk je wel niet dat je bent

orlando is goed man...

avatar van CellieY

CellieY

Ook in die hut van Tia Dalma zie je op een gegeven moment (als Tia Dalma die pot met zand pakt,) dat die man met dat houten oog(ben even zijn naam kwijt) naar iets kijkt, en dan zie je een stukje dat het aapje op iemands schoot zit, en het maakt hele lieve geluidjes. Volgens mij is die persoon Barbossa. Zo kun je dus al vrij in het begin eruit halen dat Barbossa nog leeft(A) Hebben meer mensen dit gezien?

avatar van anne J

anne J

Baby_n. Je hoeft niet zo heftig te reageren ...

Jaaa, het aapje gaat dan naar barbossa .. Heb ik ook gezien,, maar pas de 2e keer dat ik naar de film was . Eerste keer lette ik daar niet echt op.

baby_n schreef:

en catweasel

wtf orlando irriteerde je mateloos

sorry hoor maar wie denk je wel niet dat je bent

orlando is goed man...

Pfff, wat denk jij wel niet. Orlando Bloom een goede acteur??? Hij haalt het niet bij de echte acteurs en actrice's zoals: Anthony Hopkins, Alan Rickman, Ralph Fiennes, Ian Mckellen, Peter O'Toole, Geoffrey Rush, Gérard Depardieu, Michael Gambon, Maggie Smith, Helen Mirren, Vanessa Redgrave, Jonathan Pryce, Judi Dench, Joan Plowright, Catherine Deneuve enz. Om echt een goede acteur te zijn moet je meer kunnen dan er alleen maar 'leuk' uit te zien. Voor mijn part was Orlando gebleven waar hij begon(als mannelijke hoer in Wilde, wat overigens opzichzelf een hele goede film is). Nee, zowel Keira als Orlando hebben nog een lange weg te gaan.

En trouwens, wat jij zeiken noemt, heet hier discussieren. Misschien voortaan eerst even opletten voordat je je ergens aanmeld en meteen je beklag doet over de gang van zaken. En het laatste waar we op zitten te wachten is dom commentaar, dus alsjeblieft doe even wat beter je best!

avatar van serpico

serpico

Het is een beetje het probleem van deel 2 dat alles niet meer nieuw is. We hebben toch minder lol met Capt. Jack Sparrow dan toen we het voor het eerst zagen. En ook jammer dat Davey Jones niet zo'n leuke schurk is als captain Barbossa

Trouwens ik hoorde dat hij nog leeft omdat hij ook zijn ziel had verkocht aan Davey Jones en dat hij daarom terug kwam??

Verder toch wel een goede film ook al leunt deze wat meer op de actie en wat minder op de humor, wat bij deel 1 andersom was, maar toch zeer vermakelijk.

En trouwens catweasel ik ben het vrij met je eens maar Keira Knightley kreeg vorig jaar wel een oscarnominatie dus zo'n slechte actrice is ze nou ook weer niet.

serpico schreef:

Oscar's zeggen mij niets. Gelukkig kreeg Knightley de Oscar niet maar ging hij geheel onterecht naar Witherspoon. Naar mijn mening had zij de Oscar ook niet verdient maar moest die naar Dame Judi Dench gaan. Nee, sinds Judi Dench haar Oscar af moest staan aan Helen Hunt en Maggie Smith aan Jennifer Connelly neem ik de Oscar's niet meer serieus.

avatar van ChielB

ChielB

Echt een geweldig vervolg. Dit deel miste wel een beetje de glans van het eerste deel, maar het was een heerlijk stukje 'over-the-top' vermaak. Al dat gezwets over acteerprestaties en irritante koppen: kijk dan geen films. Zeker als je weet dat bepaalde hoofdrolspelers je niet aanstaan.

Voor de rest genoeg humor, actie, sensatie en special effects om je prima mee te vermaken. Hopelijk gaan ze in deel 3 op deze voet verder en proberen ze er niet nog een extremere versie van te maken.

avatar van aeverhoog

aeverhoog

baby_n schreef:

even voor de domme mensen onder ons

het is CAPTAIN jack sparrow..

Wie dom is laten we maar even in het midden, maar iemand die zich 13 jaar kapitein laat noemen en het maar twee jaar is, omdat hij zijn schip laat muiten ... Een man die vlucht voor iedere confrontatie .... kun je toch amper kapitein noemen ...

avatar van gillette

gillette

het verhaal vind ik minder dan in de eerste film!
maar davy jones vind ik een coolere bad guy,
dan barbossa!
ook sjiek is dat bootstrap bill terug is.
ik vind de eerste beter!
als ze een tweede maken is ie minder dan de eerste,
vind ik.
maar tog mooi,eerste deel van de film vond ik grappigst en leukst,2de deel was meer actie!
ik vond het ook een beetje langdradig met die kraken
ik dacht dat het een gevecht ging zijn tussen davy jones!
ik had er tog meer van verwacht,tog een 4 (de eerste een 4.5

avatar van Rinky

Rinky

Gisteren gezien in de bios en vond het op zich wel een leuke film, maar niet zo goed als deel 1. Ben wel bang dat deel 3 heel voorspelbaar gaat worden.
Will gaat zorgen dat z'n vader bevrijd wordt van 'de vliegende hollander' en Jack Sparrow zal wel weer ergens opduiken en met de bevrijding te maken hebben.

3,5

avatar van CellieY

CellieY

ja maar als je zo gaat redeneren dan is elke trilogie wel voorspelbaar, het gaat om de manier hoe ze het gaan klaarspelen! en ook om de humor en de actie/special effects

avatar van Roosii

Roosii

Gaaf!!!

avatar van MrEd

MrEd

Deel 1 was een fantastische film en dan ga je met hoge verwachtingen naar het vervolg kijken. Toch blijkt keer op keer dat ze dezelfde formule hanteren voor vervolg films. Het moet meer, meer, meer. Ook bij POTC is dit het geval en dat vind ik jammer. De actie was goed maar te vaak over de top zoals het zwaard gevecht op het rad en de scenes waar ze in die ballen gevangen zaten en ook de humor was vaak aan de flauwe kant. Veel mensen loven Johnny Depp als Jack Sparrow maar deze keer kwam die mij te nichterig over. Toch is het zeker geen slechte film, sterker nog ik vond het een goede film waarbij Davy Jones en zijn crew originele schurken zijn. Hij haalt echter niet het niveau van het eerste deel en blijft hij bij mij hangen op 3.5*

Nog even over nagedacht maar ik verhoog mij 3.5 naar een 4

avatar van Doom

Doom

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest is wederom een sterke film van regisseur Gore Verbinski. Met een ongeëvenaarde sterke Depp als Captain Jack Sparrow, de geweldige flauwe humor, de heerlijke over de top actie scènes en de visueel prachtige beelden zorgen ervoor dat dit vervolg precies dezelfde ingrediënten bevat als zijn voorganger. Toch kan het zijn voorganger niet overtreffen. Het verhaal is namelijk op sommige momenten aardig rommelig en moeilijk te volgen. Ook is het clichématige 'We gaan Captain Jack Sparrow bevrijden' erg irriterend op het eind. Daarmee wil ik overigens niet zeggen dat ik het open einde vervelend vond. Zeker niet, ik kijk nu juist uit naar het derde deel met Captain Barbossa. (Een onverwachte terugkomst!)

Kortom, een geslaagd vervolg op het ijzersterke Pirates of the Caribbean.

avatar van quake

quake

Film viel mij toch wat tegen.

Uiteraard een pluim voor de visuele hoogstandjes, details van kostums, decors,...

Maar waar het schoentje echt niet past, is het verhaal. De eerst had een hoog humorgehalte en beetje horror en een goed doordacht verhaal waar iederen zijn plaats heeft.

Deze film is heel wat anders. Humor??? alleen het geen dat herhaald werd vanuit film 1. Verhaal??? Een zeer simpel verhaal, want nu zijn ze alles aan het rekken.

Op het einde is het niet anders dan Sparrow, norrington, Tuner, die tegen elkaar vechten. Iedereen weet dat dit de goede zijn. En dat in deel drie alles netjes op zijn plooi zal vallen.

avatar van kaatJJ_

kaatJJ_

echt een leuke film alleen het einde vond ik niet zo goed nu moet je echt naar de volgende gaan kijken!! maar dat zou ik toch al gedaan hebben dus zo een probleem is het niet

avatar van Zach

Zach

ik vind het een echte gooie film maar het is jammer dat het is de laatste film van Pirates of the Caribbean

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Nieuwsflash: Er komt nog een derde film.

avatar van ikketjuh

ikketjuh

ik vind het echt een geweldige film daarom zou ik hem ook graag op DVD hebben, is er misschien iemand die al weet wanneer deze uitkomt ?? (al verwacht ik niet dat dit al bekend zal zijn)

avatar van Film Pegasus

Bwa, leuke piratenfilm maar meer niet. Deel 1 was een pak beter. Deze film is meer op jongere kijkers gemikt (commercieler) met meer humor. Het avontuurlijke is er wat minder en het script is blijkbaar sneller geschreven dan vorige keer. Toch is de film leuk om te zien met opnieuw een geweldige Depp, mooie muziek, prachtige kostumering, ...

Voor een avondje film kijken is dit een ideale film, zeker op een groot scherm. Voor kwaliteit kan je beter een DVD'tje huren.

avatar van davidov

davidov

Film Pegasus schreef:

*haalt opgelucht adem*

Gelukkig, er zijn nog mensen die wel door de film heen kunnen kijken.

avatar van Film Pegasus

davidov schreef:

*haalt opgelucht adem*

Gelukkig, er zijn nog mensen die wel door de film heen kunnen kijken.

Ja, ik verschoot van het gemiddelde dat die film haalt. Dat snap ik totaal niet...

avatar van *Chrissie*

*Chrissie*

ikketjuh schreef:

rond 25 november...

avatar van XxXDEPPFANXxX

XxXDEPPFANXxX

Eindelijk heb ik hem gezien en ik moet zeggen ik vond hem helemaal geweldig Tot in tegenstelling wat veel mensen vinden, vond ik Keira Kneightley vrij goed spelen (ze haalt het niet bij het acteerwerk van Johnny Depp natuurlijk, maar slecht was ze niet). Orlando Bloom daar in tegen vond ik WEER beneden de grens acteren en hij begint me nu echt te irriteren (als je niet kan acteren, stop er dan gewoon mee ). Verder waren de special effects heel goed en de muziek was weer geweldig. Ik was ook heel erg blij toen ik het nummer he's a pirate hoorde, want dat hoort toch wel echt bij Pirates of the caribbean.

Kortom: een geweldige film en laat deel 3 maar komen!

*****

avatar van D-ark

D-ark

Gekeken en zeker goed gekeurd. Het beging is ook geweldig Er wordt een kist uit de gevangenis gegooid het drijft wat in eens gaat er een vogel op tikken die wordt weg geblazen door een pistool en daar is Jack Het verhaal vond ik wel wat minder maar de humor is een stuk beter geworden.
4,0

Ik vind het een top film!,5 sterren waard.

En ik vind dat Orlando Bloom wel kan acteren.